איך מכינים את עור הכלה והחתן לקראת האירוע הגדול? מה הטרנדים וכמה טיפולים צריך? עידית גור, מרים קיסר, הלגה רקנאטי, אורית הכהן, ריבה משיח ואאידה תדהר – עם התשובות
אתי דרייפוס
עונת החתונות בפתח, ועמה התעוררות תעשיית היופי הנלווית לערב הגדול. הכלות דואגות לשריין להן מעצב שיער ומאפרת, וכמובן לקבוע תור לטיפול קוסמטי ומריטת שיער. מה שהרבה כלות לא יודעות הוא שהקוסמטיקה טומנת בחובה אפשרויות מגוונות הרבה יותר מאותו ניקוי והזנה חד פעמיים, ושבצד טיפולי הפינוק, קיימת אפשרות לשינוי אמיתי ומהותי במצבו של העור, שינוי שחשיבותו משמעותית ביצירת מראה כללי זוהר ובסיס טוב לאיפור.
אז מה יכולות בעלות המקצוע להציע לכלות, וגם לחתנים, בדרך אל החופה?
שאלנו קוסמטיקאיות מובילות מה אפשר כדאי ורצוי להציע לכלה ולחתן: עידית גור בעלת ומנהלת ביה"ס הגבוה לקוסמטיקה 'איב סנטר'; מרים קיסר בעלת מרכז הדרכה לאיפור קבוע ויבואנית, הלגה רקאנטי בעלת 'הלגה. האקדמיה לניהול ושיווק'; אורית הכהן מנכ"ל חברת 'דרמטק' לשיווק מיכשור אסתטי לקוסמטיקאיות; ריבה משיח בעלת 'ריבה קוסמטיקס' שהיא גם יבואנית של מכשור וחומרים; ואאידה תדהר מנהלת מרכז 'אספאידה'.
האם באמת ניתן ליצור שינוי משמעותי בתקופה קצרה?
הלגה רקאנטי אומרת שהשיפור שניתן להשיג לעור הוא שיפור מידי בהצלחה של בין 70%-80% שהמשמעות היא שעם הטיפול הנכון ניתן ליצור ממש "אפקט סינדרלה".
מרים קיסר מבטיחה שאם לכלה יש עור סביר, והיא תגיע פעם בשבועיים במשך חודשיים, כפרוייקט אל הקוסמטיקאית, הרי שיכולים להביא לשיפור משמעותי במצב העור, אבל חשוב לה לציין שמדובר גם בתחזוקה שוטפת בבית בין טיפול לטיפול.
יחד עם זאת לזו שמאוד מלאה בפצעים מומלץ שלא לחכות עד חודשיים לפני הארוע אלא לבוא ולהתחיל בטיפולים ארבעה חודשים לפני.
כלומר, חשוב להתייחס למצב העור ולהיערך לטיפול בהתאם. כאן, אשת המקצוע יכולה להמליץ ולסייע ללקוחה שלה בהדרכה מתי כדאי להגיע.
כאן המקום להזכיר שחשוב לא פחות לטפל גם בעורן של שאר בנות משפחת הכלה, יתרה מזו, כלות הן בדרך כלל צעירות ועורן חלק ומתוח, אם הכלה, לעומת זאת, יכולה להפיק תועלת גדולה ממגוון השיטות והמכשירים העומדים לרשות הקוסמטיקאיות כיום, ואפקט השיפור במצב עורה יהיה משמעותי הרבה יותר.
מהם הטרנדים החזקים בתחום הקוסמטיקה עבור הכלות?
מקובל לעשות פילינגים כגון פילינג יהלום, שזה למעשה פוליש לעור, על מנת להסיר את שכבת העור המתה והלכלוך ולפנות מקום להחדרת חומרים מזינים, באמצעות מיכשור חשמלי בטכנולוגיות שונות.
כמו כן, טיפולים בהם מחדירים ויטמינים, מינרלים, סרומים, חומצה הילאורונית וחומרים שגורמים למתיחה העור. קיימים קרמים שפועלים כמעין מסיכה זמנית, הם מתקשים על העור ויוצרים אפקט מתוח ש"מחזיק" למשך האירוע החגיגי.
טיפולי החמצן גם הם זוכים להצלחה רבה. אם כי הם שנויים במחלוקת. יש כאלה שנשבעות בהם וטוענות שהם מחיים את העור, ומנגד נשמעות דעות לגבי ה"צד האפל" של החימצון, שאחראי למעשה להזדקנות.
כמה טיפולים מומלץ לעשות לפני האירוע?
כשלקוחה מגיעה ואומרת שהיא מתחתנת בעוד חודשיים שלושה מכינים עבורה תוכנית מיוחדת לקראת החתונה. לאלו שלהן עור טוב שאינו דורש טיפולים מיוחדים עושים טיפול יופי רגיל שבוע לפני החתונה שכולל ניקוי, החדרת לחות, עיסוי ומסיכה. עם לקוחה שלה עור מוזנח קובעים מספר מפגשים כשהמפגש האחרון לא נעשה ממש "ברגע האחרון" כדי שלא יהיו סימנים ביום האירוע.
בעיקרון, כדאי לבצע בין שניים לשלושה טיפולים לפני החתונה כשטיפול אחרון חייב להיות עד שלושה ימים לפני החתונה. ניקוי עמוק חייב להעשות עד עשרה ימים קודם לחתונה.
עושים ניקיון עמוק לאזן את מצב ההפרשות כדי שהעור יהיה פחות מבריק ונוח יותר לאיפור, ובעיקרון הניקיון של העור הוא 'מילת מפתח' בהכנת העור לאירוע. הדבר כמובן נכון מאוד ביחס לחתנים, שעל פי רוב מתחזקים את העור שלהם במצב פחות טוב מהכלות ביומיום, והם בהכללה, גם פחות מודעים למצבו של העור ולמראהו.
האם חתנים רבים מגיעים לקוסמטיקאית לפני החתונה?
מסתבר, כצפוי, שהחתנים לא מגיעים לבד. הם מגיעים עם הכלה שגם יוזמת את הטיפול, הרבה פעמים למרות מחאותיהם, אם כי הם כמובן נהנים מזה מאוד בסופו של דבר. הגברים הישראליים הם מצ'ואיסטים, והרגלי ההיגיינה והאסתטיקה שלהם טעונים שיפור, אבל בשנים האחרונות חלו שינויים גדולים, והגברים הצעירים מתחילים להיות מודעים יותר לנושא.
לגברים יש הרבה סבוריאה לא מטופלת לאורך זמן, שחשוב להרגיע מספיק זמן לפני היום הגדול. הם גם צריכים לקחת בחשבון את כל נושא סידור השיער המיותר באף ובאזניים, משהו שלא כולם מקפידים עליו. אם החתן מגיע ברגע האחרון אז גוזרים את השיער, אבל אם הוא מגיע מספיק זמן לפני, אפשר לעשות לו מספר טיפולים במחט החשמלית ולהיפטר מהשיער אחת ולתמיד.
עידית גור מפתיעה ומספרת שהגברים כמעט כולם גם מתאפרים קצת במייק אפ ובפודרה וכשיש קילוף בעור זה מאוד מפריע למראה המייק אפ, וגם כמובן גורם לו להיראות בולט.
הרבה מאוד גברים רוצים גם לטפח את הציפורניים. עידית מספרת שהיא חזרה מיפן, ושם אין גבר שלא מטפח את ציפורני הידיים שלו ולא משנה באיזה גיל. זה עניין של תרבות.
תחום נוסף שכדאי לשים אליו לב הוא, אם יש בעיות בעור הקרקפת שמתבטאות בריבוי קשקשים, כדאי להפנות לקבל טיפול מרופא, במידה וזה רפואי. לפעמים צריך רק להחליף שמפו. כל זה כמובן כדי שלא תהיה נפילת קשקשים על החליפה, זה מאוד לא אסתטי במיוחד אם הז'קט בצבע כהה.
מה לגבי הסרות השיער המיותר מפניה של הכלה העתידית?
הסרת השיער מפניה של הכלה העתידית גם הוא חלק מההיערכות לקראת הארוע. מדובר בתהליך שלוקח זמן ויש המון אמצעים שעומדים לרשות אשת המקצוע.
יש לקוחות שמורגלות רק לשעוות ולהן מסירים בשעווה בלבד, אבל חשוב שגם הסרת השיער לא תעשה בשבוע של האירוע, כדי להימנע מזיהומים ופצעונים.
במקרים של בנות שלהן יש גדילה מופרזת של שיער על הפנים חשוב מאוד לזכור שבתמונות ה"תקריב", ה"קלוז אפ" רואים הכל, למרות המייק אפ, ולפעמים אפילו בגללו, מפני שהוא צובע את השיער אבל לא מעלים אותו. הרעיון של מה שרואים בתמונות קלוז אפ הוא רעיון שצריך להנחות את בעלת המקצוע בבואה לטפל, אומרת עידית שמפתיעה שוב כשהיא מספרת שהיום עושים ריטושים וליטושים לתמונות החתונה כאילו היו תמונות שער במגזין אופנה. כמובן שלמרות זאת, צריך להגיע למצב שלא יהיה צורך.
ומה לגבי עיצוב הגבות, שהן חלק מאוד חשוב במראה?
עידית מסכימה מאוד שנושא הגבות דורש התייחסות. אם הגבות כבר מעוצבות צריך רק לשמר את המבנה אבל מי שצריכה עיצוב מהתחלה של קו גבה שתואם את המורפולוגיה של אותה כלה אז צריך כמובן כשבועיים שלושה מראש, כדי לוודא שהעיצוב מוצלח. לפעמים, כשהשיער מאוד בהיר, צריך לצבוע כדי לחזק טון ולתת מסגרת יפה לעיניים. גם כאן עושים נסיון לפני ולא באותו שבוע.
חשוב ששבוע לפני האירוע תגיע הכלה לבדוק אם הכל תקין, ואם לא אז עושים לה תיקון אחרון וצביעות אחרונות, אחרי שרואים שהיא לא התנפחה וזה כולל כמובן גם את הריסים.
אז איך נערכים במצב של עור בעייתי?
ריבה משיח עוזרת לעשות סדר על פי סוגי העור:
בעור שמן ובעייתי, המלווה בפצעים וציסטות יש להתחיל טיפול עד כשלושה חודשים לפני האירוע.
בעור שמן, המלווה בהפרשת חלב וקומודונים, יש להתחיל לטפל לפחות חודש וחצי עד חודשיים לפני האירוע ואחר כך להמשיך בטיפול לאיזון בלוטות החלב ולטיפול מונע מהישארות סימנים.
בעור שלו פיגמנטציה קשה יש להפנות את הלקוחה לטיפול אך ורק אצל רופא עור ולעשות פילינג עמוק כחצי שנה לפני האירוע, כדי להגיע לתוצאה מקסימאלית.
לפילינג בינוני יש להתחיל כשלושה חודשים לפני, אפשר אצל קוסמטיקאית בעלת ניסיון, מספר קילופים ואחר כך שיקום.
לאחר כל פעולה כימית בעור כגון פילינג, חומצות וכדומה, חשוב מאד לעבור סדרת שיקום לעור.
כמה חשובה תחזוקת העור בבית על ידי הלקוחה?
המרואיינות שלנו מסכימות שזו בדיוק התקופה להתאים ללקוחה חומרים טובים שמתאימים לה ושיתמכו בבית בטיפולים שנעשים במכון, ישמרו את התוצאות ויחזקו אותן.
גם כלות שבדרך כלל לא משקיעות בטיפוח בבית, מקבלות תמריץ לפני החתונה וזו הזדמנות להטמיע הרגלים וחומרים לאורך זמן ולהרגיל את הכלה הצעירה לשגרת טיפוח בבית שתלווה אותה שנים ארוכות.
ריבה מדגישה שחשוב להנחות את הלקוחה להרבות בשתיים מים, מינימום 12 כוסות מים ביום ולא לוותר, מכיוון שזו הזנה פנימית של העור.
איזה טיפולים כן אפשר, ואולי אף רצוי לעשות ביום הארוע?
מסתבר שבכל הנוגע לטיפולים חודרניים, הכלל האוסר לעשות את הטיפולים ביום האירוע חשוב מאוד, כי מיותר, גם עבור הכלה וגם לשמך המקצועי להסתכן בהופעת אלרגיה או תגובה מקומית של אדמומיות.
אבל, מסתבר שיש טיפולים שניתן לעשותם ממש לפני האיפור באותו היום.
מומלץ ביותר לבצע מספר טיפולי חמצן בפנים, צוואר ודקולטה ביום האירוע, ללא חשש מרגישות או אלרגיה על מנת לקבל מיצוק, זוהר ובסיס טוב יותר לאיפור המקצועי. ריבה מזכירה לנו שגם כשביקרה כאן מדונה, הגיעה איתה הקוסמטיקאית האישית שלה מישל פק כדי לעשות לה טיפולי חמצן לפני כל אירוע או הופעה.
מאאידה תדהר קיבלנו דוגמה למה כולל טיפול זוהר שנמשך כשעה, יום לפני האירוע:
בשלב ראשון עושים קילוף שטחי של העור ומחדירים חמצן באמצעות מכשיר שמתיז על העור מים פיזיולוגיים וחמצן טהור בתוך בועיות מיקרוסקופיות. ההתזה מתבצעת בלחץ סילוני במהירות גבוהה, שמסיר את השכבה החיצונית של העור יחד עם השכבות העליונות של האפידרמיס באופן מבוקר ומדויק. בתוך כך, בועיות החמצן מתמקמות בתוך הנוזל הבין-תאי בעומק האפידרמיס, וכך נוצר מאגר חמצן זמין להתחלקות תאי העור ולחילוף החומרים בתוכם.
בשלב השני מחדירים ויטמינים וחומרים פעילים, באמצעות מכשיר, המבוסס על טכנולוגיית האולטרה-סאונד. הפעולה הגלית של האולטרה-סאונד, המבוססת על יותר ממיליון תנודות בשנייה, יוצרת עיסוי ברטט המחמם את רקמות העור העמוקות ומאפשר להחדיר לתוכן ויטמינים וחומרים פעילים משקמים המתאימים ספציפית לצורכי העור המטופל. בשלב השלישי עושים עיסוי קוסמטי עדין לפנים המיועד להזרמת הדם בעור וליצירת רגיעה והנאה. בשלב האחרון מורחים מסיכה שמכילה ויטמינים ולחות המקבעת את המראה וההרגשה.
ומה לגבי עור הגוף?
לדברי אורית הכהן חשוב לא פחות מעור הפנים, גם מראהו הכללי של הגוף, ולשם כך קיים מיכשור חדשני שעובד על הצרת היקפים ומיצוק. מכשיר כזה לדוגמה הוא ה"ריאקשיין", שעובד גם על מיצוק עור הפנים אבל גם על שאר הגוף, כך שכלה שתגיע לסידרת טיפולים מספיק זמן מראש, תוכל להרוויח אפקט מצטבר של הצרת היקפים והידוק שיעזרו לה להשתחל בקלות אל תוך השמלה הצמודה ולהיראות טוב בתוכה.
עם המכשיר הזה ניתן לעבוד גם ביום האירוע עצמו והטיפול בו לא כרוך בכאב ולא משאיר סימנים.
צריך להקפיד במיוחד שהמחשוף והגב העליון נראים טוב, גם מבחינת כתמים ונזקי השמש.
יש מכשירים שמסירים כתמים משמש באופן טכנולוגי, אבל זה כמובן צריך להיעשות מספיק זמן לפני האירוע, וזה גם המקום להתייחס לעובדה שעם בוא הקיץ כדאי למתחתנים להתחיל לחשוב על נזקי השמש, ולהימנע ככל הניתן מחשיפה לשמש, ומשיזוף העור. עור צרוב משמש נראה פחות טוב, וזה נכון גם לגבי מי שרוצה להיראות שזוף לכבוד האירוע, מכיוון שישנן דרכים מלאכותיות להגיע לאפקט של שיזוף.
לפי ריבה, הטרנד החם של 2009 הוא עור שזוף, ועומדות בפני הלקוחות מספר אפשרויות: שיזוף בהתזה, היתרון שלו שהוא עשוי מחומרים טבעיים. הטיפול נעשה רק במכונים אך כשהצבע יורד נשארים כתמים. אם בוחרים במיטת שיזוף יש להתחיל מספר חודשים מראש ובהדרגתיות לפני האירוע. מי שלא נערך מראש, יש חומר לשיזוף עצמי שניתן להשיג במכון, ללא קרינה עם חומרים טבעיים מקנה סוכר שיורד באחידות ללא כתמים, ובטוח לשימוש., היא אומרת.
לסיכום ניתן לומר שלמרות שכלות בדרך כלל שמות את הדגש על עיצוב השיער והאיפור, תפקידכן כבעלות מקצוע בתחום הקוסמטיקה להנחות אותן שמצבו של עור הפנים עומד בבסיסו של כל מראה זוהר ומטופח, ושבנוסף לאפקט המרשים שניתן ליצור לקראת האירוע הגדול, נוצר חלון הזדמנויות לכוון את הלקוחה לטיפוח מתמשך ולהשריש הרגלים של טיפולים חדשניים במכון בשילוב תחזוקה שוטפת של חומרים בבית.
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם