היש מראה תמים יותר מלחיים בובתיות ורודות של נערה צעירה…? או מראה מלבב יותר מלחיים סמוקות לאחר ליל אהבים סוער…? אם זה לא הטבע – אז זה בטח הצבע
קארין דנסקי
עונת החורף מביאה לחיינו גם את חיוורון החורף שכן שיזוף הקיץ מתפוגג כבר בסתיו ומותיר את הפנים אפורות, חיוורות ונטולות זוהר. למראה חיוור ממילא מתווספת גם קשת הגוונים הכהים והקודרים המאפיינת את אופנת הביגוד החורפית. התוצאה היא פנים קודרות וחיוורות במראה. אולם זהו המקום להסיר כל דאגה: הסוד להשבת הזוהר והחיוניות שעומעמו מסתתר בקופסאות הסומק המהודרות ובמכחולי הקסמים. בכוחם של אלה לצבוע באחת את חיוורון החורף בצבעים זוהרים ואופטימיים, וזאת הודות לעולם האיפור והקוסמטיקה שלא מפסיק להמציא חידושים ומגוון רחב של מוצרים. על אלה נמנים הסומק והברונזר כשבשנים האחרונות התווספו למגוון הסמקים הקלאסיים גם הברונזרים ושאר המשזפים למינהם, וכולם מופיעים בשלל מרקמים שונים: אבן, אבקה, קרם עם הברקה ובלעדיה.
סומק במרקם אבן
כשמדובר בסומק במרקם אבן (בטקסטורה דחוסה) חייבים לציין שזו הווארייצייה הקלאסית שהייתה ונשארה הפופולארית ולא בכדי הפכה לפריט חובה בתיק האיפור. באשר לנוסחא האבקתית – שהיא הפחות מומלצת לנשיאה בתיק – השימוש בה ייעשה בבית. אך לא כדאי לוותר על יופייה הטמון בעובדה שהיא מאפשרת פיזור טבעי ואחיד, לעומת הוואריציייה הקרמית שמאוד מומלצת לנשים בעלות עור יבש במיוחד או לצעירות. אך אליה וקוץ בה: בעונת הקיץ בחום וזיעה ובניגוב הפנים בהיסח הדעת עלולה יצירת הפאר הסמוקה להפוך את הסומק הקרמי לעיסה ול'טוטאל לוס'. בל נשכח שבשוק קיימים סמקים גם במרקם ג'ל ונוזל. בשלל המקרים חייבים לזכור שסומק שנמרח ישירות על עור נקי אינו משתלב היטב עם העור ועלול להפוך לכתם, להוציא כמובן סומק במרקם הקרמי.
לקבל תוצאה מושלמת
על מנת לקבל תוצאה מושלמת חייבים למשוח את הפנים בפודרה או במייק-אפ או שניהם יחד. אלה יוצרים חיץ בין העור לסומק והתוצאה תהיה בהתאם. בשנים האחרונות התווספו למדף הסמקים טכנולוגיות חדשניות המעניקות לסומק מרקם קטיפתי, בוהק ומשיי, וזאת הודות לתמציות פרחים טבעיות. המרקם המיוחד מאפשר היצמדות מושלמת לעור והתוצאה היא מראה טבעי במיוחד.
בחירת הצבע והמראה הנכון
בחירת הצבע והמראה הנכון הינה סוגייה בפני עצמה. לדוגמא, צבע חום אינו מומלץ לבעלות העור שחום כי סומק הרי ייעודו בתוספת של חיות, צבע וזוהר. סקאלת הגוונים הפופולאריים נעה בין האדומים, הכתומים, הסגולים (בורדו), הורודים, האפרסקיים, הצהבהביים והחומים ואל אלה יש להוסיף את כל הברונזרים למינהם. בכל הנוגע לגוונים החומים, הטבעיים או הברונזרים, הידועים גם בשמם המחייב "המפסלים" או "המרזים" – על מנת לקבל את המראה המפוסל חייבים להצטייד במברשת מיוחדת המיועדת למלאכת הפיסול. בעזרתה ניתן ליצור הצללות באזור הלחיים, הרכות, המצח, העיניים, האף, הסנטר ומה שבינהם. המברשת המומלצת למלאכת הפיסול היא מברשת בחיתוך אלכסוני המקילה על המלאכה.
