רוסית ערבית אנגלית ספרדית צרפתית גרמנית איטלקית
למגזין הדיגיטלי
למגזינים הקודמים
 
 
מבזק חדשות
 
 
 

דף הבית >> יופי! של קוסמטיקה >> אבוקדו בשימוש הקוסמטי
 

מעבר להיותו פרי טעים, לאבוקדו תכונות קוסמטיות מופלאות המתאימות לטיפול בהזנה, טיפולי אנטי אייג'ינג, טיפולי שיער, הרגעת עור מגורה ועוד.
מתכונים למסכות וטיפולים

חן לבני
עצי האבוקדו נתגלו לראשונה גדלים באזורים ביצתיים בדרום אמריקה. האבוקדו הוא עץ פרי טרופי ירוק עד. שמו של האבוקדו בא מהשפה האצטקית, שבה קוראים לו   Ahuacatl, משמעות המילה היא אשכים, כנראה בגלל הדמיון בצורה והאמונה שהפרי נותן סגולות מיניות.
ברפואה האלטרנטיבית יש לפרי האבוקדו ולחלקים אחרים של העץ שימושים רבים : קליפת הפרי מהווה תרופה אנטיביוטית, הנוזלים שבעלים משמש לטיפול ביתר לחץ דם, תמצית המופקת מן העלים משמשת תרופה לשלשול, גם הגלעין, לאחר קלייתו, משמש לטיפול בשלשול ובדיזנטריה, תחבושת עלים משמשת לריפוי פצעים.
האבוקדו עשיר ב:
• בוויטמינים: A, E, 1B, B5, B2 , D,  A , B, D.
• במינרלים: אשלגן, מגנזיום, ברזל, סידן וזרחן.
• בחומצות שומן חיוניות (ויטמין F), בחלבונים ולציטין.
• בחומרים אנטי אוקסידנטים.
שמן אבוקדו
שמן האבוקדו הוא אחד מהשמנים הצמחיים הראשונים אשר הופקו ע"י תרבויות קדומות הוא שימש את נשות השבטים במקסיקו ואריזונה למטרות יופי והיה מוכר היטב גם לאצטקים.
בניגוד לרוב השמנים הצמחיים המופקים מזרעים, שמן האבוקדו מופק מציפת הפרי, החלק אותו אנו אוכלים, בכבישה קרה ובעקבותיה סחיטה באמצעות צנטריפוגה. לאחר מכן, השמן הגולמי, שהוא צמיג ובעל צבע ירוק כהה ועכור, עובר תהליך זיכוך אשר בסופו מתקבל שמן צלול בעל ערך קוסמטי רב. שמן האבוקדו מכיל ויטמינים A, B ו-D והוא גם עשיר בלציטין ובחומצות שומן חיוניות (ויטמין F).
ניסיונות קליניים מצביעים על כך ששמן האבוקדו נספג בעור בקלות רבה יותר מרוב השמנים הקוסמטיים המוכרים. משערים כי חלק מהגורמים לכך הם תכולה של חומצה פלמיטולאית, חומצת שומן אשר נדיר למצוא בשמנים צמחיים. בנוסף לכך, המרכיבים הבלתי ניתנים לסיבון, כפי הנראה, משפרים את החדירה לעור.
מטרות קוסמטיות בשימוש של שמן אבוקדו:     
הזנה
טיפולי אנטי אייג'ינג
טיפולי שיער
איחוי
הרגעת עור מגורה
תכונותיו:
חדירות לעור, הגנה מחימצון (רדיקלים חופשיים), חידוש רקמות, מונע התקמטות העור, שומר על לחות העור ומונע בריחת מים, נותן לעור ברק וחיות, מרכך את העור, מטפל בסדקים ופיצוצים בעור, מזין את העור בזמן הריון ומונע סימני מתיחה, מטפל במצבי אקזמה, ומסייע באיחוי פצעים. 
האבוקדו נמצא בתכשירים:                                                                                                                                        מסכות ולחויות לשיער
תכשירים לטיפוח עור לתינוקות
קרמים לעיניים
קרמים לידיים ולרגליים
תכשירים לעור יבש  
* נפלא לשימוש בצורת שמן אבוקדו טהור
שימושים בבית:
ניתן למרוח אותו בכמות קטנה על הפנים בסיום טיפול.
ניתן לעסות איתו את הפנים – מומלץ למהול עם שמן נשא אחר בשל הריח, וכן אפשר להוסיף שמנים אתריים.                  
אפשר להוסיף מס' טיפות למסכה מזינה או לחותית.
מתכונים לתכשירים קוסמטיים להכנה בבית:
מסכה מזינה
1 אבוקדו רך  + חצי כפית שמן אבוקדו+כפית לימון
לערבב ולמרוח על הפנים לעשרים דקות אפשר להוסיף ביצה+2 כפיות שמן זית למרוח על השיער, להשאיר 1/2 שעה ולחפוף.
מסכה לעור שמן עם פצעונים
1 אבוקדו רך 
כפית שמרים מפוררים
לערבב היטב ולמרוח על הפנים, לשטוף במים פושרים לאחר 20 דקות.
מניעת סימני מתיחה לנשים בהיריון: 
 10CC שמן אבוקדו 
10CC שמן נבט חיטה
 CC10 שמן קלנדולה
10 טיפות שמן אתרי לבנדר.
למרוח על כל הבטן 5 פעמים ביום.

תערובת לעיסוי עור יבש
כף שמן אבוקדו
כפית שמן נבט חיטה
2 טיפות שמן לבנדר
2 טיפות שמן גרניום
2 טיפות שמן רוז


באדיבות חן לבני, מנהלת תחום הקוסמטיקה ב "מכללה לקוסמטיקה רפואית"



הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
  

דואר אלקטרוני

שם

  

 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

 

 
הוצאה לאור, ייזום, הפקות
 
כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי, או אחר | חומר פירסומי המופיע באתר הינו באחריות החברות המפרסמות בלבד.
© כל הזכויות שמורות לחברת טלר תקשורת בע"מ

 הוספה למועדפים   |   חזור למעלה   |   הפוך לעמוד הבית   |   מפת האתר   |    

לייבסיטי - בניית אתרים