כן, גם גברים ישראליים מבלים על שולחן הניתוחים האסתטיים;
ניתוחי חזה, עיצוב גוף ופנים – בראש הרשימה
ד"ר ערן חדד
לאחרונה פרסם האיגוד הישראלי לכירוגיה פלסטית נתון מעניין על כך ש- 24% מהגברים במדינת ישראל שוקלים לעבור ניתוח פלסטי.
כנראה שהמרחק בין מחשבה על ניתוח לבין ביצועו גדולה, שכן, אין ספק שבתחום הניתוחים הפלסטיים הנשים שולטות באופן כמעט מוחלט. היחס בין נשים לגברים מנותחים הוא 1:20. בארה"ב לעומת זאת, המודעות בקרב בהגברים גבוהה הרבה יותר. היחס בין נשים לגברים העוברים ניתוחים פלסטיים הוא 1:5.
אם בעבר ניתוחים פלסטיים היו בעיקר נחלת המין הנשי, הרי שבשנים האחרונות ניכר כי גברה המודעות לביצוע ניתוחים אלה גם בקרב הגברים.
אז מה מציע עולם הפלסטיקה והפרוצדורות האסתטיות לגברים?
למעשה כמעט כל מה שמוצע לנשים, אולם קיימים בכל זאת הבדלים.
ניתוחי חזה:
באופן מפתיע, אחד הניתוחים האסתטיים השכיחים ביותר בגברים הוא ניתוח לתיקון החזה. המראה הטיפוסי של שד בגבר הינו שטוח, מה שמאפשר לשריר החזה להתבלט. הקטנת חזה לגבר (גניקומסטיה) הוא מונח רפואי שמשמעותו "שדיים הדומות לאלו של נשים". בעיה זו שכיחה למדי בקרב הגברים וקיימת ברמות חומרה שונות בכ – 30% עד 60% מאוכלוסיה זו. רקמת שד עודפת בגבר יוצרת מבוכה חברתית. הלוקים בבעיה נמנעים מחשיפת החזה, הולכים עם חולצות רפויות לטשטוש קווי החזה, ביטחונם העצמי יורד ואף יוצר בעיה אצל רובם ביצירת קשר זוגי/רומנטי.
ניתוח התיקון פשוט יחסית ומסירים בו את רקמת השד העודפת. לעיתים, בנוסף לעודפי הרקמה, קיימים גם עודפי עור באזור השד (כמו באישה). במקרים מורכבים אלה, הניתוח כול גם הסרה של עודפי עור מהשד.
ניתוחי עיצוב הגוף:
אם הדעה הרווחת היא כי הנשים יותר מודעות למראה החיצוני של גופן, הרי שבתקופה האחרונה חלה עלייה בביקושים לניתוחי עיצוב הגוף גם בקרב המין הגברי, כאשר הפופולארי ביניהם הוא ניתוח שאיבת שומן. בניגוד למה שמקובל לחשוב, ניתוח זה איננו מיועד לאנשים שמנים ואינו מהווה תחליף לירידה במשקל. הניתוח מיועד לאותם אנשים להם משקל נורמלי אולם קיימים אצלם מצבורי שומן באזורים מסוימים, אשר רק התערבות כירוגית עשויה לתקנם.
אזורי השאיבה הפופולאריים שונים בקרב נשים וגברים. בנשים השומן מתרכז בעיקר בירכיים ובישבן. בגברים לעומת זאת, ריכוז השומן הוא בבטן.
ניתוחי פנים:
גם לגברים ניתן לבצע מתיחת פנים וצוואר וכן ניתוחי עפעפיים. תוצאות הניתוחים מצוינות אולם הגישה מעט שונה. ככלל, סף הסבילות לכאב בקרב גברים מעט נמוך יותר. כתוצאה מכך, פרוצדורות קטנות כדוגמת ניתוחי עפעפיים אשר ניתן לבצע תחת הרדמה מקומית בנשים, קשות לביצוע יותר בגברים, ועדיף לבצען תחת הרדמה כללית.
בניתוחי מתיחת פנים וצוואר בקרב גברים נדרש תכנון מדוקדק במיוחד. בנשים, עור הפנים איננו משוער וניוד שלו אינו יוצר עיוותים משמעותיים. לעומת זאת, בגברים, חלק מעור הפנים והצוואר משוער. לכן, יש לתכנן את החתכים הניתוחיים ולנייד את העור באופן שלא ייצר שיעור באזורים שאינם מתאימים לכך.כמו כן, כאשר מרימים לגבר את אזור המצח והגבות, יש לבצע זאת באופן שמרני שכן הגבות אצל הגברים ממוקמות מעט נמוך מאלו של האישה.
הזרקות בוטוקס וחומרי מילוי גם הם לא דילגו על פני הגבר הישראלי. בשנתיים האחרונות אנו רואים יותר ויותר גברים, בעיקר בעשור החמישי והשישי לחייהם, אשר נכנסים למרפאות האסתטיקה על מנת לעבור מגוון טיפולים להצערת הפנים. בתחום ההזרקות, על כל 20 מטופלות אשר נכנסות למרפאתי, יהיה גבר אחד. המגמה די ברורה, היקף ההזרקות בקרב הגברים הולך ועולה. כמו אצל הנשים גם לגברים ניתן לטשטש קמטים, להעניק נפח לחלקים שונים בפנים.
השאיפה היא לבצע את הטיפול באופן שייצר את המראה הטבעי ביותר. חשוב במיוחד להזריק בוטוקס באופן אשר לא ישנה את שיווי המשקל בין השרירים במצח, הפרת שיווי המשקל, תשנה את מנח הגבות, מה שייצור מראה מלאכותי.
בעבר, גברים היו מודאגים יותר מתפקוד גופם מאשר ממראהו. בתקופה המודרנית, גברים הבחינו כי מראה אסתטי, מסייע גם להצלחה הן חברתית והן מקצועית. נראה כי לאור התמקדות הרפואה המודרנית בשיפור איכות החיים ולא רק באורכם, נפח הטיפולים והניתוחים האסתטיים בקרב גברים ילך ויגדל.
ד"ר ערן חדד, מומחה בכירוגיה פלסטית ואסתטית.
רופא בכיר במחלקה לכירוגיה פלסטיתבמרכז הרפואי "אסף הרופא"
צילום: אימג' בנק ישראל
פרסם כאן מודעת לוח חינם!