הברונזרים
הברונזרים בעיקר מיועדים לנשים שמחפשות סומק שיעניק לפניהן ולמחשופן מראה שזוף וחי – בקיץ ובעיקר בעונת החורף. סומק הברונזר מופיע בשתי גירסאות: מט ומבריק. גם איתו ניתן לחטב את הפנים ולאוהבות המראה השזוף ניתן לפזרו גם בעזרת מברשת רחבה ורכה – לא רק בקו מסגרת הפנים אלא גם באזור המחשוף, וזה בעיקר כשלובשים מחשופים כמובן…
מראה הסומק הבובתי
בשנים האחרונות המגמה המובילה בתחום האופנה בארץ ובעולם הוא מראה הסומק הבובתי המקנה לפנים מראה חי, נאיבי, צעיר ודמוי בובה. על מנת לצלוח ולהשיג את המראה המדובר חייבים להפעיל את החיוך האולטימטיבי כי ככה נוצרים התפוחים עליהם מניחים את הסומק. הגוונים המומלצים הם גווני הורוד, האפרסק והכתום. מניחים אותו בעזרת מברשת עגולה ורחבה בתנועות סיבוביות או מרפרפות בתפוחי הלחיים וחלילה לא במברשת המוצמדת לקופסאות הסומק, שכל מה שהן ייצרו הם כתמי צבע. לא בכדי אנחנו נתקלים יותר מדי במראות קשים ודוחים של נשים שמסתובבות חופשי עם עיגולי סומק אימתניים על הלחיים – ראו הוזהרתן!
צבע הסומק
ואם נחזור לרגע לסוגיית צבע הסומק, יש הגורסים שגוון הסומק חייב להיות ממשפחת הצבעים של גוון השפתון, וזאת לשם יצירת סוג של הרמוניה. באופן עקרוני צבעים קרים הולכים בהרמוניה עם צבעים קרים וכנ"ל לגבי הצבעים החמים המתמזגים היטב אחד עם השני. לדוגמא, אם גוון השפתון ורוד או אדום, בחירת הסומק המומלצת תהיה איפוא ממשפחת הוורודים; ואם השפתון ממשפחת החומים, רצוי שהסומק יהיה כפי שצוין לעיל, לא בגוון החום אלא דווקא בגוון אפרסק. ולחילופין, שפתון בגוון חום דורש סומק בגוון אפרסק או ברונזה. למען ההגינות, ברצוני לציין שהתכתיבים כפי שהינם מובאים כאן כבר אינם חקוקים בסלע ואמני איפור בעולם לא תמיד נאמנים לתיאוריות. את התוצאות לאמנותם ולתעוזתם ניתן לראות בערוץ האופנה ובקטלוגים המושקעים בהם נצפות דוגמניות-העל האלמותיות יפות, מנצנצות וסמוקות עד כדי כאב בצבעי טכניקולור משוחררי רסן.
טיפים וסודות מקצועיים:
•פיזור הסומק לאורך עצמות הלחיים מאזור הנושק לשיער לכיוון מרכז הפנים עד מתחת לשליש החיצוני של העין – בכוחו ליצור הגבהה של עצמות הלחיים והדגשת יופייה של האשה. יש הגורסים שהוא יוצר אפקט של 'ליפט' (הרמה) לפנים ומראה מעוצב ומשורטט.
•מריחת סומק בתפוחי הלחיים יוצרת מראה צעיר ובובתי ויש הטוענים מתוק להפליא. אך עם השנים נשים מאבדות נפח בפנים, תופעה שיוצרת פנים זוויתיות וחדות. במקרה הנ"ל חייבים לשקול מחדש את סוגיית הסומק ולהימנע ככל שניתן מפיסול ושרטוט הפנים כפי שמובא בפתיח ולהתמקד בצבע דווקא.
•פיזור אידיאלי של סומק במרקם דחוס מתבצע בעזרת מברשות לשרטוט. מומלצת כאמור מברשת חתוכה אלכסונית צפופת שיער טבעי. וזאת לעומת פיזור הסומק האבקתי עבורו מומלץ להצטייד במרשת רחבה, צפופה ורכה. עלות מברשות הסומק גבוהה יחסית מכל המברשות האחרות ולכן מומלץ לשמור עליהן לאורך שנים. על מנת גם ליהנות מהן לאורך זמן מומלץ לחפוף אותן בעזרת שמפו לשיער ובמרכך לאחר החפיפה אין לשכוח לסחוט את עודפי המים, להדק היטב ולהמשיך ליהנות ממברשת בעלת שיער טבעי וצפוף כי היא כאמור הגורם החשוב ביותר בהצלחת מריחת הסומק.
•בשוק המברשות קיימות מברשות משיער סיליקוני המתמחות בפיזור אחיד, במיוחד בסומקים במרקם הקרמי. אגב, את אלה גם ניתן לפזר בעזרת האצבע. המברשות הסילקוניות מומלצות גם לסמקים במרקם הדחוס והאבקתי.
•מריחת סומק גם על העפעפיים ידועה כסודן של דוגמניות שנוהגות אף למשוח את הסומק על השפתיים. לא מעט מאפרי על מתהדרים ביצירת צבע הסומק האולטימטיבי והאקסקלוסיבי שהם רוקחים בערבוב אינידיבידולי מפלטת צבעי הסומק.
קארין דנסקי היא יועצת תדמית, אופנה יופי ודוגמנות
תמונה: הילרי רודה במראה איפור סתיו חורף ל'אסתי לאודר'. צילום: קרייג מקדיין
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם