בתמונה: צילום יח"צ
בכל הנוגע למהפכת האיפור הקבוע קיימים מספר מיתוסים, שחובה עלינו לנפץ, כדי שהתוצאה תהיה בריאה, יפה ומותאמת ללקוחה
משה אלול
בשנים האחרונות מתקבעת שיטת האיפור הקבוע כחלק מהתרבות הנשית, כאשר קוסמטיקאיות מציעות מגוון של סוגי איפור קבועים המתבצעים במהלך מספר טיפולים ומבטיחים תוצאות עמידות למשך מספר שנים. תחום זה הוכיח לכולנו שניתן לעצב מחדש את תווי הפנים, תוך כדי הדגשת יחסי הפרופורציה הנכונים והבלטה של הנתונים הטבעיים שלנו. כך נוכל להדגיש את קו תוחם השפתיים, לקבע את קו האיי ליינר העליון והתחתון ולחסוך את זמן האיפור בבוקר, לעבות את הגבות, להוסיף נקודת חן, לכסות צלקות באמצעות שימוש בצבעי עור, לשחזר פטמות לאחר ניתוחים של כריתת שד, להעלים כתמי פיגמנטציה, להצליל צלקות ואף להשתמש בשיטה במסגרת ניתוחים להשתלת שיער.
תהליך זה, טומן בחובו גם לא מעט סכנות, שעלולות להיגרם בזכות שרלטנות וגישה חובבנית למקצוע.
לכן, חשוב לנפץ כמה מיתוסים הקשורים לתחום האיפור הקבוע
תנאי היגיינה
נדהמתי לגלות מקרים בהן הקוסמטיקאיות מבקשות מהלקוחות עצמן לשמור את המחט לאחר הטיפול הראשון, למשל, ולהביאן להמשך הטיפולים. גישה כזאת פוגעת בהיגיינה הבסיסית של התהליך ועלולה לגרום לסיבוכים ותופעות לוואי בהמשך. כידוע, תנאי היגיינה פגומים עלולים לגרום לזיהומים ולהעברה של מחלות בעת התהליך, הכרוך בדימום במקום המאופר. צהבת, איידס ואפילו שחפת עלולים לעבור באמצעות שימוש בכלים ללא חיטוי או סטריליזציה מספקת ולכן ההקפדה על החלפת מחטים, (מחט חדשה לכל טיפול), ושימוש בכלים חד פעמיים הינה הכרחית.
ערבוב לא נכון של פיגמנטים
נקודה נוספת שיכולה ליצור בעיות או אי שביעות רצון היא ערבוב לא נכון של פיגמנטים, קריאה שגויה של גוון העור או שרטוט והדגשה לא נכונים של תווי האיפור עלולים לגרום לתוצאה הפוכה מהכוונה המקורית, כאשר התוצאות נראות לא אמינות והצבעים אינם תואמים את הכוונה המקורית. הטענה כי ישנן נשים אשר סוג העור שלהן דוחה את הפיגמנט הינה מופרכת מיסודה. אין כל קשר בין סוג העור לחדירת הצבע לעור. התוצאות תלויות במקצועיות של המאפר, שימוש בגוונים נכונים ושרטוט מקצועי של התווים הראשונים. יש שיטות בדוקות לשרטוט נכון המבטיחות קו נקי ומדויק לאחר תהליך האיפור.
דימום הוא סימן לחדירת יעילה של הצבע
מיתוס נוסף ששגור בתחום הוא שדימום מואץ הינו סימן לכך שהצבע חודר ביעילות. למעשה ההפך הוא הנכון, היות והדימום המואץ הינו סממן לשימוש במחט פגומה או ביצוע של התהליך בזווית לא נכונה. גורמים אלו מעכבים את חדירת הצבע וגורמים סבל רב ומיותר ללקוחה.
החדרת צבע יסודית
גם הטענה על "החדרת צבע יסודית" – שמשמעה הוא כי ככל שקודחים יותר בתוך העור, כך תהליך החדרת הצבע מתבצע בצורה יסודית יותר הינה מופרכת לחלוטין. למעשה, אין צורך בטיפולים ארוכי טווח במספר מפגשים קבוע על מנת להגיע לתוצאות טובות וארוכות טווח. אותה מסקנה תקפה גם לגבי מריחה של הצבע על הגבה של הלקוחה, תוך כדי כיסוי של הגבה בניילון כשעה לפני או אחרי הטיפול. שיטה זו אמורה להבטיח את החדרת הצבע ביעילות לעור, אך המריחה של הצבע, ללא שימוש במחט, הינה קוסמטית לחלוטין ואינה מוסיפה לתהליך.
הסוד נמצא במחט
השימוש במחט לא נכונה היה אחד הגורמים המרכזיים למספר הרב של המפגשים ולפרק הזמן הממושך שנדרש על מנת להגיע לתוצאות. למעשה, הצלחתו של התהליך טמונה בשילוב בין המכאניקה והיציבות של המכשיר, טיב ואיכות הצבע סוג ומבנה המחט ומיומנות של המאפר, כאשר כל שאר המיתוסים מופרכים מיסודם.
במקרים בהם תוצאות האיפור אינן מספקות, ניתן לעשות "קמופלאג'" לאחר שהצבע דוהה, כאשר תהלך ההסוואה משחזר את הצבע המקורי של העור ומאפשר חזרה למצב הטבעי. במקרה הזה אני ממליץ שלא לפנות לטיפולי הלייזר השונים, משום האינטנסיביות והפולשניות של הטיפולים, העלולים ליצור כוויות במקום או למנוע אפשרות לטיפולים נוספים באזור.
משה אלול הוא מומחה לאיפור קבוע