סמינר מקצועי שלשערך דיויס, אומן התסרוקות בחודש האחרון, היו הזדמנות מצוינת לשוחח על המקצוע עם מכתיבי אפנת השיער בעולםתמר פריד
בחודש האחרון ערך אומן התסרוקות דיויס סמינר מקצועי בת"א אליו הגיעו למעלה מ- 200 אנשי מקצוע נרגשים להשתלמות מקצועית. הארוע שנמשך משעות אחר הצהריים לתוך הלילה ב"מרינרו" בנמל ת"א כלל הופעה והסברים של תסרוקות ערב של דיויס עצמו כמו גם הופעה של חברת מייקום הפצות יבואנית זוטוס ו- greatlength שנתנו חסות לארוע. החברה גם הציגו עבודות שיער שנעשו עם מכונה קרה להארכות שיער. "היתרון הוא קבלת שיער יותר דק ממה שעבדנו איתו בעבר", סיפר משה בגדדי המנכ"ל, "שמשתלב עם השיער הקיים ביתר קלות. העבודה עצמה הופכת לקלה וגמישה יותר, לא רואים את החיבורים והחיבור עצמו מחזיק לזמן רב".
גולת הכותרת של הארוע היה ביקור צוות מקצועי של TONY & GUY שהופיעו על הבמה והציגו עבודות תוך מתן הסברים מפורטים. הם דיברו רבות על חשיבות הלימוד הבסיסי, כי זה מה שמאפשר אח"כ לגוון, להמציא וליצור. הם הציגו חלוקות בסיסיות של השיטה לחלוקת השיער כמו חלוקת פרסה בחלק העליון של הראש שמפריד בין חלק תחתון לעליון מה שמאפשר יצירת קווים סימטריים ומדוייקים; גזירות עם מסרק; עבודת דרוג של השיער בהתאם למבנה הראש – עגול משולש או מרובע. גם קל יותר וגם מתאים יותר ללקוחה; משיכת השיער לאחור וחיתוכי point cut שיוצרים הרבה תנועה בשיער. הודגמו גם עבודות של צבע ושילובי צבעים וגוונים בתסרוקות שנעשו על הבמה תוך הסבר על השיטות השונות. למשל – חלוקת הראש לחצי ירח – חלק עליון ותחתון, כשבחלק התחתון יש צבע אחד בעוד שבחלק העליון יש גוונים של פסי צבע – פאנלים שונים של אותו הצבע – מה שיוצר פסי צבע "נשפכים" בכמה טונים וראש עם "עומק של צבע.
הביקור היה הזדמנות מצויינת לשאול אותם כמה שאלות.
אודי ביטון מנהל בצוות האומנותי של טוני וגיא ומעצב שיער בכיר בסניף בקנסינגטון
מה ההבדלים בין לונדון לישראל?
"שם האופנה הרבה יותר מפותחת וקצב ההתפחות הרבה יותר מהיר. לונדון היא מקום מאוד מרכזי גם מבחינת הקשר שלה עם כל העולם. בארץ יש הרבה דברים והשוק טוב אבל אין מה להשוות מבחינת אפשריות ומבחינת מה שקורה באופנת הרחוב 'STREET FASHION'. גם מרגישים שם שהם נהנים יותר מאופנה".
מה אתה אוהב במקצוע?
"אוהב להופיע, ליצור דברים חדשים לעבוד עם דוגמניות ולקוחות. עבודה בסלון זה כיף – לגרום ללקוחות להרגיש טוב ולשנות את המראה שלהן. וגם עבודה בתצוגות אופנה, צילומים והנסיעות בעולם".
איזה המלצות יש לך למעצבי השיער?
"הכל תלוי בחינוך. יש כאן אנשים מאוד מוכשרים וגם הצוות שהיה פה ראה את זה אבל אין השכלה ואין רמה מקומית שזה מה שחסר פה. ממהרים לפתוח מספרה אחרי לימודים מאוד בסיסיים ופחות משקיעים בלימודים. כשלומדים קודם אז הרמה עולה גם מבחינת העבודה העצמית ומגיעים להשיגים יותר גבוהים, גם כלכלית. אתה לומד גם איך למכור את עצמך. בקרוב נפתח אקדמיה חדשה של דיויס עם טוני וגיא ואני אבוא באופן קבוע ואלמד בה. יהיו גם קורסים יותר אישיים שספרים יוכלו לספר דוגמניות איתנו ביחד. זה יהיה יותר מעשי. יש לטוני וגיא אקדמיות מקומיות בכל העולם וזה ממש חשוב. זה נותן הזדמנות למעצי שיער ללמוד בלי לעזוב את המספרה ולנסוע ללמוד בשפה קשה שהם לא מכירים. הקורסים יתבססו על השיטה אבל יהיו בהתאמה לאקלים הישראלי".
גארי פראנס מנהל בכיר בצוות האומנותי של טוני וגיא ומנהל הסניף בקנסינגטון
מה אתה אוהב במקצוע?
"זה מקצוע עם חשיבה מהירה שמשתנה הרבה. אני אוהב את ההיבטים הכימיים את היחסים אם עולם האופנה. כטוני וגיא היינו נותני החסות לשבוע האופנה בלונדון. זה מקצוע ששומר אותך צעיר ורענן".
מה היחסים בין אופנה ושיער?
"אנחנו פרשני אופנה. אנחו רואים מה עושים מעצבי האופנה מבחינת גזרות ובדים ואנחנו מפרשים את זה עם השיער".
מה הופך מעצב שיער למעצב שיער טוב?
"אני חושב שזה מישהו שיש לו יכולת טובה לראות צורה וצבע וגם לראות אנשים. להיות מקשיבים טובים".
מה הכוונה?
"מקשיבים טובים? הכוונה היא שכשמשנים תדמית של מישהו אנחנו צריכים להבין את האדם. לנסות ולתרגם אותו דרך השיער. לכן, חשוב להבין אותו. צריך עין טובה לפרטים ולאופנה".
איזה שינויים משמעותיים עברת בענף?
"אני במקצוע כבר 25 שנה ועברתי הרבה מאוד תפקידים שונים בתחום השיער. התחלתי בסלון קטן את העבודה המקצועית שלי. את ההכשרה הראשונה שלי עברתי שם. אחר כך עברתי לעבוד בחברה גדולה ובשלב מאוחר יותר פניתי לחינוך וזה מה שאני עושה בכל העולם. עוסק בחינוך. לפני חמש שנים פתחתי גם סניף משלי, של טוני וגיא וזה בעצם השינוי הגדול מבחינתי. לסלון הזה הבאתי את כל שנות הניסיון שלי אבל זה לא רק. זה גם יצירת צוות משלי לעבודה ויש כאן אספקט שהוא לא רק יצירתי אלא גם כלכלי. אנחנו כצוות מייצרים ביחד. היום, אני עושה את שניהם. מתמרן בין סלון ובין חינוך בכל העולם".
מה אתה יכול לומר על שונות ודומות בין מעצבי שיער בעולם?
"אני חושב שיש שינויים במדינות מבחינת תרבות וחינוך אבל באופן כללי אני רואה שרמת מעצבי השיער בכל העולם מאוד עלתה. לונדון עדיין מובילה אבל אני רואה בסך הכל הרבה מאוד שינויים ומאוד טובים".
מה דעתך על מעצב השיער הישראלי?
"ממה שהספקתי לראות, וזה מעט מאוד, מעצבי השיער הישראלים נראים לי חמים ומאוד מתעניינים. אני מאוד אשמח לבוא לכאן שוב ללמד ולעשות עבודות ביחד. אני יודע שיש עניין רב, כבר דברו איתנו על כך".
מהסתובבות קצרה ברחובות ת"א וירושליים – מה דעתך על התסרוקות והתספורות הישראליות?
"ממה שאני רואה על אנשים ברחוב המראות מאוד קלאסיים ואני באמת חושב שעם הזמן אפשר לשנות גם לכיוונים חדשים".
ג'יין סטייסי מדריכה כימיה בכירה של טוני וגיא
מה את אוהבת במקצוע?
"אני אוהבת את זה שזה מקצוע יצירתי. שיש בו הרבה מוטיביציה והתלהבות. כשאנחנו עושים הופעה ומדריכים ועוסקים בעצם בחינוך, יש סיפוק כל כך גדול. זאת עבודה מאוד מתגמלת מהבחינה הזו".
את יותר מעצבת שיער או כימאית?
"אני שניהם ביחד אבל יותר כימיה. הם שניהם משולבים. מדובר בשני מקצועות מאוד יצירתיים. יש כל כך הרבה דברים שונים שנותנים לנו השראה. אם למשל אני עומדת בחנות, כמו שקרה לי כאן, חנות חרוזים באמצע ירושלים, ואני עומדת ואוספת לי חרוזים, מיד אני חושבת, 'מה אני יכולה לעשות בשיער?'. ההשראה באה מהכל. מדברים כאלה, מאומנות מאפנה. הרבה מאוד דברים".
איך "פועלת" ההשראה?
"אנשים רואים דברים בצורות שונות. כל אחד רואה דברים בצורה אחרת. אני רואה צבעים ואני חושבת איך הם יעבדו ביחד ואיך אפשר לשלב אותם, אבל זה – איך להכניס למשל את הצבע הורוד הרך שעכשיו ראיתי ביחד עם צבע אחד, עם התספורת, עם טקסטורת השיער ואיך לעבוד ביחד עם השיער ולפתח את זה. כשאנחנו עובדים על פיתוח אנחנו עובדים על לוח וזו בעצם עבודה של שילוב בין גורמים. לא עבודה עם צבע אחד בלבד".
מה הופך כימאי לכימאי טוב?
"במקצוע שלנו יש את הדבר הזה – 'אנשים שיש להם את זה'. שנולדו לזה. אבל יש גם הרבה לימוד שמוקדש למקצוע. גם אנחנו שמלמדים בכל העולם לומדים ומתעדכנים כל הזמן. חלק מהעבודה זה גם ללמד את עצמנו".
איזה שינויים את רוצה בתחום הכימיה לאורך השנים?
"רואים ב 5-10 השנים האחרונות שינויים גדולים בתחום של השיער. למשל, קונדישנר שגורם לשיער להראות מבריק יותר, קורן ומלא אור ושאין בו אמוניה. כל זה הודות לחומרים החדשים אבל גם לניסיון גדול שלנו בעבודה עם הכימיה ומה היא עושה לשיער. דבר נוסף הוא גם העניין שקשור ליחס ולשמירה גם על בריאות ואיכות השיער וגם על הסביבה. משתמשים ביותר ויותר מוצרים ידידותיים".
מה לגבי השינויים בענף?
"בכל שנה אנחנו מוציאים קולקצייה עם צבעים ושילובים חדשים של צבעים. כשעובדים על קולקציה מנסים להעלות רעיוונת ולראות דברים חדשים ולבדוק מה עובד. אם זה אדום עם כחול או אדום עם נחושת וכל זה בתאום עם האופנה או עם מוצרים חדשים שיצאו לשוק – מוצר הבהרה או צבעים כהים יותר. מדובר על עבודה משותפת בעצם בתוך ויחד עם התעשייה כולה".
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר