פצירה – אחד מכלי העבודה החשובים ביותר על שולחנה של כל טכנאית ציפורניים או פדיקוריסטית.
מדובר בכלי עבודה פשוט, אך יחד עם זאת הנצרך ביותר ע"י הקהל המקצועי.
סימון דהאן שויקי
כל כך הרבה סוגים שונים של משייפים קיימים בתעשיית הציפורניים, ולהם ייעודים ושימושים שונים. חשוב מאד לבחור את הפצירה הנכונה שתתאים לך, שתתאים למשטח הציפורן ושתתאים למטרה הרצויה שלך. פצירה נועדה לשפשף ולשחוק את קצה או משטח הציפורן ובכך לעצב את צורתה, יש לה תפקיד חשוב בשמירה על הציפורן מפני התפצלות ושבירה.
אנו מבדילים בין פצירת זכוכית, מתכת, קרמיקה או קריסטל, אך הנפוצה ביותר היא פצירת הקרטון – שלה לוחית קרטון קשיח, מצופה בנייר לטש והיא חזקה וגמישה.
משייפי ציפורניים נבדלים זה מזה בכמה אופנים:
צורה:
ניתן למצוא צורות אחדות של פצירות ציפורניים: ישרה, בננה, מעוין, או ירח.
כאשר משייפים ציפורניים אין העדפה לצורה מסוימת. העדפה לצורה מסוימת היא בעיקר עניין של הרגל והעדפה של המקצועית. יחד עם זאת יש לשים לב, שהחלק המעוגל בפצירה נועד לשיוף החלקים הקרובים לעור, ע"מ לא לפצוע את הלקוחה.
רוחב:
בתעשיית הציפורניים ניתן למצוא פצירות צרות או פצירות רחבות .גם כאן הבחירה היא עניין של העדפה אישית , אך יש לשים לב כי פצירות רחבות משייפות אזור רחב יותר באותו זמן, דבר המקצר את תהליך העבודה בסופו של דבר.
נייר לטש:
פצירות עשויות מנייר לטש, ויש להבחין בין סוגי הנייר השונים. ככל שנייר השיוף איכותי יותר כך הפצירה תאריך חיים. כמו כן חשוב לבחור בפצירה שאינה משאירה גרגירי נייר בזמן השיוף, והציפורן נותרת נקיה.
מידת החספוס:
את מידת החספוס של הפצירות קובע נייר הלטש המגיע בדרגות שונות. נייר לטש בדרגת חספוס גבוהה נועד לשמש למשטחים גסים כמו ציפורן לאחר מילוי אקרילי, וככל שהוא עדין יותר הוא משמש להחלקה וליטוש של משטח הציפורן.
מידת החספוס מצוינת ע"י מספר. המספרים נעים בין 80, ועד הנפוצים שבהם 340 ויותר. ככל שהמספר נמוך יותר, כך רמת החספוס היא גסה יותר. למשל פצירה שמידתה 80/80 – שני צדיה גסים מאד. ואילו פצירה שמידתה 80/180 – היא בעלת צד אחד גס וצד אחד עדין.
בזמן בחירת פצירה לשימוש, חשוב לזכור את המטרה שאנו רוצים להשיג:
לשיוף ציפורן טבעית לפני בניה, רצוי להשתמש בפצירה עדינה יחסית שלא תפגע בציפורן הטבעית (180) לשיוף ציפורן אחרי מילוי כשהיא מכוסה בחומר אקרילי, יש צורך בפצירה גסה יותר (80, 100, 120) להחלקת משטח הציפורן יש להשתמש עם פצירה עדינה מאד (240) וכיוצ"ב.
חשוב לזכור שככל שמידת הפצירה גדולה יותר, כך היא פחות משייפת ויותר מחליקה את משטח הציפורן. לעיתים בחירה מוטעית של פצירה עלולה לגרום בעיה בתוצאה הרצויה .אם את זקוקה למשטח מחוספס (למשל לפני מריחת ג'ל על הציפורן) לא תעשי טוב אם תשייפי באמצעות פצירה מחליקה מידי, כיוון שאז את בעצם עושה פעולה הפוכה למה שאת צריכה. הג'ל עלול להתקלף מהציפורן כיוון שלא תהיה לו אחיזה טובה .
בבואך לבחור פצירות לשימוש במכון הטיפולים שלך, עליך לקחת בחשבון מספר גורמים:
· איכות המוצר ואורך החיים שלו (פצירה זולה נשחקת בקלות ונזרקת לפח לאחר שימוש)
· בחירת מידה עפ"י המטרה שלשמה הפצירות נועדו (כנאמר כל פצירה והייעוד שלה)
· רוחב וצורת הפצירה המועדפת עליך
· סוג נייר הלטש – חשיבות יתרה לאיכות הנייר, מעבר לאורך החיים שלה, פצירה איכותית לא תותיר אחריה נקודות וגרגירים על משטח הציפורן.
· חיטוי ושטיפת הפצירות – בעוד שהפצירות הזולות אינן ניתנות לחיטוי ושטיפה, ומבחינה סטרילית יש להחליף פצירה מלקוחה ללקוחה, תוכלי לבחור גם פצירות איכותיות יותר כדוגמת פצירות creation הניתנות לשטיפה ולחיטוי ובכך תוכלי לחסוך, וגם לשמור על בריאות הלקוחות שלך.
סימון דהאן שויקי, לנייל סטודיו
אילוסטרציה: Signelements