גם מיתון לא פוגע בענף הציפורניים. להיפך. מדובר בענף שיש בו חידושים רבים בעבודה עם ג'ל, בטכנולוגיות אקריל חדשות ועוד.
דיווח מהשטח – הכנס השנתי של רשת 'נייל סטודיו'
אתי דרייפוס
הדבר הראשון שתופס את העין כשנכנסים לכנס של כ-640 טכנאיות ציפורניים מקצועיות, זו העובדה שלכולן ציפורניים מטופחות מאוד, מקצתן צבוע בלק אחד אופנתי במיוחד, ורוד פוקסיה לדוגמא, למקצתן פרנץ' קצר שנראה טוב במשך שבועות, כי הוא הרי עשוי בכלל עם ג'ל, ולחלקן בניות אימתניות וקישוטים גרנדיוזיים שלא מביישים אף תחרות.
אין ספק, בכנס של נייל סטודיו, שנערך זו השנה התשיעית בשרתון סיטי טאוור בחודש שעבר, הסנדלר לא הלך יחף. גם בהדגמות הרבות שנעשו והוקרנו על מסכים גדולים ייצגו ציפורני המדגימות היטב את מיומנותן המקצועית ב'אקסטרים קלוז אפ'.
את היום הארוך ומלא ההפתעות פתח על הבמה ברייאן ליידן הבעלים של הרשת, כשהוא מוקף ברקדניות עטויות נוצות, מנופפות במניפות והכל בצבעי לבן וכסף חגיגיים. בריאן בירך את הבאות וסיפר שיש גם כאלו שהגיעו בטיסה מאילת במיוחד כדי להשתתף.
מסתבר, שמעבר לחזון הכלכלי, ל'נייל סטודיו' גם חזון פמיניסטי, והוא להביא לנשים במדינת ישראל עצמאות כלכלית. הפתיחה הזו כבר מצאה חן בעיניי. זה הרי ברור ששיוויון אמיתי לנשים יכול להגיע רק דרך הכיס, ויכולת השתכרות היא הדרך הממשית להגיע לעצמאות.
אבל כדי לבנות עסק קטן, או גדול, צריך לבנות תדמית, והתדמית כוללת את מראה המכון, הלבוש, שולחן העבודה והמוצרים שעליו, ואפילו הקפה והעוגה ללקוחות.
תדמית, זו בכלל מילת מפתח אצל בריאן, שחזר והדגיש אותה שוב ושוב בראיון אישי איתי לפני פתיחת הכנס. לתדמית של 'נייל סטודיו' הוא מייחס את העובדה שהעסק שלו לא רק שלא נפגע במיתון, אלא אפילו פורח. בתי הספר 'מפוצצים' בתלמידות, תולדה של הצורך בהסבה מקצועית וזמן ההכשרה הקצר יחסית.
לשאלתי האם יש מקום לכולן בשוק הציפורניים, עונה בריאן שהשוק עדיין בחיתוליו, ויש עוד המון מקום להתפתחות כל עוד בכל משפחה יש גבר שלא עשה פדיקור מימיו, למשל.
גם במכירות המוצרים לא חלה האטה, וזה למרות שמחיריהם של המוצרים הטובים יקרים פי כמה. למה? "כי ככה זה כשמעמידים מרצדס מול סוסיתא, ההבדלים מדברים בעד עצמם, וגם פה זה עניין של תדמית". הלקים היקרים מוכרים והרבה, כי האיכות מדברת.
בריאן נותן לדוגמא את הג'ינס שלו. הוא מצידו היה לובש ג'ינס בשלושים שקלים, אבל הוא הרי מייצג תדמית אופנתית מסויימת ולכן הוא לובש את המכנסיים היוקרתיות והאופנתיות שעליו. גם לבאות הכנס הוא ממליץ לשים לב לכל הפרטים הקטנים.
סדרות המוצרים החדשות של OPI
הדוברת הבאה היא אילנה כסיף מנהלת סניף רמת גן והפורום המקצועי לפדיקור, מורה וחברה בצוות ההוראה הבכיר ברשת. היא עושה לקהל היכרות עם סדרות המוצרים החדשות של OPI, מתוך נקודת המוצא שה'אקסטרות' שניתן למכור ללקוחות בנוסף לטיפולים חשובות ביותר להכפלת הרווח.
על הבמה נערכת הדגמה של טיפול מניקור מאלף ועד תו ע"י קורל. הידעתן שמבקבוק לק אחד אפשר להוציא שישים זוגות ידיים? ושפילינג לידיים חשוב? ושיש אפילו שמן שניתן למרוח לפני הקרם כמעין סרום כשהידיים ממש יבשות, בחורף ובגיל מבוגר?
טיפול פדיקור
ויש גם הדגמה של טיפול פדיקור המתבצע ע"י חיה עם מוצרים על בסיס טבעי 'BE NATURAL' שקיבלו את האישור של האגודה לסכרת. אלו הם מוצרים פעילים מאוד שמחליפים את מקום הסכינים האסורים במחלת הסכרת, ולכן זמן הפעולה שלהם קצר. ולהשלמה יש אפילו מחזק ציפורניים צבעוני מנצנץ, ודאודורנט לרגליים מזיעות על בסיס אבקת כותנה עם פולימר ממוזער.
עיצוב קישוטים אומנותי
הבאה שעולה על הבמה וזוכה לתשואות סוערות היא אושרת חן, הידועה בכשרון הציור שלה על ציפורניים – בעלת מאסטר בינלאומי של IBD אמנית בקישוטי ציפורניים. בריאן מספר שאושרת התגלתה על ידו במקרה והוא כל כך התפעל מכשרונה שמיד צרף אותה לצוות ההדרכה שלו. אושרת מדברת בשפת האמנות, היא משתמשת במושגים כמו 'אבסטרקט' ו'קונטור', ומסבירה שהיא מדברת כך, "כי ככה זה צריך להיות". 'באמנות כמו באמנות'. ואכן, לאושרת סגנון מיוחד שאחרי שרואים מספר דוגמאות ממנו קל לזהות. על בסיס ארוך ארוך ומאוד שפיצי היא מציירת דמויות של נשים עירומות, פרצופים של נשים, נשים בהריון, והמון המון דימויים מעולם הטבע. "הטבע הוא מקור ההשראה הגדול שלנו", היא אומרת על הבמה ומציעה להתבונן באופן בו הדברים נראים בטבע לפני שניגשים לצייר אותם.
היא מדגימה ציור אבסטרקט עם פיסול ומדגישה שפיסול חייב להיות כמה שיותר שטוח, ולא להיתפס ללקוחה בשיער. את אפקט העומק ניתן להשיג בעזרת הצבעים ועם ידע באמנות שאותו ניתן לרכוש בקורסים שהיא מעבירה, שם גם לומדים על חשיבותה של יצירת הרמוניה צבעונית וקומפוזיציות שעושות נעים למוח. היא אומרת שטעות נפוצה היא לשים מעל ציור רק סילר, כשלמעשה אי אפשר להסתפק בפחות משתי שכבות של גלוסים, אחרת הכל נהרס תוך כמה ימים.
חידושים באקריל
על הבמה עולה איילה עובד, מנהלת סניף חייפה והצפון והפורום המקצועי בנושא אקריל ומנהלת תוכניות הוראה ברשת. היא מקדישה את ההרצאה שלה ל"מה ניתן לחדש באקרילים?", ומספרת על הסדרה החדשה 'CREATION'.
איילה מספרת שיש עכשיו 'קאמבק' אדיר לתבניות, ויש לזה אפילו שם: "הבנייה האמריקאית", אבל זה ממש לא עניין חדש, והיא אפילו אוהבת את הטכניקה הזו מאוד באופן אישי, ובעיקר מעדיפה את התבניות החד פעמיות.
היום המגמה היא לייצור עיצובים קבועים ועל כן איילה בחרה להציג פרנצ'ים מעודנים במראה מנצנץ. השילוב הוא בין אבקות אקריל בעדיפות לאבקות שקופות מעורבבות עם אבקות גליטרים של 'IBD ' בצורות שונות ובצבעים שונים. התוצאה הסופית אלגנטית ומשווה מראה תכשיטי לציפורניים ובעלת יתרון בכך שחוסכת את שלב מריחת הלאק.
את ההדגמה שלה היא עושה בדוגמת מניפה, וזה למרות ש"קיבלנו הודעה שמניפה יצאה מהאופנה", ועכשיו עושים עיצוב יותר צר ויותר עגול.
להגדיל את ההכנסה
המרצה הבא הוא דודי שמאי, מאמן עיסקי בכיר שמאמן גם את הצוות של 'נייל סטודיו', שמתחיל את עשרים הדקות שלו בכך שהוא מבקש מכולן בקהל להוציא שטר כסף מהארנק ולנופף בו. אחרי צחקוקי המבוכה, כולן מנופפות בשטרות ביחד ואז הוא מבקש לעזוב את השטר ופשוט לזרוק אותו על הרצפה. את זה כבר קצת יותר קשה לעשות, אבל מה לא עושים אם מאמן עיסקי חושב שזה יעזור? אחרי שהשטרות על הרצפה דודי שואל "איך זה מרגיש לראות כסף זרוק על הרצפה מסביב ולא להרים אותו?". הוא מדבר על ההזדמנויות העסקיות הרבות שיש לכולן וכל מה שצריך זה רק לדעת לנצל אותן. כולן ממהרות להכניס את הכסף בחזרה לארנק ומקשיבות לכך שיש פער עצום בין מה שאנשים יודעים שניתן לעשות ובין מה שהם עושים בפועל. "יש סביבכן הרבה הזדמנויות על הרצפה וצריך לדעת רק להרים אותן".
דודי נותן דימוי יפה של מה שקורה מבחינה עסקית כשלקוחה יושבת בטיפול. כשלקוחה יושבת והיד שלה אצלנו ביד, אנחנו מחזיקות אותה תרתי משמע. היא למעשה קהל שבוי. בסיטואציה הזו יש לנו הזדמנות לא רק לדבר איתה על מה שקורה בבית, ורכילות וכל ענייני הנשים החשובים, אלא גם על מה עוד אפשר להציע לה כדי להשלים את הטיפול. חלק משירות טוב זה להציע טיפול המשך או מוצרים להמשך הטיפוח. אם היא לא תקבל את השירות הזה במכון היא תחפש את המוצרים המשלימים בסופר- פארם.
החוק מספר אחד במכירות הוא להציע.
להציע בלי קשר למה יכולה להיות התשובה, או למה אנחנו חושבים שיש ללקוחה בבית. הלקוחות סומכות עליכן שתציעו להן את כל המוצרים שמתאימים והן יחליטו מה לקנות.
מהקהל נשמעות הסתייגויות ממה שנראה כמו "לדחוף" ללקוחה מוצרים. דודי אומר שבעולם המושגים שלו אין דבר כזה לדחוף. לדחוף מבחינתו זה להציע. לא ייתכן שלא נציע כי אנחנו חושבים שנשמע לא. אנחנו לא מגידי עתידות, ואין טעם לפחד גם מהפסד ביקורים בעקבות זאת כי הלקוחה חכמה והיא יודעת לזהות שירות טוב כשהיא מקבלת אותו וגם לחזור.
האימון העסקי הפך להיות פופולארי מאוד במיוחד עכשיו בזמן המיתון הכלכלי, והנושא מעורר תגובות סוערות בקהל. השורה התחתונה היא כנראה לשנות את התפיסה שלנו לגבי כסף, את ההתייחסות שלנו למה זה אומר לעשות כסף ואת עולם המושגים שלנו ביחס לזה. פשוט להתייחס לעצמנו כאל מקצועיים נותני שירות איכותי, ולחפש את ההזדמנויות.
עבודה עם ג'ל
בראיין מזמין את ה"אשה הכי יקרה לי בעולם", חנה עטיה, מנהלת מקצועית של הרשת ומנהלת הפורום המקצועי בתחום הג'ל ואשתו. הג'לים הם 'הבייבי' החדש בעולם הבנייה. עד לפני ארבע שנים השימוש באקריל שלט בשוק. מאז המגמה היא לכיוון הג'ל.
הג'לים הם יותר ידידותיים, ואין להם ריח. דניאל חזן שהגיעה מאוסטרליה מדגימה שימוש ב"מניקור ג'ל". טכניקת שימוש בג'ל לציפורניים טבעיות.
המניקור ג'ל ממלא צורך אצל קהל שלא רגיל לתהליכי הבניה הרגילים, ומכניס למכון קהל חדש שבדרך כלל לא מגיע. לקוחות שלא רוצות בניה, ומחפשות פתרון לכך שהציפורן לא תישבר והלק יחזיק יותר משלושה ימים, אל עדיין להישאר במראה הטבעי.
חנה מזכירה שכיום מקפידים מאוד על חיטוי, ולפני כל תהליך מחטאים, ועושים אחר כך סטריליזציה.
לפני מניקור ג'ל עושים מניקור רגיל כך שהעיצוב נעשה בעצם לפני הג'ל. המניקור צריך להיעשות בתנאים יבשים ללא מים כדי שלא תהיה רטיבות.
חשוב להשתמש בספוגית ולא במברשת כדי למנוע חדירה של שאריות השיוף לחריצים.
מניקור ג'ל מחזיק כשלושה שבועות. החוזק שלו נקבע על ידי מנורת UV. אם המנורה לא טובה זה יחליש את החוזק. בקהל נשמעת השאלה האם מדובר בקרינה מזיקה וחנה מרגיעה שהג'לים מאוד פופולאריים כיום בארופה ושם הכל צריך לעמוד בתקנים מאוד מחמירים, ושחשיפה לשמש יוצרת קרינה הרבה יותר חזקה מהמנורה. באופן רגיל צריך כדקה במכונה, אבל אחרי בנייה כשרוצים לשקם את הציפורן אפשר לשתי דקות.
הג'לים מגיעים כמעט בכל גוון, ממש כמו לק, וכשרוצים לחדש את העבודה צריך לבצע המסה שאורכת כעשר דקות עם החומר על הציפורן עטוף בנייר כסף, ואז ניתן להתחיל מחדש.
יתרון נוסף של העבודה בג'לים הוא כשרוצים לצאת מהאקריל והציפורן אחרי הבניה נראית חלשה ולא יפה, ניתן לצפות אותה בג'ל שקוף עד שתצמח מחדש ותתחזק.
כמה ראיונות אישייים
אירית גיחז מפקחת מטעם משרד התמ"ת על ענף טיפוח החן באזור ת"א וחיפה והצפון
למה את מגיעה לכנס כזה?
"זה נכון שנציג מטעמנו יהיה נוכח ביום השתלמות מושקע ורציני, כדי לראות את ההשקעה וההשתתפות הפעילה בשטח של הענף, וזה נותן ראייה של הפן המקצועי בתחומים שונים שלא רק בתחומי בתי הספר".
במה מתבטא הפיקוח שלכם על הענף?
"הפיקוח הוא מן ההיבט הפדגוגי, והוא בוחן את תכנית הלימודים והתנהלות תקינה בפן המקצועי ורווחת התלמיד. למעשה הפיקוח הוא לצורך הפיקדון של החיילים המשוחררים. בתי ספר שמעוניינים למשוך חיילות משוחררות צריכים להיות בפיקוח. מי שלא עומד בסטנדרטים מוסר מעליו האישור של המשרד וזו כמובן פגיעה במוניטין".
האם לנושא טיפוח החן משקל גדול במשרד?
"לתחום הטיפוח ביקוש מקצועי גדול, וגם בזמנים של אבטלה ומיתון הוא בפריחה. אין תחליף למקצועות העמלניים. למרות התפתחות הטכנולוגיה אין תחליף לידי מעצב השיער או בונת הציפורניים. התחום מתפתח מאוד גם טכנולוגית וגם מקצועית והפריסה הארצית גדלה מאוד.
בתחום הקוסמטיקה ועיצוב השיער למשרד תוכנית לימודים מסודרת משלו. בבניית ציפורניים יש פיקוח על תוכנית שבית הספר בונה בעצמו".
אושרת חן, בעלת מאסטר בינלאומי של IBD, אמנית קישוטי ציפורניים ומדריכת קורסים לאמנות הציפורן:
מה המשמעות של תואר המאסטר שלך?
"המשמעות היא שאני מורה בינלאומית מטעם IBD ואני יכולה ללמד בכל מקום בעולם והוא תוצאה של השקעה ממושכת".
תמיד ידעת 'שיש לך את זה'?
"מגיל מאוד צעיר הייתי מוכשרת באמנות. בתיכון למדתי אמנות. להתפרנס מזה זה לא מעשי ודווקא בציורים על הציפורניים קרתה ההתפתחות הגדולה שלי".
וההדרכה?
"למדתי גם הוראת ספרות ביסודי, כך שהדרכה אמנותית משלבת את שני תחומי הידע והעניין שלי".
מה הכי חשוב למי שרוצה ללמוד את התחום?
"מי שיש לה כשרון תוכל להמציא את עצמה כל פעם מחדש אבל כשרון לבד לא מספיק. בקורס נותנים יסודות ואת הטכניקה, אבל זה כמו פסנתרן. כדי להיות טוב צריך להתאמן כל יום. גם בציור על ציפורניים זה עניין של אימון, שליטה על המכחולים, חוזק היד".
מה את מעדיפה ג'ל או אקריל?
"זה כמו לשאול מי יותר טוב ואן גוך או רמברנט. הג'לים שקופים ונותנים תחושה של אקוורל, והאקריל אטום, דווקא השילוב בין השניים הוא יפה ומעניין. אין השוואה, לכל חומר המקום שלו".
ציפורניים בהשארת פריטי אופנה
לאחר שכולן חוזרות מארוחת הצהריים מתרחש על הבמה מיצג דוגמניות רקדניות ססגוני עם תלבושות מרהיבות שממחיש את הקונספט האופנתי של קישוטי הציפורניים, תחת הכותרת "טרנדים ואופנה באמנות הציפורן: את המיצג מלוות שקופיות של יצירות של חנה עטיה, סימונה שוויקי ואושרת חן, שנעשו בהשראת פריטי אופנה.
הטרנדים שנראו היו:
צבעוניות עזה- לקים בגווני פוקסיה, ירוקים, כחול אלקטרי. משתלב עם חזרתם של הצבעים הזרחניים לאופנה כמו בשנות השמונים המאוחרות.
פרחוניות רומנטית- פסטלים ושקיפויות בדוגמאות פרחים ופרפרים. יש הרבה עבודה עם אייר- בראש ליצירת מעברי צבע רכים.
אלמוגי האש- הקורל הוא אחד הגוונים החזקים בעונה הנוכחית. הסגנון שם יותר דגש על צבעי האש ופחות על הטקסטורות.
המראה העירום- גווני הגוף בשילוב גווני אדמה ושלכת. בתצוגות האופנה רואים הרבה פרטי לבוש ואביזרים בצבעי גוף. על הציפורניים זה בא לידי ביטוי גם בגוונים וגם בציורי עירום נשי.
הארד קור – שימוש בהרבה שחור בהשראת הפאנק בשילוב זהב לטאץ' נשי.
סגנון דומיננטי עם נוכחות חזקה, מתאים למראה הגותי, מאוד תיאטרלי ומסתורי.
שקיפות צחה- מראה קלאסי ועדין בשילובי קריסטלים קטנים שמדגישים את הברק והשקיפות ונראים במיוחד על כלות. הסגנון אלגנטי תמיד והוא למעשה טרנדי באופן נצחי.
טכניקת הQ – פרנץ'
בסיום מדגימה סימונה שוויקי מנהלת הפורום המקצועי של אמנות הקישוטים,
מורה בכירה ואחראית לחשיפת טרנדים אופנתיים מהעולם היישר לענף הציפורניים המקומי.
לבקשת הקהל היא מראה את טכניקת הQ – פרנץ': זהו פרנץ' קבוע שעשוי מאבקת אקריל בצבע לבן או בכל צבע אחר ומאוד פשוט לביצוע באמצעות שבלונה לחיתוך צורת הפרנץ' את האקריל.
היא מראה גם שימוש באבקות נצנצים וקישוטי פירות מתוקים קטנטנים עשויים מפימו, במעין תערובת קייצית של סלט פירות צבעוני של תות, קיווי, לימון ותפוז על הציפורן.
למדנו הרבה, ראינו עבודות מקצועיות יפייפיות, אפילו השיחות בארוחת הצהריים היו מעניינות: "מה יש לך על הציפורן, ג'ל? לא, זו טבילה. וואו, איזו עבודה יפה, איך את עושה את זה? יש לך כרטיס ביקור"?
כי ככה זה כשיוצאים החוצה ונפגשים בכנס מקצועי, יש גם הזדמנות ללמידה, וגם הזדמנויות להיכרויות ולקשרים חדשים, מקצועיים ואישיים ולהפרייתה הדדית.
ואולי את היום הזה מסכם בצורה הטובה ביותר משפט שקלטתי מאחת מבאות הכנס אומרת בסלולארי שלה: "הייתי נשארת לישון פה לעוד יום, כל כך מעניין פה".
צלם: אמנון פרי
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם