"איפור מטפח" הוא אחד הטרנדים המובילים בתחום האיפור בשנים האחרונות. מדובר בתכשירי איפור מהדור החדש שתורמים גם לטיפוח העור ולבריאותו
גליה תורן חן
מוצרי איפור בעלי ערך מוסף טיפולי, מעבר לאפקט המיידי של שדרוג המראה, הם חלק מן המגמה של תכשירי איפור מהדור החדש. מה כדאי לדעת? ואיזה מרכיבים לחפש?
מהו טיפוח?
"אישה נאה וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם", אמרו חכמים וכל-כך צדקו. טיפוח אישי מוקפד מעניק תחושה חיובית למתבונן. אדם מטופח מקרין על סביבתו ביטחון ונתפס ככריזמטי יותר. תחום הטיפוח אינו שמור רק לנשים כמובן, אך נשים נוטות להצטיין בו (ולעתים להגזים בו…). אדם מטופח משדר לסביבה שהחיים שלו בשליטה ושהוא יודע לדאוג לעצמו, כמו לזולתו.
מוצרי טיפוח ואיפור נולדו עוד במערות האדם הקדמון, ללמדנו שאיפור, בישום וטיפוח הם צרכים תרבותיים בסיסיים של האנושות. יחד עם זאת, הקידמה והאמצעים הטכנולוגיים שהגיעו עימה מביאים לנו שפע של מוצרי איפור מטפחים שכמוהם מעולם לא חווינו. טרנד האיפור המטפח מיועד לכל גיל וקבוצת אוכלוסיה, אולם חיוני ביותר במיוחד לנשים מבוגרות אשר חשוב להן לשמור על מראה עור צעיר ולהגן עליו מפני פגעי סביבה.
מהיכן צמח טרנד האיפור המטפח?
המגמה נולדה כחלק מטרנד רחב יותר של מוצרים רב-תכליתיים המסוגלים להעניק לנו כמה פונקציות במקביל וחוסכות את הצורך ברכישת מספר רב של תכשירים, למשל: מייק-אפ טיפולי עם לחות ומקדם הגנה, שמשלב בתוכו פונקצית כיסוי ואחידות העור עם איכויות של קרם לחות.
עולם הצרכנות המודרני בנוי על ההנחה שלצרכנים תמיד מגיע יותר, מוצר איפור שאין לו ערך מוסף של טיפוח וטיפול, פשוט אין לו זכות קיום היום.
מה לגבי מיתוסים באיפור?
מיתוסים של איפור כגורם מזיק לעור נולדו בהיסטוריה כאשר הטכנולוגיה הייתה מוגבלת ולכן, מוצרי האיפור סבלו ממרקמים כבדים ושומניים מאוד. המייק-אפ הנוזלי, בסיס האיפור המודרני שניחן במרקם נוזלי נעים ומלחח נולד רק בשנות ה-50 של המאה הנוכחית.
לא חסרים מיתוסים "מפחידים" שהגיע הזמן לנפץ בפטיש כבד: מסקרה אינה גורמת לנשירת ריסים, נהפוך הוא, ישנן מסקרות המחזקות את צמיחת הריסים, מזינות ומועשרות במרכיבי טיפוח, כגון פנטנול (ויטמין (B5 אשר מעניק גמישות לסיב השערה ומחזק אותה.
ישנם מוצרי איפור שנולדו מתוך צורך לטפח ולרפא ולא ליפות. עפרונות האיפור המודרניים שהתפתחו מה"כחל" האוריינטלי, נולדו מתוך צורך רפואי של הרחקת זבובים מעבירי מחלות מהעיניים. הכחל הקדום הכיל מרכיבים בוטניים ושמנים ארומאטיים אשר תרמו לבריאות העיניים. גם כיום ניתן למצוא עפרונות עיניים, איי ליינרים, צלליות ותוחמים המועשרים בתמציות צמחיות מיטיבות, המעניקות מרקם משיי וטיפוח לעפעפיים ולאזורים הרגישים שמסביב לעיניים.
אלו מרכיבי טיפוח שכיחים במוצרי איפור?
ישנם מוצרי איפור שרשימת המרכיבים שלהם דומה מאוד לרשימה של מוצרי הטיפוח המוכרים. ויטמינים נוגדי חמצון: ויטמין A ויטמין הנעורים, ויטמין E המנטרל רדיקלים חופשיים וויטמין C המעניק זוהר וממצק, הם מרכיבים נפוצים במוצרי איפור מטפח. ממייק-אפ, דרך פודרה, סומק, צלליות, עפרונות, מסקרות ועד שפתונים מועשרים בלחויות ומסנני קרינה. אחרי הוויטמינים החיוניים כדאי לציין את המינראליים – איפור מינראלי הפך לטרנד עולמי של שוחרי בריאות לצד אופנה – נחושת, אבץ, קוורץ ורוד, טורמלין, אם הפנינה, אבני חן ומינראליים טבעיים שמככבים באבקות איפור צבעוניות ומעניקים לנו לא רק זוהר יוצא דופן, אלא אף הגנה מפגעי סביבה וקרינה ואפקט אנטי-אייג'ינג לעור.
רבים ממרכיבי הטיפוח הנפוצים בתכשירי איפור מטפחים, הם מרכיבים מעכבי הזדקנות כמו הוויטמינים, המינראליים, חומצות האמינו והתמציות הבוטאניות המרגיעות והמרככות. במייק-אפ המיועד לעור מבוגר משולבים מרכיבים אשר ממלאים קמטים וקמטוטים ומוסיפים לחות והזנה לעור. לרוב, יכילו התכשירים מסנני קרינה בדרגות שונות. אפילו במוצר קטן ולכאורה טריוויאלי כמו שפתון מתחבאות הפתעות כמו חמאת מנגו עשירה או שמן זרעי ענבים.
איפה טמון אם כן הגבול בין טיפוח לאיפור?
באופן עקרוני, מוצרי הטיפוח אמורים לחדור לעור ולחולל פעולה של המרצה או הזנה בתאים, בעוד מוצרי האיפור תפקידם לייפות, לכסות, להדגיש, לבנות תווי פנים ולהגן על העור, כל זאת מבלי לחדור לעומק העור וכמובן מבלי לפגוע בתפקודו התקין. חשוב לזכור שגם מוצרי טיפוח קוסמטיים אינם חודרים לעומק העור, אלא פועלים בשכבה העליונה- האפידרמיס.
ישנם תכשירים המחברים בין שגרת הטיפוח לאיפור ומיועדים להוות בסיס לאיפור איכותי המשפר את מרקם העור, אלה הם הפריימרים – מוצרי ההכנה לאיפור. מוצרים אלה פרצו מתיקי האיפור של המאפרים המקצועיים אל תיקי הצרכניות, על שום יעילותם הרבה בטשטוש פגמי עור, מילוי נקבוביות וקמטוטים והיכולת המופלאה להפוך את האיפור לעמיד הרבה יותר. הפריימרים משמשים כמעין "שפכטל" ממלא סדקים והמוצלחים שבהם מכילים מרכיבי טיפוח כגון נגזרות סוכר תירס, תמצית זרעי ענבים וויטמינים נוגדי חמצון.
האם יש גם בשמים מטפחים?
גם בתחום הבישום ישנם מרכיבים רבים הידועים כמטפחים, כמו פרחים, פירות, תמציות טבעיות ותבלינים. הבשמים המטפחים ביותר הם בשמים במרקם שמן- בושם, אשר מיועדים למשיחה על העור ומותירים ניחוח לאורך שעות. שמן מסייע לא רק לטיפוח העור ולשמירה על לחותו, אלא אף מחזיק את תווי הריח באופן היעיל ביותר. שמני בושם הם פתרון אידיאלי למי שמחפש עמידות בבישום.
טיפים:
– העדיפו מוצרי איפור נטולי שומן ובושם, הם מתאימים אפילו לעור רגיש.
– מומלץ לבחור במייק-אפ מטפח, כיוון שהוא נוגע בשטחי עור נרחבים.
– כדאי לבחור במסקרה המכילה מרכיבי טיפוח וויטמינים לריסים.
– לשמירה על ציפורניים בריאות, מומלץ לבחור בלק מטפח ולהשתמש בשכבת בסיס ללק.
– לעמידות יוצאת דופן של האיפור כדאי להוסיף פריימר מעל קרם הלחות ולפני משיחת המייק-אפ.
– הבשמים העמידים והמטפחים ביותר הם אלה המבוססים על שמן במקום על אלכוהול.
גליה תורן חן היא מומחית לקוסמטיקה ויועצת מגמות למותגי יופי
צילום: אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם