האם מותר לך להוציא "שחורים" בזמן ההריון? כל המידע על טיפוח בהריון
יפית אלימלך
תקופת ההיריון היא תקופה מרגשת ומלחיצה בה בעת. כבר בתחילת ההיריון, במיוחד אם מדובר בהיריון הראשון, השינויים החלים בגוף, כמו גם בעור הפנים, מזכירים לכל אישה הרה שלחוויה מתלווים גם כמה ספיחים פחות רצויים. מרבית השאלות הנשאלות על ידי נשים בהריון מתמקדות ב"האם זה מותר לנשים בהריון?". כך גם במקרה של טיפולים קוסמטיים ותכשירים לשימוש הפנים והגוף. בכל מקרה זכרי! הגעת לטיפול קוסמטי? את מעוניינת לרכוש תכשירים? אל תשכחי לציין זאת בפני הקוסמטיקאית שלך. טיפול פנים במהלך ההיריון הוא רצוי ואף הכרחי.
עור הפנים כאמור בתקופה זאת הופך לעיתים לשמנוני יותר, מופיעים בו לפתע פצעים ופצעונים רבים כתוצאה מהשינויים ההורמונאליים וטיפול הפנים יכול רק לסייע. עם זאת כפי שציינתי חשוב בטרם תתחילי את הטיפול ליידע את הקוסמטיקאיתשאת בהיריון שכן יש רכיבים המשולבים במוצרי הטיפול והטיפוח שהם אסורים לנשים הרות, למשל רטינול, שמנים ארומאטיים, הידרוקינון (רכיב המטפל בכתמי עור) ופנול. בנוסף, רצוי לוודא שהטיפול המוצע יהיה עדין, שכן נשים הריוניות רבות מדווחות כי רגישות עורן הפכה רבה יותר בשל העלייה בנפח הדם בגוף.
בכל מקרה חשוב לזכור כי בזמן ההיריון אסור להשתמש במכשור חשמלי קוסמטי כמו: מכשיר להחדרת לחות, מכשירים להסרת שיער (תסתפקי בגילוח או הסרת שיער בשעווה הנחשבים בטוחים יותר בתקופת ההיריון), מכשירים להצרת היקפים ועוד, הידועים בטכנולוגיות הפועלות על תדרים שונים וחלקם אף משלבים קרני אור או לייזר רך.
הטיפול האידיאלי בתקופת ההיריון ייעודו לאזן את רמת השומנים בעור בשילוב של החדרת חמצן לחיטוי ולהרגעת העור, או לחילופין לטפל בסוגיית החדרת לחות אינטנסיבית במקרה של עור יבש וחסר חיוניות.
בנוסף חשוב שתדעי כי בזמן ההיריון נוטים חלקים מסוימים של העור (פטמות, מרכז הבטן לכיוון המפשעה) להתכהות (פיגמנטציה). בפנים מופיעים כתמים מעיקים וגם נקודות החן והנמשים שהיו אורחי קבע בעורך מתכהים. בתום ההיריון ההתכהות מתבהרת אך לא תמיד נעלמת. ההמלצה היא לא לטפל בתופעות של פיגמנטציה באופן אינטנסיבי במהלך ההיריון כי המצב כאמור זמני והתופעות חולפות. יש להגן על העור, למרוח באופן סדיר מסנני קרינה ולהשתדל להיות כמה שפחות בשמש, עם זאת בתום תקופה ההיריון ובמידה והכתמים העיקשים לא נעלמו ניתן לבחון סדרת טיפולי הבהרה.
מותר מול אסור
– טיפול באקנה מותר בתכשירים שאינם שומניים ואינם מכילים נגזרות של ויטמין A בלבד.
– מומלץ לרכוש תכשירים של חברות מוכרות, אולם יש להיוועץ ברוקח או קוסמטיקאית מוסמכת, כיוון שהשמות הכימיים המופיעים על האריזה אינם תמיד ברורים לצרכן (גם יועצות היופי של הרשתות אינן תמיד יודעות לקרוא את תווית המרכיבים).
– להקלת גרד המופיע בסוף ההיריון ניתן להשתמש בקרם לחות שומני מספר פעמים ביום. כמו כן מומלץ לטבול באמבטיות פושרות עם שמן. במידה והגרד לא חולף יש לפנות לטיפול רפואי.
– מומלץ להשתמש בקרם מרכך לעור גם באזורי הגוף השונים בשל מתיחת העור.
– מותר ואף רצוי – שימוש במקדמי הגנה איכותיים.
– מותר ואף רצוי – להשתמש בתכשירי איפור, בכל זאת תרצי להרגיש יפה ומושכת.
– רצוי להימנע מטיפול בפיגמנטציה או בסימני מתיחה במהלך ההיריון, אלא רק לאחריו .
– קרמים המכילים רטינול (נגזרת של ויטמין A העלול לגרום למומים לעובר) אסורים.
– אינו מומלץ לשימוש – פנול, המצוי בפילינג ביולוגי ומותיר עקבות בשתן.
– אינם מומלצים לשימוש בשליש הראשון של ההיריון: שמנים אתריים, הנספגים בעור וחודרים למערכת הדם. שימוש בתכשירים אשר נרקחו באופן עצמאי ולא ברור לחלוטין מה הם מכילים.
יפית אלימלך, קוסמטיקאית פרא רפואית, בעלת קליניקה קוסמטית ובעלת קו מוצרי קוסמטיקה
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל
פרסם כאן מודעת לוח חינם!