ודאי נתקלתם לאחרונה בלא מעט נשים (וגם גברים), בכל הגילאים, שמסתובבים ברחובות עם שיער צבוע בצבעים בוהקים וזוהרים בשלל גווני הקשת כמו ורוד, סגול, כחול, ירוק, צהוב, כתום וכו'. אתם לא מתבלבלים, ולא מדובר בתחפושת לפורים- טרנד ה- Crazy Color עושה עליה לישראל ומבטיח לצבוע לנו את הקיץ. סקירה מיוחדת.
יערית טרבלסי
אז איך הכל התחיל?
כמו כל טרנד אופנתי אחר, גם טרנד צבעי השיער "המשוגעים", שהיה בעבר נחלת הפריקים בשנות ה-80 ובני הנוער בפורים, הפך בשנים האחרונות לסוג של מיינסטרים בזכות מפורסמות כמו קייטי פרי, ניקי מינאג’, ליידי גאגא וכריסטינה אגילרה, שהחלו לעטר את שערן בשלל גווני הקשת ולהעלות את התמונות ברשתות החברתיות.
הטרנד העולה לא פסח על תצוגות האופנה הנחשבות וכבר ב- 2013 צעדו על מסלולי התצוגות של מארק ג'ייקובס, אוסקר דה לרנטה ושאנל, דוגמניות בשיער צבעוני. "מראות השיער מושפעים ישירות מהמגמות הבולטות של עולם האופנה", אומר מעצב השיער אורן אור למספרת 'אורן אור קובי' בהרצליה. "לכן, באופן טבעי צמיחתם של הטרנדים השונים תתחיל מבירות האופנה הגדולות כמו לונדון, ברלין וניו יורק, תעבור משם לאזורי מיינסטרים של קהל טרנדי ועכשווי, כמו תל אביב ותתפשט משם הלאה".
אך בעוד שהצבעים הבוהקים היו חלק מתעשיית האופנה הבינלאומית והסלבס ההוליוודיות במהלך העשור האחרון, הם הפכו ללהיט של ממש רק לאחר שקיילי ג'נר, האחות הקטנה של משפחת קרדישיאן צבעה את שערה לטורקיז זוהר. "ההשראה לצבעוניות הזו לקוחה מהדפסי הפרחים בצבעים הדהויים שעיטרו את עיצובי המכוניות באייטיז", אומר יואבי יואבי, Hair Activist, בעל מספרה בירושלים והפרזנטור של חברת Crazy Color בארץ.
בישראל היו אלו נינט טייב, אמירה בוזגלו, רותם סלע ואושיית האופנה גאלה רחמילביץ', שהידרו את שערן בגוונים ורודים, סגולים וכחולים והעלו לארץ רשמית את הטרנד. לדברי יגאל לובטון,
כמו כל טרנד אופנתי אחר, גם טרנד צבעי השיער "המשוגעים", שהיה בעבר נחלת הפריקים בשנות ה-80 ובני הנוער בפורים, הפך בשנים האחרונות לסוג של מיינסטרים בזכות מפורסמות כמו קייטי פרי, ניקי מינאג’, ליידי גאגא וכריסטינה אגילרה.
מעצב שיער מוביל ושגריר LABEL M ישראל: "למרות שהצבעים האלו היו קיימים תמיד, ולמרות שבעולם הם חלק מהאופנה היומיומית הנורמטיבית והמקובלת, אצל גברים ונשים בכל המעמדות, בישראל עדיין היה חשש בקרב הנורמטיביים והפחות נועזים להשתמש בהם. רק לאחר שידוענית כמו נינט צבעה את שיערה לאדום בוהק, החלו יותר ויותר אנשים להרגיש נוח לצבוע את שיערם בצבעים בולטים. פתאום הם הרגישו חלק ממשהו קיים וטרנדי ולא נאלצו להיות חלוצים, לאזור אומץ ולצאת עם הבשורה החוצה". "זה נכון", מוסיפים מעצבי השיער לרשת מספרות Heads, "ולזה התווספה גם העובדה שחברות צבעי השיער השונות זיהו גם הן את הטרנד והחלו להוסיף את הגוונים האלו לקטלוגי צבעי השיער ולהתייחס אליהם כחלק מהנורמל".
איך הולכים עם זה?
קיימות אינספור אפשרויות למשחק עם צבעים אלה והחוק היחיד הוא שאין חוקים. אפשר לצבוע את כל השיער בצבע אחד, אפשר לשלב מספר גוונים יחד, אפשר לשלב את הצבעים באומברה, אפשר להתהדר רק בפס אחד או שניים, לצבוע רק את הפוני, לצבוע רק את החלק התחתון של השיער או אפילו ליצור דוגמא מיוחדת.
לדברי מעצבי השיער לרשת מספרות Heads, חלק מהקסם של הצבעים החדשים הוא שניתן לגוון באמצעותם את צביעת השיער הבנאלית. "אנשים מחפשים כל הזמן דרכים להתחדש ומחקים טרנדים מהעולם, תוך כדי אינטרפרטציה לאופי ולסגנון האישי שלהם. כך למשל, אלו שצבעו לאומברה וקצת נמאס להן, יכולות לנצל את ההבהרה של האומברה ולהחליף את החלק הבהיר בצבע מעניין יותר. ניתן לשלב את הצבעים כאומברה בקצוות, לצבוע רק רצועה אחת או רק חלק אחד של השיער, כמו הפוני. נשים קונסרבטיביות יותר, יכולות לצבוע את כל אורך החלק התחתון של השיער, או את החלק של הגלח ובעת הצורך, להסתיר את החלק הצבוע עם יתר השיער".
מהו תהליך הצביעה?
הצבעים הנועזים הם על בסיס מים ואינם צבעים פרמננטיים שמכילים אמוניה, פותחים את הקטיקולה (הקשקש של השיער) וחודרים לתוכו, כמו צבעי שיער רגילים. "פשוט מאוד להשתמש בהם וניתן לצבוע באמצעותם את השיער גם בבית", אומר משה בגדדי, מנכ"ל חברת מייקום הפצות – הראשונה שייבאה את הצבעים הנועזים לארץ. "בגלל שהצבע יוצר למעשה מעטפת פיגמנט על הקטיקולה, ככל שגוון השיער יהיה בהיר יותר, כך הצבע יתפוס יותר ויחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר. כל מה שיש לעשות זה להבהיר את החלק בשיער אותו רוצים לצבוע, למרוח את הצבע על השיער למשך כ- 30 דקות ולשטוף".
לאחרונה הגיעו לישראל הצבעים של חברת מוטבלו הספרדית. לדברי אלי כהן , הבעלים של המרכז לפתרונות שיער מדובר בצבע חדשני בקטגוריה הזו שמחזיק לאורך זמן רב משמעותית מהצבעים הקיימים האחרים.
ברשת מספרות Heads בחרו לשנות את טכניקת העבודה בעקבות הטרנד הצבעוני ועברו לעבוד בשיטה האירופאית, שבה מספרים את השיער לפני הצביעה. "הצבעים מאפשרים להבליט את התספורת ולהדגיש את החלקים המיוחדים שבה. אם השארנו פוני ארוך למשל, נוכל להבליט אותו בעזרת צבע. למעשה, בשיטה זו אנחנו יוצרים את המסגרת ורק אחר כך עוברים לצביעה שלה".
איך לבחור את הגוון המתאים?
גם כאן אין חוקים וכל אחת יכולה לבחור את הגוון שמתאים לה ביותר. ברשת Heads מאמינים שצבע מסמל אופי ונקודת זמן בחיים ולכן, את הצבע יש לבחור לפי הגוון אליו היא מתחברת באותו רגע ולפי מה שמתאים לאופייה.
בישראל היו אלו נינט טייב, אמירה בוזגלו, רותם סלע ואושיית האופנה גאלה רחמילביץ', שהידרו את שערן בגוונים ורודים, סגולים וכחולים והעלו לארץ רשמית את הטרנד.
לא רק לקישוט
לצד הטרנד האופנתי, למדו בשנים האחרונות מעצבי השיער ברחבי העולם, להשתמש בגוונים האלו גם לטובת פתרון בעיות פיגמנטים בצביעות רגילות. לדברי יואבי יואבי, "מעצבי השיער בכל העולם למדו לעבוד עם הצבעים האלו כחלק ממעגל הצבעים, להעשרת פיגמנטים ולשבור באמצעותם פיגמנטים בעייתיים.
לא חייבים לצבוע
מי שלא רוצה להבהיר את השיער, אך עדיין מעוניינת להתחדש בצבע נועז, יכולה להשתמש בספריי צבע לשיער או בתוספות שיער בגוונים האלו. לדברי יגאל לובטון, הספריי מתאים למי שחוששת להתחייב לצבע קבוע או למי שמעוניינת להשתמש בטרנד הזה כחלק מהלוק האופנתי הכללי ולהפוך את השיער שלה לאקקססוריז, בצבע תואם ללק, לנעלים, לתיק או לבגדים. "היתרון העצום של הספרי טמון בנוחות השימוש שלו", הוא אומר. "הוא יורד לאחר חפיפה אחת וניתן להחזיק בבית מספר גוונים ולשלב אותם בהתאם לחשק. כל מה שצריך לעשות הוא לרסס את הספריי על שיער יבש ונקי ובמידת הצורך, בעיקר אם מדובר בשיער כהה, לרסס מספר שכבות תוך המתנה קצרה ביניהן".
לדברי לילי פסקינו, מומחית שיער ומבעלי מרכזי 'דורון פסקינו- פתרונות שיער', "מדובר בפסים צבעוניים לשיער, שעשויים משיער סינטטי ברמה גבוהה ומיועדים למי שמעוניינת לקשט את שיערה. הפסים מתחברים לראש בקלות באמצעות קליפס טיקטק וניתן לחברם ולפרקם בכל עת בהתאם לנוחות ולצורך".
במרכז לפתרונות שיער החלו לייבא לאחרונה תוספות יפניות צבעוניות העשויות משיער טבעי או מחומר סינטטי בלעדי (דה קולון) שמתנהג כמו שיער טבעי ומאפשר לעשות איתו הכל, כולל שימוש בפן. לדברי משה בגדדי, "מי שמעוניינת בתוספות קבועות יותר תוכל להלחים תוספות צבעוניות ולקבל בדיוק את אותה תוצאה, מבלי שיהיה לה צורך בהבהרה".
שימו לב!
כמו בכל מוצר אחר, גם בקטגוריית צבעי השיער הזוהרים הגיעו לארץ חיקויים רבים. לדברי לובה נגדאי מפקחת ארצית, ענף טיפוח החן, במשרד הכלכלה, "מדובר בצבע זמני שאינו חודר לשערה ויורד כעבור מספר חפיפות, כך שאינו מסוכן לבריאות. אולם, חשוב לוודא שיש למוצר אישור של משרד הבריאות ולבדוק אילו רכיבים הוא מכיל והאם יש בו פורמלין או נגזרותיו".
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!