לנהל מספרה – פירושו: ניהול עסק לכול דבר. התנהלות ועבודה מול הלקוחות. טיפים למעצב השיעראוה סטריק
הופעה – הופעתך החיצונית היא הרושם הראשוני שאת/ה עושה על הלקוח/ה. היא צריכה להיות אסתטית, היגיינית ועל פי צו האופנה. שיערך צריך להיות מטופח, מטופל ועל פי החידושים אחרונים גם בצבע וגם בתספורת, אבל לא פרובוקטיבי. אל תשדרו את האימרה הידועה: 'הסנדלר הולך יחף'. חשוב לעשות שימוש בדאודוראנט ולא להגזים בכמות הבושם.
קבלת הלקוח/ה – אל תפנה ללקוח/ה חדשים במילים המשדרות אינטימיות וקרבת ייתר כגון – 'חמודה', 'כפרה' וכו'. מילים אלו יכולות לקרב לקוחה אחת ומאידך את השנייה הן עלולות להרתיע. משפט פתיחה כמו: 'שלום, נעים מאוד שמי…. ואני אשמח לטפל בך' הוא משפט ניטראלי המומלץ לפתיחת הדיאלוג הראשון עם הלקוח/ה.
פתיחת הדיאלוג – הדיאלוג עם הלקוח/ה רצוי שיתבסס על תקשורת בין אישית בונה, כלומר, יש לשאול את הלקוח/ה אודות העבודות הכימיות שהיא/הוא רוצה – למשל בצבע, חובה להראות לו/ה קטלוג צבעים ואחר כך לחזור על הדברים שלו/ה בצורת שאלה – 'האם הבנתי אותך נכון, האם זה וזה מה שאת/ה מתכוונ/ת'?
תיאום ציפיות – מומלץ מאוד לעשות תיאום ציפיות עם הלקוח/ה – לא כל מה שהיא/הוא רוצה אפשר לעשות וחייבים להבהיר זאת בתחילת הטיפול כדי שאחר כך לא תהינה אכזבות. אל תסכים באופן אוטומטי לבקשה המופנית אליך ואחר כך תעשה משהו אחר, כי זה עלול לגרור אכזבה, כעס, חוסר שביעות רצון והלקוח/ה עלול/ה שלא להגיע שנית למספרה.
לקיחת אחריות – מעצב השיער הוא זה שלוקח אחריות על התוצאות הסופיות ולא הלקוח/ה. אל תסכים שלקוח/ה ייקח אחריות במצב שבו ברור לך שהתוצאות הסופיות לא יהיו משביעות רצון. משפט שהלקוח/ה אומר כמו – 'אל תדאג, תעשה לי את זה , אני בטוח/ה שיהיה בסדר, על אחריותי'….- צריך להיענות בהבהרה והסבר מקצועי.
כל ראש של לקוח/ה הוא הפרסומת הטובה ביותר שלך – זכור שכל מי שרואה בחוץ את עבודתך ומתרשם ממנה, יכול להיות הלקוח/ה העתידי/ת שלך. לכן אל תזלזל באף תסרוקת או תספורת, כי הן כרטיס הביקור והמוניטין שלך.
יצירת אמון והקניית תחושת ביטחון – היום הלקוחות הם בעלי מידע רב, עקב חשיפתם לאמצעי התקשורת הרבים – אינטרנט, מגזינים, מדורי יופי. לכן הידע שלך הוא הדבר הכי חשוב בתהליך יצירת האמון עם הלקוח/ה ואת הידע רוכשים בבית ספר שמקנה לך את הידע והיסודות להמשך הדרך, שעליו ניתן בהמשך לבנות ולהוסיף ללא הרף.
השאלות המובילות – כדי להקנות ללקוח/ה ביטחון, את/ה צריך להוביל אותו/ה לגבי האפשרויות המוצעות לו/ה בעזרת שתי שאלות מרכזיות
א. מה אורך השיער הרצוי לך? – בנושא זה אין מקום לוויכוחים. אורך השיער הרצוי ללקוח/ה הוא הקובע, כיוון שזה כמו התחושה בבגד שמרגישים בו טוב ומקרינים זאת.
ב. איך את/ה מתכוון/ת להמשיך לטפל בשיער – טיפול שבועי במספרה או חפיפה בבית? אם הלקוח/ה באים כל שבוע למספרה אפשר להיות יותר הרפתקני בעיצוב. לעומת זאת אם הלקוח/ה מתכוונים להמשיך לטפל בשיער בביתם יש לעשות תספורת נוחה לסידור ופחות הרפתקנית.
אבחון ודיאגנוזה – לפני כל טיפול, אפילו חפיפה, חייבים לעשות אבחון ודיאגנוזה של עור הקרקפת והשיער; כל מעצב שיער צריך להכיר את כל מחלות העור והשיער, לא במטרה לטפל, אלא במידה ואם נתקלים בבעיה נוכל להפנות לרופא עור. הטיפולים שלנו הם קוסמטיים בלבד ולא רפואיים. לפני האבחון יש לרחוץ ידיים עם סבון ולבקש אישור מהלקוח/ה לפני שנוגעים בשיער. יש להסביר לו/ה שרוצים להכיר את השיער כדי לדעת מה הטיפול שאפשר יהיה להציע לו/ה. כאשר יש כינמת אפשר להמליץ על תכשירים, אבל לזכור לדבר על כך בשקט ובאינטימיות כדי לא להביך. בהמשך עושים אבחון ספציפי לגבי העבודה הנדרשת- באיזה טכניקה נשתמש, באיזה סוג צבע, איזו תספורת וכו'.
אוה סטריק היא מנהלת מקצועית של 'דיאנה האקדמיה לעיצוב השיער ומקצועות היופי'
תמונה: עיצוב שיער וסטיילנג: דקל עוז; איפור: רוני טריף; צילום: שגב רוזנשטט; דוגמנית: ליליה דושנסקי
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר