על תערוכת יופי בתחום הציפורניים השיער והקוסמטיקה:INTERNATIONAL SALON AND SPA EXPO שהתקיימה בלונג-ביץ', לוס-אנג'לס
ליה ליין
בחודש פברואר התקיימה בלונג-ביץ', לוס-אנג'לס, תערוכת יופי בתחום הציפורניים השיער והקוסמטיקה: 'INTERNATIONAL SALON AND SPA EXPO' , ובקיצור – 'ISSE', והיתה לי הזכות והעונג לבקר בה. תערוכה זו מתקיימת בכל שנה והיא מאורגנת ע"י חברה שעיסוקה ארגון תערוכות בתחום, בכל ארה"ב. אגב, בעבר הייתי בתערוכות דומות גם בניו יורק, שם הכל אפילו גדול עוד יותר. חשוב לציין כי ההיקף הוא כל כך ענק שלנו קשה בכלל לתפוס אותו. הרי מדינת ישראל כולה קטנה יותר מאורלנדו. רק שם, יש 4-5 תערוכות בשנה, וכל העובדים בתחום מתפרנסים ממנו מאוד יפה. הכסף הגדול נמצא בתעשיית היופי.
ארה"ב היא המקום המפותח ביותר של תעשיית היופי בעולם. מדובר על היקפים של מיליארדי דולרים בשנה. הדבר נובע בוודאי לא רק בגלל הגודל, אלא גם בשל האופי האמריקאי המוחצן והעובדה שהמראה החיצוני המטופח הוא חלק מן האופי והתרבות האמריקאית. מתחילת שנות החמישים מובילים האמריקאים את התחום בעולם, זאת גם מבחינת הפיתוחים. הג'לים המיוצרים בגרמניה הם המוצר היחיד שעולה על התוצרת האמריקאית. בכל השאר, האמריקאים מובילים.
התערוכה הקטנה והמקומית הזו, שמטרתה להביא את החברות הגדולות והקטנות לאיזור מחייתם של המקומיים, ולחשוף אותם לכלים לאפשרויות ולשיטות החדשות, גם בכיתות לימוד מפי הטובים ביותר שבתחום, משתרעת על שטח של כ-2 מגרשי כדורגל.
פרט לכמה יפנים שראיתי שם – חלקם שותפים בחברות המייצאות לארה"ב, נראה היה לי שאני הייתי אולי ה"חוצלארצית" היחידה. כך למדתי גם מן המדגימים, המנחים ובעלי החברות שפגשתי שם. פגשתי את אלו שטרחו לבוא ולקחת חלק בהפעלת הדוכן שלהם, ולא רק לשלוח את נציגיהם או את בעלי הזיכיון המקומי, שבדרך כלל אחריות זו נופלת בחלקם. לי היה העונג להיפגש שוב עם בעלי חברות, שאותם אני מכירה מזה יותר מ-15 שנה.
שלושת ימי התערוכה לא הספיקו לי כדי לספוג את כל המוצג בה. אני, התעניינתי, כמובן, בכל הקשור לציפורניים, אבל באופן טבעי העיניים הוסתו לכל עבר מתוך הסקרנות.
שיער – נושא השיער קיבל נפח עצום בתערוכה. מעצבי השיער הציגו שיטות עבודה, תספורות שונות ומשונות. כל זה, עם מוזיקה עכשווית וקיצבית, מערכות שמע המגבירות את קולות המדגימים, עם הצגה ויזואלית של תסרוקות ותספורות מוחצנות ביותר.
ציפורניים – יצרנים וקימעונאים הציגו מרכולתם והיוו כ-15% מכלל המציגים. מציגים אחרים בנושאי מספריים וצבתיות הציגו גם הם את סחורתם, ולהערכתי נוכחותם כיסתה כ-7% בלבד. בין המציגים נמצאו יצרנים ותיקים וידועים עם מוצרים ישנים ומוכרים וגם עם מוצרים חדשים ובעיקר מחודשים. מחודשים? למה מתכוון המשורר? אותה הגברת בשינוי אדרת. בדיוק כפי שהיצרנים הגדולים בארצנו הקטנטנה, כמו אוסם, עלית ותנובה לדוגמא, לוקחים מוצר ותיק ידוע ואורזים אותו מחדש, נותנים לו קמפיין פירסומי בעל תקציב נכבד והנה לנו "כאילו" מוצר חדש שכולנו רצים לנסות – והתוצאה לחברה- עלייה במכירות. בטוחני, שתרגיל זה לא נעלם מעיניכם, אך כולנו נופלים בו שולל בכל פעם מחדש. כך, חברות רבות המייצרות אבקות אקריליק למיניהן, מחדשות מוצרים קיימים. כן ראיתי כמה חברות אשר הציגו נוסחאות חדשות שמקיימת את הבטחות החברה. כאן, אני שמחה לספר כי חברת 'NSI' האמריקאית שאנו נציגיה בארץ, (אמ.וי.אמ. אימפורט ליין), יוצאת בנוסחה חדשה לאבקת האקריליק שלה. הנוסחה החדשה נותנת יותר גמישות, צבעה ורוד שקוף, הוא נראה מעט עמום, קל לעבודה, דורש פחות עיבוד והמשטח העליון מתקשה באופן חלק יותר, כך שלטכנאית המנוסה שעובדת מדוייק, יש פחות צורך לשייף כדי לקבל ציפורן יפה חלקה ובמראה טבעי.
חברה אחרת, הנמצאת כבר בארץ: 'LECHAT', הדגימה את המוצר הידוע שלה, שהוא ג'ל עם חיזוק בשכבת אקריליק הנזרית מעל הג'ל לפני קיבועו מתחת לאור UV. החידוש שהציגה היה ג'ל ציבעוני וקישוטים מוטבעים בתוך הציפורן במהלך בנייתה. את ההדגמה בדוכן החברה, הציגה המורה והמדריכה הראשית של החברה שזכתה במקומות ראשונים בתחרויות רבות.
מוצר חדש שמשך את תשומת ליבי היה ג'ל מחודש, שיתרונו הוא בזה שצורת העבודה איתו היא קלה כמשיחת לק. הג'ל ארוז בבקבוק שנפחו 15 מ"ל, עם מכחול רגיל, ממש כמו לק. החברה מייצרת את הג'ל כהשצבע הוא כבר חלק ממנו. עובדים איתו באותה צורת עבודה מוכרת, והיתרון הוא בכך ששמשיחתו על הציפורן עמידה הרבה יותר מאשר לק רגיל – הוא כמו הסילר, יורד רק עם שיוף.
אני אישית, מאוד אוהבת לראות אנשים שעובדים. אחד המאפיינים בתערוכות אלו הוא שהמדגימות הן בד"כ הטכנאיות הטובות ביותר, זוכות הפרסים שיודעות להציג לקהל כמה יפה וקל לעבוד עם החומר. לנו, הצופים בתערוכה התענוג הוא גדול, אבל בל נשכח כי התעשייה מונעת מכסף, וכי הצגה הטובה מושכת את העין ומוכרת.
שמחתי להיפגש שוב עם טכנאי הציפורניים, היום גם יצרן מוצרים לבניית ציפורניים, טום הולקומב. שם החברה שלו היא 'ENTITY' והוא מתרכז באבקות ונוזלים אקריליים. טום הוא לדעתי טכנאי הציפורניים הטוב ביותר בעולם. הוא זכה אין ספור פעמים בתחרויות רבות לבנייה וקישוטי ציפורניים באקריליק. במהלך השנים האחרונות, הוא לימד ביפן את אמנות פיסול הציפורניים, ועתה, לאחר שנים במקצוע ועם חזרתו לארה"ב, הוא החליט לעשות לביתו – ויצא עם מוצר משלו. כל מי שמנוייה על הירחון 'NAILS', ו/או 'NAILPRO' , ודאי נתקלה בשמו ותמונתו פעמים רבות ועבודותיו לא פעם כיכבו על שער החוברות הנ"ל.
מכשיר שטרם ידעתי עליו, הוא מחשב להדפסת תמונות וקישוטים על פני הציפורן. המכשיר כולל בתוכו מצלמה, מחשב ומדפסת. כל העסק הזה נמכר במחיר הצנוע של 6,000 $ וזה, לפני הוצאות היבוא ואישורי מכון התקנים, שאנו הישראלים מחוייבים בהם. לאלו מכן שתוהות במה מדובר, אומר שמכשיר זה הזכיר לי את הדפסות התמונות המוכרות לנו בקונדיטוריות – רק במזעור התוצאה לגודל הציפורן.
בתערוכה ראיתי לק בצבעים רבים למכביר. כל צבע שרק ניתן להעלות על הדעת קיים כיום. הציגו אותם החברות המוכרות, כמו 'אורלי', 'OPI', 'אליזבט ארדן' ו- 'Essie', כמו גם מספר חברות אמריקאיות שבחלקן מוכרות מפרסומים בעתונות המקצועית או האופנתית ושעל חלקן מעולם לא שמעתי.
כעקרון, תערוכה זו מיועדת בעיקר להצגה, ובה כמו בהרבה תערוכות בעולם, לא ניתנת האפשרות לקנות מוצרים, כדי לא להפוך את הארוע מארוע מלמד לשוק. המכירות נעשות בד"כ לאחר התערוכה, והעיקר הוא החשיפה למוצרים. בתערוכה זו, כמו ברבות, מוקדש יום אחד בלבד לכך, בד"כ ביום האחרון. בתערוכה בה ביקרתי הוקדש לכך היום השני של התערוכה, שהיה יום ראשון בשבוע, משום שביום מנוחה זה יכולים להגיע כל אנשי המקצוע והתלמידים. ואכן, קהל רב הגיע במיוחד לנצל את המבצעים המיוחדים.
תענוג נוסף השמור לתערוכות הן ההרצאות המקצועיות. אחת ההרצאות שהייתי בהן עסקה בדברים החשובים ביותר שיש ללמוד על הציפורניים. לכאורה, נושא בסיסי שכולנו מכירות, אבל גם אני, שעובדת בתחום כבר 24 שנה ומתעדכנת בתערוכות ועיתונות מן העולם, נשארתי פעורת פה במשך שלוש שעות. לא חסרו לי שאלות, והתשובות היו מספקות מאוד. דובר על המבנה הפולימרי, על טכנולוגיה של הציפורן ועל חומרים. למשל, מבחינת החומרים ידע המרצה להסביר למה לא מערבבים בין חומרים של חברות שונות. הוא נתן את הדוגמא שכמו שלא נחבר חלקי חילוף של מרצדס למכונית סקודה, למרות ששתיהן מביאות אותו מנקודה לנקודה, לא נוכל להשתמש בחומר דומה של שתי חברות. זאת, משום שכל חברה יוצרת פורמולה שהנוזל, הפריימר והאבקה שלה מתוכננים לעבוד ביחד. לכן אסור לערבב. המבנה המולקלורי של הפולימר מתוכנן עם נוזל מסוים, בשל ריאקציה כימית, כדי ליצור איחוי מסוים. אם נשתמש בחומר שאמור לעשות את אותה הפעולה עם חומר של חברה אחרת, שלה מבנה פולימרי שונה, לא נקבל את התוצאות הרצויות.
זה אמנם נראה אותו דבר, ומיועד לעשות את אותו הדבר, אבל זה עובד ביחד. דוגמא נוספת שהייתה מהפכנית בעיני היתה על מושגים. עד היום ידעתי שקיוטיקל זו יותרת העור שיוצאת מן החלק החיצוני של העור ומתחתיה האפוניקיום. מסתבר שזה הפוך. העור שאותו אנו בד"כ גוזרות/ מסירות בעת מניקור הוא האפוניקיום, ואילו העור הדק והשקוף הצמוד אל משטח הציפורן הוא הקיוטיקל. לכן, כשמדברים על טריג'יום, מדובר למעשה על מצב לא בריא של הציפורן ולא על חלק מהמבנה. חשוב מאוד שכשלא יודעים אם המצב הוא מצב בריא או לא, לשלוח לרופא עור.
בסה"כ, היתה זו תערוכה מעניינת באווירה אמריקאית רעשנית צבעונית ומגרה.
ליה ליין היא טכנאית ציפורניים ומבעלי חברת 'פינגרטריקס'