עיצוב תנוך האוזן – האם מדובר רק בטרנד אופנתי, או שמא בפגם אסתטי מהותי?
ד"ר נמרוד פרידמן
זה לא סוד שהעולם הפלסטי- אסתטי מונע על ידי טרנדים ואופנה. האופנה משתנה עם השנים ואתה, גם אנחנו. כל עונה והטרנד שלה, והנה, עוד לא יבשה עונת הבוטוקס וכבר מגיע טרנד עולמי חדש: עיצוב תנוכי האוזניים. לחלק מכם, שאף פעם אפילו לא שמו לב איך נראה תנוך האוזן שלהם, העניין נראה ודאי אבסורדי, אך ה– "DAILY MAIL" הבריטי מדווח כי עיצוב תנוך האוזן הפך לניתוח פופולארי מאוד בתקופה האחרונה וכי פלסטיקאים רבים ברחבי בריטניה מדווחים כי יש עליה מתמדת בביקוש לניתוח זה.
ואם באופנה עסקינן, יש לזכור כי תנוכי האוזניים אף פעם לא היו מוזנחים: בתרבות האסייתית למשל, כמו אצל בודהה, מהווים תנוכי האוזניים סמל. ככל שהתנוך ארוך יותר, כך בודהה קשוב וחנון יותר. בשבטים נידחים בצפון תאילנד תמצאו נשים רבות המגדילות באופן לא טבעי את תנוכי האוזניים, וגם כאן, בתרבות המערב, כיום, צעירים רבים מגיעים לעשות פירסינג מיוחד המרחיב משמעותית את תנוך האוזן לממדים עצומים. למה?! כי זה אופנתי.
ניתוח תנוך האוזן משמעותו הרמת הצניחה הטבעית של תנוך האוזן הנובעת מעול השנים או משימוש בעגילים כבדי משקל. החדשות הטובות: יש פתרון, והוא די פשוט, החדשות הפחות טובות: פתאום שמים לב בכלל לתנוכי האוזניים. מדובר בניתוח שמבצעים בישראל כבר שנים רבות. כחלק מהרצון "להצעיר" את הפנים, אנו רוצים "להצעיר" גם את האוזניים. עול השנים גורם לתנוך האוזן לאבד מנפחו. הצורה הכדורית שהייתה לתנוך, מקבלת צורת מטבע, וכן, עלולים להופיע על התנוך חריצים וקמטים. אנו מבצעים את הניתוח כחלק מניתוחי פנים או כניתוח בפני עצמו.
כיצד מתבצע הניתוח בפועל?
אנו מורידים חלק, כמו פרוסה מתנוך האוזן, בהרדמה מקומית בלבד, בחדר הניתוח, סוגרים את האזור בעזרת תפרים, ולאחר כמה שעות, יכול המנותח לשוב לפעילות. לאחר שבוע אנו מוציאים את התפרים, ומכיוון שהאזור נחשב לאזור בו העור מתאחה היטב, בדרך כלל הצלקות כמעט ואינן נראות.
האם יש טיפול אחר, לפני שנכנסים לחדר הניתוח?
בהחלט, אך תלוי במקרה. במקרים קלים של אובדן נפח וקמטים על התנוך, נבצע הזרקה של חומרי מילוי זמניים. חומרי המילוי הזמניים הם חומרים המבוססים על חומרים טבעיים הנמצאים בגופנו (חומצה ההילארונית). משך טווח הפעולה שלהם הוא בין שנה לשנה וחצי, והסיכוי שהגוף ייפתח אליהם אלרגיות או יידחה אותן הוא נדיר ביותר. ההזרקות ישיבו את הנפח לתנוך האוזן ויעלימו את הקמטים הקלים שהופיעו. במקרים קשים יותר של צניחה של התנוך או קמטים וחריצים רציניים, אמליץ על ניתוח כמובן.
ומה לגבי אותם אנשים המרחיבים באופן מלאכותי את תנוך האוזן ומתחרטים אחר כך?
אני אבקש קודם כל מכל צעירה או צעיר השוקלים לבצע הרחבת תנוכים, לא לבצע אותם. הנזק לתנוך האוזן הוא בלתי הפיך, ולא ניתן לתיקון בצורה אסתטית. זו גם הסיבה שלא אוכל לטפל במקרים קיצוניים כאלה.
ד"ר נמרוד פרידמן, מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית
אילוסטרציה: אמג' בנק ישראל