בעקבות שיווק ואינטרס מסחרי של חברות מסוימות בארץ ובעולם ל"דחוף" את מכירת הג'לים – לא הושם דגש מספיק חזק על למידה יסודית בצורת השימוש והנחת הג'ל. מיתוסים נפוצים וניתוצם
כלנית וייסבלום
בעקבות המודעות העולמית לבניית ציפורניים בג'ל ההולכת וגוברת בשנים האחרונות – משתחלת לה מודעות זו גם לארצנו וכל חברת קוסמטיקה שמכבדת את עצמה ומשווקת גם חומרים ומוצרים לבניית ציפורניים– רוכשת לעצמה סוג זה או אחר של ג'ל ומשווקת אותו.
בשוק הישראלי ניתן למצוא היום מספר סוגים של ג'ל תחת שמות שונים כשהמכנה המשותף של כולם הינו העדר אדים וריח של החומר בזמן העבודה ולאחריה, שקיפות הציפורן, ברק טבעי וגמישות החומר.
לדאבוני, בעקבות השיווק והאינטרס המסחרי של חברות מסוימות בארץ ובעולם, ובעקבות הרצון ל"דחוף" את מכירת הג'לים – לא הושם דגש מספיק חזק על למידה יסודית בצורת השימוש והנחת הג'ל ולא הוסברו נקודות בסיסיות וחשובות בנוגע לעבודה איתו.
אי לכך נוצרו מיתוסים שונים ושגויים בנוגע לצורת העבודה בג'ל ובהבטחות סרק לטכנאיות הציפורניים וללקוחות.
להלן מספר נקודות בסיס אותן חשוב להכיר, להבין ולהפנים בכל הנוגע לעבודה בג'ל:
• "ציפוי ציפורן טבעית" – כמו באקריל כן גם בג'ל – כל ציפוי הינו בנייה בפני עצמה. ציפוי בג'ל שייעשה על ציפורן טבעית בשכבה דקה בלבד – ישיג אמנם ברק לציפורן לימים מספר, אך בשום פנים ואופן לא ייתן לה את החוזק, הגמישות והעמידות הניתנים לה ע"י בנייה. אי לכך, במידה וניתנה ללקוחה הבטחה שאת אותו ציפוי יש לחדש רק אחת לשלושה שבועות – היא תתבדה ותתאכזב כשלאחר יומיים שלושה אותו ציפוי יתחיל להתקלף. אותה טכנאית ציפורניים – שפעלה לפי ההנחיות אותן קיבלה במרכז ההדרכה – תצטייר כלא מקצועית בעיני הלקוחה וקרוב לוודאי שאותה לקוחה לא תחזור אליה לטיפול נוסף ואולי גם תספר על כך לחברותיה.
• "השימוש בג'ל אינו מצריך שיוף" – בכדי שהציפורן תקבל "באהבה" את כיסוי הג'ל ו"תתחבר" אליו – יש צורך להסיר ממנה את השכבה השומנית ולחספס אותה במקצת, שכן אם לא – אותו כיסוי יחזיק מעמד ימים ספורים בלבד ולאחר מכן יידחה ויתקלף. נכון שקיימים סוגי ג'ל אותם אפשר להמיס אבל חשוב מאוד לדעת ולהכיר את החומר הממיס ולדעת למה יכול הוא לגרום לעור האצבע בכל פעם מחדש. חשוב מאוד לקרוא את מרכיבי החומר ולהבין את השפעתם על העור. בכל אופן – אם בכל זאת בחרה טכנאית הציפורניים לעבוד עם אותו סוג של ג'ל – מחובתה המקצועית ליידע את הלקוחה ולאפשר לה להחליט בנוגע לבחירתה.
• "ג'ל אינו מספיק חזק" – זהו אחד מהמיתוסים השגויים שהתקבלו בעקבות נהירת הג'לים מסוגים שונים אל תוך עולם הציפורניים. חשוב מאוד לדעת שהרבה חברות קוסמטיקה, במטרה לגלוש לעידן המודרני של בניית הציפורניים, מייצרות חומרים אותן הן מכנות "ג'ל" ולא תמיד יש להן את הידע והאפשרות לייצר ג'ל עמיד ואמין. הרבה פעמים לדאבוני הרב, נתקלתי ב"ג'לים" שהינם למעשה סילר אותו הצליחו לעבות במקצת בדרך זו או אחרת – בדיוק כפי שיש חברות שמערבבות אבקת טלק בתוך אבקת האקריל בכדי לייצר לעצמן רווח גדול ומהיר יותר.
• "הג'ל מאוד יקר" – נכון!! ג'ל אמיתי, עמיד ואמין – הינו בהחלט מוצר יקר בהרבה מאבקת האקריל. בנוסף לכך, בכדי לדעת לעבוד נכון עם ג'ל – יש צורך בלמידה רצינית ואינטנסיבית ובאימון רב ולכן – עלות החומר עצמו בתוספת הלמידה והניסיון של הטכנאית –גורמים להשקעה כלכלית גבוהה יותר מצד הלקוחה מחד ובהגעה לעיתים תכופות פחות לטיפולים הבאים מאידך. בנוסף לכך, חשוב ליידע את הלקוחה שאין שום חומר כימי שיכול להזיק לג'ל – לא אצטון, לא אקונומיקה, לא מסיר דבק ולא שום חומר כימי אחר. הג'ל אינו חומצתי ואינו מצהיב. בין טיפול אחד למשנהו – תוכל הלקוחה לעשות בידיה ככל העולה ברוחה והג'ל תמיד יישאר מבריק, שקוף, עמיד ורענן. אנחנו – טכנאיות הציפורניים – ניידע אותה, נפרוש בפניה את יתרונות הג'ל – וההחלטה עפ"י שיקוליה תיעשה על ידה בלבד.
לסיכום – ציפורניים בנויות (בכל חומר שהוא) הינן מותרות. כל אישה עפ"י יכולתה ושיקוליה. אנחנו – נותנות השירות בתחום – מחויבות מקצועית להכיר ולהבין את החומרים איתם אנחנו עובדות, ליידע את הלקוחות ולתת להן את העבודה והשירות הטובים ביותר עפ"י החלטתן.
כלנית וייסבלום היא ציפורנאית מדופלמת מומחית בג'ל 'ibd'
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם