כל מה שרצית לדעת על איפור קבוע, אחד הענפים הרווחיים והמרתקים, מסבירים: משה אלול, מרים קיסר, ליאה וייזר, ורד גרנדיר, חיים פרדו, אתי טופז, עידית גור, טל אברהמי, ענת ויל.
ליאת עיני
"כאשר מגיעה אליי אישה שמתלבטת בנוגע ללימודי האיפור הקבוע אני אומר לה שקודם כל יהיה לה סיפוק מקצועי מהעיסוק בתחום", כך אומר משה אלול, יצרן ובעל מרכז שיווק והדרכה לאיפור קבועNEW PERMANENT MAKEUP . לדבריו, "איפור קבוע בהיותו מקצוע אומנותי העוסק בתורת הפיגמנטים לצד עולם היופי והאסתטיקה, שובה ברובו עקב השינוי אשר הוא מחולל בפניה של האישה; ולכן מאפרות רבות מעידות שהאיפור הקבוע הוא העיסוק המועדף עליהן מקשת העיסוקים בהן הן עוסקות. שנית, איפור קבוע הינו המקצוע הרווחי ביותר בתחום היופי ולכן החישוב הכלכלי הוא חישוב עיקרי בבחירת המקצוע. ההוצאות השוטפות של העסק זעומות מול ההכנסות והרווחים אשר טמונים בתחום". אלול גם פיתח מכשיר לאיפור קבוע שכבר נמכר באירופה, ובהצלחה לא מבוטלת.
מכניסים צבע לחיים
האיפור הקבוע, טכניקה של החדרת פיגמנט מתחת לעור, נכנס לשוק לפני כ-20 שנה. בשנים הראשונות רק קוסמטיקאיות ספורות העזו להשתמש בטכניקה. אולם כיום התחום התרחב ונהיה פופולארי וכל בעלת מכון שמכבדת את עצמה מכניסה למכון שלה אשת מקצוע שתבצע עבור הלקוחות איפור קבוע או שהיא בעצצה לומדת את התחום. הביקוש מצד הלקוחות גדול, העסק משתלם ביותר מבחינה כלכלית וכל מה שנותר הוא להחליט אם יש לך יד מספיק יציבה לעסוק בתחום ולקחת בחשבון שמדובר באחריות רבה.
איפור קבוע הוא כאמור תהליך של החדרת פיגמנט בעל צבע לעור הנשאר שם למשך זמן ארוך ככל שניתן. אמצעי ההחדרה היעיל ביותר הוא המחט, ולמרות שהטכניקה נקראת "איפור קבוע", היא איננה קבועה וכל שנה-שלוש שנים יש צורך לחדש את הצבע. מרים קיסר, קוסמטיקאית ומדריכה מקצועית, מסבירה כי "את האיפור הקבוע ניתן לעשות בגבות, עיניים (עפעף עליון ותחתון), שפתיים (תיחום ומילוי), ובנוסף לבצע עבודה על צלקות מניתוחים או מפגיעה". הקוסמטיקאית ליאה וייזר, אף מוסיפה כי "כיום יש רופאים הממליצים על איפור קבוע לפציינטים שנשרו להם הגבות והריסים עקב טיפולים רפואיים ומחלות". "איפור קבוע מחזיק בין 2-4 שנים, תלוי במקצועיות העבודה, באיכות הצבע ובשמירת הצבע על-ידי הלקוחה", אומר חיים פרדו, בעל חברת מג'יק קוסמטיק. לדבריו, "האיפור הקבוע נבדל מקעקוע בעומק החדירה, כאשר בקעקוע המחט חודרת לשכבת העור העמוקה (הדרמיס) והצבע נשאר לכל החיים".
ורד גרנדיר, קוסמטיקאית ומאפרת נכנסה לתחום איפור קבוע לאחר שהתעורר אצלה הצורך להרחיב את העשייה שלה ולהתפתח. גרנדיר מחלקת את קהל היעד לכמה קבוצות: "לגבי גבות, לרוב מדובר בנשים בנות 50+ שרוצות לתת לקו הגבה חזות חדשה. בנוסף, ישנן נשים שבמשך שנים רבות מרטו את שיער הגבות ולכן לא צומח להן מספיק שיער ונדרש חיזוק באמצעות איפור קבוע. ואילו גם נשים בהירות מאד משתמשות בטכניקת האיפור הקבוע, מכיוון שהגבות הטבעיות שלהן בהירות מאד". עוד היא מוסיפה, כי "איפור קבוע בקו העיניים – איילינר, עושות נשים שהתבגרו והעיניים שלהן 'צנחו'. הן עושות את זה כדי לדחות את המועד לניתוח עפעפיים. האיפור מבוצע על קו הריסים, כדי לעבות אותו מעט, מבלי שיראו שזה בעצם איילינר. התוצאה היא ממש כמו אחרי מתיחה. אייליניר גם נותן הרמה וחיזוק בכל אזור העין לנשים בהירות". לגבי השפתיים, גרנדיר אומרת כי "קהל היעד מתחלק לבחורות צעירות ולנשים מבוגרות שהשפה התכווצה להן במהלך השנים, ובאמצעות האיפור הקבוע ניתן להגדיל בצורה עדינה את השפה".
אתי טופז, מאפרת באיפור קבוע ובעלת בית ספר להארכת ריסים, אומרת כי "איפור קבוע מתאים לנשים קרייריסטיות מכיוון שנחסך זמן יקר בבוקר. בנוסף, הדבר מהווה פתרון לנשים שלא יודעות להתאפר טוב או נשים עם משקפי ראייה שלא מצליחות לאפר את העין עם אייליניר". עידית גור, מנהלת 'איב סנטר', בית הספר הבינלאומי לקוסמטיקה בארץ, אומרת שניתן לקבל שירותי מיקרו פיגמנטציה (איפור קבוע) באברים שונים בפנים. "בגבות – על מנת לתקן אי סימטריה, לעצב מחדש מבנה גבה, להוסיף שיער בגבה דלילה או הדגשה קלה לגבה שחסר לה מעט פיגמנט. בשפתיים – תיקון אי סימטריה בין שני צידי הלב העליון או תיקון שפה דקה ושפה עבה, תיקון לגבול דהוי ומטושטש בקו השפתיים, שינוי מבנה או רק מילוי השפה הפנימית. ואילו בעיניים ניתן לתקן אי סימטריה במבנה העיניים, תיקון מבנה עין בעזרת קווי מתאר חדשים, הדגשה של קו העין והוספת שיער בקו הריסים לתוצאה אסתטית של קו העיניים". אלול מסביר כי "ישנו גם איפור קבוע פרא רפואי אשר נועד לטשטש פגמים וא-סימטריה שנוצרו עקב ניתוחים , תאונות וכד'. מדובר בשחזור פטמות, טשטוש צלקות, מילוי קרחות ועיצוב שפה שסועה".
אמנם ניתן לעשות איפור קבוע לנשים בעלות סוגי עור שונים ובדרכים שונות, אך ישנם אנשים ומצבים בהם אסור לעשות איפור קבוע. לדברי פרדו, אין לעשות איפור קבוע במקרים הבאים: "נוער מתחת לגיל 18, לסובלים מסוכרת (החלמה איטית של פצעים), לבקש מרופא אנטיביוטיקה עם קורטיזון שיוריד נפיחות, לסובלים מבעיות קרישת דם כמו המופיליה, לסובלים ממחלות מדבקות כמו איידס או צהבת ולאנשים הנתונים להשפעת אלכוהול או סמים". עוד הוא מוסיף, כי "לנשים בהריון לא מומלץ וגם לא ללבקנים מכיוון שהצבע לא יקלט בעור ולחולי אפילפסיה, חולי לב, לחץ דם (להימנע מלאלחש במאלחשים מעל 10% לידוכאין), חולי כבד וטרומבוזה – באישור רופא בלבד ומטופלים ברואקוטן. כמו-כן, אסור לעשות איפור קבוע בזמן טיפול אנטיביוטי או כשיש זיהומים מכל סוג; מטופלי כימותרפיה חייבים אישור רופא ולמטופלים בקורטיזונים אסור".
טל אברהמי מאפרת מ'מרפאת כללית אסתטיקה' ברמת אביב אומרת כי "עיצוב וחידוש גבות הם בעלי הביקוש הגבוה ביותר. ניתן לעשות זאת בכל אחת מן השיטות – 'מראה שיער' לקבלת מראה טבעי; 'הצללה' משמשת כבסיס לשיער קיים באופן טבעי או כבסיס לאיפור בשיטת השערה; עיצוב ומילוי כל הגבה במלאה; תיקון איפור קבוע ישן על פי צרכי הלקוחה", היא מוסיפה כי "האיפור הקבוע מתאים במיוחד לנשים שאלרגיות לחומרי איפור, לנשים הסובלות מהזעת יתר בפנים ולנשים קצרות ראיה המתקשות להתאפר. מעבר לאפשרויות האיפור של השפתיים, גבות עיניים – שכוללים גם תיקונים וחידושים של איפורי עבר, היא מציעה כאפשרות גם – נקודת חן 'בריאה'".
לומדים את התורה
כדי לעסוק באיפור מקצועי צריך לעבור קורס. השוק רווי בבתי ספר ומדריכים שעוסקים בתחום. השאלה היא כיצד לבחור את המקום הנכון, המקצועי והאמין ביותר. אלול אומר כי "יש לערוך סקר שוק נרחב בנוגע לבית הספר בו בוחרים ללמוד, הן מבחינת הידע והן מבחינת המכשור איתו עובדים. הדרך המומלצת ביותר לביצוע סקר מסוג זה היא המלצות של תלמידות אחרות ורמת שביעות רצונן". לדברי קיסר, "אישה המעוניינת ללמוד איפור קבוע צריכה להגיע למרכז ההדרכה שמתמחה בנושא, לברר לגבי מכשור, מוצרים ושיטת עבודה ולהתרשם ממהלך יום ההדרכה. מי ששוקלת להיכנס לתחום זה צריכה להבין שזה נושא עם המון אחריות ולא צריך להיחפז עת בחירת מקום ללימודים".
מסתבר שבתנאי הקבלה ללימודים ואף במשך הלימודים יש הבדלים. ב'ביוטי לוק', לדוגמה, תנאי הקבלה הוא הגיל – ניתן ללמוד איפור קבוע מעל גיל 18. חיילות משוחררות יכולות ללמוד על חשבון מענק השחרור. משך הקורס הוא כ-100 שעות, הכוללות: חלק תיאורטי, רפואי, הגיינה וסטריליזציה, כימיה ומיקרו פיגמנטציה, מורפולוגיה של הפנים, עיצוב הגבה וטכניקת האיפור הקבוע. עלות הקורס הממוצעת נעה בסביבות ה-5,000 ש"ח וכוללת ערכת איפור (מכשיר, צבעים ומחטים). בבית ספר 'איב מייק אפ', לעומת זאת, ישנן דרישות קבלה. על התלמידה לדעת את האנטומיה והפיזיולוגיה של הגוף, חומרים כימיים והשפעתם ברקמה, ידע באיפור בסיסי, ידע בחוקי התברואה, סטריליזציה וכ"ו. אורך הקורס הבסיסי הוא לפחות 6 חודשים. במסגרת הלימודים מתקיימים שיעורים עיוניים ומעשיים. כל תלמידה מקבלת ערכת עבודה המכילה מכשיר, סוגי מחטים, צבעים ושאר אביזרים לשימוש.
לדברי אלול, "לימודי האיפור הקבוע פונים לכל מי שמעוניין לעסוק במקצוע. לרוב אלו העוסקים בתחום היופי, כגון: קוסמטיקאיות, מאפרות, מעצבות גבות, ספרים וכד'. ישנם כאלו אשר מעוניינים בהסבת מקצוע ובוחרים בתחום האיפור הקבוע. הלימודים נערכים לרוב במסגרת קבוצתית, במינימום של 35-45 שעות לימוד אקדמאיות. על המורה חלה החובה להעריך את הרמה המקצועית של הכיתה, ובמקרה הצורך להעריך את הקורס עד לצבירת הניסיון והידע הדרושים". עוד הוא מוסיף, כי "בבתי ספר מסוימים קיימת גם האופציה למסגרת פרטית לפי הקצב האישי של התלמיד, ובהתאמת לוח זמנים מראש בין המורה לתלמיד. מחיר קורס נע בין 2,000-3,500 ש"ח".
הענף הרווחי ביותר
ולמתלבטים מבניכם ובעיקר למתלבטות, ענת ויל, קוסמטיקאית רפואית בכירה ומנהלת ביה"ס לאיפור קבוע 'ביוטי לוק' אומרת כי "ענף האיפור הקבוע הוא הענף הרווחי ביותר בקוסמטיקה". לדבריה, "מעבר לזה, האיפור הקבוע מאפשר לעסוק במקצוע יצירתי ומהנה שבשעת עבודה ניתן להרוויח פי 2.5 מאשר בטיפול קוסמטי, ופי 5 מבניית ציפורניים". עוד היא מוסיפה, כי "האיפור הקבוע מתפתח בצעדי ענק והמודעות והדרישה לאיפור קבוע גדלים כל הזמן. זוהי הזדמנות ואפיק חדש וריווחי להרוויח בגדול ולהנות מהיצירה".
ואילו אלול אומר, כי "יש לקחת בחשבון כי ההשקעה הראשונית של המאפרת להקמת עסק לאיפור קבוע נעה בין 10,000-20,000 ש"ח, הכוללת: קורס, מכשור, ציוד ואביזרים נלווים; השקעה אשר אמורה להיות משולמת בטיפולי 20 לקוחות ראשונות". אין מה להילחץ מהסכום הראשוני, מכיוון שאפשר להכנס לתחום בהדרגה. טופז מספרת מניסיונה: "לאחר סיום הלימודים קניתי מכשיר שיענה על הדרישות, אך הוא לא היה המשוכלל ביותר. במשך הזמן, כשראיתי שאני באמת עובדת בתחום, שדרגתי את המכשיר ורכשתי מכשיר דיגיטלי שבאמצעותו זמן העבודה מתקצר".
מלבד הסיפוק המקצועי והתמקצעות, מדובר בתחום רווחי ביותר. אלול מסביר: ממוצע טיפולים נע בין 800-1800 ש"ח ואחוזי רווח גדולים מאד. ההבדל במחירים טמון בסוג האיפור ומיקומו הגיאוגרפי של המכון". ואילו גרנדיר מוסיפה כי "התחום משתלם מאד, אבל צריך לזכור שלעיתים מדובר בסדרת טיפולים וזה תהליך שלוקח זמן".
העזר כנגדך
קיים מבחר רחב של מכשירים בשוק הארצי והעולמי בתחום האיפור הקבוע. לפני רכישת מכשיר, חשוב לוודא כי קיימים בו אלמנטים מסוימים אשר חובה עליהם להיות במכשיר מקצועי ומתקדם. אלול מפרט את האלמנטים הנדרשים: "מערכת לנעילת מחט, רגלית הפעלה, תצוגת מקטעים (צג מהירות עבודה), מנוע שקט, תאורה לבדיקת החדרת פיגמנט, תנועת מחט עליה וירידה ולא תנועה סיבובית. מלבד זאת, המלצתי האישית היא מבחן התוצאה. בקשי לבצע איפור קבוע בעזרת המכשיר אותו את מעוניינת לרכוש ובחני האם התוצאה מספקת אותך הן בתהליך עצמו מבחינת זמן עבודה, רמת כאב ודימום והן לאחר התהליך מבחינת קליטת הפיגמנט ואיכות התוצאה".
"תחום זה עוסק בפלישה לרקמה ולכן המכשור חייב להיות בעל כוח ומהירות", אומרת גור. "כמו כן, הוא חייב להתאים לתקנות של האיחוד האירופאי, שקבע שאסור שיהיה קשר בין הצבע ונוזלי הגוף למנוע של המכשיר או לחיבורים הקרובים אליו. חייבת להיות אטימה מוחלטת בין עבודת המחט וכל האבזור הסובב אותה לבין שאר חלקי המכשיר". לדברי קיסר, לפני שניגשים לבחור מכשיר לאיפור קבוע חשוב מאוד ללמוד את נושא המכשור, לערוך סקר שוק נרחב ורק אז לקנות. "המכשיר יכול להגיע באופן מלא מאותו יצרן, ויכול גם להיות הכלאה של סוגי מכשירים". ההכלאות הן הרכבה של מכשיר משני יצרנים שונים, למשל: בסיס וידית המגיעים כל אחד מחברה אחרת. היצרנים משלבים על מנת להוזיל את המכשור. "למרות ההוזלה בעלויות", אומרת קיסר, "חשוב מאוד לוודא כי כל החלקים של המכשיר מגיעים מאותו יצרן. העניין חשוב מפני שהחברה ממנה הוחלט לרכוש את המכשיר היא חברה מוכרת ויש לה תקנים ואישורים למכירתו, וכן מפני שהלקוח זוכה לאחריות על המכשיר". עוד היא מוסיפה, כי "יש לבדוק את המכשירים הדורשים הרכבה. מניסיוני, ככל שיש להתעסק פחות בהרכבת מספר חלקים רב של המכשיר, כך אפשר לצפות להנאה רבה יותר ממכשיר עמיד יותר".
לגבי מהירות העבודה, קיסר אומרת שככל שהמכשיר מהיר יותר, העבודה מתקצרת ולעיתים גם גורמת פחות כאב ללקוחה. "המהירויות נעות בין 90 ל-190 כניסות ויציאות בשנייה (מניסיוני, יש לשאוף למכשיר עם מהירות מינימום של 110). לגבי ספק כוח ישנם ספקים בעוצמות שונות. גם אם המכשיר מגיע למהירות גבוהה, מהירותו קטנה, ככל שהספק נמוך יותר. כלומר, מכשיר שמגיע למהירות 190 כניסות ויציאות בשנייה עם ספק כוח של V 9, יעבוד כמו מכשיר שעובד במהירות של 120 כניסות ויציאות בשנייה עם ספק גבוהה יותר".
חוקים וכללים
ולאחר שבחרתן מכשיר מתאים, חשוב להקפיד על כללי בטיחות. גור אומרת, כי "חובה בכל טיפול לפתוח ערכת מחט על כל האבזור שלה, ובה רשום תאריך ייצור ותאריך תפוגה, להראות ללקוחה שהערכה נפתחת עבורה ובסיום הטיפול להשליך לקופסת בטחון. כמו-כן, אין לתת ללקוחה את המחט שלה לטיפול הבא. נדמיין שאנו בקופת חולים, עוברים בדיקת דם והרופא נותן לנו את המחט לשמור לבדיקת הדם הבאה – לא יעלה על הדעת".
אלול מדגיש, כי "תחום האיפור הקבוע הינו תחום פולשני הדורש רמת סטריליזציה גבוהה במיוחד. כלל העזרים בהם משתמשים חייבים להיות חד פעמיים כגון: מחט, מגן מחט, כפפות, מגן פה, צבע וכד', המושלכים ישירות לפסולת עם סיום הטיפול, כאשר את המחט והראש יש להשליך לפח נפרד. בנוסף חלה חובה על המאפרת לתשאל את הלקוחה לגביי עברה הרפואי ורגישויות לחומרים מסוימים. תשאול זה מתבצע על-ידי הצהרת בריאות הכוללת את כל השאלות הרלוונטיות לנושא כגון אלרגיות לחומרים ותרופות, סוכרת, שימוש במדללי דם, G6PD, הרפס ועוד".
גור מסבירה ש"יש לעמוד בתקנות וחוקים בנוגע למכשיר בטוח, שימוש בצבעים חד פעמיים ולא צבעים בבקבוק שנפתחים ונסגרים ועומדים שנה על המדף. כמו-כן, לבצע עבודה בכפפות וכל ציוד חד פעמי הבא במגע עם נוזלי גוף; להזמין לקוחה לפגישת אבחון ולמלא תצהיר בריאות. המלצות נוספות שהיא מוסיפה הן: "עשיית טסט לפני טיפול והחלטה על עיצוב ושילובי צבעים והדרכת הלקוחה לפני ואחרי טיפול". לדבריה, "בעלות מקצוע אשר הוכשרו למקצוע כהלכה, שולטות בכל שיטות העבודה ובחוקים המקצועיים בענף זה". קיסר מדגישה ש"גם אם לקוחה 'נוחתת' בשיא הלחץ במכון, עדין חובה לבדוק האם היא אלרגית לפיגמנט שאת עובדת איתו. את בדיקת האלרגיה עושים באותו צבע שבחרנו לעשות ללקוחה; ניתן לעשות את הבדיקה במהלך האלחוש".
לדברי גרנדיר, "בתחילה מציירים שבלונה על הפנים ורק אחרי שהלקוחה מאשרת את הצורה, אפשר להתחיל לעבוד". ואילו וייזר מדגישה: "לא להתפתות אחר גחמות משונות של לקוחות, אלא להישאר בחשיבה מקצועית אשר תשאיר אותך אשת מקצוע גאה בעבודתה". ומה קורה אם בכל זאת הלקוחה לא מרוצה מהתוצאה? "במידה ותיאמנו ציפיות והלקוחה בכל זאת לא מרוצה, יש לחפש את המקור לחוסר שביעות הרצון ולנסות לתקן זאת כמעט בכל מחיר", אומר אלול. "כי אחרי הכול – הלקוח הוא כרטיס הביקור שלנו". גור אף מזהירה כי יותר קשה לתקן עבודה שנעשתה בעבר בתחום זה. לדבריה, "יש לנסות להבטיח עבודה ברמת גימור הכי טובה, על מנת שלא ניאלץ לעמוד במצב לא נעים לפני הלקוח ולהתחיל בשלב של תיקונים". קיסר אומרת ש"כאשר יש לקוחה אשר מתלבטת ולא בטוחה או משנה צורה לעיתים קרובות, עדיף לא לעשות לה איפור קבוע עד אשר היא בטוחה בצורה שהיא רוצה". ואילו פרדו מדגיש: "לא נבצע איפור קבוע על נקודות חן, גידולים ויבלות". ולגבי ביטוח, חשוב ואף בגדר חובה לעשות ביטוח מקצועי מקיף. ניתן לעשות זאת אצל כל סוכן ביטוח בעלות נמוכה. לדברי ויל, "חשוב מאד לרכוש 'ביטוח אחריות מקצועית' עם תום הקורס ותחילת העבודה. חברות הביטוח מקפידות ובודקות את התעודה שתגישי להן. חשוב שתלמדי אצל מורה שהיא קוסמטיקאית בכירה ושתוכנית הלימודים שלה מאושרת על-ידי משרד התמ"ת הישראלי או בבית ספר מוכר על-ידי משרד העבודה הישראלי ושתוכנית הלימודים באיפור קבוע מאושרת על-ידי התמ"ת. למידה במקום שאינו עונה על הדרישות הללו עלולה לגרום לך קשיים בקבלת הביטוח".
חידושים והמצאות
לדברי קיסר, רמת המודעות הן מבחינת החברות המשווקות את המוצרים ומכשור והן מבחינת הלקוחות גבוהה יותר ויותר. "דיוק המכשירים, העבודה החד פעמית מבחינת היגיינה, איכות הפיגמנטים וחומרי האלחוש משתפרים במרוצת הזמן, על מנת לקצר את תהליך האיפור הקבוע ולהפוך אותו לחוויה. מה גם שעבודה במרוצת השנים של טכנאיות האיפור הקבוע מקנה ניסיון והפקת לקחים מבחינת תוצאות העבודה, ותוצאות אלו מדווחות לחברות המשווקת את המכשור והמוצרים ומשבחות אותם בהתאם לבעיות.
התחום מתחדש ומתעדכן במהלך השנים וכך גם המכשור הנדרש. קיסר מספרת: "ישנו מכשיר היי טקי ממוחשב אשר יכול לבצע עבודה של איפור קבוע לגוף ולפנים. המדדים הגבוהים של איכות המכשיר יכולים לעזור בחדירת הפיגמנט ללא קריעת רקמות לדוגמה -הנמכת מהירות במידה ותהיה התנגדות גבוהה של העור בעבודה עם הידית ועל-ידי כך, מניעת קריעת רקמות מיותרת המובילה לקליטה נמוכה של צבע". ואילו גור מוסיפה, כי "ישנן ידיות עזר למכשור אשר מאירות לעומקה של הרקמה ובעזרתן ניתן לראות מקומות בהם חסרים פיגמנטים או מיקום לא נכון של פיגמנטים ברקמה". לדבריה, "ניתן במהלך הטיפול לתקן מצבים אלו ולחסוך טיפול נוסף ולחילופין לקבל לקוחה מרוצה מיידית מהטיפול".
ויל אומרת, כי "טרנדים חדשים הם איפור סומק וצללית בעפעף. שני הטרנדים החדשים אינם מומלצים על-ידי הדרמטולוגים שחוקרים את נושא האיפור הקבוע".
לדברי אלול, "ישנם חידושים מסוימים אשר הופכים את האיפור לאיפור אומנותי יותר, כגון: הצללה לבנה מתחת לגבה אשר מטרתה להעניק אפקט 'פתוח' ו'מורם', קו צללית מעל לאייליינר המתבצע בכל מיני צבעים מרהיבים, הצללה של צבע בשפתיים למראה טבעי של ליפסטיק. אולם, המוטו באיפור קבוע הוא כמה שיותר טבעי וכמה שיותר מתאים ללקוחה מבחינת מראה, גיל ואישיות.
הטכנולוגיה גם היא משרתת את התחום, והמכשיר שפתחנו, מסדרת מכשירי 'ORON' מתבסס, מעבר למכניקה הפנימית שלו גם איפור שמתבצע באמצעות מבנה של מחטים ולא מחט אחת בודדת. בכל איפור יש מבנה של מחטים איתם מאפרים ולא רק אחת כלומר, מדובר גם על ריבוי של מחטים איתם מבצעים את האיפור וגם על התאמה של סוגי מחטים לחלק הפנים המאופר. מתוך ניסיון, ככל שמבחר המחטים גדול יותר, הפיגמנט נתפס טוב יותר, החדירה פחות אגרסיבית לעור, הזמן קצר יותר וניתן גם לעשות אפקטים כמו הצללות. הפתרונות הטכנולוגייים מאפשר גם לנו עבודה משמעותית מהירה וטובה יותר והיתרון ללקוחות הוא ברור".
—————————–
הידעת?
• ישנן מדינות כמו ברזיל ואמריקה הלטינית שבהן ניתן לקבל שירותים נוספים, כמו הוספת צלליות בעפעפיים עליונות או קו סומק על עצמות הלחיים. באמריקה ובאירופה הקלאסיות מעט מאד משתמשים בשיטות אלו, וזאת בשל רצון הלקוחה שלא להתחייב לצבע ולעיצוב קבוע לאורך מספר שנים במקומות אלו בפנים (עידית גור).
• חשוב לבדוק היא אופן סגירת המחט בידית – אופן הסגירה משפיע על דיוק העבודה; כלומר כאשר המחט נסגרת בלחץ ולא בהברגה, הסיכויים שהמחט תצא במהלך העבודה, ותגרום נזק בלתי הפיך, הם אפסיים (מרים קיסר).
• ישנם גברים אשר האיפור הקבוע משמש כפיתרון היחיד לבעיות, כגון צלקות בגבה בקרקפת, מילוי מקומי של קרחת וכד' (משה אלול).
• ישנן לקוחות אשר מחויבות להביא אישור רפואי על מחלות עור כמו סרטן העור ועל נטילת כדורים מסוימים (מרים קיסר).
• אם עושים תיחום שפתיים (כאיפור קבוע) גבוה מדי מעל השפה, התוצאה תיראה מלאכותית ועלולה לשעבד את הלקוחה לליפסטיק או מילוי קבוע (ליאה וייזר).
• לגבה תפקיד חשוב מאוד בפנים, היא משמשת מסגרת לעין וקובעת את הבעת הפנים, לכן גבה שמעוצבת לא נכון יוצרת הבעת פנים משונה ולא טבעית (חיים פרדו).
————————-
הארכת ריסים
אתי טופז מציעה שיטה של הדבקת ריסים מלאכותיים על הריסים הקיימים כדי לעבות ולהאריך אותם. על מנת ליצור מראה טבעי, פותחו גדלים שונים של ריסים המותאמים לכל לקוחה. הריסים עשויים מסיבים סינתטיים ומודבקים לריס הטבעי בדבק מיוחד. הפתרון מתאים לנשים בעלות ריסים דלילים או קצרים.
————————
גבות מלאכותיות
"האיזורים בהם נעשה האיפור הקבוע הם בעיקר הגבות השפתיים והעיניים אבל הגבות הן האזור הפופלארי ביותר משום שנשים רבות איבדו את צורתן במהלך השנים, בגלל סיבה זו או אחרת", אומר דניאל מויאל מנכ"ל דנדי קומסטיקס שמציעים פתרון של גבה מלאכותית מודבקת. "הגבה עשויה משיער אמיתי והיא נראית טבעית לחלוטין, ארוכה, עשירה ומעניקה מסגרת מתאימה ואופנתית לפנים. היא עשויה מחומרים של ננו טכנולוגיה. הגבות מגיעות במגוון צבעים ובעיצובים שונים מתאימות למגוון רחב של נשים, בהתאמה אישית, כולל נשים שעברו טיפולים כימותרפיים ומודבקות בעזרת דבק רפואי מיוחד".
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר