מה מומלץ לאישה לקחת איתה לאי בודד? לדעתי – מסקרה. מדובר בפריט האיפור בעל החשיבות הרבה ביותר. יותר מתכשיט טוב או בגד מדהים. הכל על הריסים והמסקרה- מא' עד ת'תומאס שמש
בני האדם, שמתקשרים באמצעות הפה והאוזן מתבוננים במהלך השיחה על עיניים.
תפארת העיניים הינם ריסים מעוטרים במסקרה ומסודרים בהדגש מחמיא לפנים. זה הזמן לפרוש מבחר טיפים לגבי ריסים ומסקרה שאספתי במהלך שנות עבודה במקצוע.
א – אורך חיים. אורך חיים ממוצע של מסקרה הינו 3 חדשים מרגע פתיחתה, וזאת עקב התחמצנות חלק ממרכיביה. זירוז תהליך החמצון יגרם אם "תפמפמו" את המברשת בתוך פתח הסחיטה שלה. עדיף לנקות אותה ע"י מריחתה מחוץ לפתח. ריח רע הינו סימן טוב לפג תוקף והתעלמות ממנו יכולה להביא לצריבות ודלקות בעין. חבל. הטיפ שלי בנושא: פשוט להדביק בעת פתיחת המסקרה מדבקה קטנה עם תאריך משוער שבו יפוג התוקף (באם היא לא תיגמר עד אז בכלל), וכך תוכלו לדעת מתי להעיף אותה מתיק האיפור.
ב – בניית עיין. לא בכדי אומרים שניתן לאפר במליון גוונים אבל איפור רואים רק אחרי הנחת המסקרה. זאת כיוון שהמסקרה מדגישה את קו העין ופותחת אותה. כיוון הסירוק וסוג המסקרה יתנו לנו מענה לפי רצונותינו. אם נניח מסקרה מאריכה בסירוק מפריד ריסים כלפי מעלה (כמו קרני שמש), נקבל מראה נאיבי. מראה זה יהפוך לבובתי אם נעשה אותו דבר גם בריסים התחתונים. למראה מודגש וסקסי נעבוד עם מסקרה מעבה ונסרק כלפי חוץ. אם נמרח גם בשליש החיצוני של הריסים התחתונים נגרום ללכסון עדין ומודגש בנוסף. מראה חתולי יווצר כאשר נמשוך החוצה את הריסים העליונים החיצוניים של העין במסקרה מעבה לאחר עיגול טוב שלהם במעגל ריסים. הדגשת קו העין התחתונה? שילוב של עפרון כהה בעין או צללית מעורפלת מתחת לקו הריסים התחתונים, ביחד עם משיכה של מסקרה על כל קו הריסים התחתי. לעיניים נפולות – מומלץ למרוח במסקרה רק את שליש הריסים התחתונים כדי ליצור אשליה של עליית העין.
ג – גוון טבעי של הריס. לרובינו באזור הים התיכון גוון הריסים הינו כהה, כצבע שיער הקרקפת. במקרים אלו, מסקרה אפילו בגוון חום או שקוף תספיק ליום יום, ומסקרה שחורה בהחלט תדגיש את העין בערב. עקב קיבוץ הגלויות הגדול אנו נתקלים בנשים בעלות קו ריסים בלונדיני ואפילו לבנבן. במקרים אלו ניתן לצבוע בדרך קבע את קו הריסים לגוון כהה יותר, ולו כדי להעניק לעין מסגרת וקו מתאר מאופיין יותר. התהליך הוא פשוט. שימוש בקרם חמצן (אני ממליץ לא לעבור את ה- 3%, למרות שניתן גם עם 6%), בשילוב של צבע לשיער המיועד לריסים (שימו לב לרגישות הנושא מול משרד הבריאות), למשך 7 דקות. נא לבצע מבחן רגישות בכל פעם, כיוון שמדובר באזור רגיש ופגיע במיוחד. גוונים מרכזיים הם חום ושחור. מומלץ לא להגיע לשחור חזק אלא לחום המעורב עם שחור. הגוונים של החברות הישראליות מאופיינים בתתי גוון אדום ואלו שמחו"ל באפור יותר. זה מציל את הבלונדיניות, אבל מצד שני – יותר בטוח לשים מסקרה כל בוקר.
ד– דבק ריסים. הדבקת ריסים מניבה תוצאות מדהימות לאיפור, אבל בל נשכח שמדובר במוצר עדין, ייעודי, ואפילו מסוכן. דבר ראשון חובה להשתמש בדבק שמיועד להדבקת ריסים (רשום במפורש), שהוא על בסיס לאטקס נוזלי. זהו דבק שיהיה חזק מספיק לשאת ריסים, אבל ירד בקלות בעת התערבות פיזית פשוטה של משיכה. למזלנו היו רק מעט מקרים בארץ של מאפרות שלא הפעילו את השכל והשתמשו בדבקים אחרים וכל המקרים נגמרו בבית חולים. הימנעו! זהו דבק שכאשר הוא מתאדה הוא מתייבש ונתפס, ובנוסף הופך לשקוף. מומלץ למרוח אותו בשכבה עדינה (באמצעות אפליקטור עדין, או להעביר את הריסים על נקודת דבק בגב כף היד), להמתין דקותיים ורק אז להדביקו – המשחק בו יהיה אמנם פחות גמיש, אבל היציבות שלו תעזור לכם למקם את הריסים היטב. קיים בשוק גם דבק שחור שנשאר שחור כשהוא מתייבש. תפקידו לחסוך טשטוש של קו ההדבקה באמצעות איילנר. לבחירתכם. חובה להסביר ללקוחה איך להוריד את הריסים – אחרת היא תתלוש גם את פס הריסים הטבעי שלה.
ה – הלחמת ריסים או שזירת ריסים הינה הליך שבסופו העין יוצאת מעוטרת בריסים שנראים טבעיים למשך מספר ימים ואפילו שבועות. הטרנד שטף גם את ארצנו בשנתיים האחרונות. זוהי פעולת הדבקה של ריס ריס באמצעות דבק ספציפי ובאמצעות טכניקה מסוימת. מומלץ שתהיה בבית העסק קוסמטיקאית המתמחה גם בתחום להגדלת נפח העסק. מה שכן, יש לזכור כי זה תהליך יחסית חדש ואנחנו כבר לומדים שהוא גורם להידלדלות של קו הריסים הטבעי לאורך זמן. מבחינתנו, הלקוחה הופכת ללקוחה קבועה. מבחינת הלקוחה – יכולות להתעורר ביקורות ותלונות. יש לתאם ציפיות מראש. באותה נשימה ניתן לדבר גם על הדבקת ריסים. תהליך ידוע ומצויין, שהוא זמני, והיתרון בו הוא בחירת ריסים במגוון אורכים צורות וגימורים לפי הצורך. מעט לקוחות ידביקו לעצמן ריסים ברמה יומית או לאירוע – וגם כאן, המענה מתבצע בבית העסק כחלק מאיפור.
ו – וירוסים ושאר גורמים עוינים. שימוש במסקרה העובר מלקוחה ללקוחה מעביר עמו חיידקים, דלקות ומזיקים אחרים. טיפ פשוט וקל הינו לרכוש לבית העסק אפליקטורים (מברשות) מסקרה חד פעמיים. היתרון הוא עצום, גם ברמת התדמית וגם ברמת שמירת בריאות הלקוחה ומניעה של תופעות לא נעימות, מרגישות ודמעות ועד דלקות קשות בעין. החיסרון המרכזי הינו חוסר במסחר סוגי מברשות חד פעמיות. קיים סוג אחד. הדבר מאלץ אותנו ליהנות מהאפקט הנגרם רק מהחומר עצמו, ולא מהטכנולוגיות המקדמות של המברשות. לתשומת לב היצרנים!
ז – זול הוא יקר. מתברר שמחיר המסקרות בשוק לא קשור לרמתן אלא להחלטות שיווקיות ותדמיתיות בלבד. אז איך בוחרים מסקרות? בעיקר מנסים. ובעיקר בוחרים לפי תפקיד. לכל אחד מאיתנו צריך שיהיה בתיק האיפור מענה לאפקט הארכה, עיבוי והעיגול. יש מסקרות המכילות מענה לשני אפקטים גם יחד. בל נשכח שבנוסף לאפקט, המסקרה גם אמונה על שמירה על הריסים, ובשל כך יש לבדוק שהבחירה שלנו עשירה בחלבונים, ויטמינים, הזנות איכותיות, חומרי חיזוק ריסים כמו קרטין ו-B12, מרכיבים היפו אלרגניים, חומרי ריכוך והגמשה כמו פנטנול ומיצוי שמן אגוזים, וכמובן שעווה איכותית שהיא בסיס לכל הסיפור.
כל אלו כבר מייקרים את המסקרה. אני לא מצדיק קניית מסקרות ב-300 ש"ח אבל בטח לא לרכוש אותן בדוכן בשוק. מחיר סביר למסקרה הינו 60 ש"ח ומעלה (כמו מייבלין, GIGI, MAC או לוריאל, לדוגמא).
ח – חיזוק ריסים. ללקוחות שמגיעות אלי לאיפור נסיון עם נשירה לא קבועה (נשירה כזו שיש סיכוי שיגדלו הריסים), או ריסים דלילים וקצרים, אני מציע לבצע טיפול להארכה וחיזוק של ריסים בבית. טיפול פשוט שמניב תוצאות די מהר (3-4 שבועות). יש לערבב מעט וזלין עם שמן זית ולמרוח על קו הריסים באמצעות קיסם אזניים, ערב ערב לפני השינה. לאלו שמחוברים לעולם החידושים וההמצאות: חברת "אלרגן" (זו שהביאה לעולם את הבוטוקס), כבר עומלת שנים על תכשיר שיגרום לגדילת שיער הריסים. התכשיר על בסיס "לומיגן" המוכר לתעשיה מזה שנים. התהליך כבר באישור סופי של מנהל התרופות האמריקני ואולי בקרוב יגיע אל המדפים גם כאן. אני הייתי ממתין לפני שהייתי 'קופץ' על התכשיר מתוך הפחד מפני תופעות לוואי.
ט – טרנדים. בעולם האופנה ובעולם הכלות שמושפע ממנו, יש תמיד דינמיקה ושינויים שחלים על כל רכיב ורכיב באיפור. לרגע אין שקט. בשנים האחרונות היה רעש וגעש סביב "הגזמת ריסים". פרסומות שהתהדרו בריסים מלאכותיים שהבטיחו לנו שהמוצר מעגל עד 80 מעלות. תכשירים שהבטיחו לנו שהם מאריכים עד פי 6 ומעבים עד פי 12. איש לא ממש יכול לבדוק, ואיש לא ממש יכול להבין למה התכוונו בכפולות הללו. מדובר בהכפלת אפקט ההגדלה ולא אורך הריס. אם קודם לכן הוא האריך ב-0.1 מ"מ, עתה הוא יאריך ב0.6 מ"מ. זה כבר לא נשמע כזה מדהים, נכון? השינוי קיים. אבל הנאיביות שלנו התפוגגה.
י – ידית. חלק מהפרמטרים בבחירת המסקרה המתאימה לנו היא הידית. גם קת הידית משפיעה על נוחות העבודה. אם כת הידית (שהיא בעצם המכסה שלה), לא תהיה נוחה לאחיזה – התוצאה לא תהיה נשלטת ומדויקת. אני, שהתברכתי בכף יד לא קטנה, נתקלתי לא פעם בידית שאפילו תפסה לי את שרירי האצבעות מרב שלא היתה נוחה. ידיות נוחות מאוד לתפיסה הן לדעתי של לוריאל, גארלייו, ושל YSL.
אורך הידית גם כן משפיע על השליטה. כל אחד והנוחות שלו. אני מעדיף ידית די קצרה שמנוף העבודה שלי הוא יותר מדויק ונשלט. 'דאבל אקסטנשין' של לוריאל, 'פבילאש' של רבלון ומייבלין הן בעלות מברשות קצרות. לעומתן שיסיידו, הלנה רובינשטיין, קרליין, ואיב סן לורן בעלות מסקרות עם ידיות ארוכות מאוד. נסו, ותבחרו את המתאימה. טיפ לגבי המברשת – עיקום המברשת. זו פרוצדורה עתיקת יומין בקרב המאפרים שנועדה לסייע בהנחת מסקרה בצורה אחידה ונוחה עד קצוות העין. יש לעקם בזהירות כאשר המברשת ברובה מחוץ למיכל החומר. אין מה לפחד. המברשת תחזור בקלות למיכל, ותצא בפעם הבאה עדיין מעוקמת.
כ – כיוון סירוק. מראה הריסים משתנה מטעם לטעם, יש שאוהבות את המראה הגושי הגדוש, ויש שאת המראה העדין המסורק. יש אפילו שלא אוהבות הדגשת ריסים. המכנה המשותף הינו: אחידות בקו הריסים. יש לדאוג לאחידות המריחה על כל קו הריסים, וזה באמצעות מספר פעולות. דבר ראשון יש לדאוג לניקוי הריסים מכל צללית שנפלה עליהם בעת האיפור. שנית יש לסרקם לפני לפתיחת מניפה מסודרת. באם יש צורך, זה הזמן לעגל אותם באמצעות מעגל. יש לבחור מסקרה המתאימה לצרכים שלנו. יש מעגלת, יש מאריכה ויש מעבה. לא ניתן לקפוץ על כל החתונות. יש לנקות את מברשת המסקרה משאריות חומר כדי לא ליצור גושים. הנחת החומר מתבצע בצד התחתון של הריסים העליונים. מומלץ להניח את המברשת באזור שורש הריסים ולפזר חומר בצורה אחידה, ורק אח"כ באמצעות תנועות זיגזג למרוח אתה החומר בצורה אחידה כלפי קצה הריסים. חובה לשים דגש על הריסים החיצוניים וגם על הפנימיים כי מושלמות המראה טמונה בהם. הכיוון הכללי של הסעת המברשת יגרום לסירוק הריסים (אם זה כלפי חוץ או בצורת קרני שמש). ניתן להחזיק את המברשת לכמה שניות מתחת לקו הריסים כדי לתת להם "אקסטרה" זווית עיגול כלפי מעלה. למראה מדויק ומסורק, מומלץ לסרק את הריסים עם מסרק שיני מתכת, וזאת בתנאי שהמסקרה עוד לא התייבשה.
ל – לכלוך. לא פעם נוצר לכלוך וזליגה של החומר על אזור האיפור של העין. הדבר קורה מאי תשומת לב שלנו, מעיגול יתר של הריסים, מחוסר משמעת של לקוחה שאמורה להחזיר מבטה לכוון מטה, או אפילו מאינסטינקט של עיטוש שבא שלא בזמן. אין צורך להלחץ. באם המסקרה מקצועית ובעלת שעווה וג'לטין, יש לתת לה מספר דקות כדי שתתייבש על העור, ולהסירה בעדינות באמצעות אפליקטור (מקלון אזניים). אם יש צורך – יש לחזק את האיפור באותו אזור. אם מדובר בלימוד לקוחה לאפר את עצמה פשוט אמרו לה לפתוח את פיה מול המראה (כאילו פרצוף מתפלא), ולהוציא את הסנטר קדימה תוך כדי מבט כלפי מטה אל המראה. כך היא תגלה שהיא אינה ממצמצת יותר. מוזר? נסו בעצמכם. מוכח!
מ – מעגל ריסים. אותו מכשיר "עינויים" בפי הלקוחה, הוא חברו הטוב ביותר של המאפר בנושא העיניים. יציבות ובטחון אצלנו יפיגו כל פחד אצל הלקוחה. רב התלמידות בקורסי האיפור ממעיטות בערך המכשיר ומפחדות ממנו – אך טעות בידיהן. מעגל ריסים קלאסי (זה שמראה כמו מלחציים עם כרית), חייב להכיל כרית סיליקון ולא פלסטיק זול. כאן כבר המחיר משחק. לעתים הם מגיעים אפילו עם רפיל ספייר. טיפים: חשוב לנקות את הכרית מדי מספר שימושים. יש לבצע את העיגול לפני מריחת המסקרה, או אחריה רק כאשר היא כבר יבשה ואז גם במשנה זהירות כדי לא לשבור או לתלוש ריסים.
בנוסף הכי נוח ובטוח זה לכוון את הלקוחה להתבונן מטה, ולתפוס בצורה יציבה את העפעף ולפתחו לרווחה כך שבשליטה מלאה שלנו הוא יכנס בבטחה אל פתח המכשיר. תקשורת עם הלקוחה לאורך כל התהליך תמנע מאיתנו לצבוט את העור. אין צורך להחזיקו קרוב מידי אל העור, אלא במרחק של כשליש משורש הריסים, וזאת מכיוון שבעת העיגול המכשיר נלחץ ומתקרב אל העור. אם נתפוס קרוב מידי, בזמן הלחיצה – ייתפס העור של הלקוחה במכשיר וזה כואב. קיימים בשוק כמה עזרים נוספים לעיגול ריסים. מכפית השולחן עתיקת היומין אך מעולה, ועד למברשות ספירלה מתחממות העובדות על סוללה. אלו האחרונות נועדו להרגיע את הנרתעות מהמעגל הקלאסי. בעיניי, הם מפחידים עוד יותר. עצה שלי, לא לוותר ללקוחה הפחדנית. אין שום מסקרה שעושה את אותו אפקט לריסים כמו המעגל.
נ – ניקוי והסרה של מסקרה וריסים מלאכותיים. חובה להסביר ללקוחה שהסרת איפור היא חובה בסופו של האירוע, או בסופו של כל יום ככלל. בעת השינה העור חייב להיות נקי מאיפור ולהתעסק בהזנה ולחות. ניקוי מסקרה הינו פשוט, ומתבצע באמצעות פד ספוג ומסיר איפור ספציפי לעיניים ( מעולים בתחום לדעתי הם של לוריאל, ושל GIGI), שנועדו ללא גירוי מיותר לפרק את מרכיבי האיפור ובמיוחד את המסקרה. אין צורך להתחיל לשפשף בקדחתנות כיוון שזו הדרך הנפלאה לגרום לנשירת ריסים יותר מאשר להסרת איפור. לגבי מסקרות עמידות במים, שהן יותר קשות להסרה, באם המסיר איפור אינו מספק, ניתן להסיר באמצעות שמן איזו-פרפילי לצרכי איפור לאחר בדיקה שהינו מתאים לעיניים.
הסרה של ריסים מלאכותיים יכולה להתבצע באמצעות חימום המקום ע"י פד עם מים חמים לריכוך החיבור והדבק, ו/או באמצעות ניקוי האיפור, ומשיכה עדינה של פס הריסים מהקצה תוך כדי תמיכה בעור העין באמצעות אצבע נוספת. בשום אופן אין למשוך את הריסים מהעפעפיים או ממרכז העין – גורם לתלישה ולפציעה של השורשים.
ס – סחיטה. הידעתם שיש הבדל משמעותי בין המסקרות בנושא פתח התכשיר, או בשפה מקצועית, פתח הסחיטה. פתח זה מתוכנן ע"י מיטב מהנדסי המוצר כדי שמצד אחד יוציא את המברשת בקלות, ומצד שני יגרום לסחיטה של החומר העודף ולפיזורו לאורך כל בסיס המברשת בין שערותיה. זה פרמטר שעשוי לעזור לכם בבחירת המסקרה לעבודה, מכיוון שיש מסקרות שיבזבזו לכם חומר באם פתח הסחיטה רחב מידי, ויש כאלו שלא יוציאו חומר ויתסכלו אתכם, באם פתח הסחיטה שלהן חנוק. כפי שציינתי, לא מומלץ לבצע סחיטה תוך כדי פמפום של המברשת פנימה והחוצה – כי זה מקצר משמעותית את אורך חייה. מומלץ לאחר הערבוב הפנימי והוצאת המברשת פשוט להניח את השאריות אל פתח הסחיטה לשימוש הבא בעין השנייה.
ע – עמידה במים. מסקרה העמידה במים נועדה לתת מענה לאותן נשים ההולכות לים מאופרות, הרצות בגשם או לאיפור אירועים. הן מבוססות על רכיבים העמידים במים ולא מתפרקות בקלות אפילו במסיר איפור לעיניים. המרקם בד"כ כבד יותר ויש צורך לשמור על ניקיון פתח הסחיטה מדי שימוש כדי למנוע הצטברות חומר באזור. צריך לקחת בחשבון שנשים רגישות בעיניים, או בעלות עדשות מגע, ואפילו נשים לאחר ניתוח הסרת משקפיים יסבלו מרגישות למסקרות אלו ואדמומיות רבה מלווה בדמעות בלתי פוסקות. לקוחות שרואות אותי מאפר עם מסקרות עמידות שואלות להמלצתי, ואני עונה בסירוב. ההיגיון הוא, ששימוש במסקרות שכאלו מחליש ברמה רצינית את שורשי הריסים מכיוון שניקוי הריסים בסוף היום הוא הרבה יותר אגרסיבי. שימוש יומיומי פשוט יביא להתקרחות.
פ – פריימר. בעידן הטיפוח המקסימאלי מצד אחד, והרצון להגזמת ריסים מצד שני, זה היה רק טבעי שייוצר לו תכשיר שיהווה הכנה למסקרה וידאג גם לטיפוח הריסים. החומר מורכב מסיבי ניילון6 אשר נכרכים סביב כל ריס ותורמים נפח. יש למרוח את החומר על ריסים נקיים, לאחר עיגולם, וממש לפני המסקרה. משחת החומר היא לבנה כדי שיהיה ניתן לראות היכן משחתם אותה. בתהליך זה יש להשקיע מספר דקות ולא 'לחפף' בכדי ליצור אפקט מרשים מעבה ומאריך של הריסים. המסקרה הכפולה מכילה בצד הלבן את החומר המדובר, אבל לא תמיד ברמת איכות מקסימלית. במקרים כאלו, המסקרה שיושבת מעל, מתפוררת ונוצרות נקודות שחורות על הלחי, וריסים אפרפרים בעיניים. פריימר ,כתכשיר בודד, ניתן להשיג בארץ אצל MAC. פריימר זה ישדרג כל פורמולה של מסקרה שתשב מעליו, אם זו מאריכה או מעבה או שניהם גם יחד. בנוסף הינו מכיל חמרי הזנה וטיפוח כמו לציטין, פנטנול, נוגדי חימצון על בסיס ויטמין E, והינו מאוזן PH. הטיפ שלי: להתחיל להתמכר!
צ – צבעים. היות ומסקרה היא תכשיר המכיל פיגמנט, ניתן להשיג מגוון רחב של גווני מסקרות בשוק, ולקבל מבחר שלם של צבעי ריסים המשתלבים עם האיפור, או עם הנפש. שחור הוא הצבע הכי מדגיש ומחמיא לעיניים, ולכן הינו הכי נמכר העולם וגם בישראל. אחריו, במרחק רב, גוונים כמו חום, סגול כחול וירוק. המחפשים מראה טבעי אף קונות מסקרה שקופה.
למאופרת בהירה מאוד או ג'ינג'ית עדיף להתאים מסקרה חומה שמדגישה את העין אבל לא צורמת. המסקרה שמדגישה בצורה הכי בולטת את העין החומה היא דווקא הכחולה, אבל זו נראית מאוד לא טבעית. גם אם הלקוחה מאוד תחשוק במסקרה ירוקה, אבל היא סובלת מאדמומיות כרונית בעין – בטלו את העניין על הסף. לעיניים ירוקות, דווקא מאוד מחמיאה מסקרה סגולה, במיוחד אם היא באה כ'קטע', ללא איפור צבעוני בצלליות.
ק – קרבון – פחם בעברית. רכיבי פחם המוחדרים למסקרות השחורות כדי ליצור גוון שחור באמת. ולמה אני מעלה את זה כאן? כי כאנשי מקצועי, מומלץ לבדוק שהמסקרה שלנו באמת שחורה. שחורה כמו פחם. חלק מהמסקרות שבשוק הן בעצם פגמנט כחול חום או אפור כהה מאוד, אבל לא בעצם שחורות.
ר – ריסים מלאכותיים. כולנו מכירים ומוקירים את הריסים המלאכותיים שתפקידם למלא אחר חוסרים של ריסים ברמה נקודתית או להדגיש, להאריך ולמלא את קו הריסים השלם. ריסים טובים הינם משיער טבעי, ובעלי פס או נקודת הדבקה קטנים וגמישים ככל הניתן בכדי לא ליצור עמוס ואי נוחות בעין. יש חברות שלקחו את הריסים לכיוונים אמנותיים ואופנתיים כמו, SHU UMURA שהוציאו השנה קו ריסים אמנותי בעיצובם של ויקטור ורולף, או MAC שהוציאו קו ריסים בעיצובה של כריסטינה סמית', אותה אמנית ריסים בעלת שם עולמי שכוכבות כמו לייזה מינלי, וג'ניפר לופז באות אליה כדי שתעצב להן ריסים באופן אישי לצרכיהן. מאוד חשוב לבדוק בהתאמה של פס הריסים ללקוחה ברמת האורך של הפס כדי שיחמיא לעין ולא "יפיל" אותה. כמו כן במקרים רבים ניתן לשלב ריסים בודדים או פס ריסים ברוחב שליש עין, באזור הריסים החיצוניים בשביל אפקט ליכסון העין, וללא צורך בפס שלם. טיפ: היות ופס ריסים שלם מצריך איפור איילינר לטשטוש קו ההדבקה, יש לקחת בחשבון את מבנה העין. לחלק מסוגי העיניים לא מתאים בכלל איפור איילינר, ולכן מומלץ להדביק במקרים אלו ריסים בודדים שנראים יותר טבעיים ולא מצריכים קו איילינר מעליהם.
ש – שכבות. אם תשאלו את דעתי המקצועית, עדיף במקרה לעבוד בשכבות, ולא להניח שכבה אחת כבדה וגושית. רק בעבודה בשכבות תוכלו להשיג מראה מודגש אך נטול גושים ומראה ריסים מאובן. בין שכבה לשכבה ניתן לשבץ צללית בגוון המסקרה, כדי לעבות את הריסים. גם שכבת הפריימר מהווה שכבה, אל תשכחו אותה. בכל מקרה יש להמתין בין שכבה לשכבה לפחות כמה דקות לשם ייבוש.
ת – תרופת סבתא. אחרי כל הטיפים המקצועיים שפרשתי בפניכם, לא ניתן לסיים בלי תרופת סבתא אחת. הזוייה אבל אומרים ששווה – בעיקר לנועזים. כדי להאריך ולחזק ריסים ניתן למרוח שמן קיק פעמיים עד שלוש בשבוע. לנועזים היכון מרח!
תומאס שמש הוא מאפר מקצועי ומנהל המכללה ללימודי איפור מקצועי ב–
'GIGI –MAKE-UP'
תמונות: 1. ריסים מלאכותיים MAC. צילום: יח"צ חו"ל. 2. צילום: ישי בוטבול, סטיילינג: דנה רענן, איפור ושיער: תומאס
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר