רובנו לא מודע לכך שגם לשימוש בבשמים יש כללי עשה ואל תעשה. כללי האצבע האלה נועדו לסייע לנו לבחור את הבושם הטוב ביותר עבורנו, במחיר הטוב ביותר. המומחים של אופנת יוסי בן נון לגבר מספקים טיפים ועצות שיעזרו לכם להגיע לשם.
1. קונים לפי מה שמריח לכם נכון
זה אולי נשמע קצת הזוי, אבל לא כל בושם מתאים לכימיית הגוף שלנו. בושם שמריח נפלא על אדם אחד, עשוי להריח לא כל כך נפלא על אדם אחר. אז מה עושים? מנסים.
אל תקנו בשמים בשק. התיזו מעט מהבושם על פרק כף היד, תנו לו כמה שניות להתאדות והריחו אותו. אם אתם אוהבים את הריח, לכו על זה. עוד אופציה היא לבחור בשמים שאתם אוהבים , וכבר מראש יודעים שיריחו עליכם נהדר (לדוגמה, בשמים שכבר קניתם בעבר או בשמים חדשים בריח דומה).
2. בשמים בדיוטי פרי עולים פחות
זה כמובן לא סוד, אבל בדרך כלל זה נכון (אם כי בישראל, כמו בישראל, גם זה כבר לא בדיוק מה שהיה פעם). בכל פעם שיוצא לכם להגיע לנמל התעופה, בקרו בחנות הדיוטי פרי גם עבור בושם אחד או שניים, ולא רק עבור שוקולד או פקטים של סיגריות לחברים.
3. הבנת סוגי הבשמים
לכל בושם יש כמה "שכבות" ריח, שהופכות להיות גלויות עם חלוף השעות מרגע השימוש. בגדול ניתן לחלק את כל הבשמים לשני סוגים עיקריים: בשמים בריחות קלילים לעונה החמה בקיץ, ובשמים בריח עמוק יותר לעונה הקרה בחורף. מעבר לכך, שני סוגים אלו מתאימים גם לשעות שונות ביממה – הסוג הקל לשעות היום (בעיקר לעבודה) והסוג העמוק לשעות הערב (בילויים, דייטים ועוד).
4. הוסיפו לחות
טרם השימוש בבושם מומלץ למרוח קרם לחות כלשהו על האזור המיועד או אפילו וזלין. עור יבש בדרך כלל יספוג את הבושם מהר מאוד, עד שלא יישאר ממנו דבר לאחר זמן קצר. תוספת לחות אוטמת את שכבת העור החיצונית, ומאפשרת לבושם להתיישב שם בצורה טובה יותר. זה יאפשר אפילו לבשמים חלשים להיות מורגשים היטב.
טיפ נוסף – שתו הרבה מים. מעבר לעובדה שזה בריא מאוד, זה גם מועיל לעור הגוף ומאפשר לבושם לפעול לאורך זמן.
5. בשמו אזורי גוף חמים
רובנו נוטה להשתמש בבושם בצורה אקראית על אזורי גוף שונים. מגדילים לעשות אלו שמתיזים רסס לחלל האוויר, ואז "נכנסים פנימה" כמו שרואים לפעמים בסרטים.
כדי ליהנות ממרב היעילות, מומלץ להתיז את הבושם באזורי גוף ספציפיים, בעלי טמפרטורה מעט יותר גבוהה בהשוואה לחלקים אחרים: אזור החזה או מפגש הצוואר עם החזה, אזור הצוואר וכן מפרקי הזרועות (בחלק הפנימי). מכיוון שהטמפרטורה בחלקים אלו גבוהה יותר, הבושם יתאייד ויורגש ביעילות גבוהה יותר.
מי שלא רוצה מגע ישיר עם נוזל הבישום יכול לרסס בעדינות ומרחוק על גבי הבגדים, כדי לא להרטיב או להכתים אותם.
6. וידוא אותנטיות
לא לכולם זה חשוב, אבל מי שכן רוצה לוודא שהבושם שלו אותנטי – ניתן לעשות זאת באמצעות מספר סידורי שנקרא LOT. מספר זה מוטבע בדרך כלל בתחתית בקבוק הבושם. כדי לוודא אותנטיות, ניתן פשוט לחפש את המספר הסידורי באתרים ייעודיים (חפשו בגוגל: fragrance authenticator והקלידו את המספר באתר הרלוונטי).
7. אחסון נכון
חלק ניכר מאיתנו לא מודע לעובדה שבושם הוא חומר רגיש מאוד, במיוחד לשמש. אחסון הבושם באור שמש הוא אחד הדברים הכי גרועים שניתן לעשות, מכיוון שאור שמש מזיק לתערובת הכימית של הבושם. האור פשוט מפרק את מולקולות הבושם וגורם לו לאבד ריח ואף צבע (עד כדי צבע כהה). השאירו את הבושם בקופסה המקורית שלו, כדי למנוע חדירה של אור פנימה.
8. לא להגזים
לא צריך לשפוך על עצמנו בושם, במיוחד אם יש לו ריח עמוק וחזק. התזה אחת או שתיים לכל היותר בכל חלק שאותו נרצה לבשם, יספיקו בהחלט לקבלת האפקט הרצוי.
אילוסטרציה: PIXABAY