פטנט לעצלנים המבקשים לחטב את גופם; לא עוד ריצות מייגעות וזיעה. אפשר פשוט לעמוד בכיף – ו…לרטוט
עדי מאיר
הקיץ כבר בפתח ושוב אנחנו במרוץ ההרזיה והחיטוב לקראת הימים החמים. רוב האנשים מתעצלים להשקיע שעות בחדר כושר או בחוגים שונים ולכן הפתרון הוא אימון ברטט: אימון המבטיח שריפת שומנים וחיזוקם של כ-85% משרירי הגוף. עשר דקות של אימון משולות לכחצי שעה הליכה מהירה, ו-15 דקות של עמידה יביאו לשריפה של כ-300 קלוריות. לכן, משך אימון ממוצע נע בין עשר לעשרים דקות. בנוסף, אימון זה מטפל בקבוצות שרירים שלרוב אינן זוכות להפעלה בפעילות רגילה כגון מערכת העיכול ורצפת האגן ומביא לשלל תוצאות חיוביות נוספות כמו שיפור קורדינציה, יציבה ושיפור זרימת הדם. מעבר לכך האימון מביא לשיפור ניכר במראה העור ובהצרת היקפים.
מהי שיטת האימון ברטט?
אימון הוויברציה מבוסס על תנודה (אמפליטודה במילימטר) מכאנית מהירה במשך זמן (תדירות) שמועברת לגוף – כלל גופית/מקומית. באמצעות תנודה זו לאורך זמן יש הסתגלות והתאמה של גיוס יחידות מוטוריות בשריר וכל זאת תוך הפעלה ישירה של רפלקס המתיחה בשריר (SSC).
במחקרים שונים שפורסמו והשוו בין סוגי אימונים מסורתיים לבין אימונים תחת השפעת ויברציה, נמצא שהאחרונה יעילה יותר מבחינת פיתוח רכיב הכוח בייחוד בכוח הראקטיבי.
שיטת האימון ברטט חדשה יחסית בישראל, אבל כבר בשנת 1950 נעשו ברוסיה מחקרים בנוגע ליעילותה. שיטת האימון יושמה על קוסמונאוטים רוסים שאחרי שהות בחלל סבלו מהתנוונות שרירים ופירוק רקמת העצם. הפיתוח החדשני אפשר שהות בחלל של יותר מ-400 יום ברציפות. לדברי ד"ר שמואל ירון מבעלי רשת 'פיטנס' ומומחה לשיקום הלב, מחקרים מראים כי יעילותם של מכשירי הרטט משמעותית גם בטיפול ומניעת מחלות כגון: עודף כולסטרול, בריחת סידן, שיפור יציבות, בעיות הקשורות לעמוד השדרה ובעיות מפרקים כרוניות, דליפת שתן, שרירים רפויים ומפרקים מוחלשים, בעקבות פציעות או ניתוחים. מסיבות אלו האימון מומלץ גם לקשישים ולסובלים ממגבלות.
אימון רטט וצלוליט
מעבר לחשיבות הבריאותית של אימון ברטט מחקרים מוכיחים כי יש שיפור אסתטי בבעיית הצלוליט. מחקר שנערך בגרמניה בשנת 2003 הראה כי אימון כלל גופי על מכשיר רטט מוביל לשיפור העור מבחינת צלוליט. במחקר גילו כי בקבוצה שהתאמנה על פלטפורמת הרטט בלבד נרשמה ירידה של מדד דרגת הצלוליט של כ-26% בזמן אימון כולל של שישה חודשים וכן ירידה מובהקת בהיקפי המותניים.
כיצד פועלת טכניקת הרטט?
כל פלטפורמות הרטט הקיימות בשוק גורמות להתרחשותו של רפלקס "בלתי רצוני". מהו ההבדל בין רפלקס רצוני ובין רפלקס בלתי רצוני? בזמן רפלקס רצוני – כזה המתרחש כאשר חושבים ולאחר מכן זזים (לדוגמה בריצה, בהרמת משקולות וכיוב') – רק כ-30% מתאי השרירים מתגייסים למשימה. הגוף משאיר את שאר התאים מחוץ למשימה לצורך משימות חירום מסוג "מלחמה או מנוסה" (אם כי ריצת ספרינט עשויה לגייס אחוז גבוה יותר מתאי השריר בהתפרצויות פעילות קצרות(.
כאשר מתרחשות התגובות הבלתי-רצוניות הכרוכות בניסיון להתאזן על הפלטפורמה (תגובה הנגרמת על-ידי מרבית הפלטפורמות), כמעט 100% מתאי השריר מגויסים כיוון שבמידה מסוימת הגוף מרגיש כאילו הוא "מותקף" (כאילו עלול ליפול ולהיפצע), ולכן אינו משמר אנרגיה ואינו מגביל את תפקודם של התאים.
חידוש בתחום
עד כה הכרנו מכשירי אימון ברטט, אשר עבדו על רטט אנכי (כתנועת הטרמפולינה) כעת אנו נחשפים למכשיר ה- 'Dream Healther ' אשר מציג שיפור טכנולוגי בתנועת הרטט ופועל בתנועה פריפרית במדרגה. עובדה זו משנה את גל הרטט מגל ישר לגל אליפטי שיתרונותיו: פתרון הבעיה של תנודות וניעור הראש ועמוד השדרה; אפשרות לכיסוי כמעט כל שרירי הגוף בעמידה, יתרון חשוב מאד לאנשים מוגבלים תנועתית ולאנשים מבוגרים; כיסוי כל שרירי הגוף ב-5 תנוחות בלבד, לעומת יותר מ-30 במכשירי הדור הישן; אפשרות לאימון מאומץ ללא סכנה לפגיעה בסחוסים ושחיקת מפרקים.
עדי מאיר היא בעלת קליניקה לחיטוב ועיצוב הגוף
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר