חיטוי מונע
חיטוי מונע הוא הפתרון לסכנת הזיהומים בעסקי היופי
דני בראון
אם תשאלו לקוחות מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות להם במכון יופי או במספרה, הם יחשבו מן הסתם על תספורת לא מוצלחת או צבע בגוון שונה ממה שציפו. אבל האמת היא שמקומות אלו עלולים להיות מקור לסכנה גדולה הרבה יותר: זיהומים העוברים מלקוח ללקוח.
תעשיית היופי מזוהה עם מראה אסתטי ותחושה של שמחה והתחדשות – על תסרוקת מעוצבת או צפורניים מטופחות. אך יש לזכור כי המראה הזוהר משקף רק את צידו הגלוי של התחום. הצד הנסתר מהעין הוא מחוללי מחלות – ובהם חיידקים, וירוסים, פטריות ובקטריות, אשר עלולים "להתיישב" על כלים ומשטחים בלתי מחוטאים ולעבור אל הלקוחות.
בראש רשימת הסיכונים ניצב החיידק המזהם MRSA – שם הקיצור לסטפילוקוקוס זהוב עמיד לאנטיביוטיקה. חיידק ה-MRSA תוקף בעוצמה אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה וגורם לזיהומים קשים בעור ואף למוות של מאות אנשים מדי שנה. חיידק זה מסוגל לחיות במשך זמן ממושך על פני משטחים קשיחים, והגרוע מכל היא יכולתו להתפשט בקלות, בעיקר במקומות צפופים ובעלי היגיינה נמוכה. החיידק עלול להימצא כמעט בכל מקום – מתחת לציפורניים, על העור, על פני מספריים ומסרקים, משטחים, כסאות ועוד, ומשם הוא עלול לחדור לגוף דרך פצע קיים או כלי פוצע.
חיידקים אינם הסכנה היחידה. גם וירוסים ופטריות עלולים לגרום לבעיות רפואיות חמורות. כל סוגי הוירוסים מחוללי המחלות מתקיימים גם הם על משטחים וכלים כמו עמדות חפיפה, כלי תספורת וכלי מניקור ופדיקור ועלולים לעבור בקלות מלקוח ללקוח במספרות ומכונים שאינם מקפידים על חיטוי כלי העבודה וסביבת העבודה שלהם.
המודעות לסכנות אלו הפכה את נוזל החיטוי "ברביסייד", אותו אנחנו משווקים, להצלחה בעולם מאז 1947, אז יצא לשוק ע"י האחים האמריקאים מוריס וג'יימס קינג. המרכיבים הפעילים בו הינם, בין היתר, אלקלי דימטיל בנזיל אמוניום כלוריד (בריכוז של 5.12% בנפח), סודיום ניטריט ומרכיבים נוספים. הרכבו מעניק לו אפקטיביות גבוהה כנגד מזהמים שונים ובהם חיידקים, פטריות, בקטריות, וירוסים כמו HIV, צהבת, הרפס, ועוד אינספור מחוללי מחלות.
הודות ליכולותיו הגבוהות הוא הפך לשם נרדף לחומר חיטוי, ובארצות הברית הוא מאושר כחומר חיטוי רפואי לבתי חולים. התמיסה נמצאת בשימוש בקרב אלפי מספרות ומכונים בארצות הברית ובאירופה ומשמשת לחיטוי מהיר ויעיל של מספריים, מסרקים, מברשות, כלים ומשטחים.
ב-2009 עמד העולם מול סכנת זיהום חדשה – התפרצות של שפעת החזירים, שאיימה להפוך למגפה. בין שאר האמצעים שננקטו כדי למנוע את התפשטותה, עלתה הדרישה להעלות את רמת החיטוי במספרות ומכוני יופי. בעקבות זאת הצליחה חברת קינג ריסרץ' לרתום את כוח החיטוי של "ברביסייד" לשני מוצרים נוספים, שנועדו לחיטוי משטחים – תרסיס "ברביסייד בולטס" ומטליות לחות ספוגות חומר חיטוי בשם "ברביסייד ווייפס". בהמשך פותח מוצר נוסף בשם "שיפ שייפ" לניקוי כלי עבודה ומשטחים.
כדי להבטיח היגיינה מקסימלית, יש להקפיד על הכללים הבאים:
• רחיצת הידיים לפני ואחרי כל לקוח.
• ניקוי יסודי של הכלים, השרייתם בתמיסה המתאימה למשך הזמן המומלץ, שטיפה וייבוש.
• החלפת תמיסת ההשריה מדי יום, או תדירות גבוהה יותר אם התמיסה הופכת עכורה.
• ניקוי וחיטוי משטחים הבאים במגע עם הלקוח.
• כיסוי כל פצע או חבורה.
• להמנע מלגעת באיבר פצוע או דלוק.
דני בראון הוא מנכ"ל בעלים ומייסד
חברת וולדן
קודם כול היגיינה
חשיבות ההיגיינה במספרה
ובמכון הקוסמטי
עודד כהן
האחיין שלי חלה, לא משהו רציני – שפעת, שאלתי למה הוא לא הולך לרופא.
"בצבא?!" צעקה עלי אחותי. "אני לא אשכח את הטראומה הזו כל חיי", היא סיפרה: "באתי לבדיקת דם בסה"כ. המרפאה הייתה מאובקת ומגעילה, הכול היה מלוכלך וכשהחובשת נגעה בי לבדוק איפה הווריד, ראיתי שאין לה ציפורניים ארוכות, אבל תחת הציפורן הקצרה הייתה כמות לכלוך שחור ומגעיל שלא הבנתי איך מישהו מרשה לה לגעת בי שלא לדבר על לקחת דם…" היא המשיכה מזועזעת וסיפרה שאח"כ לאורך שנתיים של שירות לא הלכה יותר לבדיקות בצבא. אולי זה נשמע קצת קיצוני ומאז עברו שנים, אבל מי מכם היה מוכן לסכן את עצמו ובריאותו ולהישאר במרפאה מטונפת? כמו שלא נלך או נישאר במרפאה שלא שומרים בה על היגיינה כך גם לקוח שירגיש שהוא מגיע למקום לא נקי – לא ירצה להישאר!
ההיגיינה שלנו כמעצבי שיער, ניקיון הסלון ואזורי העבודה וכמובן חיטוי ועיקור הכלים הם עניין קריטי ובעל חשיבות רבה בעבודתו של כל מעצב שיער ובכלל של כל העוסקים בתחומי היופי והאסתטיקה: קוסמטיקה, מניקור פדיקור, קעקועים, עיצוב שיער כמובן ועוד רבים.
מי מאיתנו לא נרתע מהמחשבה על מעבר מחלות וחיידקים מראש של אחר לראשנו. זה מתחיל בכינים, אבל עצוב לומר שהן הצרה הפחות גרועה.
חיטוי הכלים חשוב לא רק מחשש להדבקות במחלת האיידס אותה הפנמנו כולנו מזמן אלא ממחלות עור שונות שניתן להדבק בהן בקלות. על כן חשוב במיוחד לחטא כלים הבאים במגע עם העור כדוגמה מסרקים מספריים וראשי מכונות תספורת בדגש על מכונות המשמשות לפיניש.
כללים לשמירה על הגיינה במספרה ובמכון
• כולנו שוטפים ידיים אבל הידעתם שסבון ומים אינם מספיקים במקרה של כינים לדוגמה ולפיכך רצוי לחטא את הידיים גם במטליות חיטוי.
• חיטוי כלי העבודה יכול להעשות בכמה אופנים לפי סוג הכלי וסוג העיסוק.
חברת בית הספר ז"כ משווקת מספר מכשרים של חברת צריוטי האיטלקית המעניקים פתרון לחיטוי מגוון כלים. לכלי מתכת ישנו את מעקר הגרגרים ותנור עיקור ולמברשות סרוק ישנו הסטריליזטור.
בנוסף ישנו תרכיז חיטוי לדילל במים לטבילת כלים וכן מטליות חיטוי מוכנות לשימוש קל ופשוט העונות בין היתר לצורך בחיטוי בטוח של ראשי מכונות תספורת. חומר החיטוי אותו אנחנו משווקים אף משמש לצרכים רפואיים בבתי החולים. חידוש נוסף אותו אנחנו עומדים להכניס לשוק הוא תרסיס חיטוי ושימון בתכשיר אחד מבית אנדיס ארה"ב, יצרנית מכונות התספורת המותאם לראשי מכונות התספורת.
ניקיון אזור העבודה, האסתטיקה שלנו וכמובן ההקפדה על כלים סטריליים אינו רק עניין של בריאות, עמידה בתקנים ונהלים של משרד הבריאות, אלא מעבר לכך הוא קוד אתי של כל העוסק בתחום כלפי עצמו וקהל לקוחותיו.
עודד כהן הוא מנהל שיווק,
מור פור הייר
צילומי אילוסטרציה ב-2 הכתבות:
אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי! זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם