להשקת מגמות חורף 2010 של חברת Schwarzkopf – הגיע לארץ דיטר מאייר, מבכירי המדריכים של החברה, כדי להדגים, להציג ולהדריך. יופי! פגש אותו לראיון מיוחד
תמר פריד
כבר עשרים וחמש שנים שהוא מעצב שיער, ועשרים וארבע מתוכן הוא גם מלמד ועובד כשגריר הדרכה של חברת שוורצקופף. בחברה יש שישה כמוהו שנוסעים בכל רחבי העולם ומעבירים סמינרים. קבלו את דיטר מאייר, המדריך הבכיר של החברה, שהגיע הפעם אלינו, לישראל, והשתתף באירוע בתל-אביב.
אחד הדברים שחשוב היה למאייר להדגיש תוך כדי עבודתו על הבמה, (בתרגום שנעשה ע"י מעצב השיער, יאיר מנדל), היה לדבר על חשיבות המר
האירוע של שוורצקופף בישראל
חברת Schwarzkopf ערכה אירוע חשיפה של קולקציית Essential Look לחורף 2010, שבו נכחו מועדון נבחרי שוורצקופף ועשרות מעצבי ומעצבות שיער מובילים מכל הארץ, במלון קראון פלז'ה בתל אביב. קולקציה זו מכתיבה העונה טרנד חדש בעולם אופנת השיער, שקיבל את השם: אמזון. טרנד זה שואב השראתו מהאמזונס ומשלב נגיעות של קז'ואל – רחוב עם אוונגרד. לרגל ההשקה הגיע לישראל דיטר מאייר, מבכירי המדריכים של החברה, המשמש כאחד מששת שגרירי ההדרכה שלה.
ההכנות לתצוגה החלו ימים קודם לכן כשצוות מוביל של מדריכים ומעצבי שיער של החברה ביניהם: יאיר מנדל, משה שול, ניסו בר ושרון חן, עמלו על שיערן של קבוצת דוגמניות, כדי להכין את שיערן לקראת התצוגה ולקראת התספורות המיוחדות של מאייר. על האיפור היתה אחראית המאפרת, שולי הררי.
מאייר השתמשה בצבעי 'IGORA ROYAL' החדשים של החברה לצביעת השיער. הצבעים מכילים נוסחה חדשה של גבישי צבע קריסטלים החודרים לעומק סיב השערה (קורטקס) ומביאים לכיסוי טבעי ואופטימאלי של השיער, בעוצמה של עד פי 6 מהממוצע בצבעי השיער. הוא בחר את הצבעים מתוך מבחר של 47 גוונים מופתחי אמוניאק שמכילים גם את צמח המורינגה אוליפרה (העשיר בחלבונים, סידן, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו).
עוד במסגרת האירוע, הושקו ארבעה טיפולים חדשים ואקסקלוסיביים של החברה המתבצעים במספרות ומותאמים באופן אישי לכל לקוחה. שניים מהטיפולים הם מסדרתRepair ומיועדים לטיפול בשיער יבש מאוד ופגום: טיפול המחזק שיער יבש מאוד, פגום, חלש ושיער שעבר הרבה טיפולים כימיים ומכניים ; ושני הטיפולים האחרים הם מסדרת Color Save ומיועדים לטיפול בשיער צבוע ובנזקי הסביבה: משקם במהירות חלקים פגומים לאורך השערה ויוצר אחידות במבנה השערה, בכדי להגיע לתוצאת צביעה שווה ואחידה לכל אורכה, וטיפול להשגת שיער בריא, מלא חיות וזוהר הנשמר לאורך זמן.
אה ששואב את ההשראה שלו, כמו גם את התוצאה מתוך מכלול של נתונים. התפיסה לפיה המראה הסופי הוא תוצר של שיקולי אופנה, מוזיקה, תרבות, גזירה, צבע, נתוני הלקוחה ועוד – היא התפיסה שמנחה את חברת שוורצקופף בכלל, בכל המראות העונתיים שלה, ואת מאייר בפרט.
מיהו דיטר מאייר? ובכן, הוא מספר שלאביו היה סלון גדול ומצליח באוסטריה, וכשהוא החליט לפרוש הוא שאל אותו: "מה אתה רוצה לעשות איתו? להמשיך במקצוע? להשכיר?" ומאייר אומר שהוא אפילו לא יודע למה, רק הרגיש בידיים שזה הדבר הנכון בשבילו והחליט לקחת את הסלון ולהמשיך בדרך. היום הוא כבר יודע למה הוא שם. הוא אוהב מאוד את העבודה בסלון, אבל הוא גם מאוד אוהב את העיסוק בחינוך למקצוע, את הנסיעות בעולם והמפגשים עם התרבויות ואנשי המקצוע השונים.
ההשתלמויות המקצועיות שלו במהלך השנים כוללת גם שנה בלונדון באקדמיות הגבוהות לשיער ובמהלך השנים עבד בסלונים בארצות שונות באירופה. היה ממקימי הנבחרת הצעירה של החברה וגם של האקדמיה שלה לצעירים. במשך שנתיים היה סגן נשיא של האיגוד האוסטרי של מעצבי השיער והוא משמש כשופט במבחנים מקצועיים של תחרויות בכל העולם. כבר שש שנים שהוא מעצב שיער ראשי בתחרות מלכת היופי של אוסטריה ובין שאר העיסוקים הרבים והתעודות הסלון שלו נבחר ע"י המגזין המוביל 'woman' לאחד מארבעים הסלונים המובילים באוסטריה.
היכן אתה מלמד?
אני מלמד ב-58 ארצות בעיקר במרכז אסיה, אירופה המזרח התיכון ואפריקה. זה למעשה דיאלוג מתמשך, כי כשאני מגיע למדינה אני פוגש אנשים חדשים, אבל כשאני חוזר לשם אנחנו כבר מכירים, ואז אנחנו מתעדכנים מה השתנה ואיך עובדים הדברים שלמדנו ועבדנו עליהם בפעם הקודמת.
האם אתה יכול לעמוד על ההבדלים בין גזירה לכימיה?
בהעדפות האישיות שלי בין גזירה לכימיה – אני מעדיף את הגזירה. אבל שאלת ההבדל בין שני התחומים ומה הם דורשים ממעצב השיער נעוצה ב"מה אתה רוצה?". בשני המקרים מדובר בהרבה מאוד אימון. מעצב השיער צריך למצוא מה מעניין אותו להתמקד ולהתרכז בזה.
קיימות למעשה שתי גישות בעסק שלנו הקובעות כיצד יש לראות את החלוקה שבין גזירה לכימיה; יש את התפיסה האנגלית של חלוקה לגזירה וצבע, ויש את הגישה אצלנו שמתייחסת לזה ביחד, כמקשה אחת. כשאני מסתכל, אני רואה על הדוגמנית או על הלקוחה, את הכול. איך הכול "יושב" עליה עם הצבע והגזירה. רק תספורת לא תספיק. גם רק צבע לא יספיק. עבורי זה הכול.
אני רואה את התפקיד שלי כמי שמאמן ומלמד את העיניים לראות איזה צבע מתאים ואיזו גזירה צריך בשביל המראה. אני מאמן את העיניים לראות את התמונה הסופית. כשאתה לא רואה זאת כך, אתה למעשה עובד ללא מטרה.
אתה מלמד כבר הרבה שנים. האם אתה רואה שינוי אצל מעצבי השיער?
השינוי שאנחנו רואים בכל מקום בעולם ובכל תחום הוא שלאנשים אין ממש רעיון אחד ברור והם מחפשים. יש הרגשה שיש הרבה מאוד אפשרויות, ואנשים מנסים כל מיני דברים והמטרה שלי היא למקד אותם. להדריך אותם לחפש צורה אחת ולשאול את עצמם מה הם רוצים ואיך להשיג זאת.
בעבודה שלי כשאני מאמן מאמנים, גם להם אני מציג מראה ואפשרות ורואה ובודק איך הם עובדים ואיך הם מתמודדים עם העבודה ואם יוכלו להיות מאמנים בעצמם.
מה צריך כדי להיות מאמן/מורה טוב?
קודם כל – עליך להיות בעל יכולת להוביל קבוצה למען מטרה, ואז לעבוד עם האנשים ולראות שהם מבינים את הכוונה שלך. אם אתה רוצה להיות מאמן רק בשביל להיות על הבמה, למרות שזה חלק חשוב של העבודה, זה לא מספיק.
צריכות להיות לך יכולות כמעצב שיער, אבל אתה גם צריך להיות בעל יכולת להוביל קבוצה ואתה חייב שתהיה לך היכולת לחבר קבוצות של אנשים. להראות להם מה ושהם יעשו את האיך. שהם יעבדו ביחד כקבוצה ויבנו משהו ביחד. נדרשת שיטת עבודה ומתודה מאוד ברורה. בשונה מעבודות אחרות אתה בחזית ואם אתה לא ברור – זה לא עובד. אם אתה לא מרגיש בנוח – מרגישים.
מה לגבי ההשראות של מעצבי השיער בארצות השונות?
יש השראות בינל
מראות הגזירה השונים של
ה- Essential Look
כל אחד ממראות השיער החדשים נחלקו ל"מראות גזירה" שונים, ואותם מראות גזירה זכו לקבל את השמות של הדוגמניות, שהציגו לראשונה אותם המראות.
המראה הראשון "דארק אמזון" קיבל את שמות הגזירה: ג'ונה, אן-מארי ואיזבלה. האפיון של המראה בא לידי ביטוי במסתורין, יחד עם היכולת להפתיע באפקטים של צבע, המאפשרים גם מראה קלאסי וגם אופנתי.
המראה השני הוא ה"אייטיז לאקס" שקיבל את שמות הגזירה: ג'ני, פלישיה וליז. המראה הינו המראה האיכותי והקלאסי של שנות ה-80.
מראה נוסף הוא "שנות ה-40 הרומנטיות", והגזירות הן: קונליה ודיטה. האפיון של המראה הוא רומנטיות, חום, רכות וגמישות (מראה הגלים).
המראה האחרון – "אאוט אוף שייפ" קיבל שם הגזירה על שם הדוגמנית – מונה, ומשדר עכשוויות, פנטזיה וזרימה.
אומיות, אבל לא כל קולקציה מתאימה לכל מדינה, כי יש עניין תרבותי של מקום. לכל מדינה יש את ההשפעות וההובלות האופנתיות שלה שמושפעת גם ממוזיקה או מדוגמנית מובילה. חלק מהעבודה שלנו זו התאמת הקולקציה הבינלאומית למקום. ההתמקדות במדינה פירושה : מה האנשים והנשים באותה מדינה רוצים ומהי התרבות המקומית. יש למשל ארצות ששונאים בהן שיער קצר, כמו במרכז אסיה. שם זה לא עובד בכלל. לעומת זאת אם יש מקום שיש בו להקת פופ מובילה של בנות שיש להן שיער ארוך, אז זה מה שירצו שם. השוני של התרבויות זו מזו בא לידי ביטוי במראות באותה מדינה. לכן יש מראות שאנחנו בכלל לא מתרגמים למקום, כי אנחנו יודעים שזה לא יתפוס. זה חלק מלהבין אופנה. לתת להם דוגמאות בכיוון של האופנה והטעם המקומי באופן שיהיה הגיוני למעצבי השיער כי אחרי הסמינר הם צריכים להשתמש במה שלמדו בסלון שלהם. עם החומר הזה הם עובדים.
איזה שינויים אתה רואה אצל מעצבי השיער לאורך השנים?
מעצבי שיער היום צריכים לדעת אופנה ולייף סטייל. לא רק שיער. לפני עשרים שנה היה הרבה יותר פשוט. אני זוכר אצל אבא שלי בסלון: היו אומרים ללקוחה זה מה שנעשה לך והיא ענתה "כן תודה". היום אי אפשר. היום אנשים מעודכנים והם יודעים בדיוק מה הם רוצים. הם מבינים באופנה ואם אתה לא יודע אופנה הם מבינים את זה והם ילכו למישהו אחר. לכן חשוב שמעצב השיער ילמד וילמד את העובדים שלו מה קורה ומה נשים יודעות. אם אישה נכנסת אליכם ואומרת "אני רוצה להראות כמו ביונסה" זה אומר שמעצב השיער צריך לדעת מי זו ביונסה ומה הסגנון שלה כי אם לא יודעים את זה אז בעצם לא יודעים אופנה.
זה מאוד חשוב לדעת וזה לדעתי גם השינוי הגדול בתחום.
מחפשים אפיקים חדשים בעבודה
מה שקורה היום, ואני שומע את זה לא מעט מקולגות בכל העולם, שכשאתה רואה את התמונה הרחבה, הגלובלית, ומבין באופנה ואתה כבר ברמה מקצועית מסוימת והסלון שלך עובד והכול בסדר – משהו פתאום לא מספיק… אתה רוצה עוד. יש הרי הרבה דברים אופנתיים שאתה לא יכול לעשות לכל הלקוחות בסלון. חלק מהעניין שלנו במקצוע הוא להציג ולבטא את הטרנד האחרון, ולכן הניסיון הוא לעשות את זה בסלון, עם דוגמנית ובניית קולקציה, על במה או בהדרכה. קולקציות והדרכה מתאימות למי שהמקצוע לא מספיק לו.
מה לגבי סוגי השיער השונים בכל המדינות?
ההבדל הגדול הוא צפון אפריקה ומצריים שם השיער מאוד-מאוד חזק ומתולתל. מבחינתי זה אומר שכל צורת החשיבה והפעולה צריכה להשתנות. מה שאנחנו מכירים עם שיער אירופאי לא יעבוד שם וזה מאוד מעניין כי צריך לחשוב מחדש. חשוב גם לעבוד עם מעצבי השיער כך שהם יוכלו לעשות שימוש במה שאתה מלמד אותם ושגם הלקוחה תוכל לעשות את זה. לעשות ללקוחה תסרוקת שהיא תוכל לחיות איתה.
גם מונגוליה הייתה לי מעניינית. חשבתי שיהיה שם שיער חזק והוא היה מאוד רך ונוח לעבודה.
בקהיר גיליתי שעובדים בסלון עם בייביליס שעובד על גז. בכל עמדה, ממש כמו פעם, כשעבדו עם תנור במספרה. יש להם מבער על גז שמחמם את הבייביליס משום שהם צריכים טמפרטורה מאוד גבוהה לסוג השיער שלהם. הם אלופים. הם מצליחים לייבש את השיער שם, בחום גבוה בחמש עשרה דקות והוא יוצא מלא ויפה. אצלנו השיער היה מזמן נשבר. הייתי רוצה להיות שם שבוע ורק להתאמן בשיטות שלהם…
ולסיום, מהו המוטו שלך? מה מוביל אותך בעבודתך?
אני חושב שחשוב תמיד להתעניין בדברים חדשים, כי ככה זה בעצם 'עובד' ככה לומדים. מה שחשוב זה תמיד לראות את כל התמונה ולא רק חלק ממנה.
זה נכון למקצוע. זה נכון לחיים.
צילומים: דני בר
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם