הנה מספר טיפים הנכונים לכולם, על מנת לשמור על העור וליצור שגרת טיפוח נכונה, שתלווה אתכם גם בעתיד
עדי פרג'י
"בגילאי ה"עשרה" המוקדמים העור נראה במיטבו: חלק, מתוח ומבריא מהר מכל שריטה. זמן לא רב לאחר מכן, השינויים בגוף מתחילים עם גילאי ההתבגרות העליזים, ואיתם השינויים בעור הפנים. העור הופך מעט שומני יותר, "ראשים שחורים" ופצעונים עשויים להופיע. הסיבה טמונה בפעילות ההורמונלית בגוף, שמשפיעה גם על העור.
כמובן שסוג ומצב עור משתנים מאדם לאדם, ולא כל בני הנוער סובלים (או נהנים) מאותו סוג עור ומאות התסמינים.
להלן מספר טיפים ועצות לטיפוח העור בגיל הנעורים:
1. שתו הרבה: שתייה מרובה מסייעת בחידוש העור, מסייעת בהחלמת פצעונים שהופיעו, ומניעה של פצעונים עתידיים. זכרו: שתייה מרובה = עור בריא יותר.
2. נקו היטב את הפנים: עור פנים נקי, כהתחלה לכל שגרת טיפוח, ממריץ את התחדשות העור, מסייע בהחלמת פצעונים ומונע "ראשים שחורים". סבון מומלץ במיוחד לעור מעורב עד שמן הוא ""Pure 3 in 1 מבית גרנייה, המעניק ניקוי יסודי לעור ולנקבוביות. ניתן להשתמש בו כסבון בשטיפה רגילה, ואף כמסיכה לטיפול בפצעונים ובעור המפריש עודף שומן.
3. קרם לחות: תפקידו של קרם הלחות הוא לשמור על האיזון הנחוץ לעורנו, אשר לעיתים מופר מסיבות כאלה ואחרות: חלק מבני הנוער מטפלים בפצעונים באמצעות משחות או סבונים שמייבשים את העור, ולכן מריחת קרם לחות לאחר מכן חשובה פי כמה. אם נייבש את העור ללא הענקת לחות מאזנת, נפגע במרקם ובמראה של העור לאורך זמן. לאחר כל ניקיון של הפנים, הקפידו על מריחת לחות.
4. מתי מתחילים? לקרם לחות אין גיל! אני ממליצה לבנים ולבנות כאחד להתחיל למרוח קרם לחות החל מגיל 12, לאחר רחיצת הפנים או המקלחת של הערב.
5. לדוגמה, "TOTAL MATT CONTROL " מבית גרנייה מעניקה מענה לצעירים, עם "קרם הלחות הראשון שלי.
6. האם עליי להתמיד בשימוש בקרם לחות, או שעליי להחליפו מדי זמן מה? במידה ומצאתם את הקרם שמעניק לעורך תחושה נעימה ונינוחה, דהיינו- לא שומנית מדי ולא יבשה מדי, וכמובן לא מגרה את העור- תוכלו להתמיד בשימוש בו לאורך זמן.
7. האם כדאי לי לבחור קרם לחות עם מקדם הגנה? ככלל, עלינו להגן על העור מפני השמש כבר בגיל צעיר. טעויות שנעשה עכשיו בשמירה על העור, יבואו לידי ביטוי בעוד עשרות שנים, בצורת כתמים כהים וקמטים. לכן, כאשר אנו יודעים שאנו עומדים להיחשף לשמש, כדאי שנמרח קרם הגנה על עורנו. נוכל לבחור בקרם לחות הכולל SPF (Sun Protection Factor), או בקרם הגנה בפני עצמו. את גובה מקדם ההגנה (המספר שמופיע ליד ה-SPF, לדוגמה, SPF30) נבחר לפי סוג העור שלנו (עור שמן זקוק ל-SPF גבוה יותר), לפי הפעילות אותה אנו עומדים לבצע (פעילות ספורטיבית בחוץ או ישיבה במשרד), וכן לפי גוון העור שלנו (בעלי גוון עור בהיר מאוד זקוקים למקדם הגנה גבוה יותר). המספר כפול 10, מבטא את כמות הדקות בהן נהיה מוגנים. לדוגמה: קרם בעל SPF30= יעניק לנו 300 דקות של הגנה מפני נזקי הקרינה.
עדי פרג'י, מדריכה ראשית גרנייה
צילום: יח"צ חו"ל