הפוני בשיער עושה קאמבק בגרסתו החדשה הנקראת 'מיקרו פוני', כלומר: פוני קצר באופן מוגזם
קארין דנסקי
הפוני בשיער עושה קאם-בק בגרסתו החדשה המתקראת "מיקרו-פוני", כלומר פוני קצר באופן מוגזם. המיקרו-פוני נצפה ברוב מסלולי תצוגות האופנה הנחשבות בבירות האופנה באביב-קיץ 2017, וכעת הגעתו הבטוחה לראשן של מאותגרות הטרנד והסטייל היא רק עניין של זמן. לפני שנצלול לעולמו של הפוני מעט היסטוריה. הייתה זו לא אחרת מאשר קלאופטרה, מלכת מצריים, שהובילה את הטרנד לראשונה עת הסתובבה ברחבי העולם העתיק עם פוני שחור, מלא ובוהק ובעיקר מתוחזק היטב. ישנם הסבורים שבאמצעותו הפילה ברשתה מלאכים, ואפילו את המלך שלמה. בעת החדשה הייתה זו השחקנית הבלתי נשכחת אומה תורמן בסרט "ספרות זולה" שהצליחה לאיים על כל הגברברים בסביבתה כשהיא חמושה בפוני. רק טבעי אפוא כמו בתסריט מתוזמן מראש שההיסטוריה ממחזרת את עצמה ומעצבי אופנת העל יפנימו את כוחו מחדש.
התוצאה נצפתה כמעט באופן גורף בקדמת הבמה, תוך קיצורי דרך שכאמור החליפו את הלוק למיקרו-פוני משודרג בשלל צבעים על ראשן של דוגמניות העל, עת תופפו מעדנות על המסלולים הבלתי נגמרים. למען ההגינות ראוי לציין שפוני – כשזה מוכתב על ידי הנוגעים בדבר – נחשב לאימתן של הדוגמניות. וזאת למה? כי הוא מגביל אותן בעבודתן, מקבע את הלוק ולא מאפשר משחק בשיער בהופעה על הבמה. גם דוגמניות צריכות להיות ורסטיליות.
אין מהנאמר לעיל ולא לרמז שמי שחפצה בשינוי דרמטי, הרי שאין כמו פוני המסוגל להעניק לפנים לוק שאין שני לו. אך כמו תמיד, לפני כל שינוי ובעיקר כזה הנחשב דרמטי, מומלץ לחשב מסלול מחדש כי לשיער שהוקרב למען לוק אופנתי, לוקח חודשים לצמוח עד שמוחזרת עטרה ליושנה. אז לפני שניאחז במספריים או בתער, ולפני שנחתוך, נקצר ונקצץ כדי לבצע את הבלתי הפיך למשך כמה חודשים מורטי עצבים להלן כמה נקודות הבהרה אותן מומלץ להפנים לפני שנגיע להחלטה, שכן כאן לא מדובר בקיצורי דרך, קאפיש?
באופן כללי ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במיקרו-פוני, הפוני אינו הולם את כל הצורות הפנים ובעיקר לא מתאים לכל סוגי השיער. הוא אינו מומלץ לבעלות שיער מתולתל ומקורזל אך הולם שיער חלק, שיער מעט גלי ושיער דק ועדין, הנחשבים לאידיאלים עבור פוני קצר. לגבי כל סוג שיער שהוא — המלצתי היא להימנע מכל סוג של פוני אלא אם את מוכנה להשתעבד טוטאלית מהנץ החמה עד צאת הנשמה, מפני שזה ידרוש עבודה, שימוש בחומרי טיפוח מיוחדים ועוד, אלא אם את משתייכת לקטגוריה של אלה שמחליקות את שיערן, ואז אין ספק שלוק המיקרו-פוני יסחט שפע של מחמאות והתלהבות.
באשר למבנה הפנים להלן כמה תנאים. לפני שאנחנו מחליטות על לוק הפוני, יש לאבחן את גובה המצח; מיקום העיניים, הגבות, האף והפה; אורך הצוואר ואף את גודל הראש ביחס לכתפיים. כן כן, כאן הגודל מאוד קובע! מסתבר שהכל מתחיל ונגמר בהתאמה ובהרמוניה של הפרופורציות, ועדיף שהדיאגנוזה תיעשה על ידי מעצב שיער מיומן, בעל דמיון ומעודכן אופנתית אך כזה הניחן באישיות חזקה שתעמוד בלחץ כשהוא ייאלץ לומר את האמת לטובת הלקוחה.
לבעלות מבנה פנים עגולות מראש מומלץ לוותר על הרפתקת הפוני ובטח פוני מקוצץ, אלא אם כן את רוצה מראה ספוטניק. לבעלות מבנה פנים מוארכות פוני רגיל יכול לחולל נפלאות אך לא כשמדובר במיקרו-פוני. לבעלות מבנה פנים מרובע, המתאפיין לרוב גם במצח רחב ובעצמות לחיים וסנטר רחבים וזוויתיים מומלץ פוני שמרוכך מעט בקצוות מעוגלים, אם עדיין מתעקשים על פוני. לבעלות מבנה פנים קטנות פוני אינו מומלץ שכן עם מצח כה קטן פשוט לא תישארנה פנים. בכל מקרה באשר למיקרו-פוני המקוצץ חייבים לשקול לגופו של אדם. אגב, פוני לעתים יכול לחולל פלאים במקרה של אף בולט כי אין כמו פוני לארוז את הכל בהרמוניה מושלמת, אך שוב לא כשמדובר בפוני קצוץ.
חברתי היקרה מיקה בשן, הנחשבת למלכת בגדי העור, כנראה הייתה הסנונית הראשונה שהמציאה במחוזותינו את לוק המיקרו-פוני. זה קרה כבר למעלה מ-3 עשורים ומאז ועד עצם היום הזה היא מתמידה לחשוף פוני קצוץ שזור בגווני שמש.
באופן כללי פוני מכל סוג שהוא אינו מומלץ לנשים שמרבות להזיע שכן מתחת לפוני טמפרטורת החום נוטה לעלות, ובעיקר דברים אמורים בחודשי יולי-אוגוסט. גם הזעת יתר בקרב נשים עם פוני בגיל המעבר יכולה לגרום להופעת פצעונים ולעוד מרעין בישין. אולם ישנן גם בשורות טובות לטובת הפוני שבמקרה של הופעת קמטוטים במצח מסוגל כמובן להסתיר את הלא רצוי. כפי שכבר נאמר, "פנים רבות לפוני". יש כזה שבא בסוג של התרסה בעיקר אצל הקוליות והרוקיסטיות שבחבורה ויש כזה שיעטר את מצחיהן של קורבנות האופנה הנצחיות שתלכנה על כל טרנד בכל הכוח.
לפני פיזור, פוני באופן כללי ובעיקר מיקרו-פוני נחשב כסוג של אמירה וכדי ליהנות ממנו חובה להצטייד בתכשירי עזר כגון פן, מחליק, מוס וסרום לשיער, וכאן לא מדובר רק בנושא הטיפוח אלא במניעת חדירת לחות מתחתיו, שגורמת להופעת גלים ולמראה השיער המתפרע והמדובלל. כמו כן יש לקחת בחשבון שאסור לשכוח את נושא התחזוקה האינטנסיבית, הכוללת ביקור אחת לשבועיים והתייצבות חובה אצל מעצב השיער לצורך קיצוץ, ניקוי ושמירה על הטרנד המתקרא מיקרו פוני.
קארין דנסקי היא עיתונאית, סטייליסטית ויועצת יופי
צילום: פול מיטשל, יח"צ חו"ל
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!