מה קרה לגבר הישראלי במהלך שישים השנים האחרונות? מה עושות חברות הקוסמטיקה עם הפוטנציאל הכלכלי החדש הזה? קארין דנסקי
משהו לא ברור מתרחש אצל הגבר הישראלי ב- 60 השנים האחרונות.
לאחר שהשיל מעליו את הכסות הגלותית והחלשלושה של המדינה בהתהוות הוא הפך לצבר יפה בלורית, שרירי ומסוקס אך עטוף בבגדים מרושלים ועטור ידיים מיובלות וקרסוליים מחורצים – תוצר של בנייה והגנה על המולדת החדשה והמאוימת. משם, בדהרה עבר הגבר הישראלי לעבר שנות ה-80 שהולידו את "נערי הזהב", אותם יאפים שבנו את חייהם, בעיקר סביב העבודה עם חתירה מתמדת להצלחה מקצועית וחברתית וכל סמלי הסטאטוס המתבקשים.
שנות ה-90 הביאו עימם את ה"מולטי-סקסואליות" הרכה 'סטייל' עופר שכטר. וזאת, הרבה בזכות קהילת הגייז שהביאה למודעות ולכמיהה הגוברת של הגבר לגוף מטופח. וכך, בעצם נולד הגיוון המתבקש בין העבודה לפנאי, לספורט, לעיצוב הגוף והגשמת התחביבים. לא עבר זמן ובהינף יד התבקש ישראל ישראלי, כאילו בציווי מלמעלה, להפוך לרכיכה מסוג אחר. כאן נולד ובא לעולם הגבר שזכה לתואר "הגבר המטרוסקסואל". זהו יצור עירוני רגיש ומשכיל, המחובר לצד הנשי שלו, מתהדר בחוש אסתטי מפותח, יודע איך מאייתים "פראדה", לא מתבייש לשלוח ידו למדפי הקרמים ואף מעז להתעניין בכל החידושים. עוד לא הספקנו להפנים וכבר נשמעת תביעה חדשה הקוראת את הגברים לסדר ומצהירה שהגיעה העת לחזור לגבר בעל "פאסון הקאובוי" מגודל שיער החזה.
חברות הקוסמטיקה המובילות העריכו את הפוטנציאל הכלכלי הטמון בתופעה וכך נולדו מוצרי הטיפוח המכוונים ספציפית לגברים. לא עוד קרם הלחות מהמדף הנשי אלא סדרות של קרמים ותכשירים למינהם, המבטיחים נעורי נצח גם לגברים. כדרכם, היו האמריקאים החלוצים שיצאו מהקליפה וכמו תמיד הבינו ראשונים בסוגיות מעין אלה. תובנתם מספרת כי הופעה ומראה חיצוני מצודד הינם חיוניים ואף הכרחיים ליצירת תדמית המועילה להצלחה אישית. אגב, התוצאה של המהפכה הגברית ניכרת גם במכוני היופי והספא הזוכים לביקורים גבריים חדשות לבקרים. הגברים המטופלים בהם מוכנים להודות בגאווה שהם נהנים להפקיד את פניהם בידיהן של קוסמטיקאיות, אך גם קוסמטיקאים, באופן רוטיני וכנ"ל גם את כפות ידיהם ורגליהם בידי הפדיקוריסטיות.
באשר לסוגיית השיער, והכוונה היא לגברים שראשם עדיין עטור בו – גם הם מוכנים להודות שהם פוקדים את מעצבי השיער כמו שעון שוויצרי (וחלילה לא אצל הספר השכונתי). אלה הם מעצבי השיער שמעוזם נשי דווקא ובעלי השיער המאפיר שבחבורה אינם בוחלים לטמון את שיער ראשם בידיהם לטובת שפופרת צבע אופנתית ולהשיב עטרה ליושנה.
חייבים להודות שגברים ונשים כאחד חפצים להישאר צעירים לנצח כך שגם הגברים חייבים עתה להיעזר בכל כלי התחמשות העומד לרשותם כדי להשפיע בעקיפין על חייהם הרגשיים, המקצועיים והחברתיים.
בתקופה האחרונה אנו עדים לשינוי נוסף החל אצל הגברים שהחלטתי לקרוא להם "גברי הדור השלישי". הביטוי מסתתר בדמות חזרה לגבריות הקלאסית של שנות החמישים, כפי שניתן לראות במודעות הפרסומת למותג האופנה 'guess' למשל, בו מופיע "גבר גבר" מאוד מחוספס, בעל שיער מוקפד ומסרק בכיס האחורי. אך ראה זה פלא עם ניצני שיער על החזה! האם מדובר בקאם-בק לערכים של פעם ולמסורת? האם הגבר המטרוסקסואל נוטש את העולם הווירטואלי המפחיד לטובת החזרה למקום הבטוח והמוכר ולערכים האמיתיים של פעם? האם הגבר האובר-סקסואל הוא באמת הדבר הבא? ימים יגידו. בכל מקרה, הם ימשיכו במסורת הדוגלת בסיסמא של "מטופחים כהלכה" כי זה כדאי…
ולפני פיזור, רשימת חברות המבטיחות לכל הגברים נעורי נצח: ביותרם, לנקום, קליניק, וזו רק רשימה חלקית. בארסנל הטיפוח והשימור המעודכן מוצעים סדרות אנטי-אייג'ינג למיגור הקמטים ולהחלקתם; תחליבי לחות רב תכליתיים לפני הגילוח ולאחריו, הפועלים להגברת חילוף החומרים שבעור; קרם עיניים לתגבור האפידרמיס, ולאחרונה מוצע גם סרום שמבטיח לצנן את העיניים (באריזת רול און), ומוחק את סימני העייפות באזור רגיש זה. נסו ותיהנו!
קארין דנסקי היא יועצת תדמית אפנה יופי ודוגמנות
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר