תמונה: אילוסטרציה. צילום: אינדולה חו"ל שיער דק וחלק דורש טיפול מיוחד. עצות לטיפול במספרה ולהנחיית הלקוחות בבית
אריה פסח
לנשים רבות יש שיער דק וחלש ולטיפול בשיער זה יש כמה עצות הן לטיפול במספרה והן לטיפול הלקוחות בבית, המתקשות לעצב אותו לבדן. כשלקוחה, במיוחד זו בעלת השיער הדק, מבקשת גוונים בשיער, לא פעם היא תוסיף לבקשה: "אני מפחדת כי הפעולות הכימיות ייגרמו לי לנשירה מוגברת". אמירה זו משולבת בד"כ בטון המבטא את הלחץ בו היא נתונה ואת "הפחד הנורא" שהיא חשה מהשינוי וממה שזה עלול לגרום לשיער. במקרים אלו, אני מציע קודם כל, לבצע הבהרת ציפיות. ראשית, כדאי לפרגן ללקוחה. להחמיא לה על מצב השיער ועל המראה הקיים ולהסביר לה על השלבים אותם היא צריכה לעבור. מחובתנו להבהיר לה את הדברים באופן מקצועי ובשפה ולייעץ לה כך שתצליח לטפל בשיער באופן עצמאי בבית.
אם ניתן, אני מציע תמיד לבחור בצבע רגיל לשיער לביצוע הגוונים ולהימנע משימוש באבקות הבהרה. שיער דק וחלש מתבהר מהר יותר ואינו מצריך מאיתנו עבודה עם מוצר אינטנסיבי.
שלב החפיפה
החפיפה משפיעה גם היא על שיער דק ולכן אני מציע לבצע עיסוי בעיקר בשורשי השיער כדי להגביר את קצב מחזור הדם ולהימנע משפשוף יתר של הקצוות והאורכים. למרוח מסיכה עדינה ולא שמנה מדי, ולהמתין זמן קצר יחסית מהרגיל (3-4 דקות). בתהליך הניגוב מומלץ שלא לשפשף יותר מדי כדי לא ליצור חיכוך ייתר עם המגבת על השיער. אפשר להסתפק בעיטוף השיער במגבת ולהשאיר אותה על השיער למשך 10 דקות לספיגה מלאה.
הברשת השיער
מומלץ, כדי לשמור על מראה שיער בריא להימנע מהברשת השיער ולהעדיף מסרק רחב שיניים איתו אנחנו עובדים בעדינות רבה ובזהירות. עם מסרק איכותי אנחנו מונעים תלישות ומתיחות, ואנו מתירים את הקשרים ללא כאב מיותר או נזק לשיער.
עבודה עם מחליק קרמי
בעבודה עם שיער דק וחלש אני ממליץ לעבוד עם מחליק קרמי ולא עם פן. המחליק מיועד לעבודה עדינה ויסודית תוך שמירה על מרקם השיער ולכן מומלץ, לדעתי לשיער עדין.
היתרונות, לדעתי, בעבודה עם מחליק קרמי לשיער דק:
מחליק קרמי יוצר "סגירה" ו"אטימה" של השיער בדרך בטוחה ונקייה
נוח לעבודה עם שיער דק או קופצני משום שמאפשר איסוף קצוות והחלקתן ברכות
מגע הלוחות מחליק את השיער מבלי לייבש אותו יתר על המידה
משטחי המחליקים אינם מזיקים לשערה וניתן לעצב את השיער בתדירות גבוהה
איך לעבוד הם המחליק הקרמי?
אני ממליץ להחליק קצוות כלפי חוץ
על שיער טבעי מומלץ לשמור על חום המכשיר של בין 120-160 מעלות ולא יותר
יתרונות שיווקים
מבחינתנו, מעצבי השיער, שימוש במחליקים לסוגיהם יוצר אווירה אחרת ומשאיר רושם על הלקוחה ובכך גם יוצר בידול מול מספרות אחרות.
שימוש במחליקים יכול לעזור במכירת המכשיר ללקוחה במידה ואתם גם מוכרים כאלו. כשאתם משתמשים במכשיר, מסבירים על טכניקות העיצוב ויוצרים תוצאות יפות – אפקט המכירה נעשה ללא מאמץ מיוחד.
אני מאמין כי תוצאת עיצוב עם מחליק קרמי קשורה גם לסגנון התספורת הקיימת או זו שיצרתם.
הצעה לעבודה
לעבודה עם לקוחה שלה שיער דק וחסר נפח אני מציע לחלק את הראש לארבע חלקים. לאחר מכן ליצור שביל "זיגזג" מאוזן לאוזן וליצור חלוקה של שתי קבוצות עיקריות. כדי לשמור על משקל וכובד באורכים ובקצוות השיער, אני מציע לבצע דירוג בזווית של 90 מעלות כלפי חוץ. מעל האוזניים ועד לקודקוד לגזור בזווית של 65 מעלות. אין צורך, לדעתי, לשלב טכניקות גזירה כמו: "שפיצים", "סלייסים", "גילופים" וכו', מכיוון ששוב, השיער הדק והחלש עלול להיראות דליל עוד יותר ובבית הלקוחה לא תסתדר עם העיצוב. גזירה חדה של קצוות השיער בהתאם לזוויות הללו מניבות תוצאה טובה שמתאימה למרקם השיער הזה.
אריה פסח הוא מעצב השיער מפתח תקווה