הוא נחשב לאחד מהניתוחים הפלסטיים המקובלים ביותר בימנו והשפעתו על מראה הפנים עצומה – ניתוח אף הוא פרוצדורה רפואית שכיחה למדי ואם גם אתם שוקלים לעבור אותו, כדאי לכם להכיר את כל המידע עליו. הוא יכול לשפר את איכות הנשימה ויש לו את היכולת לשפר את האסתטיקה של הפנים, יש לו יתרונות ולצידם גם סיכונים והיום נכיר את כולם.
מהם היתרונות?
במובן האסתטי יש להליך זה יתרונות רבים, לא בכדי הוא נחשב לאחד הניתוחים הקוסמטיים הנפוצים בעולם וגם בארץ. הוא יכול לשנות את צורת האף, את הרוחב שלו ואת הפרופורציות שלו, כך ניתן להתאים את האף למבנה הפנים וליהנות מתוצאה אסתטית ביותר, לעיתים עד כדי שינוי מן הקצה אל הקצה.
כמו כן, ניתוח אף הוא הליך רפואי, שיש לו מטרה ברורה נוספת והיא שיפור בעיות נשימה ולא רק עניין של קוסמטיקה, בעיקר כאשר מדובר בסטיית מחיצת האף או כאשר ישנן פגיעות מבניות אחרות. הניתוח יכול להוביל לשיפור ביצועי ספורט ולא פחות חשוב – הוא משפר משמעותית את איכות השינה ולכך יש תרומה ישירה על הבריאות הכללית.
האם מדובר בשיפור משמעותי של הביטחון העצמי או בתוצאה זמנית?
מי שחי עם אף שהוא אינו שלם עם המראה שלו יודע היטב עד כמה התחושה יכולה להזיק לביטחון העצמי, הרי מדובר על הדבר הראשון שאנשים רואים כאשר הם מתבוננים בפנים שלכם וגם אין איך להסתיר אותו.
עם זאת, יש להגיע להליך עם ציפיות מציאותיות ועם התמיכה הרגשית המתאימה, כי אמנם ניתן לחוש תחושת ביטחון גבוהה במיוחד לאחר הניתוח, אם התוצאה תואמת את הציפיות והן ריאליות, אך לא מדובר בפתרון קסם עבור בעיות רגשיות עמוקות יותר. זאת אומרת שיש לניתוח השפעה נהדרת על הביטחון העצמי, אך כאשר מדובר בתחושת ביטחון עצמי נמוכה שנובעת גם מנושאים אחרים, ניתוח אף לא יפתור אותם ומכאן הצורך בליווי מתאים.
מהם הסיכונים וכיצד ניתן להימנע מהם?
כל הליך כירורגי טומן בחובו סיכון כל שהוא ולפני שאתם מבצעים אותו, אתם צריכים להכיר את כל הסיכונים והסיבוכים האפשריים. תופעות הלוואי יכולות לכלול דימום, זיהום, נפיחות ובמקרים נדירים עלולות להיווצר בעיות נשימה חדשות או צלקות בולטות.
הדרך הטובה ביותר למזער את אותם סיכונים היא לבצע את ההליך במסגרת רפואית מבוקרת, אצל מנתח מנוסה ולאחר ייעוץ מקצועי מקיף, תוך מודעות לסיכונים האפשריים. כמו כן, יש להיות מודעים לכל ההגבלות לאחר הניתוח ולהכיר את הליך ההתאוששות ולהקפיד הקפדה יתרה על הוראות הרופא לאחר הניתוח, שכן יש להם חלק בלתי נפרד מהצלחת ההליך וממניעת הסיבוכים השונים.
כיצד מתבצע ההליך הרפואי ומהו תהליך ההתאוששות?
ההליך מתחיל בהתייעצות עם מנתח פלסטי, באותה שיחה נבחנת ההתאמה לניתוח ומוסברים למנותח או המנותחת כל שלבי ההליך, כולל הסיכונים, שלבי ההחלמה והניתוח עצמו. ההליך עצמו נעשה בדרך כלל בהרדמה מלאה (אם כי ישנם מקרים קלים בהם הוא נעשה בהרדמה מקומית) ונמשך בין שעה לשלוש שעות.
בהליך עצמו המנתח מבצע את השינויים ברקמות הרכות, בעצמות ובסחוסים, כדי להגיע לתוצאה הרצויה, ולאחר הניתוח המטופלים נדרשים ללבוש סד אף למשך מספר ימים ולהימנע מפעילות פיזית מאומצת לכמה שבועות. כאן יש לציין שהליך ההחלמה משתנה מאדם לאדם, יש מי שיחלימו במהרה ויש מי שייקח לגוף שלהם קצת יותר זמן להתאושש, אך לרוב, המטופלים חוזרים לשגרת חיים מלאה לאחר חודשיים עד שלושה.
האם כל אחד יכול לעבור את ההליך?
לא כל אחד מתאים לעבור ניתוח אף מסיבה פשוטה – מועמדים מתאימים הם אלו שבריאותם הכללית תקינה, שמבנה הפנים שלהם מאפשר את השינויים הרצויים ושיש להם ציפיות מציאותיות לגבי התוצאה. אנשים הסובלים ממצבים רפואיים מסוימים, כמו בעיות קרישת דם, עשויים להיות בסיכון גבוה יותר ולכן יידרשו לבדיקת התאמה מעמיקה.
כמו כן, יש להבחין בין הליך קוסמטי, שמטרתו לשפר את מראה האף, לבין ניתוח רפואי, שמטרתו לטפל בבעיות נשימה או נזק כתוצאה מתאונה, שכן יש להם השפעה כלכלית על המטופלים – ניתוחים קוסמטיים ממומנים לרוב באופן פרטי וניתוחים רפואיים עשויים להיות מכוסים על ידי קופות החולים או הביטוח הפרטי.
Photo by Drew Hays on Unsplash