שיחה עם גברים, שבחרו לעזוב את הקריירה הקודמת, להתמחות ולעסוק בפדיקור רפואי, ואפילו בבניית ציפורניים
סימון דהאן שויקי לנייל סטודיו
פעם מזמן, ספר או מעצב אופנה נחשב כ"מקצוע נשי" מדיי. היום זה כבר דבר שבשגרה. בטוחני שכבר יצא לכם לשמוע על כמה מאפרים ומעצבי אופנה נחשבים, אבל מה תאמרו על "פדיקוריסט"? או גבר שמקצועו הוא "טכנאי ציפורניים"? תתפלאו לשמוע שרובם שונה מאד מהדימוי שכנראה רץ לכם בראש עכשיו.
בשנים האחרונות מסתננים גברים רבים לעולמות נשיים, כמטפלים. תחום טיפולי הביוטי נחשבים לעיסוק נשי מובהק, ולכן הבחירה של גברים בתחום זה, מעוררת שאלות רבות הנוגעות בפרופיל האישיותי של אותם גברים, הסיבות לבחירה שלהם בעיסוק כזה, לאילו תגובות הם זוכים בקרב המשפחה והחברים בהקשר לעיסוקם, ואיך הם מתמודדים עם הסטריאוטיפים המיניים שמודבקים עליהם.
כדי להבין את הדברים זימנו לשיחה מספר גברים מקצועיים העוסקים בתחום הביוטי. נראה כי מרבית הגברים היו על פרשת דרכים מקצועית לפני שהחליטו ללמוד את התחום, ועסקו במגוון מקצועות. נראה כי הבחירה בתחום היופי כמעט אצל כולם נבעה מפוטנציאל כלכלי שראו לנכון.
כמעט כולם אגב מדווחים על תגובות מגוונות מצד המשפחה והחברים, שנעות בין פירגון ענק ועד התנגדות וניסיון להניא אותו מהבחירה. גם בקרב החברים יש המגיבים באהדה רבה ויש בזלזול, הרמת גבה ובדיחות על חשבונו. גם בזמן הלימודים נכנסים הגברים לתוך סביבה נשית מובהקת, ועל רקע היותם הגבר היחיד הם מייד הופכים ל"האחר" ורובם מדווחים כי הם הפכו להיות חביבי הבנות בכיתה…
מקצועות נשיים? אין דבר כזה – אם תשאלו עופר שפירא וחי עזרא – שהרשו לעצמם לחדור לתחומי תעסוקה שמוגדר על ידי רובנו כנשיים. בניגוד לרוב הגברים שאנחנו מכירים הם בחרו לעזוב את הכול ולעסוק בפדיקור רפואי, ואפילו בבניית ציפורניים.
מה גרם לך לבחור בתחום שנחשב נשי כל כך?
עופר: למען האמת, הגעתי להתרשמות בנייל סטודיו רעננה יחד עם אשתי, שהתעניינה בתחום. אחרי שחוויתי את הלך הרוחות בבית הספר, מצא חן בעיני, והתחלתי לגשש באינטרנט. גיליתי שיש אינספור גברים בתחום הזה ברחבי העולם, אבל למרבה ההפתעה, בארץ לא הרבה. אני מאמין שעם הקדמה, היטשטשו הגבולות בין מקצועות גבריים ומקצועות נשיים. יש הרבה מאד גברים שמובילים את תחום היופי, המאפרים הכי מוכרים הם גברים, הספרים הכי מוכרים הם גברים, אז אני לא רואה שום בעיה עם טכנאי ציפורניים ממין זכר, או פדיקוריסט רפואי ממין זכר.
חי: אני מטפל באנשים חולים, אין שום משמעות בין אם מדובר באשה או גבר. אני לחלוטין רואה את עצמי בתור מטפל . אני לקחתי את המקצוע הזה לכיוון טיפולי, אני מגיע לאנשים לבתים ומסייע במה שצריך. אני עובד ראש בראש מול הלקוח , הטיפול הוא יחדני, לא מדובר בסלון יופי, ולכן אני לא מרגיש את הנושא .
איך מרגיש לעבוד בסביבה נשית?
עופר: אני עצמאי , עובד לבד מהבית. אני מתייחס לזה כאל מקצוע לכל דבר, אני מטפל גם בפדיקור רפואי שמתאים לנשים וגם לגברים, כך שהקהל שאני פונה אליו הוא מעורב. מכיוון שאני בנאדם אסתטי מטבעי, אסתטיקה ויופי הם חלק מהאופי שלי, אני מחובר לצורך של נשים להראות טוב, ולכן אני דואג שהן יראו טוב, וירגישו טוב עם עצמן.
מה הזיקה שלך לתחום הטיפוח, מאין נולד החיבור לזה?
עופר: אני מטפל מטבעי. מבחינתי אני מטפל לא רק בצד האסתטי של הדברים, אלא גם בפן הרפואי. אני במקצועי פראמדיק, מחובר לטיפול באנשים מגיל מאד צעיר, אני רואה בזה שליחות וייעוד.
אדם (ולא משנה אם הוא אישה או גבר) המגיע אליי לטיפול בעקבות בעיה או כאב כלשהו , חייב לקבל את הטיפול, ולא רק מתוך צורך אסתטי אלא מתוך צורך רפואי של ממש. באותו הרגע לא אכפת לו אם אני גבר או אישה, והמין שלי לא משחק תפקיד, רק פתרון הבעיה נמצא לנגד עיננו.
הכרת התודה לאחר הטיפול היא הדבר המשמעותי והממלא ביותר שכל מטפל יכול לאחל לעצמו.
חי: אצלי בבית חינכו אותי שסדר וניקיון ערובה לניצחון. בין אם מדובר בניקיון בבית או בגוף האדם, הכול מבחינתי אותו דבר. אני במקצועי מעסה רפואי , עוסק בצמחי מרפא אבנים חמות וכוסות רוח, במהלך עבודתי נתקלתי לא פעם בזמן טיפול בכפות רגליים בעייתיות, שזקוקות לטיפול רציני, וזה בעצם נתן לי את הרעיון שאני יכול לשלב בין הדברים וגם להציע למטופלים שלי עוד טיפול שהוא בעצם מתמקד בפתולוגיה – בכפות הרגליים.
איך היחס של הנשים מסביב לנוכחות גברית במקום פחות צפוי ומוכר?
עופר: עדיין רוב הנשים שאני פוגש או שומעות עליי, מופתעות מהעניין, אבל יש לציין שנשים מקבלות את זה יותר בהבנה, מאשר גברים…
חי: בתחילת הקורס, זה היה קצת מוזר לכולן, כל שאר הסטודנטים שלמדו איתי היו כמובן ממין נקבה. בזמן הלימודים בקורס די בלטתי, בגלל שאני גבר, תמיד היו בדיחות בכיוון שלי, המורה תמיד פונה בלשון נקבה, וכולן היו צוחקות, אני לוקח את זה ברוח טובה. גם שאלו אותי לא פעם אם אני גיי… אני לא! אני ממש לא רואה שום קשר בין הדברים.
סימון דהאן שויקי, נייל סטודיו
צילומים: יח"צ נייל סטודיו
הרשם עכשיו לקבלת ניוזלטר שליופי!
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
הפניה אליך היא בדיוור ישיר, עפ"י מאגר מידע רשום, משרד המשפטים, מס' 700062886 | זכותך להסיר את שמך בכל עת, באמצעות קישור הסרה שנשלח בתחתית כל מייל | אנחנו מתחייבים לכבד את פרטיותך, ולא להעביר את פרטיך לשום גוף אחר | מסירת פרטיך תלויה אך ורק ברצונך לקבל מידע שוטף, בנושאים הקשורים לענף היופי.
__________________________________________________________________________________________________________________________
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!