מומחיות בתחום הציפורניים: ליה לין, אורלית אובקוביץ', מירב צרפתי, אילנה כסיף, דלית לוי, לרית ומאיה לוי – מספרות ל'יופי!' מה קורה בתחום, מה הלקוחות אוהבות ומה הטרנדים השולטים בעיצוב הציפורן
אתי דרייפוס
הקיץ בפתח, וביחד עם הסנדלים החדשים מתחילה כמדי שנה גם הפריחה המחודשת של תחום הפדיקור. אז נכון, בעלות המקצוע לא מרוצות מהמצב שבו הלקוחות נזכרות לטפח את כפות הרגליים רק בקיץ, אבל לגבי הרגלי המניקור של הלקוחה הישראלית, לעומת זאת, אין טענות. בתחום הזה יש שגשוג כל השנה, ומכונים חדשים נפתחים, אופנות באות והולכות ורמת היצירתיות של העושות במלאכה רק הולכת ומתחזקת לנוכח התחרות והמגוון.
שאלנו את מיטב המומחיות בתחום, אלה שהיד שלהן תמיד על הדופק, מה קורה עכשיו? מה הלקוחות אוהבות? איך נראה המכון כיום? ומה הטרנדים השולטים בעיצוב הציפורן ובצבעי הלק?
קיבלנו תשובות ממורות בכירות ובעלות מכון: ליה לין יבואנית 'NSI'; אורלית אובקוביץ' יבואנית 'ביו סקלפצ'ר'; אילנה כסיף מנהלת תחום פדיקות רפואי ב'רשת נייל סטודיו'; מירב צרפתי מנהלת פורום באינטרנט; מדלית לוי בעלת מכון היופי 'נייל אקדמי' ברחובות שייצגה את חברת 'גלוטק' יבואנית חברת 'LA CHAT' הבינלאומית, ולרית ומאיה לוי, בעלות מכון 'פוקסי'.
והדבר הראשון שעניין אותנו כמובן היה מה הולך עכשיו?
ממירב צרפתי למדנו שיש היום טרנד חזק של חותמות. מדובר באלמנט ממתכת עם חריצים. מורחים עליו את הלק. מניחים על המתכת גומי ואת הגומי מניחים על הציפורן. נוצרת הטבעה של דוגמא על הציפורן. זהו אלמנט קישוטי שצובר עכשיו תאוצה גדולה בעולם הציפורניים. כרגע השימוש הנפוץ ביותר הוא על פרנץ'. הדוגמא היא על הפס הלבן הדק. אם הציפורן קצרה עושים את הדוגמא על כל שטח הציפורן. ויש המון דוגמאות, לבבות, שש בש, וסוגים שונים של דוגמת תחרה.
מלרית ומאיה למדנו שהלק הוא 'אקססורי' לכל דבר ועניין והלקוחות של היום מחפשות את הצבעים "הכי עכשוויים" ולעיתים גם את הכי נועזים. כחולים, מטאליים מעודנים ואדומים-כתומים היו הצבעים החמים של התקופה האחרונה. באופן מפתיע, דווקא גוון צבע הגוף, "העירום" מ'תקאמבק' לו, ויהיה מאוד חזק בקיץ הקרוב.
הצבעים השולטים בקיץ 2009 הם אדום בוהק אדום-כתום וורוד פוקסיה בכל הגוונים שלו, וצהוב בוהק. צבעים אלו נשארו מן השנה שעברה. הסגול שהיה בחורף כהה משתנה לסגול בהיר בקיץ הקרוב. נכנסו גוונים חדשים של של תכלת טורקיז, וכחול רויאל.
אורלית אובקוביץ' מתייחסת לשיטות הבנייה: הטרנד החם במזרח התיכון מגיע מאירופה ויבשת אמריקה – הג'ל – שם מוכתב מראה טבעי עד כמה שאפשר ולכן הג'ל נחשב למוצר חם. גם בשיטות האקריל נשים רבות היום מחליפות את מראה "המניפה" ו"השפיץ" בלוק טבעי כמה שיותר – דק ושקוף.
וליה ליין אומרת שנכון שיש טרנדים אבל זה דבר מתחלף, והלקוחות נשארות נאמנות לטעם האישי שלהן ולמה שהן מתחברות אליו יותר, כשהמבוגרות יותר אוהבות את המראה הטבעי והצעירות משתוללות עם קישוטים תלת מימדיים.
האם באמת האופנה מתחלפת גם בתחום הזה או שכמו בבגדים, שהצבע השחור הוא תמיד קלאסי, כך גם יש קלאסיקה בציפורניים?
אז מסתבר שלמרות התחושה שלק אדום ופרנץ' הם הקלאסיקה, התשובה לשאלה הזו דינמית מאוד.
אצל כלות הפרנץ' עם ה"יהלומים" הוא עדיין הסגנון השולט, בתחום הבניה העיצוב של צורת מניפה היה מאוד טרנדי בעונות שעברו ועכשיו רואים שהטעם מתחלף ויש יותר ביקוש לעיצוב המחודד, שזה מעין קאמבק לסגנון של פעם, אם כי בצורתו הקיצונית מדובר בשפיץ ארוך מאוד ודק הנקרא 'סטילטו'. ממש כמו העקב הדק. לאוהבות הפרנץ', שהוא למעשה הטרנד הניצחי כמעט – החידוש הוא ציפורן אובלית ופרנץ' מחויך מאוד.
אורלית מאבחנת שהקאמבק הגדול שנרשם הוא הציפורניים הקצרות, בגוונים עזים. החזרה למראה "המסתורי", המשדר בעיקר בטחון עצמי. זה כמובן מתחבר עם המגמה שראינו על מסלולי התצוגות בעולם, של דוגמניות עם ציפורניים קצרצרות בגוונים של פירות יער ואפילו שחור.
לעומת זאת מירב טוענת שכבר המון זמן היא לא נגעה בלק השחור או הבורדו הכהה של מדונה שפעם היה להיט, ובכלל, זה הכל עניין של גאוגרפיה.
באזור המרכז אוהבים סגנון קלאסי יותר וציפורניים קצרות מרובעות בעיצוב וצבע לא בולטים, כשהגוון הקלאסי ביותר הוא האדום.
בפריפריות לעומת זאת יש נטייה יותר גדולה לכיוון הקישוטים והצבעוניות, וגם העיצובים נועזים יותר. הסטילטו למשל, אותו עיצוב ארוך ארוך ומאוד שפיצי, אהוב במיוחד על הלקוחות ממוצא רוסי, כשהישראליות פחות מתחברות לזה. ויש גם הבדלים בין העונות השונות בשנה. בחורף הלהיט הוא האדומים למיניהם, ובקיץ עוברות לפרנץ' העדין והבהיר שנחשב קיצי יותר.
ומסתבר שיש הבדלים גם בין מכון למכון. יש שהלקוחות אהבו מאוד בניית ציפורניים בעבר והיום "זה ממש פאסה", או לקוחות שפעם מאוד אהבו פרנץ' והיום בוחרים רק בצבע אחד, בעיקר אדום.
גם אצל לרית ומאיה דווקא הפרנץ' המסורתי ונושא הקישוטים לציפורניים נמצאים בירידה מתמדת, כשהיום רוב הלקוחות מעדיפות מראה קלאסי ומוקפד
ויש גם שיקולים נוספים חוץ מהאופנה, כמו העדפות אישיות של הטכנאית או המניקוריסטית.
את עיצוב ה'סטילטו' ליה לא מוכנה לעשות. היא טוענת שזה גוזל המון זמן עבודה, כמעט כפול מכל עיצוב אחר, ומעטות הלקוחות שמוכנות לשלם את מחיר העלות של זה.
כאן נגענו גם בנקודה של החיבור בין הלקוחה לאשת המקצוע. במשך הזמן כל מכון אוסף את הלקוחות שמתאימים לו ביותר, וסביר להניח שגם משתלבים בטעם. אצל ליה היום כבר אין לקוחות, כולן חברות.
אז אולי זוהי התשובה לשאלה איך מתמודדים עם התחרות? ליצור קשרים אישיים?
לדבריה של אורלית כשיש גשם כולם נרטבים – תחרות זה דבר טוב ואפילו טוב מאוד. העקרון המנחה הוא לשפר תודעת שרות שזה בעצם מהות העניין. לקוחות נמשכות רק למקום שנותן שרות וכמובן מקצועי. חובה להתמיד בקבלת עדכונים, מגזינים מקצועיים, כנסים ותערוכות ובעיקר כל הרצאה בתחום הספציפי. לקוחה תמיד תעדיף טכנאית מיומנת שתדע לזהות בעיות ולספק מענה.
מכון שמבוסס על קשר אישי ארוך שנים שבין אשת המקצוע ללקוחה מתבסס כמובן על האינטימיות, אבל מה המענה שנותנים לכך המכונים החדשים עם מספר עובדות רב ומספר עמדות גדול?
לרית ומאיה דואגות להיות כל הזמן עם היד על הדופק – אם בהשקת טיפולים חדשים ומפנקים ואם מבחינת התעדכנות בטרנדים החמים בעולם. חשוב להישאר מעודכנים כל הזמן, שכן כיום כבר אין מקום לשיטות טיפול מיושנות ולציוד בינוני.
דרך נוספת וחשובה לא פחות כדי לבלוט היא ליזום הרבה פעולות שיווק, לאו דווקא כאלה שמצריכות השקעה כספית גבוהה. אפשר לעדכן את הלקוחות מדי פעם לגבי טיפולים חדשים, צבעי לקים חדשים שהגיעו או מוצרים נלווים, באמצעות ניוזלטר שמופץ במייל או בהודעות טקסט לסלולרי (יש להחתים אותן לפני כן על טופס שמאשר קבלת דיוור שיווקי מכן, בשל חוק הספאם). העדכונים הללו יזכירו ללקוחות שאולי הגיע הזמן לטיפול נוסף וגם ייצרו כל הזמן גירויים אצל הלקוחה.
כדאי גם לחשוב על אירועים שיתקיימו במקום עצמו או מחוצה לו בשיתוף הצוות המקצועי. אצל לרית ומאיה, למשל, מתקיימים מדי פעם ימי כיף לנשים, או מסיבות רווקות שהפכו להיות מאוד פופולריות במקום, ויש גם דוכנים לטיפולים מהירים במסגרת אירועי חברה חיצוניים שונים. מדובר בדרך מצוינת להביא לחשיפת המקום ומקור להכנסה נוספת.
מהם החידושים בתחום?
אם בעבר שוק בניית הציפורניים היה שייך רק לאקריל היום הג'ל הוא זה שמדגיש נתונים טבעיים ומאפשר הישגים חדשים בטבעיות.
המניקור הפולשני של פעם התחלף היום בגזירה מינימלית של העור מסביב לציפורן מתוך הכרה ביתרונות השמירה על הקיים.
אבקת האקריל הראשונית שהייתה אטומה ועבה ובינתיים השתפרה למספר דרגות שקיפות.
האצטון הלבן שייבש את מצע הציפורן והעור מסביב, בינתיים פינה את מקומו למסיר לק מעודן המכיל שמן לשיפור ההגנה.
הפצירות ממתכת התחלפו בפצירות מתכלות, ידידותיות יותר ובלתי מכאיבות.
האם הג'ל הוא אכן הכוכב החדש?
ליה מספרת שקיימת דרישה מצד המספרות שבהן ממוקמת עמדת מניקור-פדיקור, לחומרים ללא ריח. אמנם זה אבסורד, כי האמוניה של השיער ממש מזיק והאקריליק לא מזיק בכלל. זאת כנראה אחת הסיבות לכך שהג'לים בעולם נעשו יותר פופולאריים.
דלית לוי: החומר שאינו מעורר תגובות פיזיות ואחרות הוא הג'ל לציפורניים, שעשה לאחרונה עלייה מרשימה לישראל. ניתן לעשות בו שימוש גם לבנייה על ציפורניים טבעיות והוא משמש למעשה, ציפוי להגנה מפני שבירה וסדקים.
היתרון הגדול בעבודה עם ג'ל היא היכולת לשלוט בצורת הציפורן. תכונה ייחודית זו מאפשרת הארכת ציפורן טבעית, בדיוק מהמקום בו היא מסתיימת. למעשה ניתן לבנות ציפורן ארוכה בעזרת הג'ל, מבלי לעשות שימוש בציפורניים מלאכותיות או חומרים מקשרים. התכונה הבולטת של הג'ל היא מראה טבעי לחלוטין. הבשורה הנוספת היא שניתן להוסיף ג'ל המכיל צבע, משמעות הדבר היא שאין צורך במריחת לק.
אז בעצם מי קובע את הטעם? אשת המקצוע או הלקוחה?
לקוחות אוהבות הכול, בתנאי שהתוצאה מוצלחת והיא תקבל מחמאות על מראה הידיים. תוצאה מקצועית נובעת מאבחון מראה כללי לפני תחילת העבודה, הסבר ללקוחה וקבלת הסכמתה. ורק לאחר מכן עבודה נכונה הכוללת, בעיקר, קביעת שיוף המסגרת להקניית מראה כף יד עדינה, אורך אחיד ויחסי לגודל ועובי האצבעות, צבע מותאם לגוון העור וכמובן הגימור מסביב לציפורן לחומר הנמרח.
המומחיות שלנו מסכימות שאמנם נכון שללקוחות יש את הטעם האישי שלהן אבל למעשה הן מוכנות לקבל את הרעיונות של המניקוריסטית שעליה הן סומכות.
כאן נכנס גם נושא ההיכרות עם הלקוחה. זה נכון שצריך להיות עם היד על הדופק ולהציע את החידושים הכי עדכניים והצבעים הכי חדישים, אבל באותה המידה חשוב לדעת מהו סגנונה האישי של הלקוחה, עם מה היא תחיה בשלום ועם מה לא. ויש גם את התכתיב של היבואנים, שמה שהם בוחרים להביא ולשווק זה מה שמציף את השוק ונותן את הטון.
מהם השינויים שחלו במכונים בשנים האחרונות?
במספרות לא נרשם שינוי משמעותי, כל מספרה שכיבדה את עצמה, אז והיום, מספקת שרות מניקור. יחד עם זאת, סלוני היופי שינו תדמית הם גדלו ולבשו צורת היי-טק, יותר אלגנטי ונקי, וניתן למצוא בו הכול תחת קורת גג אחד, וגם שעות הפעילות התארכו מאוד.
נשים מצפות כיום לחוויה בסגנון ספא, הכוללת מקום נקי ונעים, קפה טוב, רמת שירות גבוהה, מקצועיות, מוזיקה טובה וכמובן – יחס אישי וחם. כל מקום שיספק כרגע פחות מכך – עלול לאבד את לקוחותיו אל מול התחרות הגוברת.
ההשפעה הכי גדולה מהעולם היא הקונספט של "ספא-אקספרס"- זה שמאפשר לעבור ברחוב להחליט ש"בא לי" ולהיכנס עכשיו בלי לקבוע תור מראש.
וכמובן כניסת מכשירים מתקדמים כמו מייבשי לק לידיים ולרגליים.
האם עיצוב המקום באמת חשוב כל כך? האם גם שיטות השיווק עברו מתיחת פנים?
חשוב מאוד לשים לב לנושא הויזואלי ואיזו אווירה המקום משרה על הלקוחות.
יש בעלות מקצוע המעידות על עצמן שחשיבותו הרבה של הנושא גורמת לכך שהן משקיעות בעיצוב הפנים, בריהוט של מעצבים מפורסמים ו/או בכורסאות למסאג' בארבע ידיים בזמן שלקוחה מתפנקת בפדיקור.
לקוחות אוהבות לבוא להתפנק – לאחר מניקור לטבול את הידיים באמבט פראפין חם שמחדיר לעור הידיים לחות ומחזיר לידיים את האלסטיות שלהן- ולהמשיך אחרי פדיקור לעיסוי רגליים.
בנוגע למוסיקה מאוד חשוב להרגיש את האווירה שיש במקום ולהתאים את המוסיקה אליה. יש כאלה שיעדיפו מוסיקת רקע רגועה בנוסח העידן החדש, יש כאלה שמכוונות לקהל צעיר יותר של שעות הערב עם מוסיקה של מועדונים ומסיבות.
ללרית ומאיה חשוב שהמושבים במניקור והפדיקור יהיו יפים למראה, אבל לא פחות חשוב מכך – יהיו נוחים גם לישיבה ממושכת. למשל, קורה לא פעם שהלקוחה נרדמת במהלך טיפול, וזו תוצאה של תחושה נעימה ומפנקת שהמקום מעניק, ולקוחה שמקבלת הרגשה של התרגעות בסוף יום או במהלכו תרצה לחזור.
מה מקומם של המוצרים הנלווים המוצעים למכירה?
מכירת מוצרים נלווים הייתה ותהיה חלק בלתי נפרד מהצלחה אישית של הטכנאית והצלחתו של המכון. כפי שקוסמטיקאית מוכרת קרם לשימור התוצאות, גם כאן יש להתייחס למקרה של עור יבש או מפוצל מסביב לציפורן, ציפורניים חלשות, פטרת, ולספק פתרונות.
כאשר הדבר נעשה נכון, לצד הרווח הכספי מתוסף ערך מוסף של תחושה של טיפול מקצועי מקיף ללקוחה.
לאורלית יש גם טיפים בנושא:
היי מקצועית ואת מקום הרכילות המיתולוגית החליפי בשיחה על תפקוד ידיה והטיפול בהם.
הדביקי על גבי כל מוצר שאת מוכרת מדבקה יפה עם שמך ומספר הטלפון שלך.
ליה דווקא אוהבת את העובדה שהלקוחה מוצאת כתף ואוזן קשבת, וממליצה על מכירה לא אגרסיבית.
אם הלקוחה קונה משהו כי לא נעים לה ולא משתמשת בבית, היא לא תקנה יותר. לכן חשוב להמליץ רק על משהו שהלקוחה צריכה ותשתמש.
ומה לגבי נושא הפדיקור? האם גם שם יש חידושים?
בתחום העיצוב, גם ברגליים שולטים הלק האדום והפרנץ' בתוספת של אבנים וציורים, כמו בידיים. אבל בשורות חדשות מגיעות מתחום הפדיקור הרפואי.
אילנה כסיף מספרת שמוצרי פדיקור באישור אגודת אי"ל (האגודה הישראלית לסוכרת) שהגיעו לארץ לאחרונה נועדו לעבודה מקצועית במכון הפדיקור והם מסוגלים להסיר שכבות עור יבש וקשה ללא צורך בשימוש בסכינים חדים ובצבתות, זוהי היום המהפיכה האמיתית בעולם הפדיקור.
כדי לשמור את התוצאות הטובות של טיפול הפדיקור חשוב ללמד ולהרגיל את הלקוחות למרוח מדי יום קרם רגלים טיפולי וכמובן לא לשכוח לשים אבקת כותנה על כפות הרגלים למניעת ריחות זיעה והתפתחות פטרת כחלק משגרת הטיפוח היומית.
את גיגית הפלסטיק עם הניילון שבדרך כלל נקרע באמצע הטיפול, מחליפים היום בקערת רגלים שפותחה במיוחד עבור מכוני הפדיקור. הקערה עשויה פלסטיק קשיח קל משקל אשר אינו נשחק ובגובה מדויק כך שניתן להכניס את הקערה מתחת לברז המים. לתוך קערת הרגלים המעוצבת נכנס אינסרט חד פעמי עמיד להגנה מקסימלית מפני בקטריות וחיידקים ללא נזילות לתוך הקערה. את האינסרט, למרות עמידותו, ניתן להשליך בתום השימוש לפח האשפה כשהוא מכווץ. אין צורך לשטוף את הקערה בין הטיפולים משום שהיא נותרת נקייה לחלוטין. כל שעל הפדיקוריסטית לעשות הוא להחליף אינסרט והקערה מוכנה ללקוח הבא. באופן זה אנו מבטיחים ללקוחותינו טיפול בטוח ברמת סניטציה גבוהה.
אצל לרית ומאיה טיפולי פדיקור ללא שימוש בסכינים הם כבר עניין שבשגרה. זוהי שיטה שקיימת כבר שנים בחו"ל וטרם הופנמה כראוי בישראל. כאן, מסתבר, במקומות רבים עדיין מתעקשים להשתמש בסכינים, למרות הסכנות הבריאותיות הכרוכות בכך ובנזק המתמשך שנגרם לכפות הרגליים. הפדיקור נעשה בכיורים עכשוויים מחרסינה, שניתן לחטא בקלות ובאופן היסודי ביותר.
ולבסוף האם המצב הכלכלי משפיע על הרגלי הלקוחות?
אמנם חלק מהלקוחות האריכו את הזמן שבין טיפול לטיפול, אבל יחד עם זה, יש מודעות גבוהה. בניה הפכה מאוד חזקה בארץ והלקוחות לא מוותרות על זה גם במשבר הכלכלי.
אלה שעושות מניקור צריכות לבוא פעם בשבוע אבל לא כולן יכולות להרשות לעצמן והבניה יוצאת יותר זולה כי היא מחזיקה למשך שלושה שבועות.
יש כאלה שעושות בנייה קצרה ועושות את זה רק בשביל להיות מסודרות כל הזמן ולא כל שבוע לבוא. זו בניה רק לשם הנוחות וברגע שלקוחה מבינה שזה לא דבר מזיק היא תעדיף את זה.
* * *
בסיכומו של דבר, מעבר לסגנון, לצורה, לטרנד או לעונה, להיצע הרב של מכונים ואפשרויות, כל המרואיינות שלנו הסכימו שהדרך היחידה ל"נצח" את התחרות ולשמור על הלקוחות היא רמת מקצועיות גבוהה. כרטיס הביקור האפקטיבי ביותר הוא הציפורניים של הלקוחה וההרגשה שהיא מקבלת יחס של "מלכה", וזה בעצם גם מה שהלקוחות הכי אוהבות.
תמונות מלמעלה למטה:
חותמת: הטבעת דוגמא על הציפורן. מירב צרפתי
קלאסי בגוון אחד. ליה לין
מכון פוקסי
לפני ואחרי שימוש במוצרי 'be natural' מאושרים לחולי סכרת
כף יד. אורלית אובקוביץ' ביו סקלפצ'ר
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!