כמה מייק אפ? האם מורחים קודם קונסילר? ולמה החיבורים כל כך חשובים? כל מה שרצית לדעת על האיפור שמותאם לטכנולוגיית שידורי ה-HD בטלוויזיה
גרגורי ארלט
לא כל-כך מזמן, לפני כ-20 שנה, נדמה היה שהמדיום הטלוויזיוני הינו אמצעי 'סלחני' ביחס לחשיפת האיפור של האובייקטים מעל המרקע הקטן, לעומת אלה שהופיעו במלוא הדרם מעל מסך הקולנוע. ניתן היה להשתמש באיפור כבד בשידורי טלוויזיה בגלל תאורת התקרה, ובשל איכותו הירודה של השידור. (תחנות הטלוויזיה שידרו רק 525 קווי סריקה), ואיפור כבד יכול היה להסתיר הרבה בעיות. עם חלוף הזמן, המצלמות השתנו, התאורה השתנתה, וכעת איכות התמונה הטלוויזיונית – HD – כל כך מדויקת, כך שהאיפור שלנו חייב להיות פרטני, עם צבע נכון, ומינימאלי במרקם. על הכיסוי המוצע לגרום לכך שמגישי חדשות ושחקנים ייראו במיטבם.
שתי שיטות HD
אם אנו מדברים על טכנולוגיה, אז כדאי לדעת כי קיימות שתי שיטות בהן HD מקליט תמונה: האחת – "אינטרלייסד" והשנייה – "פרוגרסיב".
טכניקת האינטרלייסד משתמשת בקווים אופקיים דקים לסריקת התמונה מלמעלה למטה, בעוד שטכניקת הפרוגרסיב משתמשת בתמונה אחת בזמן נתון. הטכניקה האחרונה מניבה תוצאות יותר קרובות לאיכות של "סרטים" מאשר שיטת האינטרלייסד. כדי לזהות באיזה שיטה משתמשים, מספר התמונות לשנייה יצוין על ידי האותיות "א" עבור אינטרלייסד ו "פ" עבור פרוגרסיב. האיפור הוא לא היחיד שמושפע משיטות אלה. כולם מושפעים "ממהפכה חזותית" זו. למשל, מערך אתר הסרטה, חייב להתאים את עומק השדה, הואיל והסטים נראים לפתע שטוחים ב- HD. מחלקת התאורה עדיין עוברת שינויים מהותיים בניסיון לסייע להשיב לשחקנים ולסטים את המימד שנעלם עם הופעת HDTV.
עתה, והודות לעידן הדיגיטאלי שבו אנו חיים, כולנו יודעים כי פיקסלים הם הנקודות הקטנות היוצרות תמונה. הן היחידה הקטנה ביותר של תמונה. מספר הפיקסלים בתמונה קובע את הרזולוציה ותמונת HD יכולה להכיל כ-2 מיליון פיקסלים.
מדהים או בלתי סלחני?
כפי שאתם יכולים לשער, תוצאות תמונת HD יכולות להיות מדהימות (בצפייה בתוכנית טבע) ובלתי סלחנית (כאשר אנו רואים אגלי הזיעה של ידוען הצועד על השטיח האדום).
כל פגם הניתן לראייה בעין בלתי מזוינת אפשר לראות ב-HD עם ה"בונוס" הנוסף של ה- HD כמו תוספת צבע ולחות. אומני איפור בכל מקום חייבים ללמוד טכניקות חדשות לחזור לחוש את ה"מושלמות" שהקהל התרגל אליו. הנה המלכודת: אם פגמים וליקויים היו האויב שלנו לפני הופעת ה-HD, עכשיו אנו יכולים להוסיף איפור לרשימה. פגמי מריחת האיפור הינם האויב הגדול שלנו. האיפור הוא כאילו הצעיף הורם מהטלוויזיה הסטנדרטית והשקר נחשף.
עלינו לקחת בחשבון כאשר אנו עובדים ברזולוציה גבוהה כי כל פרויקט הוא שונה ו- HD שונה מסט לסט. לא חשוב כמה גאוני ונפלא האיפור, עיצוב התאורה בסט יכול לגרום למאפר להצליח או להיכשל. זוהי הסיבה מדוע חשוב לצפות (יחד עם החבר הטוב ביותר שלכם, במאי הצילום) במוניטור ה-HD ויחד ליצור את תוכנית הפעולה הטובה ביותר.
ההבדל העיקרי בין HDTV ווידאו רגיל
איפור מעורב היא הדרך הטובה ביותר. מריחת האיפור חייבת להיות קרובה למושלמת. זוהי ליבת האיפור המוצלח כאשר עובדים עם HD. בעוד מברשת אוויר הינה טכניקה מצוינת למדיום זה, היא אינה הכרחית. התועלת היחידה של מברשת אוויר על פני האיפור המסורתי היא מהירות.
בסוף, יש להתרכז באיכות הגימור. אני מציע שתסתכלו בפגמים הקיימים במגזינים ותבחינו בליקויים הקלים המופיעים אפילו בתמונות איכותיות ממגזינים. לדוגמא, ריסים ללא מסקרה בבסיס, אדמומיות שלא טופלה לגמרי על ידי אומן האיפור, קווים עדינים המודגשים על ידי אבקה/בסיס. זו ההוכחה כי סטנדרט איכות בגימור הוא הדבר העיקרי אשר הצופה ב- HDTV יבחין בו בתת מודע. זה ההבדל העיקרי בין HDTV לווידאו רגיל.
באיזה צבע להשתמש?
הואיל ומצלמות HD רגישות יותר לאדום מאשר ציוד וידאו והסרטה רגיל, אני מציע לבצע מבחן איפור כדי לקבוע אם הסומק אשר המאפר מתכנן למרוח יצטלם היטב. ברוב תוכניות הטלוויזיה משתמשים במצלמות דיגיטאליות 8 פלוס. במצלמות אלה גיליתי כי אדום בהיר הופך מרוכז יותר. אני חושב שעדיף לעבוד עם צבעים חמים או טבעיים. למשל, שפתון קורל וסומק מצטלמים בצורה אמיתית יותר בעוד צבעי שפתון קרירים יותר נראים "מתים" ומקנים לשחקנית מראה "סחוט".
ערבוב
בעוד שניתן להשתמש באיפור מסורתי עם ספוג ומברשת, יש לשים לב באופן חריג לערבוב המוצר על הפנים. ניתן ליצור מראה טבעי ומלוטש, אם משתמשים בבסיס מברשת אוויר בעדינות מעל האיפור המוגמר. מברשת האוויר גם מסייעת בפיתרון בעיות ערבוב פוטנציאליות.
טיפים לאיפור בעידן ה- HD:
•תכירו את המנהל הטכני. איתו תרצו להיות בקשר ישיר.
•התעקשו על מבחן מצלמות ואיפור. בקשו להסתכל במוניטור ה-HD. חשוב מאוד. תוכלו לראות דברים במוניטור אותם לא תוכלו לראות בחדר האיפור.
•תבקשו אור בחדר האיפור, בדומה לאור שיהיה בשימוש בסט. כך תקבלו מושג אמיתי על התמונה שתתקבל בעין המצלמה בסט.
•היזהרו מצלליות! קונסילר הינו בשימוש לעיתים קרובות בפינות העיניים הפנימיות במקום בהן מופיעה אפלולית. יש לוודא כי צבע הבסיס תואם את צבע ה-COVER UP שאם לא כן האזור מתחת לעיניים יראה בהיר מדי.
•שערות באף! כן, אתם יכולים לראות שערות באף אם הן חשופות. יש לוודא כי הלקוח שלכם טופל כראוי מראש (זה כולל גבות, שערות על הפנים וכו').
•יש לטפל בגבות ושערות בפנים ללא אבקות ופסולת מהאיפור.
•יש להיזהר מאבקות בעלות מרקם עדין ה"נמסות" בעור.
•יש לקצץ הריסים ולמנוע יצירת גוש.
•לא להשתמש יתר על המידה בגלוס או ברק. ניתן לראות הברק משתקף במוניטור ה-HD.
•לוודא כי צבע הבסיס תואם את הגוף לגמרי או שתבחינו במראה בעל "שני גוונים". לבדוק אוזניים, ידיים וכו'.
•זה עניין של דעה, אך מברשת אוויר איננה האמצעי הטוב ביותר לעבודה, הואיל וניתן להבחין מבעד לעור ואולי תהא לזה השפעה שלילית. בנוסף, זה יכול להידבק לשערות בפנים וכך יהיה ניתן להבחין בהן בעוד שהשימוש בקרם לא יגרום להבחנה בשערות והפגמים.
•שוב, התייחסו למדיום זה כאל צילום. יש לבדוק הפגמים בגוף (נזקי שמש, כתמים, צלקות, חתכים וחבלות)
•יש לשים לב לגוון העור מול גוון הבסיס. יש לשים תשומת לב מיוחדת לגוונים העמומים של העור ולבצע את ההתאמה הקרובה ביותר לבסיס. ניתן בקלות לתת מראה אפור אם משתמשים בבסיס עם גוון המנטרל הגוונים העמומים של העור. כך שנדרשת תשומת לב מיוחדת בהתאמת הצבעים. אם רוצים ליצור גוון ב"כוח" על ידי איפור (בין אם כהה או בהיר) יש למרוח על הצוואר האוזניים ולאחר מכן לבדוק מוניטור הHD לאזורים חשופים בעור ולהתאים כפי הנדרש.
•תיתכן טעות כאשר יוצרים גוון של אדום. לעיתים, סומק וורוד- הרך ביותר, יראה כמוגזם בHD- לכן יש להביאו לסט לביצוע התאמות. יש לנהוג באותה הצורה בנוגע לשפתיים ובמיוחד עבור גלוס. HD קולט האור ומשתקף באגלי הזיעה הקטנים ביותר וזה יכול להיות "סיוט" עבור שפתיים עם כמות יתרה של גלוס.
לסיכום, איפור עבורHD לא צריך להיות מפחיד או מדהים. כל שצריך לעשות הוא למצוא את המוצרים הנכונים, להתאים את הטכניקה קרוב יותר לשלמות, ולחלוק את הידע שלכם עם אחרים.יש לזכור, המאפרים הם חלק "ממהפכה דיגיטאלית" זו וביום אחד, כל ההתאמות הללו יוזכרו כחלק קטן אך חשוב במעבר לעידן הדיגיטאלי.
גרגורי ארלט הוא makeup Artistry Director of –
מנהל אמנותי בכיר בחברת 'M.A.C'
תמונה: אירוע שטיח אדום עם גרגורי ארלט – צילום ערן לם
מילים מהדגמה
תמר פריד
"אם זה טוב לטלוויזיה – זה טוב לחיים", כך אמר בחיוך גדול גרגורי ארלט, makeup Artistry Director of של חברת M.A.C שהגיע לארץ בחודש שעבר, על עבודת המאפר בטכנולוגיית ה-HD. ארלט, שפועל מלוס אנג'לס, עובד בתעשייה למעלה מחמש עשרה שנה וכשאומרים "בתעשייה", הכוונה היא גם לעבודה באולפני טלוויזיה עם מגישי חדשות, תכניות סיטקום ויש לו לא מעט ללקוחות שפוסעים מעת לעת על השטיח האדום. פגשתי אותו לרגל השקת סדרת
'In High Def' (המותאמת במיוחד לטכנולוגיה), בארץ כדי לשמוע את משנתו בכל הנוגע לאיפור המיוחד שנדרש מן המאפר בטכנולוגיה זו וכדי לצפות בהדגמה של שיטת איפור זו.
עיקר דבריו: הטכנולוגיה החדשה של השידור הטלוויזיוני, באיכות גבוהה, משפיעה על עבודת המאפרים. היא גורמת לכך ש"רואים יותר". המשמעות היא הרבה יותר 'touch-ups' במהלך יום הצילומים, ואיפור הרבה יותר מוקפד מבחינת עבודת המאפר, אבל תוצאת איפור הרבה יותר טבעית.
איפור בשכבות תוך שימוש במברשות שמאפשרות להגיע לכל פינה הוא אחד הפתרונות הנדרשים והמומלצים. "חשוב מאוד", הוא מציין, "שלא לשכוח את קו השיער". ארלט מניח את חומרי האיפור על גב ידו תוך כדי הדגמה, כדי לחמם אותם לחום גוף. אחרי עבודת המברשת הוא עובר על כל הפנים, האוזניים הצוואר עם ספוג כדי לרכך את החיבורים. מאחר והמצלמות חושפות הכל ללא רחמים, ההקפדה היא על כל החיבורים, על כיוון העבודה- מלמעלה למטה ביחד עם כיוון השיער הטבעי, ושימוש קודם כל בפאונדיישן ורק אחר בקוניסלר ולא הפוך. אם היה מורח הפוך, הוא אומר, התוצאה המתקבלת הייתה כבדה.
את האזור שמתחת לקו הריסים הוא מאפר תוך ערוב של קונסילר עם הפאונדיישן. מדובר באזור ורוד מאוד ולכן זה חשוב. ממליץ לעבוד גם עם שלושה וארבעה גוונים של קונסילר ולערבב. לשחק עם המברשת ליצירת המראה הטבעי. את האיי ליינר הוא מייצר עם צללית. "צריך לעבוד מאוד צמוד וללא רווחים, ועל המסך המראה נראה הרבה יותר רך. מה שחשוב באיפור בטכנולוגיה הזו הוא לא לפחד" – הוא שולח לכל המאפרים המקצועיים את משנתו. "רק לאפר בזהירות".
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם