השמש הקופחת מחייבת אותנו ואת לקוחותינו לשנן ולהקפיד על הכללים החשובים שיגנו עלינו מפני החום היוקד על העור
יפה בירנפלד
בימים אלו שקרני השמש הולכות ומתגברות אסור לשכוח כי אנו חשופים לה גם תוך צעידה ברחוב, ישיבה בבית קפה, וכמובן ברחצה בבריכה או בים. חשיפה ממושכת לשמש לא רק מגבירה משמעותית את הסיכוי לחלות בסרטן העור, אלא גם מביאה להזדקנות מואצת שלו, טרם זמנו. את המידע הזה חשוב לזכור, לא רק אנחנו, נשות המקצוע, אלא להזכיר ולהסביר ללקוחות שלנו.
כולנו מכירים את הכללים עליהם אנו נקראים להקפיד על מנת להימנע מנזקי הקרינה האולטרה-סגולה (UV) של השמש: מריחת קרם הגנה בעל מקדם הגנה מתאים, הימנעות מחשיפה לשמש בשעות בהן הקרינה חזקה במיוחד, חבישת כובע רחב שוליים, הרכבת משקפי שמש וכו', אך מעבר לאלו, אנו צריכים להגביר את יכולת ההגנה של הגוף מפני נזקי הקרינה, ו"להכין את גופנו לשמש" על ידי הקפדה הכללים החשובים, תשומת לב מירבית ואף מריחה חיצונית של תכשירים טבעיים.
לפניכם טיפים חשובים להגנה ושמירה על העור מפני קרני השמש:
1. קודם כל ולפני הכל, הכלל הידוע – כ-20 דקות לפני החשיפה לשמש יש למרוח קרם בעל מקדם הגנה גבוה. משרד הבריאות ממליץ על מקדם הגנה 15 SPF לפחות, אך מומלץ ביותר להשתמש במקדם הגנה מירבי 30 SPF על האיזורים הרגישים יותר כמו עור הפנים, ולבהירי עור, על הגוף כולו.
חשוב להקפיד על מריחה חוזרת כל שעתיים לערך במהלך השהייה בשמש, ולזכור שה"שהייה בשמש", אינה מסתכמת בשיזוף על חוף הים… גם צעידה ברחוב חושפת אותנו לקרינה חזקה ביותר.
2. קרמים רבים כיום נושאים את הכיתוב "עמיד במים" – יש לזכור שעמידות זו הינה מוגבלת ובדרך כלל אחרי כ-40 דקות של שהייה במים גם השפעתו של הקרם הטוב ביותר נמוגה. לכן, יש לחדש את מריחת קרם ההגנה אחרי היציאה מן המים, לאחר ייבוש העור, ובכל מקרה לשוב ולחדשה כל שעתיים לערך.
3. בגדים מגנים – להגנה טובה יותר מפני השמש רצוי לבחור בגדים העשויים מבדים באריגה צפופה, כמה שפחות נמתחים, ורצוי בצבעים כהים. כל אלו נמצאו כמגנים טוב יותר בפני קרינת השמש. כיום, ניתן לרכוש בגדים העשויים מבדים חוסמי קרינה מיוחדים. מקדם ההגנה של אלו נקרא UPF (Ultraviolet Protection Factor) והוא מקביל למקדם ההגנה של הקרמים (SPF). מקדם ההגנה המירבי של בדים אלו הוא +50 UPF והוא מבטיח חסימה של 97.5% מקרני השמש המסוכנות לעור. לשם השוואה, מקדם ההגנה של טי-שירט רגילה יבשה הוא 15 UPF והוא יורד ל-8 UPF כאשר הבד שלה רטוב (לבד רטוב יש חצי מיכולת ההגנה של בד יבש). ברכישת בגדים אלו יש לשים לב כי הם נושאים את תו התקן של מכון התקנים הישראלי .
4. כובע על הראש – אנו נוטים להישרף יותר באזור הראש והפנים ולכן חבישת כובע בעל שוליים רחבים חשובה ביותר במערך ההגנה מפני השמש, אך גם את הכובע יש לבחור היטב: מומלץ שיהיה עשוי מבד ארוג בצפיפות שאינו נותן לקרני השמש לחדור, רצוי בצבע כהה, נוח ואוורירי אך שיושב טוב ויציב על ראשנו, בעל שוליים רחבים אך שאינו מגביל יותר מדי את שדה הראייה ואם בחרתם בכובע מצחייה, זיכרו להגן על האזניים והצוואר באמצעות השיער או קרם הגנה.
5. שמן גזר, בטא-קרוטן וקרוטנואידים – קרוטנואידים (Carotenoids) הם קבוצה של פיגמנטים טבעיים אותם ניתן למצוא בעיקר בפירות כתומים ובירקות כהים. ככל שצבע הפרי או הירק חזק יותר, כך ריכוז הקרוטנואידים שבו גבוה יותר. קרוטנואיד חשוב וידוע הוא למשל בטא-קרוטן, המהווה מקור לייצור ויטמין A ופיגמנטים אלו נקראים גם פרו-ויטמין A משום שהם הופכים בגוף לויטמין A ומספקים לנו את הכמות הנחוצה ממנו מבלי להצטבר כעודפים מזיקים. לקרוטנואידים תפקידים רבים וחשובים בשמירה על בריאות גופנו (חידוש ושיקום תאי הרירית בעור, במערכת העיכול, הנשימה וכו', בריאות העין ותיפקוד המערכת החיסונית וכו' וכו'), אך בנוסף, בהיותם נוגדי חימצון טובים, הם מסייעים בשיקום נזקי השמש והם אף בעלי פעילות אנטי-סרטנית המסייעת במניעת סוגי סרטן שונים.
טיפים לבחירת מקדם הגנה בהתאם לעור:
1. מומלץ להשתמש במקדם הגנה 15 SPF לפחות. שמשמעו: משך הזמן שיחלוף עד שהעור יתחיל להאדים הוא פי 15 לעומת משך הזמן ללא כל מקדם הגנה.
2. לבעלי עור בהיר מומלץ להשתמש בתכשירים בעלי מקדם הגנה 34 לפחות.
3. לבעלי עור רגיש מומלץ להשתמש בתכשירים טבעיים ללא כימיקלים, ללא בושם, ללא צבע וללא חומרים משמרים.
4. לצעירים ולבעלי עור שמן ובעייתי ולאלה הסובלים מפצעונים מומלץ השתמש בתכשירים נטולי שומן (OIL FREE), המונעים ברק וסופחים שומן מיותר.
יפה בירנפלד היא קוסמטיקאית מוסמכת וייבואנית המותג סוטיס
צילום: סוטיס פריז
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם