הסתיו בפתח, הזדמנות לחשוף את החידושים המסקרנים בתחום האסתטיקה, היופי ומה שביניהם, והפעם בראש כולם – טרנד הקולגן, שמכונה גם אבקת הקסם.
קארין דנסקי
הקולגן הינו אחד הטרנדים המבטיחים לרובנו להמשיך וליהנות מנעורי נצח, מבפנים ומבחוץ, ובעיקר ליהנות מעור פנים נטול קמטים, חלק וזוהר. בהתאם למגמה ההולכת ומתגברת רשתות הפארמים ומרכזי ההזמנות אונליין עובדים שעות נוספות, עד כי נדמה למסתכל מהצד שהתגלה הפטנט האולטימטיבי לעצירת ההתבגרות הפיזיולוגית. אז לפני שנצלול לסגולותיה של אבקת הקסם המתקראת קולגן מעט אודותיו.
Collagen הינו חלבון הנחשב למרכיב העיקרי ברקמות השונות בגופנו ומהווה בין 25 ל-35 אחוז מכלל החלבונים, ו-6 אחוז ממשקל גופנו. הוא נמצא ברקמות הדרמיס, העצמות, הגידים, השרירים, כלי הדם, השיער והציפורניים ואחראי על רקמות החיבור שלנו, שמחזיקות יחד את כל המכלול. מזה שנים ידוע כי חומר דמוי ג'לטין זה, הדומה לדבר הרוטט אותו ניתן למצוא בעוגות, בגלידות ואף בציפוי שקוף וגמיש — נמצא בגופנו ושעם השנים קצב חידושו הולך ופוחת. התוצאה היא שברשת התמיכה המורכבת מקולגן ומאלסטין מתרופפים הקשרים בין שני חומרים אלה. התוצאה הבלתי נמנעת הינה הופעת קמטוטים שהופכים בהמשך לקמטים. כמו כן מתרחש גם תהליך בלתי נמנע של אובדן נפח בפנים.
טרנד הקולגן, אליו נחשפנו בעיקר בשנה האחרונה, עורר חברות מקומיות לייצר וגם לייבא מוצרי קולגן ואלה החלו להתחרות ביניהן עד כי נדמה שלקוחה המעוניינת להתנסות נותרת מבולבלת עד כדי ויתור על התענוג. זהו בעצם הטריגר שהוביל אותי להתייחס כאן לסוגיה ולנסות לעשות סדר בבלגאן, ללא כוונת רווח. נותרה אפוא שאלת השאלות: האם תוספי קולגן (ללא תלות במקור החומר או בזהות היצרן) אכן מסוגלים לעצור את תהליך הפירוק הטבעי של רקמות החיבור התת עוריות ולסייע בתהליך התיקון האחראי על גמישות העור? האם באמצעות התוסף המדובר ניתן לעודד את הגוף לשוב ולייצר קולגן במלוא המרץ?
אנשי מקצוע מובילים בתחום שאליהם הפניתי את השאלה מסכמים שאכן מדובר רק בתיקון מוגבל אך גם לא מזיק. רובם סבורים שתוסף קולגן – יש בו תכונות נוגדות חמצון המגינות על העור מרדיקלים חופשיים הידועים כפוגמים בתאי העור, בעיקר בעור הפנים, החשופות תמיד. תוספים אלה לעתים אף יכולים להקל על כאבי מפרקים, אך זאת רק לאחר שימוש ממושך. אגב, מומלץ לאנשים עם בעיות כליה מומלץ להיוועץ ברופא טרם השימוש בתוסף קולגן. יש הגורסים שקולגן הינו מתחרה ראוי מול כל אבקת חלבון אחרת ושהוא אפילו בעל יתרון מוכח מבחינת עלות תועלת.
אך גם כשמדובר במחיר, איזה סוג קולגן עדיף? האם נבחר בזה שהינו מיוצר מבקר, מעוף, מדגים או מקשקשי דגים? לאחר בירור יסודי הובהר לי שקולגן ממקור דגה נמצא בעדיפות גבוהה מבין אלה שהוזכרו מאחר שהוא מורכב מחלקיקים קטנים יותר התורמים לכושר ספיגה מהיר וטוב יותר. כמו כן חשוב לציין שקולגן מוצע ב-16 סוגים שונים, כשהמומלץ מביניהם נקרא "1-3". החברות המתחרות דוגמת אלטמן וסולגאר כמו גם יבואנים מציעים ארסנל מכובד. בחברת "טבע בריא" ניתן לקבל קולגן הן באבקה והן בקפסולה על בסיס קשקשי דגים שעברו הידרוליזציה, שבמסגרתה מתווספים אנזימים לקולגן המפרקים אותו לחלקיקים מיקרוניים המאפשרים יכולת ספיגה עוד יותר מרבית בגוף, וזאת בתוספת חומצה היאלורונית וויטמין סי כמרכיבים משלימים בעלי ערך נוסף.
בשורה התחתונה היא שעם קולגן אתן נראות צעירות לגילכן הכרונולוגי. ברור שהמתכון לנעורי נצח היה ונשאר כפי שהיה, אך הקולגן יכול להגביר עוד יותר את יתרונותיהם של גנים משובחים, ניהול אורח חיים בריא ומאוזן הכולל שתייה מרובה עם עדיפות רק למים, צריכת ירקות ופירות, אכילת שומנים ממקורות טובים בלבד, מזונות לא מעובדים, ויתור על ממתקים (ואם חייבים אז בהעדפה לשוקולד מריר 80 אחוז), הימנעות מחשיפה לשמש (או לפחות עם קרם הגנה בשעות הפחות מסוכנות), ויתור על עישון, שינה רגועה ומספקת ופעילות גופנית שגרתית.
לסיכום, נטילת קולגן באבקה או בכמוסות יכולה לסייע בגירוי הפעילות הבין-תאית המסוגלת לעכב את הזדקנת התאים בעיקר לכאלה שקמטים עבורן הן "ביג נו נו", ואלה לא נמנים בהכרח כחסידות הפרו אייג'ינג. כדאי ורצוי בהחלט להתנסות באבקת הקסם אך יש לוודא שמדובר במוצר שעבר הידרוליזציה, שהוא מכיל חומצה היאלורונית וויטמין סי. באשר למקור הקולגן – כל אחת וטעמה. כפי שציינתי גם אני התחלתי להשתמש בו ובחרתי במוצר מבית "טבע בריא" – רשמים בהמשך.
חדשות ביוטי בתחום המכשור – NUNA
הכירו את "נונה", מכשיר אנטי אייג'ינג פרי פיתוח רפואי מבית Premier ים המלח. ייעודו הינו הצערת העור, בעיקר עור הפנים והוא מאושר על ידי איגוד ה-FDA האמריקאי ועל ידי Class, שהינו תו לתקן רפואי עולמי. המכשיר נועד לשימוש ביתי והוא בעל דרגת בטיחות גבוהה, הטיפול בו נטול כאבים, אינו פולשני והוא מניב תוצאות שלעתים נראות לעין כבר בטיפול הראשון. נונה פועל על קמטי גיל, על קמטי הבעה ומתמודד בהצלחה עם תוצרים של זיהום אוויר, כמו גם בכל הנוגע לנקבוביות מורחבות, כתמי גיל, נזקי שמש, תזונה לקויה וגנטיקה בעייתית. בנוסף הוא בעל טעינה אלחוטית וניתן השיגו בחנויות רשת פרמייר בקניונים מובילים, כולל בקניון רמת גן.
חדשות ביוטי בנישת תכשירים קוסמטיים פעילים
לאחרונה השיקה ד"ר אירנה סנדלר, מומחית ברפואה אסתטית במרכז פנתרה בתל אביב ובראשון לציון, סדרת תכשירי קוסמטיקה שייעודם ניקוי, הבהרה, הזנה ותחזוקה העונה לשם Glamour. 14 שנות ניסיון בתחום הרפואה האסתטית היוו את הטריגר שגרם לד"ר סנדלר ליצור מענה שיעניק למטופלות הנאמנות שלה טיפולי יופי משלימים שאינם תלויי גיל, בשאיפה להמשיך וליהנות ממראה וטבעי באמצעות תחזוקה שוטפת המשלימה את הטיפולים האסתטיים.
האם איפור מבגר?
שאלה שאני נשאלת לאחרונה כמומחית בתחום היא אם איפור למעשה מביא לאפקט של יצירת מראה מבוגר. תשובתי היא אחת: ככל שעולים בגיל אז Less is More, כלומר "כמה שפחות זה יותר". כדי לקבל גושפנקא לתיאוריה שווה להביט בפניהן של כוכבות השטיח האדום, בעיקר אלה הטוענות שלא עברו תחת סכין המנתחים, דוגמת הכוכבת הלן מירן בת ה-73 שממרום גילה תמיד נראית כמו מיליון דולר ולעתים אף מאפילה על כוכבות צעירות. היא תמיד בוחרת באיפור מינימליסטי וקולע ובוחרת להציג עור פנים זוהר ללא שכבות מייק אפ מודגשות ומרכז תשומת הלב מופנה לשפתיים המשוחות בשפתון בצבע חי אך לא צעקני, ולרוב בגימור מט.
קארין
דנסקי היא עיתונאית, סטייליסטית ויועצת יופי
אילוסטרציה: stockunlimited ויח"צ