השימוש בתרכובות חמצן שונות ותפקידם בפעילות אנטי אייג'ינג
אבישי אשכנזי
בעשור האחרון, מדענים באירופה ובעיקר בגרמניה, מחפשים פתרונות אנטי אייג'ינג לציבור ענק של אנשים מתבגרים ומובילים את השימוש בתרכובות חמצן שונות לפעילות קוסמטית ורפואית.
הקשר בין אנרגיה לתהליכי הזדקנות
כאשר אנו מתבגרים, קצב חילוף החומרים מואט והאיברים שלנו זקוקים ליותר אנרגיה. בנוסף, נזקי חימצון מצטברים באברונים תוך תאיים שונים (כדוגמת המיטוכונדריה), גורמים לנזק ברקמות ובאיברים ולמעשה מביאים להזדקנות מואצת. האצת תהליך ההזדקנות, מתבטא גם בשכבות העליונות של העור וגם ברקמות החיבור. על מנת להאיץ את קצב חילוף החומרים בגוף וכן על מנת לאפשר לגוף ובעיקר לעור להתמודד עם נזקים חמצוניים, מציעה הרפואה והקוסמטיקה הפרא-רפואית מספר טיפולים מבוססי חמצן:
1. חמצן רפואי מולקולרי – ( O2)
2. אוזון – ( O3)
3. חמצן אטמוספרי המועשר ביוני חמצן שליליים – ( O2-)
חשוב לציין, כי למרות שכל המולקולות הנ"ל מבוססות חמצן, הן שונות, ומכאן נגזרת גם פעילותן הביולוגית השונה.
השימוש בחמצן רפואי
החמצן חיוני לתפקוד מערכות הגוף וישנם טיפולים המשלבים את החמצן הרפואי O2 בשאיפה, בטיפול במצבי חוסר חמצן במקרי הלם, טראומה או אפילו תרדמת.
השימוש באוזון
האוזון הוא גז חסר צבע, בלתי יציב, המורכב משלושה אטומי חמצן: אחד מאטומי החמצן יכול להתנתק ממולקולת האוזון, "ולהצטרף" מחדש למולקולות אחרות ובכך לשנות את הרכבם הכימי.
תכונה זו של האוזון מאפשרת לו להשמיד חיידקים ווירוסים והוא נחשב לאחד מחומרי החיטוי החזקים ביותר בטבע.
ברגע שנכנס אוזון למערכת הדם נוצרים אותות כימיים, המגבירים את פעולתן של מערכות שונות ומשפרים את קצב חילוף החומרים בגוף ואת תפקודי התאים.
הטיפולים באוזון הינם מגוונים וכוללים בין היתר טיפול בכיבים, כאבי פרקים הנובעים מדלקת כרונית, דלקות כרוניות של המעי ומצבים דלקתיים כרונים אחרים.
החיסרון העיקרי של האוזון הינו בכך שהוא מאוד לא יציב. האוזון רעיל לתאי אפיתל במערכת הנשימה ולכן אסור לשאוף אוזון בריכוזים גבוהים. השימוש בטיפולי אוזון אינו מתאים לטיפולי קוסמטיקה ומבוצע תחת פיקוח רופא בלבד.
השימוש בחמצן מיונן (מועשר ביונים)
ההגדרה של טיפול בחמצן מיונן הינה בהעשרת תערובת האוויר הרגילה אותה אנו נושמים (N2+O2) במולקולות חמצן בעלות אלקטרון עודף (O2-) או כאלו בעלות אלקטרון חסר (O2+). במאמר זה נתייחס לסגולות החמצן המועשר באלקטרון (O2-).
השימוש בחמצן מועשר ביונים שליליים החל בעשורים הקודמים במסגרת מכשירים לטיהור אוויר.
ככל שריכוז היונים השליליים גבוה יותר כך האוויר אותו אנו נושמים נקי יותר מחיידקים, וירוסים ורדיקלים חופשיים. זו הסיבה שחמצן מועשר נקרא גם "וויטמינים מהאוויר".
כמות היונים השליליים בחדרים סגורים היא מאוד נמוכה. אנו מוצאים בין 50-250 יונים שליליים לסנטימטר מעוקב (ions / cm³).בטבע הכמות עולה פי כ 30 ל1,500 יונים לסנטימטר מעוקב. בחוף הים או בהרים הריכוז של יונים שליליים עולה עד יותר מ 5.000 יונים לסנטימטר מעוקב. טכנולוגיות שונות כגון מכשיר ה DERMIO CARE מבית חב' WEYERGANS הגרמנית מספק לא פחות מ- 5.000.000 יונים לסנטימטר מעוקב.
החמצן המיונן לטיפולי קוסמטיקה פרא רפואית
בשנים האחרונות, בעקבות מחקרים קליניים רבים ברחבי העולם, טכנולוגיית היינון (IONIZATION) להעשרת החמצן ביונים שליליים פרצה לטיפולי הקוסמטיקה הרפואית.
יתרונות היונים השליליים בטיפולי קוסמטיקה הם:
1. אינם פוגעים במרקם העור.
2. חודרים בקלות לשכבות העור השונות כולל הדרמיס והאפידרמיס.
3. פעילות בשני כיוונים: חדירה דרך העור וחדירה דרך הנשימה אל הדם ומשם לתאים השונים.
4. שיפור קצב הפעילות המטאבוליטית של התאים.
5. חיזוק המערכת החיסונית של העור והגברת היעילות כנגד דלקות.
6. הגנה עוצמתית מפני רדיקלים חופשיים.
כמו כן, טיפולי הקוסמטיקה הפרא רפואית, המשלבים טיפול ביונים שליליים לבעיות עור מומלצים לאנטי אייג'ינג עם התמקדות במיצוק כמו גם אקנה ורוזציאה.
לסיכום, החמצן המועשר ביונים שליליים, על יתרונותיו הגדולים, הוכנס במסגרת הטכנולוגיות השונות והחומרים לטיפולים הפרא רפואיים, שילובו במסגרת סל הכלים במכון ישפר את תוצאות הטיפול לעין שיעור.
אבישי אשכנזי הוא סמנכ"ל פיתוח עסקי, קוסמטיקום
פרסם כאן מודעת לוח חינם!