על הקשר בין מתח נפשי וצריבת הקרקפת; על ההתמודדות עם 'פיגמנטציה'; על מעצב השיער, הצבע וחברות השיער. שלל עצות מעשיות בתחום צביעת השיער
קובי ליבוביץ
צביעת שיער פירושה החדרת פיגמנט לתוך השיער. מדובר בנושא מאוד רחב ובו אינספור אפשרויות. לפניכם, "על קצה המזלג" הנקודות החשובות בנושא צביעת השיער.
שילובי גוונים
ראשית, חשוב מאוד שמעצב השיער יידע לאבחן את גוון השיער, ובנוסף עליו לדעת שילוב גוונים, ניגוד גוונים והתבהרות שיער לפי חוזק אחוז החמצן.
יש לזכור שצבעי שיער הם צבעי ספיגה (צבעים שנספגים), כלומר פיגמנט הצבע המלאכותי נספג בפיגמנט שיש בשיער. לדוגמה: אם ניקח שיער בדרגת בהירות בלונד בינוני בגוון זהב ונצבע אותו בבלונד בינוני בגוון אדום – לא נקבל בלונד אדום, אלא נקבל בלונד כתום וזאת כיוון שכשלתוך גוון צהוב מוסיפים גוון אדום, מתקבל כתום וכך גם לגבי יתר הגוונים.
היות והסנטימטר הראשון של השיער מהקרקפת הוא העדין והקל ביותר לשינוי, ככל שהשיער ארוך יותר כך ההתנגדות של השיער גדולה יותר ויש לאבחן בהתאם. כך, אם רוצים לצבוע שיער טבעי באורך 10 ס"מ בגוון חום בינוני, לבלונד כהה בגוון נחושת – נצבע את השורש עם 6% חמצן ואת האורכים עם 9% חמצן וזאת בכדי לקבל גוון אחיד.
זמני השפעת הצבע
גם זמני ההשפעה משתנים בהתאם לחוזק אחוז החמצן: בחידוש צבע יש לאבחן את גוון השורש שצמח ואת הגוון באורכים. יש מקרים שאת השיער בשורש צריך להבהיר ואת הקצוות צריך להכהות על מנת לקבל גוון אחיד. ייתכנו מצבים בהם צבענו ללקוחה ותיקה את השיער, כמו שאנו צובעים לה באופן קבוע, ובתקופה מסוימת היא לפתע מתלוננת שהצבע צורב בקרקפת, זאת למרות שלא נעשה שינוי בסוג הצבע או באחוז החמצן. הסיבות לצריבה יכולות להיות כתוצאה ממתח נפשי חריג, שימוש בתרופות חריפות, חילופי עונות ועוד, בדרך כלל התופעה חולפת 'כשהאדם חוזר לעצמו'.
בצביעת שיער אין מובן מאליו אלא צריך לדעת לאבחן את גוון השיער ולצבוע בהתאם, טעויות יכולות לקרות לכל אחד אבל מי שמבין מה הוא עושה, תמיד יכול לתקן.
הבהרת שיער
גם כאן יש אין ספור אפשרויות, כל מעצב שיער והדמיון שלו.
שימוש נכון בהבהרה יכול לתת לשיער טבעי או צבוע הבהרה קלה עד בלונד לבן.
ככל שמוסיפים יותר חמצן להבהרה היא הופכת חלשה יותר ולכן המינון המומלץ: חלק אחד הבהרה ו- 2 חלקים חמצן. ככל שכמות החמצן בתערובת קטנה יותר כך ההבהרה תהיה חריפה יותר. ככל שכמות השיער בנייר הכסף תהיה קטנה יותר, נקבל תוצאה בהירה יותר.
חשוב להשתמש במשקל דיגיטלי כאשר מכינים הבהרה או צבע: 30 גרם צבע מכינים בתוספת 30 גרם חמצן – במשקל תהיה כמות מדויקת, בכוס מידה או ע"י הוספה לפי רגש. מספיקה חריגה של 3 גרם (10%), בכדי לקבל תוצאה לא מושלמת.
שיער לבן
יש שיער לבן רגיל שקולט צבע בצורה טובה, אך יש שיער שיש לו קליטה קשה יותר, במקרה זה רצוי לעלות בגובה אחוז החמצן, לדוגמה: במקום להשתמש ב6% חמצן ניתן להשתמש ב – 7.5% חמצן. במקרים קשים במיוחד עושים 'פיגמנטציה'. 'פיגמנטציה' פירושה ריכוז פיגמנטים בנקודות בעייתיות. כדי להתמודד עם התופעה עושים שימוש עם צבע בטון אחד בהיר יותר אותו מורחים על הנקודות הבעייתיות ועליהן מורחים את הצבע הרגיל.
ברוב המקרים בעיות קליטת הצבע הם באזור הרקות והמצח. לכך ישנן מספר סיבות אפשריות כמו אם לדוגמה הלקוחה מורחת קרם פנים שנוגע בשורשי השיער וגורם לדחיית הצבע, במקרים כאלה יש שמפו מיוחד שביכולתו להוריד את שכבות השומן מהשיער ועל ידי כך לתת לצבע להיקלט בשיער בצורה טובה. כמו כן, אם אדם שעושה הבהרה אינו במיטבו (כפי שציינו לעיל: מתח, תרופות וכיו"ב), ייתכן מצב של כוויות בקרקפת, גם תופעה זו חולפת כאשר האדם 'חוזר לעצמו'.
חברות השיער
מספר החברות שמשווקות צבעי שיער הוא גדול ולכל יצרן יש את הייחודיות שלו. לדוגמה, יש חברות שהצבעים מכילים גוון אפור-מט ויש חברות שהצבעים מכילים גוון זהוב: מעצב שיער שמשתמש בצבעים עם גוון אפור-מט ומחליף לצבע שמכיל גוון זהוב יקבל תמיד תוצאה בהירה יותר. זו אחת הסיבות שכאשר מעצב שיער מחליט לשנות את יצרן צבעי השיער עליו להכיר את תכונות הצבע של אותה חברה.
כיום, יש מסיר צבע (color remover) המתאים למקרים בהם הכהינו את גוון השיער והלקוחה התחרטה. בעבר, נאלצנו לעשות חפיפת הבהרה ושטיפת גוון, אך היום בעזרת מסיר הצבע שיודע לפרק את הפיגמנטים המלאכותיים שהחדרנו לשיער, ניתן להחזיר את הגוון הבהיר שהיה לפני כן.
קובי ליבוביץ הוא מעצב שיער ומנהל הדרכה בחברת 'קאדוס'
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר