איפור זה לא סיפור: כך נשמור על העיניים מפני זיהום ותגובות אלרגיות, כשאנחנו מתאפרות
אורטל סבג
חשוב לדעת ששימוש לא ראוי במוצרים קוסמטיים ליד אזור העיניים יכול להוביל למספר בעיות לא נעימות במיוחד – מזיהום, ותגובות אלרגיות ועד פגיעה ממשית בעיניים. כך נצמצם את הסיכונים באיפור ל…פס אייליינר עקום בלבד
>>> איך תמנעו זיהום בעיניים?
- לבדוק תוקף – בין אם זה צלליות, מסקרה או עיפרון לעיניים – רובנו נוטות לזרוק את האריזות שעל גביהן מודפס תאריך התפוגה כך שאנחנו מאבדות את המעקב ולא יודעת עד מתי נוכל להשתמש בהם. כדי להימנע מזיהום פוטנציאלי, מומלץ לסגל הרגל ולרשום את התוקף על גבי המוצר עצמו, כך שהמידע הזה תמיד יהיה בהישג ידינו. בנוסף, אם המסקרה התייבשה וכבר אינה מתאימה לשימוש, אל תנסו להפיח בה רוח חיים עם מים.
- להקפיד על ניקיון – מומלץ לנקות את מברשות האיפור לעיתים תכופות, שכן חיידקים ופטריות עלולים לגדול עליהן.
- להתרחק מטסטרים – למרות הפיתוי הרב, רצוי להימנע משימוש בטסטרים, מאחר שאלו נוסו על ידי נשים אחרות שאולי נושאות זיהומים העלולים לעבור אליכן.
- להתחיל מחדש – במידה ואת כבר סובלת מדלקת בעין, כדאי לזרוק את כל מוצרי הקוסמטיקה המיועדים לעיניים כדי למנוע אחת נוספת. בדיוק כמו שאת יכולה להידבק מאחרות, את יכולה להידבק מעצמך.
- לאחסן במקום מתאים – מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ממליץ לאחסן את איפור העיניים על כל סוגיו השונים במקום שבו הטמפרטורה תהיה נמוכה מ-29 מעלות. אחסון מוצרים בטמפרטורה הגבוהה מזו, עלול לקצר את חיי המדף ולפגוע במוצר.
- להפריד – נשים רבות נוטות להשתמש בעיפרון שפתיים עבור העיניים – בין אם בגלל בלבול מקוצר זמן בבוקר, או פשוט בגלל חוסר הבנת הסיכון הכרוך בכך. שימו לב שאתן משתמשות בכל מוצר קוסמטי עבור המטרה לה הוא נועד בלבד.
>>> איך תמנעו תגובה אלרגית?
- להתחיל באזור נקודתי – מאחר שאף אחת לא יכולה לדעת מראש לאילו רכיבים היא רגישה, ההמלצה הגורפת היא למרוח על אזור קטן ומרוחק מהעין את האיפור כאשר מדובר בשימוש ראשוני. העיניים הן האזור הרגיש ביותר בפנים שלנו ולכן צריך להיזהר מאוד עם כל מוצר חדש שאנחנו מנסות.
- לא להסתמך על התווית – אל תסתמכו לעולם על התווית "היפו-אלרגני", והיו זהירות גם במוצרים מהסוג הזה, שכן אפילו הרכיבים הטבעיים ביותר יכולים לעורר תגובה אצל מי שיש לה רגישות.
- להתנסות במוצר אחד בכל פעם – בהקשר לסעיף הקודם, חשוב שתשימו לב שכשאתן קונות מספר מוצרים קוסמטיים חדשים – אתן מתנסות בכל מוצר בנפרד, בדיוק מתוך המטרה לשלול רגישות ולדעת איזה מוצר בטוח לשימוש עבורכן ומאילו כדאי להימנע.
- להתאפר רק בחלק החיצוני של העין – מומלץ לאפר את העין רק בחלקה החיצוני ולא בחלקה הפנימי, שכן הכנסת העפרונות לפנים העין עלולה להסתיים בהחדרת בקטריות.
>>> איך נשמור על קרנית העין?
- לוודא שהיד יציבה – מומלץ מאוד לא להתאפר לעולם ברכב נע, שכן אפשר ליצור נזק כבד מאוד אם מתאפרים כשהיד לא יציבה, כמו שריטה בקרנית העין.
- לשמור על סדר נכון – כאשר מתחילים להתאפר, חלק מן השמנים או פיסות האיפור יכולים להכתים את העדשה או להיתקע מאחוריה. רצוי לשטוף את הידיים, לשים עדשות מגע ורק לאחר מכן להתחיל איפור כצעד סופי. יש חריג אחד לתהליך זה: אם אתן מרכיבות עדשות מגע קשות, מומלץ לשים אותן לאחר האיפור, אך יש לנקוט משנה זהירות כדי למנוע מריחת העדשה במהלך התהליך.
- להסיר איפור – כל איפור שאתן מורחות צריך לרדת בשעת השינה. סבון רגיל ומים לא יכולים לעשות את העבודה – במיוחד כשמדובר במסקרה. כאשר המסקרה מתייבשת, היא נוקשה ויכולה לגרום לריסים להישבר, ואף להוביל למחלת פני העין ולחוסר קבלה של עדשות המגע בעיניים בעת הרכבתן. התחמקו מבעיות אלה על ידי ניקוי יסודי של הפנים שלכן בלילה.
- לשקול בזהירות את האיפור – אם אתן מרכיבות עדשות מגע, יש להימנע מצלליות עיניים נוצצות או מתכתיות, שכן הן חלקים קטנים מהן עלולים להילכד תחת העדשות.
אורטל סבג, אופטומטריסטית ומנהלת חטיבת מחקרים ב-CooperVision.
אילוסטרציה: stockunlimited