איך תחליטי אם בניית ציפורניים זה בדיוק תחום העיסוק בשבילך? ואחרי שתגיעי להחלטה, שאת פשוט נועדת לכך – איך תבחרי את ביה"ס/הקורס הנכון?
אירית פינס
את פדיקוריסטית? שעוונית? מעצבת גבות? את רוצה להרחיב את תחומי העיסוק שלך ורוצה ללמוד בניית ציפורניים? אולי את בכלל לא עוסקת במקצועות היופי, אך במקרה נתקלת בכתבה בתור אצל הספר או הקוסמטיקאית וצץ בך החשק ללמוד את מקצוע בניית הציפורניים?
אכן זה מקצוע מאוד יצירתי ומבוקש, אך קשה.
אז בואי תני לי לעזור לך להחליט אם כדאי לך בכלל, וכיצד תבחרי היכן ללמוד.
לפני הכול תשאלי את עצמך – מדוע את חושקת במקצוע?
אם זה רק כדי לעשות כסף קל ומהיר אז צר לי לאכזב אותך – זו לא סיבה מספיק טובה.
אך אם תעני לעצמך שאת מאוד נמשכת לזה ומאוד אוהבת את כל נושא האסתטיקה וטיפוח כף היד, ויש בך יצירתיות ואהבה לאומנות – אז בהחלט זה המקצוע בשבילך.
מה דורש המקצוע?
המקצוע דורש דבקות במטרה, ולא תמיד מיד עם סיום הלימודים את הופכת למקצועית. דרושה פרקטיקה שאותה תעשי על מכרות, חברות ובנות משפחה. זה מקצוע שדורש הרבה סבלנות ואורך רוח. לוקח זמן לצבור לקוחות אך ביום שתצא ממך הלקוחה הראשונה מרוצה ותחזור שוב, השמועה תעבור מפה לאוזן וזה רק עניין של זמן עד שיהיה לך חוג לקוחות קבוע.
הלקוחות שלנו
במקצוע הזה אנו נתקלות בנשים ומסוגים שונים חלקן נחמדות וחלקן פחות, חלקן מספרות לנו את הבעיות האישיות שלהן ולכן אנו כמקצועיות מחויבות להיות דיסקרטיות לגבי מה שמספרים לנו ולשמור על יחסי אנוש בסיסיים כדי שכולן יהיו מרוצות. זוכרת? לקוחה מרוצה מביאה לקוחה נוספת וכן הלאה.
התמודדות עם התחרות
זהו מקצוע מאוד תחרותי ולכן עלייך לכבד את כללי האתיקה המקצועית ולעולם לא להכפיש קולגה.
עשי לעצמך פרסום על ידי העצמת התכונות הטובות שלך וכישרונך ולא על ידי הכפשה של חברותייך למקצוע כי זה יחזור אלייך כמו בומרנג.
אז לאחר ההקדמה שקראת ואם החלטת ש'זה בדיוק מתאים' לך ולאופייך, אבל את לא יודעת כיצד לבחור את מקום הלימודים לאור ההיצע הכל-כך רב שיש כיום – הנה כמה עצות.
יש בתי ספר יקרים יותר ויש זולים יותר, יש בתי ספר שמחלקים מתנות ויש שלא. יש גם הרבה בונות ציפורניים ותיקות שמלמדות באופן פרטי.
ויש הרבה הבטחות מצד בתי הספר.
אז מה עושים? איך מחליטים? ואיך תבחרי מכל המגוון הרחב את בית הספר שבאמת מתאים לך ולרצונותייך?
בחירת בית ספר לבניית ציפורניים
* לפני הכול – הנחות ענק, מחיר זול במיוחד, מתנות ומבצעים אינם צריכים להוות שיקול עבורך כי לפעמים את מסיימת קורס ללא ידע ומה שנשאר לך ביד זו המתנה שקיבלת.
* אל תתרשמי מריהוט מפואר, תתרשמי מהאווירה הכללית של הלימוד בכיתה.
* המלצות: תבררי אצל בוגרות של בית הספר אותו בחרת האם הן מרוצות. מומלץ לדבר עם לפחות חמש בוגרות.
* אל תבחרי בית ספר רק כי הוא קרוב לביתך. עדיף לנסוע רחוק למשך חודשיים פעמים בשבוע לבית ספר טוב מאשר להתאכזב מבית הספר הקרוב.
* תגיעי לשיעור ניסיון, תראי כיצד מתנהל השיעור, בדקי את האינטראקציה בין התלמידות למורה ותשאלי את התלמידות שלא בפני המורה האם הן מרוצות.
* שוחחי עם המורה ותראי אם יש כימיה בינכן ואם היא נעימה לך ויש ביניכן חיבור מעבר למקצועיות שלה.
* חשוב לברר מה החומר העיוני הנלמד. האם מלמדים אנטומיה של הציפורניים? חיטוי ועיקור? אלרגיות? מהי פטרת ומהי ירוקת וההבדל ביניהם וכיצד להתמודד עם בעיות מעבר לבניית הציפורניים.
* האם מלמדים אותך את כל השיטות המקובלות בשוק? אקריל, טבילה, משולבת, ג'ל ועבודה בתבניות?
* האם את מתאמנת על יד אימון שזהו האימון הרצוי או האם האימון הוא על אצבע אימון שמתאימה לאימון בקישוטים בלבד?
* האם מלמדים קישוטים בסיסיים?
* כמה שיעורים את מקבלת? ההמלצה היא על מינימום 14 שיעורים של ארבע שעות כל שיעור. שיעור שהוא פחות מארבע שעות יעמיד אותך בלחץ לסיים את העבודה ועבור התלמידה עבודה תחת לחץ של זמן היא מאוד לא בריאה. סיימת לפני הזמן? יופי. אבל מה אם לא?
* האם דואגים לך לפרקטיקה על לקוחות? אימון זה מאוד חשוב כי ללא התנסות על יד בשר ודם אינך יכולה לקבל הסמכה.
* האם לכל תלמידה יש שולחן, מכונת שיוף וציוד משלה? או שעליה להתחלק עם חברותיה ללימודים?
* בדקי היטב כמה תלמידות יש בקורס. מומלץ לא יותר משבע תלמידות בשיעור.
* בדקי שבמהלך הקורס לא מכניסים תלמידות חדשות ושכולן מתחילות ומסיימות ביחד. ברגע שנכנסות תלמידות חדשות הן מקבלות מהמורה את רוב תשומת הלב.
* תשאלי מה קורה אם סיימת עם כולם את הקורס ואת עדיין לא מרגישה בטוחה או שהמורה חושבת שאת לא מוכנה?
האם יתנו לך להמשיך לעשות פרקטיקה תחת הדרכתה ועיניה המשגיחות של המורה או שביום שקיבלת תעודה נגמר הרומן עם בית הספר?
* מה קורה אם סיימת ולא עבדת שנה ואת רוצה לחזור לרענון? האם יש לך בית לחזור אליו? האם יקבלו אותך ללא תשלום לרענון ופרקטיקה?
* אל תבדקי כמה ניסיון יש למורה כי זה ממש לא משנה – תבדקי אם היא מאושרת על ידי משרד התמ"ת. יש מורות שהן כבר עשרים שנה במקצוע ויש מורות שהן ארבע שנים במקצוע. (הרצוי הוא מינימום שלוש שנים של ניסיון).
ומניסיון, זו ממש לא אינדיקציה אם המורה טובה או לא. למורה צריך להיות ידע רב בתחום ופתרונות לכל הבעיות שצצות.
ולסיכום,
אני ממליצה לך בחום לבדוק כמה וכמה בתי ספר לבקר בכולם לתשאל תלמידות, לבקש המלצות, לבדוק את כל הרשימה הנ"ל ואז לבחור היכן תלמדי.
ומה שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה ולקדם אותך בברכת ברוכה הבאה למשפחת טכנאיות הציפורניים.
אירית פינס היא פדיקוריסטית רפואית, אחות לשעבר, ומורה מוסמכת לבניית ציפורניים וסדנאות שיפור בניה ב'ביוטי דיפו' יהוד
תמונה – בניית וקישוט: אירית פינס
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!