אנו מטפלות בלקוחות שלנו כדי ללחח את עורן ומעודדות אותן לשימוש במוצרים מתאימים גם בבית. אבל בעצם – מה אנחנו באמת יודעות על חשיבות המים?
יפה לרי
כבר בימי קדם ידע האדם שהמים הם תנאי לחיים. בלעדיהם אין חיים. המים חיוניים לקיומן של כל צורות החיים הידועות: בעלי החיים, הצמחים והאדם זקוקים למים לצורך קיום מחזור החיים התקני שלהם. כולנו יודעות ומכירות בחשיבות המים ובכוחם הרב אך מה אנו עושות עם הידע הזה? האם אנו מעבירות מידע חשוב זה ללקוחות שלנו כחלק מכל תהליך של טיפול ואורח חיים נכון ובריא? כולנו מכירות בחשיבות המים הן בליחוח של במערכות הגוף הפנימיות והן בהשפעתו על המראה החיצוני על פנינו ועל המראה הכללי של העור ואפילו על מידת הלחות והברק ב…שיער!
כמה נתונים על חשיבות המים
1. מחסור כרוני במים יכול לגרום לבעיות רפואיות כמו יתר לחץ דם, אסטמה,אלרגיות ואבנים בכליות.
2. התייבשות היא הסיבה "מספר אחת" למיגרנות וצרבת.
3. שתיית חמש כוסות מים ביום מפחיתה ב- 45% את הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס, ומפחיתה ב-50% את הסיכוי ללקות בסרטן שלפוחית השתן. היא גם מפחיתה ב- 79% את הסיכוי ללקות בסרטן השד.
4. חוסר מים נחשב לאחת הסיבות העיקריות לבחילות בתקופת ההיריון – זהו סימן לצמא של האם והעובר.
5. מחסור במים הוא הגורם הראשון לעייפות במהלך היום.
6. שתיית מים מוסיפה לעור לחות בשכבות הפנימיות ומונעת ממנו להיראות מיובש וחסר ברק.
7. מים מגבירים את חילוף החומרים בגוף באופן משמעותי ומנקים את הגוף מחומרי פסולת, רעלים וחומרים מעודדי הזדקנות. שתיית מים משפרת את תהליכי העיכול ועוזרת למנוע עצירויות.
8. שתיית מים במקום משקאות ממותקים מקטינה מאד בעיות שיניים.
9. מים מהווים גורם סיכה, ("שימון"), עבור המפרקים והשרירים והם עוזרים להפחית התכווצויות ועייפות בשרירים, שכן בגוף מיובש רמות החמצן בדם יורדות, (המים כזכור, מורכבים גם מחמצן).
10. חשוב לזכור שגוף מיובש שואב מים מכל איבר כולל כולם. כך למשל הדיסקים המפרידים בין החוליות של עמוד השדרה מורכבים מ-75% מים. בגוף מיובש הם נאלצים לוותר על חלק מהמים והאלסטיות שלהם נפגעת. התוצאה היא שחיקת דיסקים מואצת – מה שמכונה בפינו "פריצת דיסק".
די בחוסר זמני של שנים- שלושה אחוזים בלבד מכמות המים שבגופנו כדי שנסבול מתופעות רעות ומציקות כמו בעיות זיכרון לטווח קצר ואפילו קושי בביצוע פעולות מתמטיות פשוטות. מי שחשקה נפשה להיראות צעירה – להתחיל לשתות מים.
כמה מים צריך לשתות ?
אדם במשקל 60 ק"ג צריך לשתות 7-8 כוסות מים צלולים ביום. לכל 10 ק"ג נוספים צריך להוסיף כוס אחת.
המים מצויים יותר בשרירים מאשר ברקמות שומן ולכן גופם של אנשים שמנים מכיל פחות אחוזי מים, מאחר ולמים יש תפקיד מפתח בתהליך פירוק שומנים אנשים בעלי עודף משקל – זקוקים ליותר מים.
כדאי לזכור שאנו מאבדים נוזלים בהזעה, בנשימה, במתן שתן, בתקופות מחלה, בעת פעילות גופנית מוגברת, עקב מזג אוויר חם, נסיבות כאלה מחייבות שתייה מרובה.
צבע השתן מלמד אותנו האם אנחנו שותים מספיק. צבע השתן צריך לנוע בין שקוף לצהבהב בהיר. אם הצבע כהה – סימן שהאדם מיובש. חשוב לדעת גם כי תחושת הצמא יכולה להביא להשמנה. זאת, משום שתחושת הצמא הכבדה מתפרשת אצלמו לא אחת כרעב.
מה לשתות ?
המומלצים ביותר הם מי ברז ומים מינרליים.
מים קשים עדיפים על מים רכים. מרבית המשקאות הקלים מיוצרים ממים מזוקקים ולכן הם מזיקים לנו פעמיים: הם גם עשירים בקלוריות מיותרות וגם עניים במינראלים חיוניים. משקאות המכלים קופאין אינם מומלצים כי הם מגבירים את מתן השתן וגורמים לגוף לאבד נוזלים במהירות גדולה מדיי – הם גם מגרים הפרשת אינסולין, הורמון הגורם להשמנה.
איך מגבירים את שתיית המים ?
כולנו נולדנו עם מנגנון צמא ,אבל איבדנו אותו לאורך הדרך, (חבל שזה לא קורה למנגנון הרעב…), רבים מחכים לתחושת הצמא בכדי לשתות, אלא שתחושת יובש בפה היא כבר סימן להתייבשות חמורה.
כאשר מתחילים לתת לגוף כמויות שתיה מספקות תחושת הצמא משתקמת. מתחילים לשתות יותר באופן יזום וללא הרגשת "צורך" מיוחד, כך באופן הדרגתי משקמים את מנגנון המצא שכמעט ו"נרדם" ולעיתים כמעט איננו. אנשים רבים טוענים כי אינם צמאים כלל. זהו נתון כוזב, מפני שבשלב זה או אחר הם הולכים לשלם על כך ולסבול חלילה מאחת (או יותר) מהתופעות המוזכרות כאן. הדרך להתחיל בהרגל שתייה מוגברת היא להתחיל לשתות מתוך ההחלטה שהדבר חשוב – ההרגל ייבנה עם הזמן.
חשוב לפזר את השתיה לאורך כל היום בכדי לאפשר לנוזלים להיספג ולא לשתות כמויות מופרזות תוך זמן קצר מכיוון שכך מרבית המים יופרשו במתן השתן.
ולכן, ממש עכשיו לקום…ולשתות מים!
יפה לרי היא קוסמטיקאית, מנהלת יעלת חן קוסמטיקה ויבואנית טכנולוגיית הקור 'Cryo'