מיעוט שינה, גורם לעלייה בסיכון למחלות לב, דיכאון, לחץ בעיות בזיכרון והזדקנות עורית.
יחד עם זה – יש תכשירים לפני השינה, שמומלצים לתיקון ולהצערת עור הפנים.
שולי רודריג
נסי לא לישון יממה אך להמשיך לחייך, להראות נפלא, משופעת באנרגיות חיוביות ואף לקבלת מחמאות. "איך לא רואים עלייך את חוסר השינה? ובכן, טעות בהבחנה, או וויתור על "חברה טובה", אך בליבה היא כה "שמחה" לנראותה הגרועה של חברתה היפה. את נראית פשוט רע, וזה בלשון המעטה. הוכח מחקרית על הקשר ההדוק, בין חוסר שינה רציף של חוסר שינה כרוני לבין היכולות הנפשיות, הפיסיות וההזדקנות המהירה של עור הפנים.
לטענת המומחים, אינסומניה ( – (insomniaחסך בשעות שינה, מסיבות או מגורמים שבהמשך אפרט חלק מהם, גורמים לגוף לשחרר הורמוני דחק והורמונים אחרים, ברמה הפחותה ביותר, הורמונים אשר מיועדים לתיקון ושיקום תאי העור. וכשהעור אינו מצליח לשחזר נזקים, אותן רגישויות הקיימות בעור , מוגברות . הרגישות לנזקי חיידקים ווירוסים טורדניים. לפיכך, נצפה לעלייה בייצור רמת הקורטיזול הורמון הסטרס. אותו ההורמון ברמתו הגבוהה, הגורם לשיתוק המערכת החיסונית ולהקפאה של כל תהליכי התיקון, התורמים לשיפור פגמים בתאי העור הפיברובלסטיים וב- DNA.(אותה גנטיקה מולדת).
מה קורה לנו למוח במהלך השינה
שלושת המוליכים העצביים, סרטונין, נורופינפרין והיסטמין, רמתם פוחתת עם ההרדמות ועולה במצבים של עוררות. בכל צורה של הפרשת יתר של אחד מאותם המוליכים, נצפה לנדודי שינה. הורמון חשוב נוסף, המוכר לנו יותר הוא: המלטונין – הורמון השינה. תפקידו, לתרום לנראות רעננה של עור הפנים, לאחר שינה בריאה. הפרשת המלטונין למחזור הדם, מוגברת עם רדת החשיכה ותלוית אור באופן הישיר להפרשתו. כלומר: באם את חפצה לעור נינוח, מתוח, יפה וזוהר גם ללא ניתוח, החשיכי את חדרך, רוקני מוחך ממחשבות טורדניות ובאפלולית ברוכה שכזו הרפי, הירדמי והדפי מעלייך כל מטרד אפשרי קיומי. התמקדי במנוחה וביופי.
זכרי תמיד; השינה היא הרגיעה העיקרית של המוח, והמנוע המניע את איכות תוחלת החיים והנראות הוויזואלית.
מיעוט שינה, גורם לעלייה בסיכון למחלות לב, דיכאון, לחץ בעיות בזיכרון והזדקנות עורית.ועוד תירוץ להשמנה. כדי להמשיך ולהראות "עירנית", את מתחילה לגרוס ולהעסיק את הלסתות בבולמוס בלתי פוסק של פחמימות ריקות.
במהלך היום צובר עורנו נזקי קרינה, נזקי רדיקאליים חופשיים, פגיעות של חומרים כימיים רוח ושמש. העור שלך עובד קשה. כדי להתגונן בפני אותם מזיקים. אך במהלך שנת הלילה, כשהגוף רפוי ואינו טרוד בהתגוננות "ממשיבתי" בריאות העור, מתרחשים קסמי הצערת העור. העור שלך, הופך למעבדת יופי פעילה.
מנגנוני ההגנה הטבעיים, תורמים להתחדשות תאי העור הפיברובלסטיים והם מתחילים בפעילויות שיקומיות. מתפקידנו, לשדרג פעילות זו, באמצעות ניקיון העור, שימוש בתכשירים פעילים, מתקנים, משקמים, מזינים החיוניים לעור הפנים. אותם תכשירי טרום שינה, חייבים להיות מותאמים למצב העור, לסוג העור, גיל המשתמש המיקום הגיאוגרפי וייעודו של התכשיר. פעילות מבורכת זו, הקרויה "תיקון חצות" תהפוך את הימים שלך ליפים יותר.
התכשירים המומלצים ביותר לתיקון ולהצערת עור הפנים לפני השינה
המוביל בראש הרשימה הינו ויטמין האהוב עליי במיוחד, לכל נגזרותיו. ויטמין A, החומצה הרטינואית. גילוי תכונות ניגזרותיו של הוויטמין, שינו לחלוטין את פני נראות העור ברמה הקוסמטית וברמה הרפואית. הוכח באופן גורף וחד-משמעי, כי רטינואיק אסיד, תורם להפחתת הקמטים בעור, להגברת ולהאצת זרימת הדם הפריפרית, תוך הענקת ברק, גוון ורדרד של עור הפנים והשטחת קמטים. המסוגלות הנוספת של אותה נגזרת של ויטמין A, הינה בהפחתת כתמי עור כהים או לבנים הנגרמים עקב חשיפת ייתר לשמש. ובנוסף! יתרונו הגדול בצמצום עומק הנקבוביות בעור השמן והבעייתי. לפיכך, חובה! למורחו רק בשעות הערב וזאת כדי להעצים את פעילותו ולמנוע את רגיזות העור במהלך שעות היום. (פוטוסנסטיבי רגיז שמש). כמו כן, לא לשכוח למרוח קרם לחות המכיל מסנן קרינה אופטימאלי.
תכשירי לילה נוספים המומלצים על-ידי בחום רב, הינם תכשירים המכילים חומצות המופקות מקנה סוכר: ממשפחת AHA.
חומצה גליקולית
פרט לרטינואיק אסיד, הוכח מחקרית על השפעתה הקוסמטית של מרכיב ה-גליקוליק אסיד. נגזרות אותה המשפחה, ברוכת חמשת החומצות הוכחו !כבעלות הסיכויים הגבוהים ביותר לנצח את הקמטים. לאחר שימוש בתכשירים המכילים ריכוזים שבין 5%-10%, נצפה לתנועתיות בחידוש תאי העור, יצירת סיבי קולגן חדשים והפחתה חד- משמעית של עומק הקמטים בעור. מניסיוני העשיר, בריכוזים נכונים ומותאמים, השינוי והשיפור באיכות העור נצפה תוך פרק זמן קצר.
הקפידי במריחה עקבית כ-30 דק' לפני, שגופך ועור פנייך נכנסים לשלווה אמיתית של שינה בריאה ורציפה. תכשירים רבים נוספי "טובי כיס" ופרסום נאות , מבטיחים לעורך להשיג את מרקם עור פניה של "סקרלט ג'והנסון". האמת טמונה אי שם בנבכי שעות השינה.
אך אם עדיין עינייך טרוטות מעייפות, ומוחך אטום ממחשבה, לא תזיק לך עוד "מריחה". וההבטחה? תכשירי לילה המכילים תמציות, שמנים וויטמינים E,A,C וכד', טוענים לשמירה על לחות העור האבודה, תוך הבטחה שבלילה כשאת ישנה הם יחפזו לטפטף לעורך את אותה הלחות שהלכה לאיבוד.
המלצה גורפת שלי, למימוש ה"פנטזיות העוריות" היא בטיפות מזעריות של סרום על בסיס של ח. היאלורונית מרוכזת (EGF) וזאת כדי להגביר את כמות ההידרציה העורית. מרכיבים כמו: שמנים רווים, פפטידים,סקוואלן, שמן חוחובה ועוד'. ויטמין C לנגזרותיו ויטמין E וסוגים של ח. היאלורונית XL, בטכנולוגיות חדשניות, מומלצות כבוסט משמעותי לטיפוח עור הפנים, גם בזמן שאת ישנה. העור שותה ואת נחה.
עור הפנים מאחסן ומשמר, את מרכיבי התכשירים וספיגה איטית ונינוחה שלהם תיטיב עמו. ואנחנו נתבונן באפקט היום שאחרי.
בשורה התחתונה: דאגי תמיד לישון היטיב ומספיק , כדי להתעורר מלאת מרץ לקראת יום חדש.
שולי רודריג, מנכ"ל ומפתחת SR Cosmetics
אילוסטרציה: Signelements
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!