הג׳ל לק הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות; גם המטפלות וגם המטופלות "מתמכרות" לו מהרגע הראשון, ורבות מעדיפות אותו על פני הלק.
לינור קוגן
הטרנד הנושא את השם ג׳ל לק הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות ומצוי כמעט בכל בית עסק המעניק טיפולי יופי, מותיר את הלקוחות מכורות מהטיפול הראשון ואילך ואט אט תופס את מקומו של הלק. הדבר נובע משתי סיבות:
1. בניגוד ללק הרגיל, הג׳ל לק מחזיק מעמד כשלושה שבועות, מעניק לציפורניים מראה אסתטי, מבריק במיוחד ומטופח, מבלי להגביל את פעילותה של הלקוחה ואינו מונע ממנה את אותם עיסוקים יומיומיים השוחקים את הלק הרגיל תוך 2-4 ימים.
2. הג׳ל לק משמש כשכבת מגן על הציפורן הטבעית, ומאפשר את צמיחתה הבריאה, במקרים אחרים, הג׳ל לק אף מאפשר את שיקומה של הציפורן הטבעית לאחר טראומה כגון בניית ציפורניים או כסיסה של שנים.
שלבי העבודה
ראשית, חשוב לבצע הכנה בסיסית של הציפורן – מניקור יבש:
1. חיטוי באמצעות אלכוהול (מומלץ להשתמש באלכוהול 70% , אותו ניתן להתיז על הציפורניים).
2. דחיפת העור.
*ניתן להשתמש בחומרים מרככי עור, אולם בסיום הדחיפה חשוב לנקות היטב את שאריות החומר באמצעות אלכוהול).
3. עיצוב הציפורן – יצירת הצורה והאורך הרצויים באמצעות פצירה.
* חשוב לעגל מעט פינות חדות גם בציפורן מרובעת.
* עם סיום העיצוב, חשוב לנקות ולהפריד שאריות שיוף הנותרות מחוברות בקצה הציפורן ומתחתיה.
4. שיוף פני הציפורן – מטרתו של השיוף היא הסרת שכבת הברק בלבד, לכן מתבצע השיוף באמצעות פצירת ספוג 240 או ספוג עדין יותר, ובשום פנים ואופן לא עם פצירה גסה יותר, על מנת לא לדקק חלילה את ציפורניה של הלקוחה. שימוש בפצירה גסה יותר, מעבר לזה שאינו נחוץ, אף עלול גם להקשות את הסרתו של הג׳ל בהמשך, לכן חשוב להמנע ממנו.
5. ניקוי שאריות השיופים באמצעות ספוג נטול סיבים ספוג באלכוהול.
6. מריחת הבונדר -bond it on, על כל הציפורן וכן יצירת מסגרת על העור סביב הציפורן. הבונדר מנטרל שארית שומניות ומשמש כחומר מקשר בין הציפורן ובין הג׳ל.
מריחת הג׳לים
1. ג׳ל ראשון – Base coat – מריחה בשכבה דקה מאוד, מבלי לגעת בעור, תוך הקפדה על סגירת הקצה החופשי של הציפורן, מצד לצד, מספר פעמים. בתום המריחה, חשוב לבצע ניתוק בין העור ובין הציפורן, באמצעות דוחף עור.
שכבה זו ניישב במנורה למשך דקה אחת.
2. ג׳ל שני – הצבע:
* את הצבע חשוב לערבב היטב לפני השימוש על מנת לאחד בין פיגמנט הצבע ובין הג׳ל, שניהם בעלי סמיכות שונה.
* בטרם נמרח את שכבת הצבע הראשונה, מומלץ לעבור על הציפורניים באמצעות מברשת יבשה (ניתן להשתמש במברשת הג׳ל הצבעוני לאחר סחיטה טוטאלית שלה, או לחלופין ניתן להשתמש במכחול יבש אחר אם יש).
* שכבת הצבע הראשונה – מריחה בשכבה דקה, מבלי לגעת בעור, תוך הקפדה על סגירת הקצה החופשי של הציפורן, מצד לצד, מספר פעמים. בתום המריחה, חשוב לבצע ניתוק בין העור ובין הציפורן, באמצעות דוחף עור.
שכבה זו נייבש במנורה למשך שתי דקות. מראה השכבה הראשונה הינו חצי אטום.
* שכבת הצבע השניה – מריחה בשכבה דקה, מבלי לגעת בעור, תוך הקפדה על סגירת הקצה החופשי של הציפורן, מצד לצד, מספר פעמים. בתום המריחה, חשוב לבצע ניתוק בין העור ובין הציפורן, באמצעות דוחף עור.
שכבה זו נייבש במנורה למשך שתי דקות נוספות. שכבה זו תספק את הפיגמנט האטום במרבית הגוונים. אם לא התקבל פיגמנט אטום, ניתן למרוח שכבה נוספת, ובתנאי שנקפיד על כללי המריחה, הסגירה, הניקוי והייבוש במנורה, כפי שנהגנו בשכבות הקודמות.
3. ג׳ל שלישי – Top coat – מריחה בשכבה דקה, מבלי לגעת בעור, תוך הקפדה על סגירת הקצה החופשי של הציפורן, מצד לצד, מספר פעמים. בתום המריחה, חשוב לבצע ניתוק בין העור ובין הציפורן, באמצעות דוחף עור.
שכבה זו ניישב במנורה למשך שלוש דקות.
הטופקוט, למעשה, מספק את הברק הפנומנלי של הג׳ל, ותפקידו לשמור על הצבע מפני שחיקה ושריטה של הצבע במהלך השבועות הבאים.
4. נטרול הדביקות – הספיגי ספוג (ניתן להשתמש ברפידות נטולות סיבים, או במגבונים המיועדים לעבודה בג׳ל, אך לא בצמר גפן לסוגיו) במנטרל ג׳ל בנדיבות, ועברי על הציפורניים בלחיצה, כלפי פנים וכלפי חוץ (התנועה זהה לזו של הסרת לק).
בכל שלבי מריחת הג׳ל, גם לאחר הייבוש במנורה, נותרת דביקות. שלב הנטרול הוא השלב האחרון בעבודתכן, ומטרתו להסיר את אותה הדביקות.
הסרת הג׳ל
על מנת להסיר את הג׳ל, נשתמש במסיר ג׳ל וברפידות אלומיניום המיועדות להסרת ג׳ל.
נספיק כל רפידה בחומר המסיר, ונעטוף כל ציפורן בנפרד. העטיפה צריכה להיות מהודקת ככל שניתן לציפורן, על מנת שהחומר יבצע את המסתו כנדרש וכן על מנת שלא יתאדה.
לאחר שעטפנו את כל האצבעות, ולאחר שהמתנו 10 דקות, נסיר את רפידות האלומיניום ונדחוף את שארית הג׳ל שנותרה באמצעות דוחף עור. מומלץ להסיר ולנקות כל ציפורן בנפרד, על מנת לאפשר לחומר להמשיך לפעול על הציפורניים הנותרות בזמן שאנו עובדות על אותה הציפורן.
בסיום ההסרה, נבצע שוב מניקור. אם הלקוחה מעוניינת במריחת ג׳ל לק נוספת, המניקור יהיה זהה לזה שעשינו בתחילת העבודה.
סודות העבודה הנכונה
א. מריחת שכבות דקות – שכבות עבות לא יתייבשו במלואן במנורה, מה גם שעלולות לנזול לכיוון העור בזמן הייבוש במנורה, ויהיו עמידות פחות בפני קילופים.
ב. סגירת הקצוות החופשיים – בכל שכבה, בטרם הכנסתה לייבוש במנורה, הקפידי לבצע סגירת הקצה החופשי באמצעות מברשת סחוטה לחלוטין, מצדה האחד של הציפורן לצדה השני וחזרה, מספר פעמים. סגירת הקצה החופשי תמנע נזילה או נסיגה של הג׳ל בתוך המנורה והינה קריטת לעמידותו.
ג. ניקוי שאריות הג׳ל מהעור – עם תום מריחת שכבת הג׳ל, ובטרם הכנסת לייבוש במנורה, הקפידי לנקות שאריות מהעור ולבצע הפרדה בין העור ובין הציפורן. מהלך זה נועד לוודא כי שכבת הג׳ל אינה עולה במקביל על העור ועל הציפורן, ולא תתקלף בקלות משום כך.
לינור קוגן, הדרכה מקצועית למריחת הג'לים לציפורן טבעית של חברת TruGel מבית EzFlow
תמונות: באדיבות חברת TruGel
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!