ה'טיפסים': חתוכות, נשריות, ישרות, שלמות, לבנות, חלביות – מה ההבדל בניהן?
איך בוחרים אותן? טיפים מקצועיים
איילה עובד
איננו יכולות להתעלם ממבנה הציפורן האישי של הלקוחה. (בעלת מבנה נישרי עם כיפוף חד, או כוססת כמעט ללא מצע ציפורן). טכנאית ציפורניים הבוחרת לעבוד עם מבנה טיפסים אחד ויחיד – סביר להניח כי תיתקל במקרים שההתאמה אינה מושלמת ותאלץ להתפשר במראה הסופי של עבודתה.
כמעט לכל סוגי הציפורניים
• טיפסים בעלי קו חיבור מוארך. צורת הטיפס מאפשרת להעניק לחלק הבולט של הציפורן כמעט כל צורה. הם מתאימים לציפורניים בעלות מבנה רגיל.
• טיפסים בעלי קו חיבור מקוצר וכיפה עם קימור טבעי – ללקוחות בעלות משטח ציפורן קצר ורגיל
• טיפסים קמורים – נשר – בעלי כיפה גבוהה וקו חיבור מאורך. מראה מושלם על גבי משטחי ציפורניים קמורות.
• טיפסים ללא קו חיבור כלל המתאימים לכל סוגי הציפורניים ומעניקים מראה טבעי לגמרי. הם מוצעים בגוונים שונים גם בלבן טיפקס צחור למראה פרנץ' מניקור מהיר ומדוייק .
טיפים חשובים
חשוב לזכור מספר כללים אשר יסייעו להדבקה מושלמת של הטיפסים. ראשית, רצוי להדביק על מינימום שטח הציפורן הטבעית. "שטח הכיסוי" המרבי הוא 1/3 הציפורן הטבעית. מומלץ ונוח יותר להשתמש בטיפסים ללא קו מגע. טיפסים אלה מודבקים תוך הצמדה ל-2-3 מ"מ של הציפורן הטבעית. ציפורניים אלו אינן מצריכות שיוף של המדרגה ולא פוגעות בציפורן הטבעית.
אם בכל זאת מתעוררת בעיה, יש להסיר את הטיפס תוך טבילתו באצטון 100% להסרת הטיפס. לאחר מכן יש להדביק את הטיפס בחזרה. פעולה זו תיקח דקות ספורות בלבד, וכתוצאה תהיה לכן עבודה איכותית וציפורנים יפות וחזקות.
שלבי הדבקת הטיפסים
– חיטוי ידיי הלקוחה והמקצועית.
– הכנת הציפורן הטבעית (שיוף מיטת הציפורן, דחיפת העור הקרני, הסרת הברק הטבעי בזהירות, סילוק אבק השיוף);
– שימוש בחומר המאזן את חומציות הציפורן הטבעית;
– התאמת הטיפס.
– הדבקת הטיפס. מצמידים את הטיפס לחלק הבולט של הציפורן בזווית °45. מניחים את הטיפס בעדינות על הציפורן ומהדקים במשך 10 שניות;
– קיצור הטיפס בקאטר עד האורך הרצוי, עיצוב החלק החופשי.
הבעיות הנפוצות ופתרונן
הבעיות הנפוצות ביותר בעת הדבקת הטיפסים אינן אחידות ובמשך השנים למדנו לזהות את הבעיות בגין אי התאמה של הטיפס למבנה הציפורן הטבעי.
כאשר קצוות הטיפסים אינם תואמים את גבולות משטח הציפורן הסיבה יכולה להיות בגין בחירה לא נכונה של גודל הטיפס. יש לבחור טיפס כך שקצוות הטיפס יתאימו בדיוק לגבולות משטח הציפורן הטבעית או יכסו אותו מעט.
אחת התופעות החוזרות ונשנות היא הופעת סדקים לאורך הטיפס בעת הדבקתו. ב-70% מהמקרים הצמדת טיפס במבנה נשרי מדיי על משטח ציפורן שטוח יוצרת קימור של הטיפס ונוצרים סדקים קטנטנים על הטיפס עצמו חובה להתאים את הטיפסים בדיוק לצורתה ולקימורה של הציפורן הטבעית.
גם כאשר קו החיבור של הטיפס משתקף מתחת לחומר האקרילי.הסיבה העיקרית לכך היא שיוף לא מספיק של "קו התפר" עד למצב שכמעט ייעלם.
חשוב לזכור כי לאחר לחיצה עדינה על הטיפס אין לשנות את עוצמת הלחץ עליו. אם מסיבה כלשהי הטיפס לא נדבק מלחיצה אחת יש להחליפו בחדש, לחזור על הטיפול בציפורן הטבעית ועל תהליך ההדבקה.
תופעה מוכרת לא פחות היא הופעתן של בועות אוויר מתחת לאזור המגע. הסיבה העיקרית לכך חוסר אחידות בעוצמת הלחץ במהלך ההדבקה. יש להדביק את הטיפס בתנועה חלקה, תוך הוצאת אוויר מתחת לקו הסהר של הטיפס. יש להתרכז כדי לא לשנות את הלחץ על הטיפס.
איילה עובד, מנהלת תוכניות הדרכה ברשת נייל סטודיו ומנהלת מקצועית סניף נייל סטודיו חיפה והצפון
התמונה באדיבות נייל סטודיו
פרסם כאן מודעת לוח חינם!