בין אם אתם מאפרים בשיטת האיפור הקבוע הנפוצה ובין אם אתם מאפרים בשיטת האיפור הקבוע הרפואי ישנם כמה כללי ברזל שחייבים להקפיד עליהם
ענת ויל
האיפור הקבוע הוא למעשה החדרת פיגמנטים לפנים בשיטה ובטכניקה שבה הפיגמנט נשאר "קבוע" כלומר "קעקוע". מדובר בטרנד שהפך לנורמה והוא בא להעניק לנשים את המראה המאופר והמטופח גם כשהן עייפות.
שיטה זו של איפור קבוע נקראת גם 'Permanent Make up'.
בשנות ה- 90 פותחה ע"י רופאי עור גרמניים שיטה חדשה של איפור קבוע, שהיא, להבדיל מן ה"קעקוע" שנשאר על העור לכל החיים, נשארת על העור רק למשך 3-4 שנים כשבתום תקופה זו האיפור נעלם לחלוטין. גם כאן העבודה של איש המקצוע היא עבודה של החדרת פגמנט עור, אבל השוני המהותי הוא בכך, שמדובר בטכניקת החדרה שונה של הפיגמנט לעור הפנים. הקיעקוע נעשה ע"י מיכשור עדין יותר מן המקובל – כזה המיועד לעבודה על עור הפנים כדי שלא לגרום פציעות לעור. מאחר ושיטה זו פותחה ע"י דרמטולוגים ולכן היא נקראית 'איפור קבוע רפואי קוסמטי', או באנגלית 'Semi Permanent Make up'. בתחום זה של ה'איפור הקבוע הרפואי' פותחו גוונים רבים של צבעי מייק-אפ למשל, מייק-אפ שייעודו לטשטש פגמים כתמים וצלקות בפנים. באיפור הקבוע הנפוץ משתמשים איתם לתיקונים ומחיקות. כמו כן, פותחו מחטים דקות ועדינות במיוחד שאינן פוצעות את עור הפנים.
איפורים קבועים או הדגשת תווי פנים?
כשמאפרים בכל אחת משיטות העבודה הללו, ניתן לאפר איפור קבוע – כלומר – לגרום ללקוחה להראות מאופרת בכל שעות היום והלילה, (לצמיתות או למשך מספר שנים), או, להדגיש את פניה בלבד.
כשאנו מדברים על 'הדגשת תווי פנים' מדובר על שימוש בצבעים הטבעיים של הלקוחה כדי לשוות לה מראה טבעי ולא מראה מאופר. הגוונים הפיגמנטים ואופי העבודה שלנו יהיה הרבה יותר עדין ורך.
לא משנה באיזו שיטת עבודה נבחר, לא משנה אם אנחנו מאפרים או רק מדגישים תווי פנים. מה שחשוב הוא שיש כמה כללי יסוד אותם צריכים למלא כשמחדירים פיגמנטים ללקוחה.
כלל ראשון: ההיגיינה בטיפול
איפור קבוע עלול להעביר מחלות וזיהומים. אי הקפדה על הסטריליות עלולה לגרום להידבקות במחלות מדבקות כמו איידס וצהבת. חשוב לשתמש רק במחטים ומגני מחט חד פעמיים. שימוש חוזר במחט או במגן שלה אסור בתכלית האיסור.
מיכל הצבע שבו נמצא הפיגמנט חייב להיות חד פעמי ולהיזרק לפח בתום הטיפול.
חשוב שהקוסמטיקאית תעבוד עם כפפות חד פעמיות. הקוסמטיקאית חייבת להחליף כפפות חדשות בכל טיפול.
מריחת משחת הרדמה או הרגעה חייבת להיות עם מנקי אפליקטורים חד פעמיים.
בסוף הטיפול חשוב לאכסן את המחט המשומשת במיכל סגור ולא לזרקה לפח אשפה רגיל.
כלל שני: איבחון מצב בריאותי של הלקוחה ותיעודו
ישנם מצבים בריאותיים שלא מאפשרים קליטת פיגמנט בשכבת העור העליונה. חשוב לדעת שהלקוחה שלנו לא נמנית על קהל זה. חשוב לוודא שהלקוחה אינה אלרגית לפיגמנטים איתם אנו משתמשים או לחומרי האילחוש. חשוב לציין על גבי טופס ההצהרה עם איזה צבע או צבעים השתמשנו, כדי שבטיפול הבא נוכל לחזור על אותו גוון.
כלל שלישי: תיאום ציפיות הלקוחה
חשוב לשרטט ללקוחה את האיפור שנעשה לה לפני הטיפול. חשוב שהלקוחה תרגיש טוב עם השירטוט והצבע שבחרנו עבורה.
כלל רביעי: ערבוב נכון של הפיגמנטים
ערבוב לא נכון של פיגמנטים או קריאה שגויה של גוון עור הלקוחה משפיעים על הצבע הסופי.
חשוב לעבוד רק עם פיגמנטים שהיצרן מציין את הרכבם. אסור לערבב צבע חם עם צבע קר.
חשוב לאבחן את סוג הפיגמנט הטבעי של הלקוחה כי הפיגמנט אותו אנו מחדירים לעור יקבל את הגוון הסופי שלו רק אחרי שיתערבב עם הפיגמנט הטבעי של הלקוחה.
כלל חמישי: חשוב לוודא שהפיגמנטים אינם מכילים חומרים רעילים
קיים כיום תו תקן בינלאומי לייצור פיגמנטים שאינם רעילים. תו התקן קובע את כמות החומר הרעיל שמותר שיהיה בתוך כמות מוגדרת של פיגמנט מבלי שיגרום לבעיות בריאותיות כמו אלרגיות, מחלות עור וסרטן. בבקבוק הצבע של האיפור הקבוע חייב להיות סימון הקוד של הפיגמנט שבבקבוק. לתו התקן הבינלאומי קוראים: INCI (International Cosmetic Ingridiens). הסימון מתחיל באותיות CI ואחריהם מופיע המספר הקטלוגי של הפיגמנט.
כלל שישי: בדיקת טריות הפיגמנט
חשוב שבבקבוק הצבע יהיה סימון ותאריך של "פג תוקף". צבע שפג תוקפו עלול להפול לרעיל בעור. הוא עלול לגרום לכתמי צבע בעור ולשנות את הגוון לחלוטין. צבע שלא מצויין עליו תאריך פקיעת תוקף עדיף להשאיר על המדף!!!
כלל שביעי: בחירה נכונה של המחט
בחירה שגויה של המחט עלולה לגרום לאיפור לא אחיד לרמת פציעה גבוהה בעור. חשוב לבחור את סוג ועובי המחט בהתאם לסוג עור הלקוחה ולמיקום האיפור בפנים.
כלל שמיני: סיום הטיפול
חשוב להרגיע את האזור שטופל עם משחה מרגיעה. מומלץ לסיים טיפול עם קרם ויטמין E שפותח במיוחד לסוף טיפול של איפור קבוע. חשוב לתת ללקוחה את הקרם להמשך טיפול בבית. חשוב ליידע אותה כיצד עליה להתנהג בימים הראשונים אחרי הטיפול כדי שלא יהיה שינוי גוון או פליטה מוגברת של פיגמנט.
ענת ויל היא קוסמטיקאית בכירה ומורה לאיפור קבוע ב'ביוטי לוק' ובביה"ס הגבוה לקוסמטיקה בברלין