תוחלת החיים של מוצרי הקוסמטיקה לפני פתיחה היא של שלוש עד חמש שנים. אחרי הפתיחה הזמן מתקצר פלאים. פג תוקפו רק בפח מקומו! קארין דנסקי
מידי יום מתווספים למדפים שברשתות הפארמים קרמים יותר מתוחכמים מסוגים שונים המצהירים שכוחם במלחמה בפגעי הזמן ושעליונותם במיגור הקמטים. רק בסוגיית תאריך התפוגה של שמירת סוד הנעורים רובם מחליטים לבחור בזכות השתיקה. כוונתי היא ליום היוולדו של תכשיר הפלא ותוחלת חייו, במיוחד מיום פתיחת התכשיר. שאלת מיליון הדולר נותרה: "מתי פג תוקפו של תכשיר הפלא?" רובם, להוציא מעטים עליהם נתמקד בהמשך, מעדיפים להצפין את הסוגייה ולהשאיר את קוד פיענוח התפוגה בידיהם של הייצרנים והמשווקים.
בשנים האחרונות נשים צברו כוח, מעמד והון המאפשר להן להיעזר בקדמת הטכנולוגיה של מדע העור במלחמה נגד הקמטים בעזרת מוצרי תיקון עוצמתיים ובלתי מנוצחים. כידוע, עם השנים סובל העור מאובדן נפח הדרגתי, במיוחד זה של הפנים. בצעירותינו הפנים הגבות, הלחיים והעיניים כולן מלאות, רק שלדאבוננו מלאי הפלאים הזה הולך ומתדלדל עם השנים. הבשורה המעודדת היא שבשוק תכשירי הקוסמטיקה מוצעות אופציות מבטיחות שנועדו למאבק האנטי אייג'ינג, בעזרתם ניתן לשלוט על "עתיד העור".
ואם בעתיד עסקינן, זה המקום לתת את הדעת לסוגיית נושא הכתבה והוא תוחלת החיים של הקרמים, סרומים מסיכות ומה שבינהם. בשנים האחרונות אנו עדים לכך שיותר ויותר חברות קוסמטיקה מובילות ויוקרתיות יוצאות במבצעי הנחות מפתים ואטרקאטיבים ואני תוהה מה 'עקץ' אותם להעניק לנו לפתע הנחות מפליגות. פתאום נמצאת רכישת הקרם האולטימטיבי בהישג יד של גם בנות תמותה רגילות ולא רק של "אצולת הממון". האם מתוך התחשבות בעורן המצטמק שמחות חברות הקוסמטיקה להעניק גם להן את הפריבילגיה להינות מנעורים מחודשים, או שיש דברים בגו?
3-5 שנות חיי מדף
לפני שנתמכר לפיתוי ברצוני להעיר ולהאיר בנושא יותר לעומק. מסתבר שגם לתכשירי קוסמטיקה, טואלטיקה (כולל תכשירי הגנה מהשמש) ובישום יש תוחלת חיים מוגבלת, הנעה בין שלוש לחמש שנים. רוב חברות הקוסמטיקה מסמנות את המוצרים בתאריך תפוגה מוצפן המפוענח על ידי נציג או כימאי החברה בלבד וזאת, תוך ניצול אי ידיעתו של הצרכן. בעוד שבכל הנוגע למוצרי מזון או תרופות יש חובת סימון תפוגה בולט לעין, הרי שבמוצרי הקוסמטיקה לא כך הדברים. למען ההגינות ברצוני לציין שלא כל חברות הקוסמטיקה בוחרות בסימון תאריך מוצפן. חברות כמו כריטסינה, ד"ר קרבלניק, סלקס-סי (רשימה חלקית), מבליטות את תאריך התפוגה. בעקבות "חוק הקוסמטיקה" שנכנס לתוקפו רק לאחרונה יש לקוות שגם חברות מובילות כמו אסתי לאודר קליניק ודומיהן יעדיפו להטביע את תאריך התפוגה על המוצר באופן גלוי ובולט.
כמו במוצרי מזון למינהם, העלולים להיות מסוכנים למשתמשות ואף לפגוע בבריאותן, כך גם קרם שתוקפו פג עלול לגרום לגירוד, לפצעונים, לצריבה ואפילו לכוויה קלה. במיוחד אמורים הדברים לגבי תכשירים המיועדים לאיזור העיניים ותכשירים המיועדים להגנה בפני השמש. הסיבה לסכנה נעוצה בתהליכי החימצון ובפירוק החומרים המייצבים של התכשירים. זה מביא אותי למסקנה שיתכן שחברות ומשווקי קוסמטיקה מתמחרים את תכשירי הפלא מעבר לנורמה ומנצלות את הצפנת תאריכי התפוגה. אולי זאת הסיבה למבצעי הנחות מפליגים ומבצעי חיסול כאשר המוצרים מתקרבים למעשה לתאריך התפוגה. באותו הקשר חייבים לתת גם את הדעת לדרך איחסונם של התכשירים מהשיווק, דרך מדף הפארמים ועד לתחנה האחרונה וכוונתי היא לבית הלקוח. בשוק קיימים תכשירים שמיום פתיחתם הם טובים לשימוש לשלושה חודשים בלבד ולא לשלוש שנים כמובטח! וזאת בגלל סיבת החימצון המוחשת עם כל תוספת מגע של טביעת אצבע בתוך הקרם המדרבנת את התהליך ואף מזהמת את התכשיר. למרות שרוב חברות הקוסמטיקה נוהגות להוסיף ספאטולה (כפית), מיוחדת לתכשיר, רובנו ממשיכות להתעלם כנראה מתוך הרגל וזאת מבלי להזכיר את חשיבותם של נטילות הידיים לפני השימוש.
אחסון המוצרים
גם לדרך בה אנו נוהגים לאחסן את הקרמים יש חשיבות שחייבים לתת עליה את הדעת. מקור חום ואור שמש אינם מיטיבים עם הקרם. לאחרונה העברתי הרצאה בחברת 'הוברמן', הידועה כיבואנית המובילה של המיכלים לתכשירי קוסמטיקה, טואלטיקה ובישום המיוצרים בישראל. התרשמתי שהעתיד טמון בשפורפרות ומיכלי airless. התוצאה היא מקסימום היגיינה וחיסכון. במיוחד תורמים מיכלים אלה למוצרים שרגישותם לתהליכי הפירוק גבוהה, כמו למשל קרם עיניים וסרומים.
אין מהנאמר לעיל לגרוע כהוא זה מהעובדה שתכשירי הקוסמטיקה שנחתו לתוך חיינו בשנים האחרונות לא רק מבטיחים אלא גם מקיימים. חברת סלקס סי המבססת את תכשיריה על ויטמין סי טהור השיקה החודש את ageless 15 בישראל, בכיכובה של ג'ואן קולינס האגדתית. אין ספק שזה הפייסליפט האולטימטיבי – ניסיתי, והמחמאות זורמות מעצמן. ניתן להשיג בלעדתית אצל היבואנית רנטה בן שושן או אצל קוסמטיקאיות מובחרות. מבית אסתי לאודר מפתיעים עם Re-Nutriv 4000 שהושק רק עכשיו. היות שהוא חדש, הרי שאין סכנה לשימוש בו, שכן כפי שנאמר לקרם יש תוחלת חיים של 3-5 שנים. אך עדיין יש לשמר את השאיפה שגם על מוצר מעולה זה יצויין תאריך התפוגה לרווחת הצרכנים.
עם קרם או בלעדיו, מומלץ להמשיך ולבקר באופן רוטיני אצל הקוסמטקאית לשם ביקורת, ריענון ופינוק ובמקביל גם לא לזנוח את ההצצה בתאריכי התפוגה של המלאי הביתי של הקרמים כמו גם של התרופות.
קארין דנסקי היא יועצת תדמית, אפנה יופי ודוגמנות
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר