יופי! יצא לבדוק עבורכם אנשים שהם "גם וגם" – גם מעצבי שיער וגם מאפרים. שיחות עם רוני פרנקל, יאיר אריש, טירן חמצני, רונן פלג, מתי בוקר, גולן יהודה ועודליאת עיני
(קרדיטים לתמונות – ראה למטה)
רבים מאנשי המקצוע בשוק שואלים את עצמם לא פעם, כיצד הם יכולים לשדרג את העסק ולהתקדם. 'השינוי מתחיל בתוכנו' אינה סתם אמירה. כדי להגדיל רווחים לא חייבים לעשות שיפוצים במקום, להכניס חידושים טכנולוגיים או לעשות מבצעים, ניתן לחשוב כיצד ניתן להוציא מעצמכם יותר. נשמע מסובך? לא ממש.
הבחירה המועדפת
התפיסה של רוני פרנקל ל'שוורצקופף' הינה תפיסה הוליסטית. לדבריו, "היחס ללקוחה, אבחון הצרכים האסתטיים שלה, וכן היתרונות המיוחדים של הסטודיו – הידע בכימיה ובמדע היופי אינם שמורים לתחום מסוים, לעיצוב שיער או לאיפור. אני רואה את הפיתרון שאני מציע ללקוחה כמכלול. שני התחומים שווים ומשלימים זה את זה".
רונן פלג אומר, כי עיצוב השיער הוא התחום המוביל והמרכזי אצלו בעסק וגם בחשיבה המקצועית. "אין ספק שהשיער אצלי במקום הראשון, והאיפור כשירות משלים מאפשר לי ליצור את האווירה ואת המראה הסופי הנכון ללקוחותינו בסלון, במהלך הפקות הצילום, במהלך ההדרכות המקצועיות על במות ועוד".
מבחינת גולן יהודה שני התחומים שווים ביחס. לדבריו, "האחד משלים את השני, אבל יחד עם זאת אני יכול לומר כי בכל זאת המקצוע הראשון אותו רכשתי הוא עיצוב שיער, ולכן קיימת בתוכי משיכה עזה לנושא השיער עם כל המשתמע מכך".
מסתבר שלמרות שחלק ממעצבי השיער/מאפרים נוטים לכיוון אחד יותר, ישנם כאלה המתייחסים אל העיסוק כ'בייבי' שלהם ולכן לא מעדיפים תחום אחד על השני. "אני אוהב את שני התחומים במידה שווה", אומר טירן חמצני. "ההנאה במקצוע היא לייצר דברים חדשים בהתאם לטרנדים הקיימים". לדבריו, "אם זה לא בנשמה של מעצב השיער/מאפר, שלא ילך ללמוד את התחום השני רק בשביל הפרנסה. זה נכון שמבחינה כלכלית זה עוד מקום פרנסה, אולם אסור לחשוב שבאחד התחומים ניתן לחפף. צריך כל הזמן להתעדכן וללמוד בשני התחומים". גם יאיר אריש מסתכל על התחומים כחשובים במידה שווה: "הרקע שלי הוא בעיצוב שיער, ואיפור בשבילי הוא סוג של השלמה הכרחית לשלמות, מה גם שאני מאוד נהנה מהמצב מכיוון שהיצירה כולה שלי". הוא אף מוסיף, כי "אם זה היה אפשרי הייתי גם מעצב את השמלה, אבל זה כבר יותר מדי". מתי בוקר מזדהה עם הדברים הנ"ל, ואומר "הסטודיו שבבעלותי מחלק את הזמן ואת השירות לשני התחומים לדעתי כמעט באופן שווה וזהה".
עשייה מושלמת
כאמור, אלו שני תחומים חשובים, אולם מה היתרונות של בעלי המקצוע בכך שהם עוסקים בשני התחומים? הערך מוסף, מסתבר, של השילוב, הוא גדול ומשתלם. חמצני אומר שכאשר הוא מגיע ללקוחות והם יודעים שהוא יעשה את כל העבודה מבחינת עיצוב שיער ואיפור, זה מאד עוזר ומהווה יתרון עבורו. יהודה מדגיש שהיתרונות ברורים למדי: "ישנה אפשרות של ראייה כוללת של ה'טוטאל לוק', יכולת התאמת צבעים וטקסטורה בהתאמה לשיער ובהקשר של איפור הפנים. כמו-כן, ישנה יכולת אבחון מרבית של כל תהליכי העבודה בשיער ובתהליך יצירת האיפור, כולל יכולת זיהוי של מעגל צבעים וכיו', חסכון בזמן, ושליטה ויכולת תכנון של המראה הסופי המושלם".
פרנקל אומר שהיתרונות הם רבים: "ראשית, היתרון האסתטי – המראה שמושג הוא מראה מושלם, הכול נלקח בחשבון ויש התאמה מלאה בין התסרוקת למראה הכללי. כמי ששולט הן בעיצוב השיער והן באיפור אני חופשי ליצור דיאלוג אסתטי בין התסרוקת למראה הפנים, לבנות צבעוניות מושלמת ומותאמת. זאת, בנוסף לתחקיר מעמיק ביחס ליתר ההיבטים – אופייה של הלקוחה, השמלה (במידה ומדובר בכלה), מטרות הלקוחה ודרישותיה, תורמים למראה מושלם ולשביעות רצון מלאה. שנית, החומרים – הלקוחה מטופלת מכף רגל ועד ראש בחומרים שאושרו על ידי ושמתאימים לה מכל הבחינות (כימית, ביולוגית, בריאות העור, עמידות וזוהר). אין 'הפתעות' ואין צורך לסמוך על בעל מקצוע אחר ש'יבין את הרמז' וינסה להשתלב ביצירה שלך". פרנקל מדגיש שיש יתרונות נוספים לשילוב. לדבריו, "ריכוז האיפור ועיצוב השיער תחת קורת גג אחת מאפשר טיפולי יופי מהירים יותר, ועמידה בלוחות זמנים. ולבסוף, יתרונות כלכליים – הפעילות המשלבת מאפשרת לנו לעבוד בהיקף נרחב ולהשיג יתרונות בזכות הגודל. כך עולה בידינו להציע בסטודיו חבילות מפתות לכלות ולמלוות או תכשירי איפור במחירים סבירים".
בוקר אומר, כי "יתרון בולט ומשמעותי הוא בכך שאיש מקצוע יכול בעזרת ידע וניסיון שצבר, לבצע שתי פעולות שהאחת משלימה את השנייה באופן סינרגי. סלוני כלות מתקדמים מחוייבים במציאות להעניק את מגוון השירותים ואם למעצב/ת יש את היכולת, זה הופך ליתרון תחרותי". לדברי פלג, היתרונות משמעותיים: "כאשר אתה מבין איפור אתה גם מבין את התוצאה הסופית. בנוסף, יש את היכולת לשים דגש על הפרטים הקטנים והיכולת להבליט את המקומות הנכונים. השילוב נותן סיפוק עצמי גדול והרגשה של מושלמות בעשייה ובסיום תהליכי הטיפול השונים". לגבי חסרונות, פלג אומר, כי "ישנה השקעה בזמן והקצאת משאבים של כוח אדם/מוצרים/הקצאת מיקום מיוחד (עמדה)".
שווה או לא שווה?
כידוע עם אהבה למקצוע ותשוקה לעשייה אי אפשר ללכת לקנות במכולת. לדברי אנשי המקצוע השילוב גם משתלם כלכלית ובנוסף, נותן להם יתרונות על-פני המתחרים.
אריש אומר שבאופן כללי השילוב מאוד משתלם כלכלית: "אם אני כבר מגיע ללקוחה, אז אני ממקסם את הפוטנציאל הכלכלי, אלא שלא כולם מסוגלים להתמודד עם הלחץ והעמידה בזמנים שזה קדוש, בעיקר בכל מה שנוגע לכלות עם לוח זמנים צפוף מאוד". לדברי בוקר, "רצוי למצות תחום אחד, ולאחר שלב ההתמקצעות וההבנה העמוקה של הנושאים הקשורים בו לעבור לתחום נוסף ולהרחיב אופקים. אני מאמין בכוח הצעיר; למעצבים אלו ישנה מוטיבציה, התלהבות, מרץ ורצון להצליח ולהוכיח שהם יכולים, וזה מה שיביא את השיאים בעבודה". עוד הוא מוסיף, כי "לעניין הכספי אני יכול לומר שמבחינתי התחום שלי הוא אמנות, ואני יותר עוסק במחשבה על היצירה מאשר על הנושא המסחרי; יחד עם זאת אני יכול לומר כי הרחבת השירותים מאפשרת הגדלת המחזור העסקי בכל מקרה, וזה בסופו של עניין משתלם".
חמצני מדגיש כי "שני התחומים הם תחרותיים מאד, ולכן אם יודעים לעשות את שניהם, הדבר מהווה יתרון ולכן מומלץ ללמוד למי שאוהב את זה". "אני תומך בצורה נלהבת בהרחבת האופקים של חבריי למקצועות האיפור ועיצוב השיער, והייתי שמח לראות תחרות בתחום", אומר פרנקל. "לצערי, מעט מאוד בעלי-מקצוע כיום שולטים בשני התחומים, והלקוחה הישראלית נמצאת בעניין זה במצב פחות טוב מהלקוחה האירופאית, הזוכה לטיפול הוליסטי ושלם".
פרנקל מקיים בסטודיו שלו שתי מסגרות עיקריות לשיפור המצב – בית ספר לעיצוב שיער ובית ספר לאיפור. כל אחת מהמסגרות האלה נועדה לאנשי מקצוע בתחום: מעצבי ומעצבות שיער, מאפרות ומאפרים, סטייליסטים וצלמים המעוניינים בהרחבת בסיס הידע שלהם. בכל אחת מהמסגרות מתקיימות שלוש רמות של לימודים: בסיסית, מתקדמת ומקצועית.
הוא מדגיש, כי השיקולים שבעל מקצוע צריך לקחת בחשבון לפני שהוא עושה את הצעד, הם כמובן שיקולים של רצינות והשקעה. "אני מאמין בעבודה, ולכן ללא נכונות להשקעה אישית אין טעם בצעד הזה", הוא מוסיף.
"מי שלא עוסק בהפקות של צילומים, אינו מספק שירות לכלות במספרה ואינו מרגיש צורך בהרחבת הידע הספציפי, אז ודאי שהעניין של איפור אינו רלוונטי בשבילו", אומר פלג. "לעומת זאת לאנשי מקצוע אשר בוחרים להרחיב אופקים וידע ומעוניינים לשלוט יותר בנעשה סביבם מומלץ לרכוש את המיומנויות ולדעת יותר על תחום האיפור, שאיתו ניתן יהיה ליישם את הטכניקות לביצוע מושלם של העבודות. זה בהחלט משתלם כלכלית ומאפשר לי כמעצב שיער להרחיב את סל השירותים במקום". לגבי הקושי שבדרך, פלג אומר כי פרקטיקה היא כל הסיפור. "ככל שתאפר יותר אפילו ללא תשלום בהתחלה, כך תלמד יותר ותתקן טעויות ותשפר את היכולות ואת רמת הביצוע. לעיתים צריך לצפות שהתוצאות לא יהיו משביעות רצון, אבל אם יודעים להסיק את המסקנות לאחר כל טיפול, אז מתאפשר להשיג תוצאות טובות ולתחזק".
יהודה, אומר כי הוא ממליץ ללמוד את נושא השיער ולהעמיק בו ככל שניתן, ורק לאחר מכן לעבור לנושא האיפור. "השיער ככותרת לראש מהווה את המאסה הקריטית של המראה, כך שאני מאוד מאמין שהכול מתחיל בראש. מעבר לזה האיפור שאיתו משלימים ידע עוזר מאוד בעבודה היומיומית עם הלקוחות ובעיקר עם כלות ביום החתונה". לדבריו, מבחינה כלכלית ברור כי זה מהווה מקור הכנסה נוסף למספרה: "אני מאוד מאמין שככל שמרחיבים את מגוון השירותים ומגבירים את יכולת המכירה, המחזור של העסק גדל וכך גם הרווחיות. לגבי הקשיים שבדרך, אני יכול לומר שכמו בכל תחום קיים קושי וחשוב כבעל מקצוע לדעת להתמודד מול כל הקשיים ולפנות לעזרה ולאנשי מקצוע כשצריך". עוד הוא מוסיף כי "עדיף לשאול ולברר מבעוד מועד בכל שאלה מקצועית, מאשר לקחת סיכונים ולשלם אחר כך את המחיר על הנזק שעלול להיגרם".
מלאכת העיצוב
מסתבר שהלקוחות רואים בעובדה שמעצב השיער שלהם, שהם רגילים אליו וסומכים עליו, יודע גם לאפר יתרון חשוב. לדברי פלג, "לקוחות המספרה מופתעים בעיקר. הרעיון שאיש מקצוע אחד יכול לספק את שני השירותים במקום אחד מחזק אותם ומקנה להם הרגשה נינוחה יותר ומספקת. אני יכול להפתיע ולרגש בכל פעם מחדש בהתאם לצרכים ולציפיות הלקוחה". פרנקל אומר, כי "הלקוחה מרגישה שלוקחים בחשבון את מראה הפנים ואת התוצאה הסופית בשלבי הגזירה והסירוק, ולהיפך – את התסרוקת בשלבי האיפור. הדאגה הזאת לתוצאה מושלמת מורגשת בכל רגע ורגע בתהליך, ומובן שהלקוחה מרגישה בטוחה יותר ומרוצה יותר". בוקר אף מציין את העובדה, כי "בשנים האחרונות תחום האיפור פשוט נדרש ומאוד מבוקש, ובהתאם גם הציפייה מאיתנו כמעצבים להיות מסוגלים לענות על דרישות אלו. הלקוחה מרגישה יותר בטוחה בכל הקשור לתוצאה".
כצפוי, כאשר מישהו אחד אחראי על עיצוב השיער והאיפור, האחריות וכן התכנון והעבודה מורכבים יותר. חמצני אומר כי "תמיד מתחילים עם עבודה על השיער, מכיוון שזו עבודה מורכבת יותר וכוללת פעמים רבות רולים, תוספות שיער וכד'. עבודה על שיער הקרוב לקו הפנים מתבצעת לאחר האיפור, וכמובן פינשים אחרונים בשיער נעשים גם הם לאחר האיפור". חמצני מסביר כי הוא מסתכל על מבנה הפנים והגוף של הבחורה וכך הוא מחליט לגבי העיצוב. "חשוב שהתסרוקת תהיה פרופורציונאלית למבנה הגוף; לדוגמה, כדאי לקצר קצת את השיער לבחורה נמוכה, ולא לעצב תסרוקת גדולה לבחורה עם מימדי גוף גדולים". הוא מוסיף, כי "כמובן שצריך להתייחס לטעם האישי של הלקוחה. כמו כן, באיפור יש להתייחס למבנה הפנים של הלקוחה ולגוון העור והעיניים שלה. המראה הכללי של האיפור והשיער גם קשור לשמלה; לדוגמה, אם השמלה ארוכה וסקסית, תסרוקת של שיער פתוח וגדול תשדר גם סקסיות".
לדברי יהודה, "אבחון ראשוני ושיחה עם הלקוחה מביא אותי לידי ההחלטות הדרושות לביצוע העבודות. השיער נבנה בהתאם למבנה הפנים, האיפור בהתאמה לסגנון האישי וכמובן על פי גווני העור הקיימים, העיניים השפתיים וכד', וכל השאר כבר מתחבר לאופי של הלקוחה. אפשר לומר שככל שאנו מכירים יותר את הלקוחות שלנו מקרוב, כולל את תחומי ההתעניינות שלהן, מקום עבודה,סגנון חיים ועוד, כך נוכל לבצע את ההתאמה באופן אופטימאלי". מבחינת תהליך העבודה, יהודה מסביר: "ההתחלה היא בשיער, כאשר משאירים את הפיניש לסוף התהליך. לאחר העיצוב הכללי של השיער עוברים לאיפור ומשם שוב לשיער ליצירת פיניש סופי למראה. זאת מהסיבה הפשוטה שהשיער עובר תהליכי חפיפה וטיפול במסכות, מים שטיפות וגזירה של השיער, ולכן לא ניתן לאפר את הפנים לפני כל התהליכים הללו. מומלץ לסיים את שלבי השיער ולעבור לפנים כאשר אין מצב של שינויים דרסטיים". בוקר אומר, כי "פרמטר ראשון במעלה אשר משפיע עלי הוא האופי. לאחר מכן אנו עוברים לשלב אבחון ושוקלים בהתאם למבנה פנים, מבנה צוואר וחלק גוף עליון, מבנה וסוג שיער את המראות השונים האפשריים להשגה עבור הלקוחה. מאוד תלוי גם כמובן סוג האירוע המוזמנים אליו והמיקום".
מלבד טרנדים, אופי הלקוחה וסגנון עבודתו של מעצב השיער והמאפר, ישנן השראות שעוזרות להביא רעיונות חדשים, מעניינים ומקוריים. אריש אומר, כי "כל מה שזמין – עיתוני אופנה, ערוץ האופנה, תצוגות ולפעמים אפילו סיור במוזיאון יכול לעורר השראה". לדברי פלג, "החיים עצמם מהווים השראה – השפעה מתקופות שונות בהתאם למה שהיה בעבר ועד היום. אני משלב רעיונות שונים לתוך מראה אחד מעין סוג של פאזל. מרכיב חלקים ליצירת המראה המושלם. מעבר לזה תצוגות אופנה, תערוכות, מגזינים ועוד". פרנקל אומר כי, "מעבר להשראתם של בעלי מקצוע מובילים, אני מקבל השראה רבה מהתרבות, האמנות והאסתטיקה האירופאית בכללה, כמי ששהה, למד ועבד שנים רבות באירופה. התפיסה האסתטית באירופה מבוססת על תרבות של מאות ואלפי שנים. על כבוד לאמנות ולאסתטיקה – מהקו הקלאסי ועד לאוואנגרד וחשיבה מקורית. כך, האירופאים יכולים לקיים פעילות אולטרה-מודרנית ואולטרה-צעירה בצל קתדרלות ופסלים בני מאות שנים". עוד הוא מוסיף, כי "גם ביצירות שלי בתחומי עיצוב השיער והאיפור ניתן למצוא הן את הבסיס התרבותי הרחב – ערכים אסתטיים כחתך הזהב (קו היופי הקלאסי) משולבים בצבעוניות המתקדמת ביותר ובמילה האחרונה ביצירת מראה זוהר ומתקדם".
העונה החמה
כידוע, עונת החתונות החלה וניתן כבר להרגיש זאת במספרות ובסלונים. פלג אומר, כי "החל מחודש מרץ ועד לחגים בספטמבר זו התקופה הכי חמה של אירועים. כמובן שצריך להכשיר צוות מיומן ואסיסטנטים שיוכלו לגבות אותך בעבודה ולדעת להשתלב בזמן אמת. ההיערכות מבחינתי היא יומיומית ולאו דווקא רק בתקופות הלחוצות". לדבריו, "חשוב להעניק שירות מקצועי, טוב ומהיר ככל האפשר לקהל הלקוחות בכל עת, על מנת שניתן יהיה לשרוד בתחום התחרותי של תעשיית היופי והאופנה". לדברי חמצני, "צריך ללמוד לעבוד בזריזות ושתהיה חלוקת זמן נכונה. כיום ניתן ללמוד טכניקות של בניית תסרוקת ערב/כלה בחצי שעה, וכמובן להשתמש בציוד טוב שיכול לעזור".
פרנקל אומר כי הוא מתייחס ל"עונה החמה ממרץ עד נובמבר והערכות מבחינתו היא העסקת צוות עובדים יותר גדול ורענון המספרה הכולל: טיפול מזגנים, צביעה ותחזוקה כללית. לגבי הכלות המיועדות, פרנקל ממליץ לבצע אבחנת שיער והתאמת תסרוקת ואיפור ללקוחה 3-4 חודשים מראש. כמו-כן, לבצע גוונים וצבע, בניית הגוון כמה חודשים לפני האירוע. לגבי תוספות שיער, הוא ממליץ להשתמש תמיד בשיער טבעי, והתאמת הגוון שתהיה 100% תואמת לגוון השיער, ואם יש צורך ניתן לצבוע את התוספות.
ולאלה מכם שעדיין לא בטוחים מה הולך להיות הטרנד החם של העונה, המומחים נותנים שלל עצות: "בתחום השיער סגנון עיצוב של שנות החמישים, זה הטרנד המוביל כיום", אומר בוקר. "מומלץ להשתדל לעבוד על איסוף השיער באופן נקי ורך, העבודה עם תופסות מאפשרת לנו להרחיב אופציות ללקוחות, כמובן תוך שימוש במוצרים איכותיים מבלי לוותר על השימוש בטוב ביותר. מבחינת האיפור, הנטייה היא ליצור מראות מעושנים, להשיג מראה דרמטי/רומנטי וכאמור בהתאם לסגנון האירוע משלבים את האופנה עם המציאות לכל אחת בהתאמה מקסימאלית".
מבחינת טרנדים, פלג אומר כי "השנה אנו נראה שימוש בצבעים יותר חמים גם לשיער וגם לאיפור הפנים, כאשר הקבוצה הדומיננטית של הצבעים תהיה משפחת החומים הטבעיים. צבעים פחות צעקניים ופחות בולטים יהיו מבוקשים יותר". יהודה ממליץ על עיצובי שיער המבוססים על רכות ותנועה חופשית. "להימנע מעיצובים אוונגרדיים, ולהעדיף תמיד להשתלב בהתאם לקו צמיחת השיער במיוחד באזורים הקדמיים. לגבי גווני האיפור, הטרנד השנה הוא לשמור על צבעים הרמוניים, כאשר ההדגשה היא בקו העיניים והעפעפיים. שימוש באיילנרים העוזרים 'לבנות' את בית העין בצורה טובה יותר תוך שמירה על מראה טבעי. צבעי פסטל פחות מבוקשים כיום וקטגוריית האדומים בשפתונים נכנסת חזק מאוד למגמה האופנתית". חמצני מסכם ואומר, כי "מראה וינטג', שנות החמישים יהיה חזק השנה אצל כלות. המראה המעושן עדיין לא הסתיים מכיוון שבנות אוהבות אותו, אבל יהיו עישונים יותר עדינים בצבעי תכלת, אפורים, וורוד עתיק נכנס חזק. בנוסף, נראה גם צבעי סוכרייה – צהוב וורוד פוקסיה. שפתיים בעלות גוון מאט, צבעי אפרסק, ורוד בזוקה וורוד תינוקי. כמו-כן, יהיו צבעי ורוד סגול מלוכלכים". עוד הוא מוסיף, כי "מבחינת עיצוב השיער, המראה יהיה פחות עשוי, ויותר איסוף מרושל".
* * *
רוני פרנקל
המשיכה לעיצוב שיער, לאיפור ולטיפוח אסתטי החלה עוד בהיותי נער, וכבר מגיל 17 התחלתי לעסוק בכך באופן מקצועי, כך שמאחורי 23 שנות ניסיון מקצועי בעיצוב שיער. כנער למדתי מחשבים בתיכון, אך בגיל 17 גברה המשיכה לעיצוב שיער על המשיכה למחשבים ויצאתי ללימודים אקדמיים מלאים באקדמיה לעיצוב שיער באמסטרדם שבהולנד. הלימודים כללו לימוד אקדמי ומקצועי בתחומים מדעיים שבדרך-כלל אינם נכללים בלימודים רגילים של עיצוב שיער, כמו כימיה וביולוגיה. כך רכשתי במקביל את המיומנות והרקע המקצועי הן לעיצוב שיער והן לאיפור. הדברים התפתחו באופן טבעי מאוחר יותר כאשר עבדתי ב-MTV האירופאי. שם למדתי לראות את היופי ואת האופנה כמכלול, ואת התפישה הזאת הבאתי איתי הן לסטודיו שהקמתי בארץ והן לקו מוצרי האיפור שפיתחתי.
יאיר אריש
עוד מילדותיכאשרחונכתי בפנימייה אהבתי כל מה שקשור ונוגע לאומנות ויצירה. מדי יום הייתי עושה לכלהבנות 'מייקאובר' מחדש, הכולל שיער איפור וסטיילינג. כשהייתי בן 13, המדריכים שמו לב ליכולות שלי, ושלחו אותי למספרה קבועה ברמת השרון פעמיים בשבוע. בעל המספרה היה מעביר לי שיעוריםתוך כדי עבודה.
בכיתה ט' נשלחתי לביה"ס מקצועי העוסק בתכשיטנות, עיצוב שיער, אופנה ואיפור, והתמקדתי במגמת עיצוב שיער.בסוף כיתה י'החלטתי לעזובאת כל המקצועות,מכיוון שהרגשתי שאני יודע את הבסיס ורוצה להתקדם. החלטתי שאני רוצה באופן עצמאי ללמוד עיצוב שיערברמהגבוהה,ובגיל 21, אחרי הצבאעסקתי בתסרוקות ערב ורכשתי לעצמי לקוחות פרטיים.
הרגשתי כי אני לא שלם עם עצמי ואיני מפיק את המיטב ולכן למדתי איפור, כדי להעניק את השלמות המגיעה לכלה – עיצוב שיער ואיפור. מניסיון מצטבר של השנים האחרונותהבנתי שהטוב ביותר הוא לתת לכלה ולמלווה את כל השירותים כחבילה. כלי זה משמש אותי גם בהפקות אופנה,מגזין ופרסומות – מתן פיתרון מלא.
טירן חמצני
לפני כ-19 שנה, בהיותי חייל משוחרר רכשתי את השכלתי המקצועית ב'מולה סנטר', והמשכתי שם בצוות ההדרכה. תוך כדי עבודה באיפור, למדתי עיצוב שיער בקורסי ערב ובנוסף את תורת הצבע על-פי גוון העור, בתחום השיער והאיפור. כיום אני מאפר ראשי של חברת 'קליניק', מורה לאיפור באקדמיות לאיפור, מעצב שיער ומאפר בהפקות אופנה וצילומים.
רונן פלג
הגעתי לתחום עיצוב השיער בעקבות דוד שלי, שעד היום עוסק בעיצוב שיער, הוא גרם לי להחשף למקצוע. הקריירה שלי החלה ב-1984, כאשר בתחילת הדרך שימשתי כאסיסטנט בשעות אחר הצהרים, ועם השנים הרחבתי את הידע שלי בהשתתפות בקורסים והשתלמויות מקצועיות. במקביל להיותי שכיר, עסקתי בהדרכת מעצבי שיער. את תחום האיפור גיליתי בשלב מאוחר יותר. כאשר השתתפתי בהפקות צילום, הבנתי את הצורך שיהיה לי ידע באיפור, על מנת ליצור את המראות באופן מושלם ואופטימאלי הרבה יותר. מזה 14 שנים שאני משלב את שני המקצועות יחד וזה רק מחזק אותי עם השנים.
מתי בוקר
בתחילת דרכי למדתי אומנות פלסטית, ציור ופיסול, ולאחר סיום לימודיי פניתי לכיוון תחום האופנה שמאוד משך אותי באותם ימים, ואז נראה לי כי האיפור הוא התחום הנכון ביותר עבורי. למעשה לימודי עיצוב השיער החלו לאחר שנחשפתי לעולם האיפור והיופי. כיום אני מעצב מאפר המשלב את שני התחומים יחד. אני בן 29 וכבר 11 שנים עוסק בעולם היופי. אני מאמין שעיצוב השיער הוא חלק מהמראה הכולל והמושלם. המציאות מחייבת אותנו כיום להיות מסוגלים להעניק את השירות בשני התחומים ולספק תוצאות. האפשרויות אינסופיות והניסיון המקצועי כיום מאפשר לי לקחת דמות מסוימת (לקוחה) ולעצב מראה דרמטי.
גולן יהודה
התחלתי את דרכי המקצועית כמעצב שיער משנת 1986 ומאז ועד היום אני משקיע רבות בתחום זה. לפני כמה שנים הרגשתי בצורך להשלים ידע כה משמעותי מתחום האיפור, כך שאוכל להשלים את התמונה ואת השירות הניתן ללקוחותינו בסלון. לפני קצת יותר משלוש שנים סיימתי את לימודי האיפור. אני מאמין כי תחום אחד משלים את השני. כאשר אנחנו כמעצבי שיער מעצבים שיער, מחליטים על הצבע והגוונים, ומבצעים שינויים במבנה הבסיסי של השיער מחלק למתולתל ולהיפך, התהליך דורש יכולת הסתכלות רחבה על הטוטאל לוק של הלקוחה.
תמונות (לפי סדר הופעתן בכתבה – מלמעלה למטה)
1. עיצוב שיער ואיפור: מתי בוקר, צילום: ישי בוטובול. 2.שיער וסטיילינג: יאיר אריש תסרוקתן, איפור: רוית אחיאל ויאיר אריש תסרוקתן, דוגמנית: ליפז אזולאי, צילום: אבשלום לוי 3. עיצוב שיער ואיפור: טירן חמצני, דוגמנית: אירית, צילום אורן אזולאי. 4. עיצוב שיער: גולן יהודה ושלומי דולב, איפור: גולן יהודה ל'אישה יפה', צילום: אבי משולם, דוגמנית: ויקה. 5. עיצוב שיער: רונן פלג, איפור: שחר גפני, עיבוד תמונה: ענת כהן, סטיילינג: אסנת פלג, צילום: זאב וירצר. 6. עיצוב שיער ואיפור: רוני פרנקל, צילום: ישי בוטבול, סטייל: סיימון אלמלם, דוגמנית: קטיה קלניצקוב.
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר