כל מה שיש לדעת על שימוש במכונות שיוף ציפורניים; יתרונות, חסרונות וסכנות. למה השימוש במשייף שנוי במחלוקת?
אמי טאווס
אין ספק, כי עבודה עם מכונת שיוף בהחלט יכולה לקצר את זמן הטיפול ב-15 דקות עד חצי שעה – מילוי או לחילופין בבניית סט חדש. טכנאיות ציפורניים רבות יוכלו להעיד כי השימוש במכונת שיוף הצילה להן את הקריירה. יהיו כאלה שיצהירו כי השימוש במכונת השיוף הוא בעיקר כדי לנקות את הציפורן, להחליק את הגבעה של הטיפס, להעניק טקסטורה חלקה בשכבת האקריליק, ולנקות מתחת לקצה החופשי.
בעיות בשימוש במכונת שיוף
אז למה בכל זאת השימוש במכונות השיוף שנוי במחלוקת? זה לא רעש המכונות ובוודאי לא עלותן שמעוררת מחלוקת בקרב טכנאיות ציפורניים, זוהי האחיזה הממושכת שיכולה להזיק לשורש כף היד של הטכנאיות וכמובן שיוף ציפורני הלקוחה. התומכים בעבודה עם מכונת שיוף, טוענים שמשך הזמן בטיפול ציפורניים הנעשה ללא מכונה הוא מוגזם, לעומתם המתנגדים יציינו כי זו הצהרתם של 'אוהבי קיצורי הדרך'.
כולנו חשופות לאבק בתהליך השפשוף. בתהליך שיוף ידני קיימת שליטה על כמות האבק המתעופף באוויר ועל הפיזור שלו בחלל. בעיית האבק ידועה בענף הציפורניים בעולם כולו ועל כן ספקי הריהוט המקצועי הציעו שולחנות עבודה מאובזרים בשואבי אבק שולחניים כאשר בו בזמן שפעולת השיוף מתרחשת, השואב מבצע פעולת יניקה של האבק ומונע ממנו להתפזר בחלל סמוך למעברי הנשימה של טכנאית הציפורניים והלקוחה. בכלל מומלץ להתקין מערכת שאיבה בחלל המכון על מנת לצמצם נוכחות אבק באוויר. פתרון נוסף היה ייצור ראשי שיוף למכונה מדגם 'קרבייד' הידוע 'כיצרן' אבק קטן יותר ביחס לראשי יהלום. עם זאת עבודה בראשי 'קרבייד' מחייבת מיומנות גבוהה יותר בשל מבנה השיניים הזעירות שעל ראש השיוף הנוגסות באופן גס יותר בחומר. ניתן לראות יותר ויותר בסלונים מקצועיים בארה"ב, טכנאיות וטכנאי ציפורניים עובדים כאשר מסכות הגנה מפני אבק מכסים את הפה והאף, תופעה שהולכת ומתעצמת גם בישראל.
שליטה בשיוף
אחת השאלות המרכזיות בתהליך בניית ציפורניים עם מכונת שיוף – האם היא מסייעת לשמור על הציפורן הטבעית? כיום רווחת הדעה בקרב טכנאי ציפורניים בכירים בעולם, כי אין כל סיבה לייצור מגע בין הציפורן הטבעית לבין ראש השיוף. רובם של טכנאי הציפורניים אוהבים לבצע תהליך שיוף ראשוני על גבי השטח האקרילי וזו בשל העובדה כי הוא נוטה להיות עבה יותר טרם תחילת העיצוב.
הקושי האמיתי אצל טכנאית ציפורניים לפחות בין אלה המתחילות, הוא לשלוט במידת הלחץ בעת העבודה עם מכונת השיוף על הציפורן. לאלה שאינן מוכנות לוותר על עבודה במכונת שיוף, יהיו כאלה שיגידו כי שימוש במכונה בתהליך השיוף אינו מצריך יותר מ-30 שניות על כל הציפורן – כך שציפורני הלקוחה אינן חשופות לשיוף יתר.
חשוב לציין כי קיימות טכניקות עבודה שאינן משלבות כלל עבודה במכונת שיוף. אלה מחייבות רמה מקצועית גבוהה מלכתחילה, המאפשרת תוצאה של בניית ציפורניים דקה עם כמות חומר מדוייקת על-מנת לחסוך שימוש בכמויות גדולות של חומר המחייבות שיוף מסיבי לצורך דיקוק. שימוש בכמות החומר הנדרשת בהחלט ניתנת לשליטה, מה שבסופו של דבר מביאה את טכנאית הציפורניים לפעולת שיוף ידנית, קצרה, קלה ומהירה.
בזבוז חומרי עבודה
אין אפשרות להתעלם מרמת הבזבוז של חומרי העבודה כאשר השימוש בם הוא מוגזם. רוב רובן של טכנאיות הציפורניים אשר משלבות שימוש במכונת שיוף במהלך הטיפול, מראש נוטות לבצע תהליך בניה /מילוי עם כמות חומר גדולה יותר ולו בשל העובדה כי הן יודעות שאת רובו הן גורפות בעבודתן עם המכונה. טכנאיות ציפורניים הבוחרות בשיטת עבודה ללא מכונת שיוף מלכתחילה תשתמשנה בכמויות קטנות ומזעריות יותר של חומר וזאת בשל העובדה כי לא קיים הצורך לגרוף חומר מציפורן הלקוחה ובוודאי אין צורך ליצור עובי לציפורן בידיעה כי ראש מכונת השיוף גורף חלק ניכר ממנו.
זכרי; בנייה עבה היא בזבוז חומר וכסף.
בחרתן בכל זאת לשלב מכונת שיוף בטיפולי הבניה שלכן? חשוב לנקוט אמצעי זהירות ובטיחות לטובת בריאותכן:
אמצעי זהירות ובטיחות
1. השתמשי תמיד במסכת אבק במהלך השימוש במכונת השיוף.
2. שדרגי את שולחן העבודה שלך בכזה המציע שואב אבק או לחילופין הפעילי מאוורר קטן בצמוד לשולחן.
3. הקפידי לא להתכופף ולרכון סמוך לציפורני הלקוחה. בהיותך קרובה מדיי האבק יימצא מהר מאד את דרכו אל מעברי הנשימה שלך!
4. שיער ארוך אסוף לאחור, כולו!
5. לעולם אל תשתמשי במכונת שיוף בלקוחה חולת סוכרת או מחלת דם אחרת.
6. הימנעו משימוש במהירויות גבוהות. זהירות המכונה גורפת וחותכת הכל!
7. כדאי לך לתרגל טכניקות עבודה דקות, כך תמנעי ציפורן עבה מדי ותמזערי את פעולת השיוף.
8. הקפידי לחטא את ראשי השיוף.
אמי טאווס, מנהלת מקצועית CND ישראל
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!