הגיע הזמן לעשות סדר ביכולתו של ג'ל הלק: מה נכון ואפשרי לומר ולעשות איתו?
חנה עטיה
כמעט הכול כבר נאמר על המוצר המהפכני שכבש בסערה את ענף הציפורניים המקצועי – הג'ל לק. עכשיו, לאחר שהוא פוקד כמעט כל שולחן עבודה אצל טכנאיות הציפורניים והמניקורסטיות, זה הזמן לעשות קצת סדר ביכולתו של "המהפכן" ולציין את אשר באמת ניתן לעשות עמו ולהימנע מלייחס לו תכונות שאין באפשרותו לעמוד בהן.
אין ספק כי מוצרי הג'ל-לק בהחלט העניקו מענה מצויין לציפוי ציפורן טבעית במגוון עצום של פיגמנטים בדומה ללקים. היתרון הממשי של המוצר, הוא היכולת של הלקוחות ליהנות מציפוי עמיד בעל ברק וטקסטורה מרהיבה ביופייה לתקופה של עד שבועיים ימים ללא סדקים והתקלפויות. כשהחלו מוצרי הג'ל-לק לכבוש את המרכזים והמכונים המקצועיים – נפוצו יתרונות אשר יוחסו למוצר אשר מלכתחילה לא השתייכו אליו. אז רגע לפני שאנו ממליצות ללקוחתנו על השימוש במוצרי הג'ל-לק כדאי לקרוא בעיון את הכתבה הבאה ולעמוד על ההבדלים בין מה נכון ואפשרי להגיד עליו ומה בשום פנים ואופן אין לייחס לו.
חוזק – חוזק הוא פרמטר חשוב ביותר בתחום הציפורניים. לקוחותינו חושקות בציפורניים איתנות, חזקות ובלתי שבירות. בבניית ציפורניים המענה העיקרי הוא שימוש בחומרי בנייה קלאסיים, אקריל או ג'ל. בציפורניים טבעיות, לעומת זאת, אנו ממליצות ללקוחותינו להיעזר בתכשירי חיזוק והזנה על-מנת למנוע את פריכות הציפורן. מוצרי הג'ל לק אינם נכללים בקטגוריית החוזק. מעטפת הציפורן אותה הם יוצרים היא בבסיסה מועשרת פיגמנטים, צבע, הנצמדים לשטח הציפורן. אין ביכולתה של מעטפת זו לבצע חיזוק לציפורן ועל כן טעות היא להבטיח כי שימוש בג'ל-לק ייצור תמיכה של חיזוק לציפורניים.
מניקור יבש – התייחסות חשובה ונוספת הוא השימוש במוצרי הג'ל-לק מיד לאחר מניקור קלאסי הכולל תהליך השריית קצות האצבעות בקערת מים חמימים. חשוב לציין כי העיקרון החשוב ביותר בפורמולות מוצרי הג'ל-לק הוא העדיפות למשטחים יבשים. ציפורן שעברה תהליך השרייה במים כחלק מטיפול מניקור קלאסי, מתרככת והופכת רווית לחות. אין ספק כי שימוש מיידי בג'ל-לק על ציפורן שכזו, בהחלט יכול למנוע ולפגוע ביכולת של המוצר להיצמד לשטח הציפורן ולקצר את זמן עמידותו באופן ניכר. הפיתרון הוא לבצע טיפול מניקור יבש, בעזרת מוצרי המסה המסייעים להסרת הקטיקולה או לחילופין להמתין כחצי שעה בין סיום תהליך המניקור הרטוב ועד לתחילת תהליך השימוש בג'ל-לק.
שכבות – טעות היא לחשוב כי שכבות עבות של ג'ל-לק יוצרות עמידות גבוהה. עובי השכבות אינו תורם כלל להיצמדות הפיגמנטים לשטח הציפורן, נהפוך הוא! יצירת שכבות עבות אינן מתייבשות באופן מוחלט במנורת ה UV, תופעה המוכרת בעיקר בפיגמנטים הכהים ואטומים. לכן, יש להקפיד לעבוד עם שכבות דקות במיוחד. התוצאה המתקבלת נראית נפלא, הייבוש מקסימאלי ועל-כן העמידות של המעטפת אותה יוצר החומר יציבה.
כוססות ציפורניים – אצל כוססות הציפורניים לא ניתן להשתמש במוצרי הג'ל לק בגלל העדר חלק של ציפורן חופשי בקצה הציפורן. עובדה זו תמנע אחיזה של הפיגמנטים על משטח הציפורן. גלישה של הג'ל-לק על העור מנתקת את אחיזתו ותגרום להתקלפותו. יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי שימוש בג'ל-לק אינו מחייב ציפורניים ארוכות. השימוש בג'ל-לק מומלץ ביותר לציפורניים קצרות, אפשרי גם על ציפורניים קצרות מאד, אך בעלות קצה ציפורן חופשי.
סילרים – סילרים הם חלק בלתי נפרד מהעבודה עם מוצרי הג'ל-לק. רק שכאן יש מקום לשפוך אור על העניין. קיימים סילרים ייעודיים לשימוש עם ג'ל-לק אשר יכולים להשתלב בתהליך העבודה גם בציפוי ציפורן מלאכותית וטבעית כאחד. הסילרים המסורתיים אותם אנו מכירים יכולים לשרת אותנו רק בתהליך העבודה של ג'ל-לק על ציפורן מלאכותית.
שני מוצרים באותה קטגוריה – יש מקום לחשוף את העובדה כי תעשיית מוצרי הג'ל לק מציעה שתי מוצרים שונים לגמרי תחת קטגוריה זו. מוצרי ג'ל-לק הידועים במונח המקצועי hybrid המהווים תערובת של ג'ל עם תרכובת לק – לעומת מוצרי ג'ל-לק טהור – pure gel המורכבים מג'ל טהור בתוספת פיגמנטים אצילים.
הימנעי משימוש בג'ל–לק hybrid בגלל נטיותיו להתייבש בעודו באריזה, מה שבהחלט אינו יכול לקרות בקטגוריית הג'ל-לק הטהור.
מנורתLed UV – מנורת Led UV פרצה למחוזות הג'לים בסערה בשנה האחרונה. אין ספק כי נוכחותה בשולחן העבודה מקצרת את משך הטיפול בכ-75% מהזמן הנדרש עד היום. חשוב לציין כי עבודה עם מנורתLed מתאפשרת רק עם תכשירים יעודיים שהותאמו במיוחד לכך.
בהחלט ניתן להכריז על מוצרי הג'ל-לק כמהפכה ממשית בענף הציפורניים. יחד עם זאת יש להכיר את מאפייני המוצרים על מנת לנצל באופן מקסימאלי את יתרונותיהם. הקידמה הטכנולוגית מאפשרת לנו ליהנות מהתפתחויות המביאות לשינויים פורצי-דרך בענף, אולם יותר מתמיד, יש לשים לב על דרך השימוש במוצרים, על הרכיבים הכימיים ועל מאפייניהם.
חנה עטיה היא מנהלת מקצועית רשת נייל סטודיו
צילום: באדיבות IBD