חמש עובדות בסיסיות שיש לדעת על פדיקור רפואי
לינה נילסן
כפות הרגליים נושאות את משקל הגוף, מתחככות בנעל ומזיעות בגרביים, ולכן מופיעות בהן בעיות כמו עור יבש וקשה, יבלות דריכה ופטריות הדורשות טיפול מסור על מנת לפתור אותן. בנוסף, מיקומן בסוף הגוף, הרחק מהעין, והעובדה שרוב הזמן הן מוסתרות בכיסויים שונים, הופכות את ההתעלמות מהבעיות הללו לקלה יותר.
איך מטפלים בבעיות כף הרגל? אמנם מסאז' בכפות הרגליים הינו נעים, אך למען הבריאות והקוסמטיקה של כף הרגל, מוטב לטפל בה על ידי טיפול פדיקור.
הליך הטיפול:
פדיקור רפואי מתנהל לרב ללא סכין, למעט מקרים של עור יבש וקשה במיוחד נדרשת הכשרה מיוחדת אליו.
מתי צריך לטפל?
תופעות שונות עלולות להתפתח בכף הרגל, באצבעותיה ובציפורניה והן מהוות בעיה רפואית שניתן לטפל בה בטיפול פדיקור רפואי. בין התופעות המטופלות: עור קשה בכרית כף הרגל, יבלות שטחיות, יבלות וירליות, יבלות מכאניות (הנקראות גם יבלת מסמר ויבלת שורש), אקזמות, פטריות בציפורניים וציפורן חודרנית.
כללי שמירה על היגיינה במהלך טיפול פדיקור בכפות הרגליים:
כלי הטיפול לצורך פדיקור רפואי חייבים להיות מחוטאים בסטרליזטור או בחומרים לעיקור. יש להשתמש בסכיני פדיקור חד פעמיים שיהיו גלויים לעיני המטופל במשך כל הטיפול. הפדיקוריסטית חייבת לעטות כפפות ולהחליפן בין מטופלת למטופלת ובנוסף, עליה לחטא ולנקות את האמבט ולהכניס למים סבון אנטיספטי.
ההכשרה הנדרשת:
מומלץ לוודא שהמטפלת עבר קורס מיוחד והכשרה של פדיקור רפואי, שהוא מיומן בעבודתו ושכללי ההיגיינה נשמרים באופן מוקפד. במקרים של בעיה רפואית מיוחדת כגון רגל סוכרתית, המופיליה או מחלה מדבקת, כדאי לחפש מטפל שהוכשר במיוחד לטיפול בבעיה, רצוי בקורס ספציפי בנושא, ובכל מקרה חובה ליידע את הפדיקוריסט לפני טיפול פדיקור.
לינה נילסן, מנהלת רשת סטודיו עדי
צילום: סטודיו אמלי