שפתיים מלאות – חושניות יותר וחיוך בשפתיים מלאות – יותר כובש ומושך תשומת לב. רופא אסתטולוג מסביר, מה ניתן לעשות: הדגשת הקונטור, הוספת נפח, מילוי קמטים ועוד. ד"ר שמעון מרקביץ
ד"ר שמעון מרקביץ
אחד מאתרי הטיפוח החשובים ביותר בפנים, הינו ללא ספק החלק התחתון של הפנים – השפתיים והאזורים הסמוכים להן. זה האזור שניכרים בו סימני הזמן, באופן בולט ביותר.
נתחיל בשפתיים כ"שחקן ראשי". שפתיים מלאות, הן לכל הדעות חושניות יותר וחיוך בשפתיים מלאות – יותר כובש ומושך תשומת לב. לכן, הרבה נשים וגברים פונים לרפואה האסתטית למקצה שיפורים, כאשר הטבע לא הטיב עמם ו/או איבדו נפח במהלך השנים.
ואכן, במהלך השנים אנו מאבדים מרכיבי עור שונים, כמו חומצה היאלורונית, קולגן, אלסטין וכן שומן משכבת התת עור. איבוד תשתית התמיכה, הנפח והגמישות מתבטאים בהופעת קמטים, שקעים, קפלים וצניחות עור. הזרקת חומרי מילוי לעור, במקומות הבעייתיים, מהווה מקור חלופי לנפח שחסר, כולל שפתיים.
עיצוב השפתיים הפך לפרוצדורה מאד נפוצה ומבוקשת בכל הגילאים אך בעיקר בקרב הצעירים, נשים וגברים כאחד.
למשל:
הדגשת הקונטור (המסגרת) של השפתיים בחומר מילוי, על מנת להגדיל אותן במקצת. ברוב המקרים פעולה זו מספיקה ואין צורך להוסיף נפח, אחרת עלול להתקבל פה של "דונלד דק" – הברווזון המפורסם.
הוספת נפח לשפה אחת או לשתיהן עם או בלי קונטור. פעולה זו, אם מבוצעת כיאות, מקנה נפח שחסר, מראה חושני אך לא צעקני ופרובוקטיבי.
מילוי קמטים פריאורלים – הם אותם קמטים, לעיתים די עמוקים, המאונחים לקונטור השפה, המכונים גם "קמטי עישון" לא תמיד בהצדקה (מופיעים גם בנשים שאינן מעשנות). יש לציין שקמטים אלה מטרידים למדי, בעיקר כאשר מאפשרים לאודם לגלוש מעבר לגבול השפתיים.
מילוי הקומיסורות – אלה הם השקעים שנוצרים במשך הזמן בזויות הפה הנוטים כלפי מטה ומקנים לפה ארשת עצובה. הזרקת חומר מילוי ממלאה ומרימה את הקומיסורות ומשנה את זוויות הפה למצב מאוזן או אפילו "מחייך". במקרים קשים במיוחד, אפשר להיעזר גם בהזרקת בוטולינום טוקסין ("בוטוקס") המשחרר שני שרירים בצידי הפה המושכים את הקומיסורות כלפי מטה.
מילוי קמטים רוחביים שנוצרים לפעמים בשפה העליונה ובסנטר מתחת לשפה התחתונה. אפשר להעלימם בקלות.
מילוי השקעים משני צידי האף ו"קמטי החיוך" משני צידי הפה. קמטי החיוך קשים במיוחד לטיפול ולא נעלמים לגמרי גם אחרי הזרקת כמות גדולה של חומר מילוי. הסיבה נעוצה במיקום הבעייתי עם תנועתיות רבה.
בכל הפרוצדורות הנ"ל, נעשה שימוש בחומרי מילוי שונים הקיימים היום בשוק – "קבועים" ו"זמניים".
מבין הקבועים, הסיליקון הוא הנפוץ ביותר, לאין ערוך. יש לציין, שמדובר כאן ב"חתונה קתולית", שהמטופלים לא תמיד מודעים לה, כמו גם לגבי רשימה שלמה של תופעות לוואי. מדובר בחומר מילוי קבוע, שנשאר בגוף לצמיתות (בזה יתרונו אך גם חסרונו), בשעה שגופנו ממשיך לעבור את שינויי ההזדקנות הבלתי נמנעים הגורמים לנסיגה ניכרת באפקט המילוי. במילים פשוטות – חומר המילוי הוא לצמיתות, אפקט המילוי – לא. לכן, מה שמתאים ויפה לנו היום לא בהכרח יתאים לנו ויהיה יפה באותה המידה בעוד 5, 10 או 15 שנים. או לחלופין, גם אם ההזרקה נעשתה בצורה המקצועית ביותר, אבל התוצאה הסופית אינה משביעה את רצון הלקוח/ה … הוא נותר עמה. שני אלו לבדם מספקים חומר רב למחשבה ואבוי אם המטופלים אינו יודעים עליהם בטרם החליטו הסכימו לעבור את הטיפול.
חומרי מילוי הזמניים הנספגים, הם לאין ערוך הפו פולארים ביותר. מדובר בעיקר במוצרים על בסיס חומצה היאלורונית, קולגן והידרוכסילאפטיט. הם חומרים טבעיים שנמצאים בגופינו אך מופקים בתנאי מעבדה, לכן תופעות אלרגיות הינן נדירות ביותר ומעט מאד תופעות לוואי שחולפות תוך מספר ימים. חומרים אלה נשארים בגוף בין חצי שנה עד שנתיים ויותר (תלוי בסוג החומר המוזרק, מקום ההזרקה, טכניקת ההזרקה ומהירות הספיגה של הגוף).
היתרון בזמניות – בכל הזרקה ניתן להתאים את כמויות החומר, את מיקום ההזרקה ואת טכניקות ההזרקה לצרכים האמיתיים באותו הרגע (כי גופנו משתנה כל הזמן). תמיד ניתן להפסיק להזריק אותו כאשר מחליטים לעבור לחומר אחר או לבצע פרוצדורה שונה, מתאימה יותר או להפסיק בכלל.
הזרקת חומרי מילוי באזור התחתון של הפנים מלווה בדרך כלל בהופעת נפיחות בתוספת אפשרית של שטיפי דם קטנים ואדמומיות. הנפיחות ניכרת במיוחד אחרי הזרקת השפתיים. לכן, יש לתכנן את ביצוע הפרוצדורה לקראת סוף השבוע או חופשה של כמה ימים ועדיף בחודשי החורף בהם "הסבל" יותר קל.
הכותב, ד"ר שמעון מרקביץ הוא רופא אסתטולוג
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר