השינויים הטכנולוגיים משנים את התנהגות הלקוחות והתנהגות המספרות או – איך המחשב יכול לתרום בקביעת תורים במספרה?
יוליה פילקובסקי
במאמר שהתפרסם באתר מתמחה למעצבי שיער (hairdressers club) באינטרנט, (האתר מופיע בכמה שפות, בהם אנגלית), נאמר שבשוק המספרות מתבזבז זמן רב בתחרות של מעצבי שיער זה נגד זה, וכי מעצבי שיער רבים מעדיפים שלא לאבזר את המספרות שלהם – לא בציוד מתקדם ולא במחשבים. דבר זה, כך עולה, גורם ליותר הפסדים מאשר לרווחים למעצבי השיער.
אז מה אפשר לעשות בכדי להתקדם, לקבל יותר לקוחות, להקל על העסק ולהרוויח יותר כסף?
ההמלצות במאמר הן על חדשנות, שיפור השירות והיכולות, יישום טכנולוגיות מתקדמות וכמובן גישה באמצעות האינטרנט. אחת ההמלצות שם היא לנצל את האפשרות של קביעת תורים באמצעות המחשב. אפשרות זו, לפיה הלקוחות יכולים לקבוע תור מכל מחשב – 24 שעות ביממה – במקום להתקשר ישירות לסלון ומבלי להטריד את מעצב השיער בכלל מומלצת. במזרח הרחוק – בהונקונג למשל חלק מדרישות התפקיד לענף הספרות ומכוני היופי, הן יכולת הפעלת מחשב, מערכת הפעלה Windows, מתודות Excel הקלדה מהירה ואחרים.
אין ברירה, המאה ה-21 כבר התחילה…
התורים במספרות
במכוני היופי המצב הרבה יותר טוב – שם יש מכשירים בטכנולוגיה מתקדמת יותר מאשר במספרות והמחשבים שם הם כלי חובה. אך עדיין לקבוע תור תוכלו טלפונית בלבד.
עפ"י סקרים שנערכו, הזמן אשר מתבזבז על ניהול תורים במספרות או מכוני יופי עומד על בין 20% ל-30% מהזמן של אותו איש/ת מקצוע. עובדה זו מאפשרת ללקוחות לקבוע תור בערך כחודש מראש.
לפני 10-15 שנה התופעה הזו עוד לא נקלטה כמצוקה. תור שנקבע חודש מראש היה סימן לבעל מקצוע רציני ואף נחשב מאד. היום, כשדינמיקת החיים השתנתה ועוד מגבירה קצב, אין יותר מקום לנוסטלגיה או לפינוקים. אם עסק רוצה לחיות ולהרוויח הוא צריך לענות תיכף ומייד, לקבוע תור ללקוח ולרוץ ללקוח הבא. אם בשנות ה-90 לקוחות היו מעדיפים לקבל מענה טלפוני היום גם הרגלי הלקוחות השתנו מאד.
שינוי הרגלים בקרב לקוחות
הלקוחות, מסתבר, מעדיפים לקבוע תורים בהתאם ללוחות הזמנים שלהם שמופיעים בטלפונים הניידים שלהם או תוכנות אחרות (כמו Outlook למשל). הרבה יותר נוח להם להשוות במחשב את התוכניות שלהם בערב, להתייעץ עם בן/בת זוג, בשקט, כשהילדים ישנים וכל העבודות של אותו היום הסתיימו.
גם לקוחות בגיל מתקדם כבר שולטים במחשב ומעדיפים לשבת מולו כחצי שעה בלי להצמיד טלפון לאוזן ולשלם עבור שיחה ארוכה ומיותרת.
אז איך לנהל את הגבול הדק בין עסק שצריך להיות רווחי, מבלי להרוס את החיים הפרטיים וכן לענות על בקשות הלקוחות באופן מיידי? כלומר, אם מתנהלים במקצועית כיצד מנצלים את אותם 20-30% לרווח?
ישנם כמה פתרונות קיימים בשוק: יש את אותה מחברת אהובה וישנה שלנו, אותו יומן פגישות שמונח על המדף ויש את הפתרון הממוחשב. שתי האפשרויות הללו דורשות תשומת לב וזמן פנוי. השאלה היא – עד כמה?
בתי תוכנה הבינו את המצוקה של ענף היופי ויצרו כמה אפשרויות של פתרון ממוחשב: תוכנה המותקנת במחשב המשרדי; תוכנה אשר עובדת דרך האינטרנט ולא דורשת התקנות. וכמובן, לכל אחת מהן יש חסרונות ויתרונות.
אם אתם צמודים למחברת/מחשב מותקן אי אפשר לעדכן את לוח הזמנים בכל רגע נתון. עדיין קיימות "המגבלות" של זמן פנוי, משפחה וחיים פרטיים. גם מזכירה או מנהלת מספרה אינה זמינה כל הזמן – ובעלת תפקיד שכזה יכולה להחשב כהוצאה גדולה במיוחד לבתי עסק קטנים. אם מעצב השיער צריך גם לענות לטלפונים זה מבחינת יום העבודה שלו נחשב לביזבוז זמן יקר. במקרה שחלילה, המחשב קרס, צריך להזמין טכנאי, לשחזר את הזיכרון, להחיות את המחשב ולקחת את הסיכון שהמידע – כל רשימת התורים – הלכה לאיבוד.
הצעה לפתרון אינטרנטי
כדי לשפר את השירות ולענות על כל הדרישות האלה נוצר פתרון נוסף, המתבסס והמרחיב את יכולת החיבור דרך האינטרנט – מדובר באפשרות לפיה לקוחות מזמינים את התורים שלהם לבד.
בשנים האחרונות פתרון כזה "תפס" תנופה ובארצות הברית למשל כבר קיימות 30-40 חברות, אשר מציעות אותו בדרך זו או אחרת.
בארץ, חברת 'תור ברשת' מציעה מערכת נגישה מכל מחשב המחובר לאינטרנט ושעובדת מכל דפדפן סטנדרטי. הלקוחות יכולים להזמין תור לבד ובכך הם חוסכים זמן יקר מבעלי מקצוע. ישנה גם תזכורת אוטומטית ללקוחות במייל או/ו ב-SMS.
גמישות ונגישות מסוג זה מעלה את שביעות רצונם של הלקוחות וקושרת אותם בקשר הדוק לאותה מספרה ומכון יופי.
מגוון רחב של פתרונות, המפותחות בארץ, יכול לענות על צרכים שונים של בתי עסק ולקוחות לקדם את ענף היופי אל הקצב המתקדם של תעשיית המאה ה – 21.
יוליה פילקובסקי היא מנהלת שיווק ומכירות של חברת 'תור ברשת'
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם