איך נשמור על פדיקור מוקפד מהקיץ גם כשהוא חבוי במגפיים? כמה טיפים לטיפול בכף הרגל בעונת המעבר
חני אטיאס
לאחר שהקפדנו לבקר אצל הפדיקוריסטית בחודשי הקיץ, שטיפחה וסידרה את כפות הרגליים שלנו במקצועיות יתרה כדי שנוכל לחשוף אותן לראווה מבעד לכפכפי האצבע, נדמה לעתים כי בחורף, מתחת לגרביים והנעליים הסגורות כבר אפשר להזניח אותן. אתם טועים. ובגדול.
על כפות הרגליים שלנו מוטלת המשימה החשובה ביותר, לשאת את כל משקל גופינו ולהוביל אותנו ממקום למקום. הזנחה של כפות הרגליים פוגעת לא רק במראה כף הרגל, אלא לפעמים גם בבריאותה ובבריאותנו. עור סדוק ויבש הנגרם ממזג האוויר הקר, היווצרות פטרת בתנאי הלחות או יבלות שצצות להן פתאום מחיכוך הנעל בכף הרגל הן רק חלק מהתסמינים והתופעות שניתן למנוע על ידי טיפוח מינימאלי של כף הרגל.
לכן, דווקא לקראת עונת החורף זקוקה כף הרגל שלנו לתשומת לב מיוחדת.
1. הסרת העור היבש- רגע לפני שמכניסים את הרגל לתוך הכספת, בתחושה שאולי עכשיו, יש קצת שקט מההתעסקות עם כף הרגל, רצוי מאוד לבקר את הפדיקוריסטית על מנת להסיר את שכבת התאים המתים (העור הקרני והיבלות( לפני החורף. זהו טיפול חשוב, הנושא אתו ערך מוסף, הן בריאותי והן אסתטי, שכן מעכשיו סביר כי תשכחי מהן ולא ממש תשימי לב מה עובר עליהן. לעצלניות שבינינו ניתן להשתמש גם בתכשירים ביתיים להורדת העור היבש כגון אבן שיוף, או פילינג גס.
2. הזנה של הרגל בלחות – לאחר שבמהלך הקיץ כף הרגל הייתה יחפה וחשופה בטבע, בים ובבריכה היא בהחלט נותנת את אותותיה המגיעים בצורת סדקים ויובש להם אחראיים המלח, הכלור והאוויר החם. אלו לא יעברו מעצמם ובטח לא אם נכניס את כף הרגל באופן הזה לתוך נעליים סגורות בתקווה שחודשי החורף יעשו את העבודה. הסדקים שנותרו עלולים להחמיר ולהפוך לחתכים פתוחים וכואבים ולכן, לאחר הסרת העור היבש יש להקפיד למרוח את כף הרגל בקרם לחות מזין לפחות שלוש פעמים בשבוע (כדוגמת E99) , ולישון כמובן כשכף הרגל חשופה וללא גרביים. לאלו שרוצות להשקיע דקה נוספת, מומלץ אף לעסות מעט את כף הרגל. כל אזור בגוף שלכם זוכה לייצוג בכף הרגל ועיסוי עדין שלה יכול להרגיע אתכם פלאים ואפילו להקל על כאבים פיזיים.
3. שמירה על היגיינת כף הרגל- כשכף הרגל עטופה רוב היום בגרב, נעל סגורה או סתם נעלי הבית, הלחות והזיעה מלווים את כף הרגל לאורך היום ומעודדים התפתחות סביבה נוחה לחיידקים למיניהם אשר לרוב אחראיים לריח לא נעים. גם הפטריות מגיעות עם הגשם הראשון, אבל הן לא תמיד יצמחו ביער. לא אחת, הן צומחות על כפות הרגליים, במיוחד אם הן מאפשרות את הסביבה הנכונה לגידול אקולוגי זה.
את התופעות הללו ניתן למנוע על ידי מספר פעולות פשוטות לחלוטין. יש להקפיד על שימוש בגרביים העשויות מ 100% כותנה על מנת שהרגל לא תספוג זיעה, ותוכל לנשום מבעד לגרב. שנית, יש להקפיד על שטיפת רגליים עם סבון אנטיספטי וניגוב טוב בין האצבעות – לייבוש מרבי. כך, תוכלו להכניס את כף הרגל לנעל כשהיא יבשה ונקייה וכך, כשמנעתן את הלחות בסביבת כף הרגל, מנעתן סביבה אורגנית ונוחה להתפתחות של פטריות וחיידקים. לאלו שרוצות להשקיע דקה נוספת, לא חייב בכל יום רצוי מידי פעם לנגב עם מגבון אלכוהול בין האצבעות או שימוש בספריי למניעת זיעה וריחות ברגליים. במידה וכבר צצה לה פטריה חורפית בכף הרגל, זה הזמן לטיפול בפטרת ציפורניים ע"י תכשירים המיועדים לכך, לדוגמא טיפות ורי-איזי לפטרת הציפורן.
4. מניעת ציפורן חודרנית- כדי לא להגיע למצב כואב ומעיק זה, חשוב לדעת כיצד יש לגזור את הציפורניים. גם נעלים צרות מדי הן טריגר לתופעה זו. בין אם בחרת ללכת לפדיקוריסטית ובין אם בבית, יש להקפיד שהציפורן תהיה קצרה במיוחד, כי להבדיל מסנדל פתוח, נעל סגורה יכולה ליצור לחץ על אצבעות הרגל ואם הציפורן לא תיגזר באופן מקצועי, או ישר עלולה להיווצר ציפורן חודרנית.
חני אטיאס, מנהלת מקצועית ומדריכה בכירה ברשת "נייל סטודיו"
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל