סיפורה של מירב מולו צגהון, שהקימה ומנהלת עסק למוצרי איפור לכהות עור, עם המותג MULU D
נא להכיר: שם העסק – mulu.d makeup artist.תחום העיסוק – פיתוח שיווק מוצרי איפור לכהות עור.
העסק הוא יוזמה אישית מירב מולו צגהון ומנהלת אותו מאז הקמתו במאי 2009.מירב-מולו צגהון, גיל 40, בעלת תואר ראשון בתקשורת ושירותי אנוש, תואר שני סוציולוגיה, ניהלה במשך 9 שנים את מוקד הקליטה העירוני בעיריית רמלה. גרה בחולון, נשואה ואמא ל-2 ילדים.
מי קהל היעד שלכם?
קהל היעד של הסק הינו צעירות ונשים כהות עור.
איך נולד הרעיון להקמת העסק?
למדתי איפור מקצועי במכללת גיורא שביט בשנת 2004 ותוך כדאי תהליך הלמידה התחלתי לחשוב למה קשה לי למצוא מייק אפ התואם את גוון העור שלי. למה אני צריכה לקנות 2 גוונים של מייק אפ לערבב על מנת להתקרב לגוון העור שלי? (וגם אז לא יוצא תואם לגמרי את גוון עורי) למה התחום הזה לא מפותח מספיק?
נשים כהות עור בסביבתי: חברות, משפחה גם הן היו עסוקות בשאלות הללו.
ופה החל להתגבש הרעיון להקים עסק של מוצרי איפור לכהות עור.
לאחר שסיימתי את הלימודים התחלתי ללמוד מיד קורס יזמות עסקית שנוהל ע"י מט"י, כתבתי תוכנית עסקית ובליווי מלווה עסקי התחלתי לגלגל את הרעיון. כך שהעסק הוקם מתוך צורך שעלה בשטח ע"י נשים כהות עור שאינם מוצאים גוונים של מוצרי איפור המתאים לתת גוון שלהן לכן, המוצרים פותחו והותאמו לכל תתי הגוונים של כהות העור . חברות וותיקות וגדלות של מוצרי האיפור אינן מחזיקות את כל תתי הגוונים של כהות העור אלא רק גוון אחד או שתים שלא תמיד תאם את ביקושן של הלקוחות.
איך השגת את הכספים הראשונים להקים את העסק?
משלב גיבוש הרעיון וכתיבת תוכנית העסקית היה צורך להשיג מימון (לרכישת סחורה , פרסום, ציוד ועוד). זה היה סיכון שאני צריכה לקחת. לגייס סכום כסף לא מבוטל ולהשקיע בעסק מתוך אמונה שזה יצליח, לצד הסיכון שאולי לא יצליח אך הייתי חדורת מוטיבציה שאני מאמינה בעסק וזה יצליח.
היות והאמנתי בזה, השקעתי חלק מהכסף מחיסכון אישי וחלקו השני, הלוואה דרך קרן שמט"י נתניה עובד איתה.
מה היה החלום?
הקמת העסק היה חלום אישי שהגשמתי בעבודה קשה מאוד אך אני שואפת להתקדם לשלב גדול יותר עם העסק: לשיווק את המוצרים שלי דרך רשתות " סופר פארם"
ולייצא לאפריקה.
מה היה רגע המשבר?
רגע המשבר היה כאשר המפעל-מעבדה שייצרה את המוצרים עבורי נסגרה ללא הודעה מוקדמת מראש בגלל שפשטו רגל. לא צפיתי את זה וזה היה משבר עבורי: התרוצצו המון שאלות בראש: איפה מייצרים עכשיו? איך נספק סחורה ללקוחות הקיימים בטווח המידי עד שנמצא יצרן חלופי? האם היצרן אכן יצליח לייצר את הגוונים באותו סטנדר ואיכות כפי שפיתחנו לאחר מס' ניסיונות רבים?
מה היה רגע הפריצה?
בתחילה שיווקנו את המוצרים דרך מספרות המיועדות לכהות עור לאחר 8 חודשים נכנסנו "לרשת פרפומריה עלמה "במרכז העיר בנתניה וזה היה רגע הפריצה ומשם היה לנו קל להיכנס לפרפומריות בערים אחרות (חדרה, רמלה, ראשל"צ, רחובות , אור יהודה, ראש העין, ת"א ועוד).
האם הייתה תקופה שהיית בקשיים כלכליים בזמן תחילת העסק?
היה שלב שבו רצינו להשתדרג, לשווק את המוצרים בתוך קרטון מעוצב והן לייצר סטנד יותר מרשים (פעולות שיעזרו לנו למיתוג ) לצורך כך לקחנו הלוואה מהבנק סכום גדול וזה מאוד הקשה ותזרים המזומנים לפעולות של רכישת סחורה המשך שיווק והוצאות נוספות , הרגשנו "חנוקים".
הפתרון היה פריסת ההלוואה לתקופה ארוכה יותר , צמצמנו הוצאות והגדלנו הכנסה (נכנסנו לחניות חדשות , הגדלנו מכירות בחניות הקיימות באמצעות שיווק ממוקד).
איך שיווקת את עצמך?
מיפינו את הערים בהם ריכוז גבוה של כהות עור ושם מיקדנו פרסום מסיבי באמצעות : מקומונים, חלוקת פליירים לתוך השכונות , קיום סדנאות- התאמת גווני איפור בשיתוף הארגונים של העיר כגון מתנ"סים.
כמו כן, היה פרסום בערוצי תקשורת הפונים לקהל יעד של כהות עור-אתיופים: ערוץ טלוויזיה באמהרית כתבה נרחבת של 12 דקות, "ידיעות נגט" עיתון ארצי שמחולק לקהילת יוצאי אתיופיה. בנוסף היה כתבה בערוץ 10 – "איזה יופי עם נעמה קסרי" וכתבה נרחבת של המגזין לאישה, כתבה נרחבת בידיעות אחרונות, ynet בעקבות זכייה בתחרות עסקים קטנים דצמבר 2012. כמו כן, פרסום מסיבי בפייסבוק ובאתרי אינטרנט נוספים.
אילוסטרציה:SignElements
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!