תופעת צניחת העפעפיים היא תופעה טבעית של הגוף, אבל, היא יוצרת את האשלייה האופטית שהאדם נראה עייף או עצוב זאת, למרות שהוא עירני ושמח. הליך פשוט לשינוי המבעד"ר אבנר בן שושן
תעשו ניסוי: תסתכלו מסביבכם ותבחנו את עיניהם של האנשים. אתם תגלו, שיש אנשים שנראים לכם עייפים ומחוסרי כוחות כשבעצם הם ממש לא עייפים. כלומר, הם רק נראים כך. אתם תגלו, שיש סביבכם אנשים, שלמרות שעיניהם בורקות הם נראים עייפים וזאת, בגלל העפעפיים הנפולות שלהם.
תופעת צניחת העפעפיים היא תופעה טבעית של הגוף, אבל, היא יוצרת את האשלייה האופטית שהאדם נראה עייף או עצוב זאת, למרות שהוא עירני ושמח.
תסתכלו בטלוויזיה ותראו מנהיגים ואישים פוליטיים שעברו ניתוחים להרמת העפעפיים ותבחינו מיד כמה מלאי אנרגיה הם נראים כיום – לאחר שעברו את הניתוח. כלומר, לא רמת האנרגיה השתנתה אלא המבע הפתוח והעירני.
מהו ניתוח להרמת העפעפיים?
ניתוח להרמת העפעפיים הוא ניתוח בו מרימים את העפעפיים שמחמת הגיל ירדו לכיוון מטה.
העפעפיים העליונות ירדו לכיוון העפעפיים התחתונות או שהעפעפיים התחתונות צנחו גם הן מטה והתמלאו בשקיות שומן.
הניתוח גם זוכה לכינוי הפופלארי "הצערת עפעפיים" זאת, הודות לאפקט ההצערה שהוא יוצר אצל מי שעבר אותו.
באיזה מצבים כדאי לנתח?
יש מצבים שונים, רפואיים ואסתטיים שגורמים לכך שאנשים מבקשים, או שמומלץ להם לעבור ניתוח של הצערת עפעפיים.
שיקול רפואי הוא כשנחיתת העפעפיים לכיוון מטה פוגעת בשדה הראייה.
שיקול אסתטי הוא זה שגורם לכך שהמראה המתקבל הפך ברבות השנים למראה עייף, שמוט וחסר מבע חיוני.
מתי כדאי לנתח?
כפי שציינתי, מדובר בשיקולים רפואיים ואסתטיים אבל הדבר החשוב ביותר הוא השיקול וההחלטה האישית. ידוע כי העיניים הן האיבר אשר מסגיר את הגיל אבל ההחלטה מתי לבצע את ההליך חייבת להיות החלטה אינדיבידואלית.
כל אחד יכול "לבדוק" את עצמו אם הוא מתאים לניתוח: כשאמצע קו העפעף העליון נוגע בקו הריס או כשאתם מושכים את עודף העור של העפעף, עליון או תחתון קדימה, והוא לא חוזר למקום מיד ובאופן חלק – אז הגיע הזמן.
כן חשוב לי לציין, שמאחר ומדובר בניתוח שלהסרת עור עודף, מומלץ לנתח מוקדם ככל האפשר עם הופעת הבעיה. ככל שרקמת העור אלסטית יותר התוצאה טובה יותר.
אז באיזה גיל בעצם מתחילים לנתח?
הגיל הממוצע בו נשים וגברים מגיעים אלי לקליניקה לביצוע הניתוח הוא סביב גיל החמישים. זה בעצם הגיל "הטבעי" לבצע אותו. מבחינת המנותחים הרי שניתוח זה הוא הניתוח הפלסטי אותו עוברים גברים יותר מכל ניתוח פלסטי אחר כי יש מעין "לגיטמציה חברתית" לעבור אותו בשל הסיבות הרפואיות, גם אם אלו הן רק תרוץ פשוט להראות טוב יותר…
בכל מקרה, ההמלצה שלי, כאמור, היא שלא לחכות ולדחות ניתוח זה אלא לבצע אותו מוקדם ככל הניתן עם הופעת הבעיה. זאת, משום שככל שאנחנו צעירים יותר המרקם האלסטי של העור מגיב טוב יותר לניתוח.
מה הוא הליך הניתוח?
ניתוח הרמת העפעפיים העליונים – במהלכו מבצעים כריתת עור עודף לאורך כפל העפעף העליון ומבצעים חיבור עדין ע"י תפר פנימי. לאחר ההחלמה הצלקת העדינה מוסתרת מעין רואה בקפל העפעף. הניתוח עצמו מתבצע בהרדמה מקומית (סדציה), ובמהלכו לא חשים כאב או תחושה כלשהי. זמן הניתוח הוא כ – 45 דקות ושש שעות לאחריו המנותח משוחרר מבית החולים.
ניתוח הרמת העפעפיים התחתונים – ניתוח זה מתבצע בעיקר להוצאת "שקיות שומן" ולכריתה של עודפי עור במידה ויש. לכן, מבצעים את החתך כ-1 מ"מ מתחת לקו הריסים. דרך חתך זה ניגשים לאזור שקיות השומן וכורתים אותם. הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית (סדציה), שבמהלכו לא חשים כאב או תחושה כלשהי. זמן הניתוח הוא כשעה, ושש שעות לאחריו המנותח משוחרר מבית החולים.
מהו תהליך ההחלמה מניתוח הרמת העפעפיים?
לאחר הניתוח להרמת העפעפיים התחתונים, חלק מהתפרים נספגים בעור ואת יתר התפרים מוציאים כעבור שבוע ימים ובמקומם שמים פלסטרים דביקים למשך 4 ימים נוספים. כעבור שבוע מיום הניתוח להרמת עפעפיים הנפיחות ושטפי הדם חולפים וניתן לחזור לפעילות סדירה. לאחר כחודשיים מיום הניתוח הצלקות מיטשטשות וכעבור מספר חודשים מגיעים לתוצאה הסופית של הניתוח.
כמו בכל ניתוח קיימים סיבוכים אפשריים אך נדירים: זיהום או דלקות בתפרים, דמעת, אסימטריה בין העיניים, משיכת העפעף כלפי מטה. בניתוח קטן בהרדמה מקומית ניתן לתקן זאת.
ניתוח זה, שנחשב לקל ביותר מכל הניתוחים הקלאסיים מבחינת ההחלמה ואינו כרוך בכאב. אך דורשה מיומנות רבה בתחום הכירורגיה הפלסטית ומיקרו-כירורגיה, זאת, בשל העדינות וחשיבות הדיוק. ישנם מקרים בהם יש צורך בשילוב של ניתוח להרמת גבות בכדי לקבל תוצאה מלאה.
ד"ר אבנר בן שושן שימש כראש מחלקה בבי"ח "אנרי מונדור"בצרפת, מומחה בכירורגיה פלסטית ומיקרו-כירורגיה וחבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר